Red Watches the Stars - deel 16

Red Watches the Stars - deel 16 0001

High Stakes Poker Season 4

Er doen een hoop geruchten de ronde over de opnames van het vierde seizoen van High Stakes Poker. Het is de afgelopen dagen opgenomen en wordt in september uitgezonden op GSN. In deze afleveringen vinden wij onder andere aan tafel Jennifer Harman *zucht*, Daniel Negreanu, Eli Elezra, Jamie Gold, Phil Laak, Antonio Esfandiari, Phil Hellmuth, Sammy Farha en een internet speler: "omgclayaiken". Misschien kan

RaSZi wat meer over hem vertellen.

Vorige week gaven wij al aan dat Daniel uiteraard weer van de partij zou zijn ("Daniel gaat alleen de eerste dag van de opnames meedoen, of er moet nog wat vreemds gebeuren. Lees: tenzij Jamie Gold broke gaat."). Zover nu bekend heeft hij in ieder geval twee dagen aan tafel gezeten. Maar ja, wie is er dan broke gegaan?

De geruchten spreken elkaar tegen. De blinden waren $300/$600 met $100 ante. Over het algemeen was er een straddle van $1.200 en soms zelfs een $2.400 re-straddle. De minimale buy in was $100k, maar goed, dan ben je met een straddle en re-straddle al pot-commited op het moment dat je called niet waar? Een aantal spelers gingen dan ook met $500k of meer zitten. Het schijnt zelfs dat op dag twee de minimum buy in was $500k. Op zich wel een aardige game dus.

Maar ja, wie is er broke gegaan? Een hardnekkig gerucht is dat Jamie Gold voor $550k in de min stond en dat hij al van tafel af was voordat Phil Laak en Esfandiari aan tafel zaten. Mocht je denken dat Jamie zijn (deel van) het prijzengeld van de WSOP er aardig door heen aan het jagen is... geen nood. Hij is gesignaleerd op FullTilt onder de nickname Pachabel en staat met HORSE al zo'n 400k in de plus. Maar ja, aan wie is hij het dan verloren en is hij het eigenlijk wel verloren? Sammy Farha zou ongeveer $700k in de plus staan *ziet Scriptdude een dansje maken*.

Als we Daniel Negreanu mogen geloven was het een prachtige game: "The lineup was just incredible for action, and to ensure that the game would really take off, a couple of the right people got stuck and a little steamed up."

Red Watches the Stars - deel 16 101

Gold had in ieder geval Elezra een keer goed bij de ******. Op een board van {q-Clubs}{j-Spades}{5-Clubs}{7-Clubs}{q-Hearts} zit Jamie heads up met Eli Elezra en hij bet $10.000. Terwijl Elezra aan het denken is laat Jamie de {4-Clubs} zien. Daniel hierover:"I love it! Who thinks this is bad for poker??? Seriously, does anyone think that showing cards in this situation makes the game any less entertaining, or for that matter, hurt the integrity of the game in any way?" De regels voor de WPT zijn veranderd en daar mag het niet meer, dit tot ongenoegen van Daniel en vele anderen.

Jamie kan zijn kop uiteraard niet houden en blijft praten terwijl Eli nog aan het nadenken is: "Why would he show me that card? Does he really have the flush? What else could he have.?" Op enig moment roept hij iets dat zijn hand verraad volgens Daniel. Eli gooit zijn hand af en Jamie laat de de {a-Hearts} zien: a stoned cold bluff!

Ook de side betjes zijn er weer... nou ja.... sidebetJES... Daniel Negreanu wilde aanschuiven en Jamie Gold zegt: "if you want to play, you can." Hellmuth is een andere mening toebedeeld: "I bet they won't let him play, it's too late. They won't just let him in." Gold weer "are you kidding? If Daniel says he wants to play then he can play."

Tja dit moet wel op een weddenschap uitdraaien toch?

Phil: "wanna bet on it?"

Jamie: "sure"

Phil: "how much?"

Jamie: "a mill."

Phil: "a million dollars?"

Al stotterend besluit Phil Hellmuth er niet op in te gaan. Je kan zeggen van die fish wat je wilt, maar Gold heeft wel ballen! Maar de volgende situatie is niet zo slim en volgens mij heeft hij mazzel dat Hellmuth geen brush erbij roept...

UTG raised Gold naar $2.400, hij wordt gereraised naar $10k en hij called. Na de flop bet Gold $50k na de check van Hellmuth die vervolgens reraised naar $180k. Jamie vraagt hem daadwerkelijk ook de chips in de pot te gooien: "i'm not folding, so just put the money in."Jamie denkt na en gooit zijn hand af....... hmmm..... volgens mij mocht hij dat niet meer.

Phil had trouwens een paar procentjes verkocht voor High Stakes Poker:"I sold 40% of myself, because I didn't have enough cash in Vegas." Tja, dat chinees pokeren is wel erg populair de laatste tijd en echt goed is hij er niet zoals we inmiddels weten.... . Zelf zegt hij over zijn Chinees Poker skills: "Looking back at my Chinese poker, I have lost $536,000 (to Ivey), $110,000 (to Elezra), and $114,000 or so to Greenstein and Negreanu. $760,000 in three plays, and I haven't had a session that I won $60,000 or more all year. Why am I risking so much money at this game? Regular poker has been very very good to me all of my life."

Ja Menno! Ook hij zegt dat het een spelletje voor Luckboxen is!

Voor degene die weet te vertellen wat het resultaat was van Phil Hellmuth op dag twee van High Stakes Poker ligt een ticket voor de Pokernewscup klaar.

Red Watches the Stars - deel 16 102


Noah krijgt nieuwe collega bij Pokerstars

Benieuwd of Noah de geruchten al had gehoord maar er zijn onderhandelingen gaande tussen Pokerstars en Daniel Negreanu! Over de inhoud is nog niet al te veel bekend en Daniel reageert niet op de sms-jes die ik hem er over gestuurd heb (ook niet op de andere trouwens...).

Noah, vertel even wat je vindt over je nieuwe collega en had jij al iets meegekregen van deze geruchten?

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen