Lawrence Live from Rio

Lawrence Live from Rio 0001

De dagen worden langer en de wallen onder mijn ogen al maar dikker. Gelukkig houden alle mooie ervaringen me op de been (en de Red bulletjes natuurlijk). Gisteren was ook een hectische dag met weinig tijd voor het schrijven van een verslag. We hadden namelijk de eerste Nederlander die dit jaar een finale tafel haalde.

Het was Ron Hofman die een erg mooie prestatie neerzetten in het $2000 NL Hold'Em event. Helaas zat het hem niet mee aan de finale tafel toen hij preflop All In ging met AQ en werd gecalled door iemand met A9. Op de flop vielen 2 negen en had Ron een runner runner fullhouse nodig om te winnen.

De uiteindelijke winnaar van dit event is Will Durkee geworden. Hij ging naar huis met de bracelet en $566,916. Kennelijk is JC Tran (leider van de Player of the Year Race bij cardplayer) een goede vriend van hem. Ik moest namelijk JC even helpen bij het vinden van zijn vriend in de zaal. Wel op voorwaarde dat we nog een interview gaan doen natuurlijk Dus… is er nog iets dat je van deze jongen wilt weten post het dan even op het forum

Tijdens de dinner break van dat event was ik uitgenodigd om met Ron, Rob, De Dal, RaSZi en Denise (dochter van Tsai Chen) wat te gaan eten in het restaurantje naast de Starbucks in het Rio. Rob neemt een uien soepje, Lex de spaghetti meatball, Ron een lekkere steak, Peter een burger en ik een BLT , Denise gaat voor een salade.

Erg leuk om te horen wat er nu een beetje in hun hoofd omgaat tijdens zulke events. Rob vraagt nog aan Ron om uit te rekenen hoeveel % kans hij acht te hebben om het event te winnen. Op dat moment zitten er nog zo'n 25 man in het toernooi en schat Ron zijn kansen op zo'n 3% Ron "misschien nog wel ietjes hoger". Vervolgens gaat Rob even in de denktank en komt tot de volgende conclusie.

"Ok om je wat extra motivatie te geven kunnen we het volgende doen. Als je wint krijg je een ton bovenop de prijs. Win je niet dat kost het je $5000."

Er wordt nog even om gelachen en gelukkig gaan ze hier niet mee akkoord. Dat zou toch veel te veel spanning met zich mee brengen voor alle partijen.

Peter en Lex zaten op dat moment nog allebei in het short handed event. RaSZi bubbelde helaas in dit event. Peter haalde dag twee wel, maar verloor een aanzienlijk deel van zijn stack in de laatste hand van dag 1. Dag twee ging hij als short stack van start en het duurde niet lang voordat hij eruit lag en hij zich kon gaan focussen op het 7 card stud event. Dat overigens ook door Steve Wong werd gespeeld. Hij kwam te zitten bij de WSOP Champ Greg Raymer. Helaas hebben beide heren dag 1 van het seven card stud event (dat later op de dag begon) niet overleefd.

Op het moment dat het short-handed event aan dag twee begon ging dag 1 van het $5,000 NL Hold'Em event ook van start. Helaas is het snel afgelopen voor Noah Boeken en Marc Naalden.

RaSZi verliest in eerste instantie een enorm gedeelte van zijn stack en zit op een gegeven moment nog maar met 900 punten voor zich. Hij besluit dan om elke hand te gaan spelen en staat voordat hij het weet op 23,000.

Heavyweight Rob Hollink is ook van de partij en weet het weer ver te schoppen in een WSOP event. Na het eerst al goed te hebben gedaan in het $5,000 Rebuy PLO event en het High Low event is hij nu ook weer in de buurt van de laatste 10% spelers in het toernooi. Ik ben erg benieuwd hoelang het nog gaat duren voordat we Rob aan een finale tafel zien zitten.

RaSZi, die ook dag twee heeft weten te halen met een zeer degelijke stack, nodigt me tijdens de dinnerbreak uit om weer wat te gaan eten in het restaurant naast de Starbucks. Dit keer word ik getrakteerd op een onderonsje tussen 4 van de beste online spelers waaronder de jongste WSOP bracelet winnaar Steve Billirakis a.k.a "MrSmokey1". Steve laat nog zijn bracelet aan ons zien. Man wat een goud glimmend ding is dat zeg....

Ik: "hmmm, is it ok if I try it on for a sec so I can write about it in my new article?"

Hij kijkt even naar RaSZi en die knikt dat het goed is en legt nog even uit dat ik voor Noah werk.

Steve: "Ok go ahead"

En zo kreeg ik zijn gouden bracelet overhandigd en mocht ik deze heel even om doen.

Ik: "One day baby… One day.. Ha Ha Ha" en ik geef hem de bracelet met een grote glimlach en een dank-je-wel terug.

Verder hebben we nog de Fransman "Elky" aan tafel en Ryan Daut. Ze praten over allemaal gestoorde handen in de verschillende deep stack cash games die in Las Vegas te vinden zijn. Ook hebben ze het over een paar namen uit de poker scène die het "goed doen" in de media, maar onder de kenners echt "druiven" zijn. Ik zal geen namen gaan noemen, want daar zouden ze niet echt blij mee zijn (en we weten inmiddels wel waar artikelen op PokerNews toe kunnen leiden).

Op de terugweg naar de Zaal krijg ik nog de kans om Billirakis wat vragen te stellen.

Ik begin met mijn tot nu toe standaard vraag

Ik: "Have you played in Europe before?"

Billirakis: "Yeah.. We rented a houseboat last year in Amsterdam during de Master Classics of Poker"

Ik: "Nice.. Are you planning on coming back this year to play the MCOP again?"

Billirakis: "Yeah and I'll probably also play like 5 EPT events. Barcelona Monaco etc. Isn't Russia hosting a new EPT event this year ?"

Ik: "Yeah I think you're right. Moscow or something, not sure though"

Ik: "So how did you meet RaSZi ?"

Billirakis: "Well through the internet. He used to rail me all the time when he was still playing 1ct/2ct and I was playing the $3/$6 NL cashgame. He'd ask me for advice and stuff. I couldn't believe he managed to go up so quickly. That was pretty impressive"

Ik: "Do you have any plans on making some money around the poker table? Sponsorships maybe?

Billirakis: "Yeah, I would really like to be on the Full Tilt poker team. Then I'd get 100% back and sweet gear "

We zijn inmiddels alweer bij de poker tafels en ik stel hem nog 1 vraag.

Ik: "Do you have any tips for the readers at home that are trying to climb up new limits?"

Billirakis: "Not really, just make sure you are always playing on limits you are comfortable with. Some people can easily play high stakes without getting worried about the money involved. Others don't and will need more time getting used to the higher limits"

Ik wens hem nog even succes en hij gaat weer terug naar zijn tafel.

Inmiddels is de tweede bracelet van de dag ook alweer gewonnen. Het is Michael Chu die het $1000 NL Hold'Em event #8 op zijn naam schrijft. Nadat hij Tommy Vu had verslagen in de headsup ontving hij de bracelet en $585,744.

Tijdens 1 van de 15 minuten pauzes in het Pot Limit event zie ik Phil Laak in zijn eentje aan de poker tafel zitten. Ik loop op hem af met mijn camera en begin hem meteen van alles te vragen. Had me alleen niet geralisseerd dat hij nog in gesprek was met een reporter van Cardplayer. Phil moest er wel om lachen, maar die reporter geloof ik niet echt. Het staat op film, alleen heb ik het nog niet kunnen posten (weet nog niet of dat dus mag en dat krijg ik morgen pas te horen).

De reporter maakt zijn vragen nog af en loop daarna weg. Mooi, nu kan ik wat vragen gaan stellen.

Ik: "What do you think of Amsterdam? You were at the Pokernews office a few months back with Anthonio"

Laak: "Man, I love it, and not because of the drugs and prostitutes. I just love all the bicycles and canals. It's beatiful. I really like it. If I'd make a list of top 10 places I'd like to live around the world, Amsterdam would definitely be on that list."

Ik stel hem nog een paar vragen, maar die bewaar ik liever voor het volledig interview. We zijn namelijk nog niet klaar. Mijn geheugen is vol en ik zou graag wat op willen nemen.

Laak: "Don't worry about it, I'm here for the whole month and you can always look me up and do another interview with me"

Een half uurtje later zie ik hem weer spelen in het pot limit toernooi. Hij speelt niet alleen poker. Hij is ook heftig op zijn PSP aan het drukken etc. Ik ga snel naar de persruimte om het geheugen van de camera vrij te maken en keer terug naar zijn tafel. Ik wil namelijk wel een filmpje van Laak als hij op zijn PSP de game Driver 76 speelt.

Het lijkt er alleen op dat de PSP niet helemaal doet wat hij wil. Hij raakt gefrusteerd en geïrriteerd. Ik bied hem aan om dat ding even te fixen en krijg zijn psp in mijn handen gedrukt.

Hmm, even kijken wat is er precies aan de hand. Hij staat op het start scherm en het lijkt alsof hij is vast gelopen. Als je iets indruk gebeurd er niets ook niet als je terug naar het hoofd menu wil. Ik probeer nog een paar dingen voordat ik erachter kom dat die druif hem gewoon op hold had staan.(Ik voelde me overigens ook best wel een druif dat ik daar niet meteen naar had gekeken...)

Anyways, het doet het weer en ik stel nog even de wireless netwerk instellingen bij zodat hij ook kan internetten op zijn psp. Hij is inmiddels uit het toernooi geknikkerd (dankzij de irritatie over de psp die het niet deed) en komt naast me zitten aan één van de lege pokertafels.

Ik start de internet browser en laat hem de chipcounts en blogs op PokerNews zien. Hij wordt helemaal wild en vind het helemaal geweldig. Ik leg hem ook nog even uit hoe de hold functie werkt en dat er dus eigenlijk niets aan de hand was. We praten nog even en ik maak een filmpje. Misschien morgen dus nog meer Laak, of misschien dat we nog wat leuke vragen aan JC Tran kunnen stellen.

Het is inmiddels alweer een uurtje of 4 's nachts; tijd dus om af te ronden en te gaan slapen. Kijken wat we morgen weer allemaal gaan beleven.....

P.S. Laak quoten zonder recorder is onmogelijk. Wat praat hij snel en veel over van alles en nog wat. Echt een verstrooide professor Maar ja, was de echte Unabomber dat ook niet?

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen