Lawrence Live from Rio

Lawrence Live from Rio 0001

Het is 6 uur 's ochtends als de wekker afgaat. Half versuft word ik wakker en realiseer ik me, dat ik vandaag naar Las Vegas zal gaan vliegen om live verslag te gaan doen van the World Series of Poker. De koffer is ingepakt en het ticket en paspoort liggen klaar.

De vlucht vertrekt om 9:30 en ik had me voorgenomen om het advies van Noah op te volgen: "Je moet gewoon zorgen dat je de eerste vlucht volledig slaapt, dan is het middag als je uit het vliegtuig stapt en ben je helemaal fris.."

Zo gezegd zo gedaan en 10 uurtjes later kom ik om 1 uur 's middag local time aan in Housten, Texas. Het eerste wat me opvalt is de enorm tighte security van de Amerikaanse overheid. Wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat kom je hier doen ? Hoe lang blijf je ? Wat is het adres van je verblijf? Anyways, 3 uur later krijg ik eindelijk mijn paspoort en ticket terug en kan ik doorgaan om mijn bagage op te halen en over te switchen naar mijn laatste vlucht (Houston - Las Vegas).

Drie kwartier voordat het vliegtuig geplanned staat om te vertrekken loop ik naar gate C-43 om geduldig te wachten totdat ik mag boarden. Eenmaal plaatsgenomen op een stoel bij de gate, zie ik opeens Sammy Farha tegenover mij zitten! Dit is echt één van mijn favoriete spelers (fantastisch om te naar te kijken) en natuurlijk bekend van HSP.

Tja, daar zit je dan als "undercover" reporter. "Ik moet hier gebruik van maken, kom op Lawrence bedenk even wat vragen en stel jezelf voor." Voor ik het weet loop ik op hem af.

"Hi Sammy Farha, I'm Lawrence Shaw, a reporter, is it ok if I ask you a few questions?"

Lawrence Live from Rio 101


Sammy: "Sure no problem. Who do you write for though?"

Ik: "Pokernews.nl. So are you going to Vegas now to play a lot of the tournaments?"

Sammy: "No No, I don't really like playing tournaments, it's not real poker. Nowadays new Faces tend to win the title. They now are called a World Champion and actually think they've got a special gift. Come sit with me for a year and we will figure out who the real poker player is. I'd rather buy-in for a million dollars and be seated at the final table. Then I'd play. Now most of fields are just too big"

Ik: Isn't there a lot of dead money in those tournament though?

Sammy: "Yeah, there sure is. But why do all the hard work if someone else can do it for you and who then goes and sit down at my table. This saves me a lot of time and luck needed to win such amounts through tournaments"

Ik: "I saw Jamie Gold play with you guys on HSP. What is he all about? He seems to talk a lot"

Sammy: "Aaah yeah, Jamie, I love players like him. He's a nice guy but not a great poker player. That is how we make a living. He has probably already lost more then half of his WSOP money in the big game"

Ik: "What do you think of the growing numbers of young guys becoming celebrities thanks to winning big poker tournaments. Couldn't that be a good reason for playing big tournaments?"

Sammy Farha: "Well, I don't play poker because I want to be famous. I play poker with 1 goal and that is to make money. I don't care who you are or where you're from, all I'm after is your money and I'm going to get it"

Ik: "So do you play online a lot? Seems to be a good place to be making money"

Sammy: "No, not really. I don't like playing online. I can't see you or talk with you. I just sit there behind a screen clicking this mouse. I've got friends that have made half a million dollars online. But still, for me that's not the way to play poker. I want to enjoy myself when I'm playing; otherwise I would have done something else in life that I would have enjoyed. For me there's nothing better then a good live game"

Ik: "Are you familiar with any of the European players? Have you ever heard of Marcel Luske?

Sammy Farha: "Yes, his name sounds familiar, I'm sure if I would see him I would know who you are talking about. But in general I can say I enjoy playing with European players. They have a lot more respect and don't tend to act silly when losing a hand. They say that's the game and play on. The only thing I don't like about them is that they play so tight.

Inmiddels kijk ik achterom om te zien dat bijna iedereen het vliegtuig al heeft geboard.

Ik: "I think we should go, we wouldn't want to miss our flight now"

Sammy: "No No, we wouldn't want that"

Ik bedank hem nog vriendelijk voor zijn tijd en we lopen samen naar het vliegtuig. Éénmaal daar gaat hij linksaf (first class ofcourse) en ik rechts af (economy class).

Na een uur vertraging en drie uurtjes vliegen ben ik dan eindelijk in Vegas. Ik ga snel righting de bagage carrousel en pak mijn koffer. Vervolgens loop ik naar buiten om bijna overvallen te worden door de intense hitte van de Nevada desert. Gelukkig is het niet druk en staat er een rij taxi's te wachten op een ritje.

"Take me to the Imperial Palace please..."

$15 en 10 minuten later sta ik dan voor het hotel. Snel ingechecked en mijn spullen gedumped in de kamer. Tijd om even uit te zoeken waar het Rio is en kijken of ik al een perspas kan fixen.

Ongeveer een uur lopen later (Tja, dat Rio logo was niet klein, maar gewoon fucking ver weg) ben ik daar dan eindelijk.

Ik loop de hoofdingang binnen en zie meteen een poker celeb chillen in de bar. Het is the one and only Anthonio "The Magician" Esfandiari. Hij leek in een leuke conversatie te zijn beland, dus het leek me niet het juiste moment om hem even lastig te gaan vallen.

Eerst maar eens doorlopen naar het convention center om te kijken hoe zo'n WSOP nou in zijn werk gaat.

Ongelooflijk, echt honderden tafels en duizenden spelers zijn aanwezig in de enorme hal. Ik begin me bijna zorgen te maken. Hoe the F ga ik in die Nederlanders vinden in deze oceaan aan spelers??

Gelukkig duurt het niet lang voordat ik de eerste Nederlander heb gespot, het is Arthur (ook bekend van de MCOP uitzendingen). Helaas heb ik nog geen perspas en kan ik dus niet even naar hem toe lopen om te vragen hoe het met hem gaat.

Een stukje verderop zie ik een bekend logo. Het is Bart Wetsteijn van Team Pokernews. Het ging erg goed met hem en hij heeft uiteindelijk de eerste dag overleefd.. Vandaag ging hij dan ook weer aan de slag om er het beste van te maken. Helaas werd hij 30ste door een beetje een ongelukkige situatie.

Na te hebben gesproken met Bart besluit ik om maar weer terug te gaan naar het Hotel (ditmaal met de taxi natuurlijk). Ik had namelijk nog een pokerroom ergens in het hotel gezien en ik kan natuurlijk niet in Las Vegas zitten zonder ook maar 1 hand poker te hebben gespeeld.

Er werd 1-2 NL en 0.5-1 limit aangeboden. 1-2 NL it is then. Had me maar ingekocht voor $160 (max buyin $200) en ging zitten met de intentie om te chillen. Het mooie is dat je als je aan de poker tafel zit je gratis drinken mag bestellen. Het was ook niet alsof we om zwaar grof geld zaten te spelen, dus de shots vlogen rond de tafel. Echt, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, wat een wacko's (wat poker betreft dan heh). Sommigen van hen geneerden zich niet, om een $200 bet af te vuren op een $8 pot en de ene keer met 62 hoog en de andere keer weer met de nuts. Erg verwarrend allemaal.

Rond een uurtje of 4 vind ik het wel mooi geweest. Ik zit met ruim $400 voor me en het leek me een goed idee om toch wat uurtjes nachtrust te pakken voor de grote eerste dag live reports.

Hierover en over het verslag van Dag 2 lezen jullie morgen meer. Ik kan je alvast vertellen dat David Williams en Scotfish(drol) nou niet echt bepaald prettig aan het doen waren. Dat was weer het tegenovergestelde met Negreanu en eigelijk elke andere speler die ik heb kunnen lastig vallen.

Lees een volledig verslag van de volgende events:

Verslag Event #3 $1,500 No Limit Hold'Em

Verslag Event #4 $1,500 Pot Limit Hold'Em

Verslag Event #5 $2,500 Omaha/7 Card Stud High Low

Verslag Event #6 $1,500 Limit Hold'Em.

Verslag Event #7 $5,000 Rebuy Pot Limit Omaha Event

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen