Lawrence Live from Rio

Lawrence Live from Rio 0001

BEEP BEEP BEEP!!!! Ik schrik wakker. Het is 10am en tijd om wakker te worden na een nacht zeer slecht slapen. Duidelijk last van een jetlag. "Geen excuses Lawrence, daar is geen tijd voor. Jij bent verantwoordelijk voor de verslaggeving van de NLers tijdens de WSOP!"

Ik loop mijn kamer uit en wie kom ik daar tegen? Jesse "degenerate" van der Velden. Dit was de jongen die de avond daarvoor nog met zowat elke hand All In ging voor $200 op de 1/2NL tafel. Hij heeft nog geen oog dicht gedaan en heeft in totaal zo'n $2500 gedumped aan tafel. Hij heeft net uitgechecked en is toevallig op weg naar het Rio. "wanna share a cab?" "Yeah sure, why not," zeg ik.

Éénmaal aangekomen in het Rio ga ik linea recht naar het Media Credentials Office om mijn perspas op te halen. Wat blijkt nou, ik kom helemaal niet in het systeem voor! Hoe kan dat nou, ik heb nog zelfs een bevestigingsmail ontvangen. Gelukkig doen ze daar niet echt moeilijk en krijg ik een temp pas mee en ik kan aan de slag.

Eerst maar eens de laptop aanzetten en kijken hoe het staat met pokernews.nl. Zo te zien is Maarten al goed bezig geweest met het maken van een aantal filmpjes voor op de site.

Verder krijg ik allemaal extra Skype connecties van Jordy, Script, Goldstein, Greetje, rittap, Vanky, Redwatch etc. etc. Een hele hoop mensen dus die mij gelukkig bijstaan bij het maken van alle reports. Anders was dit alles nooit mogelijk geweest.

Ok, ik ben eindelijk bij met iedereen op het thuis front. Tijd dus om maar eens mijn eerste ronde te gaan maken opzoek naar Nederlandse deelnemers.

In eerste instantie word ik bijna duizelig van al die tafels met zoveel spelers. Hoe gaat dit lukken? Waar zitten toch die Nederlanders? Ik bedenk een systeem waarbij ik rijen afloop met links en recht tafels van me. Op deze manier scan ik het hele spelers veld af opzoek naar NLers.

Maar dit "scannen" gaat moeilijker dan je denkt. Stel je maar eens voor: dan zie je Phil Hellmuth, gevolgd door Negreanu en een stukje verder op zit de levende legende Doyle Brunson. Allemaal in real life 1 meter van je vandaan en dan ook echt om de 5 meter gewoon weer een leipe pro aan een tafel. Het is even wennen.. duidelijk allemaal een beetje anders de toernooien die wij in Nederland hebben.

"Ik heb helemaal geen zin om te scannen, het liefst blijf ik hier gewoon de hele dag staan in de pit, zodat ik alle super pro's van dichtbij kan zien spelen. ESPN eat your heart out "

De eerste Nederlander die ik tegen kom is Peter "De Dal" Dalhuijsen. Hij heeft zijn trade mark bandjes om zijn pols. Helaas gaat het op dat moment niet zo heel goed met zijn stack. Peter: "Tja ik heb veel potten gespeeld maar geen enkele showdown kunnen winnen."

Hij verwijst me door naar Armijn, die twee tafels verderop ook meedoet aan dit event. Armijn lijkt erg te genieten van zijn tijd in Vegas. Hij is kennelijk niet de enige poker fanaat uit de familie. Zijn vrouw Renate is meegekomen en doet ook mee aan het limit event.

Op mijn terug weg zie ik Jorryt "The Cleaner" nog zitten. Ik stap op hem af en we maken een praatje over de verschillende events die hij gaat spelen etc. Op datzelfde moment wordt Phil Hellmuth door een fan gevraagd of ze samen op de foto kunnen. Dit is geen probleem voor de "Poker brat." Ik moest alleen wel een beetje lachen toen degene die de foto camera bediende, dat ding niet aan de praat kreeg en de smile van Hellmuth steeds faker werd (of is dat nou juist "realer" ).

Na de foto ging ik snel Hellmuth achterna. Ik had tenslotte nog beloofd dat ik een reactie op Bill Fillmaff zou gaan vragen. Helaas geeft hij niet echt de reactie waar ik op hoopte en zegt hij:"Pretty clever. Well done."

Rond een uurtje of 5 begonnen ze met het $5000 Rebuy Pot Limit Omaha event. Dit event heeft een enorm zwaar veld. Elke wereldtopper doet eraan mee. Zo ook onze Heavy weight (voormalig EPT kampioen) Rob Hollink. Hij is overigens de enige Hollander die zich aan dit event waagt.

Ik zie hem uiteindelijk zitten aan een tafel met David Williams en Scott Fischman. Ik loop op Rob af en stel hem een paar vragen in de trant van: Hoe gaat het, hoeveel events ga je spelen en dergelijke. Ik krijg voor het eerst te maken met de sterallures van een aantal van de "Young Guns" uit deze scène. "Go away I dont want you standing there." Ik ga dus ergens anders staan zodat ik hun niet tot last ben en bied mijn excuses aan. Dit is helaas niet genoeg voor mr. Williams en hij begint meteen te roepen: "FLOOR!!!" op het moment dat ik Rob nog wat probeer te vragen. Williams:"Get this guy outta here, he is doing an interview YADA YADA CRY CRY." Ik:"Whats your problem man, I'm not doing an interview, just asking for his chipcounts etc."

Williams:"FLOOR FLOOR !!!!"

Ik zie de floor al met stier rode ogen op ons afkomen. Ik zeg nog snel met een sarcatische toon:"Thanks David," en maak dat ik weg kom. Heb namelijk totaal geen zin om op dag 1 al geblacklist te worden.

Een paar uurtjes later probeer ik het toch nog een keer. Ik bedoel: we willen in NL toch wel weten hoe het gaat met Rob. Dit keer gaat Scott Fischman zich ermee bemoeien."Go away, I won't alow you to stand behind me." Ik heb hier dus echt totaal geen behoefte aan en ga er maar weer vandoor en besluit te foccussen op het limit event.

Na een hele dag spelen zijn helaas alle Nederlanders uit dit event gegooid. Rob daarintegen heeft dag 2 wel gehaald met 119,500 in chips.

De volgende dag word ik iets meer uitgerust wakker en ga op zoek naar wat ontbijt. Wat is dat moeilijk te vinden hier! (als je tenminste niet op zoek bent naar burgers, hotdogs en burritos als ontbijt). Ik neem uiteindelijk genoegen met een Subway en bestel een BLT. Die werk ik snel naar binnen en pak weer een taxi naar het Rio.

Vandaag begonnen we met het $1,000 Rebuy NL Hold'Em event. In de eerste instantie is er geen Nederlander te bekennen. Totdat ik Marc Naalden spot en hij me weet te vertellen dat Mark Boudewijn ook meedoet en niet veel verderop zit. En wat blijkt; niet alleen Mark zit daar aan tafel. Ook onze TPN'er Bart Wetsteijn zit aan deze tafel. (What are the odds? Win een PN cup ticket met het juiste antwoord). Beide heren hebben besloten het rustig aan te doen en doen geen rebuys.

Steve Wong deed ook mee aan het toernooi. Alleen was die al na een half uur pissed off weggegaan. Geen idee waarom dit was, maar als ik hem nog tegenkom is dit iets wat ik zeker aan hem zal gaan vragen. Overigens kwam ik Steve de dag ervoor nog tegen en heb ook hem nog een aantal vragen kunnen stellen.

Even in het kort. Hij woont nu 100% in Vegas. Huis en alles in NL is verkocht. Zijn enige link naar NL is zijn kleine dochter. Hij is dus een full time poker pro geworden. Wel jammer dat we hem in het Nederlandse cirquit waarschijnlijk nooit meer zullen tegenkomen.

Naast Steve, Bart, Marc N en Mark B doen ook nog Jorryt 'The Cleaner" van Hooff, Eric vd Burg, Ron Hofman en Armijn mee aan dit event. In de tussen tijd hebben Ron en Armijn ook het spelersveld moeten verlaten.

Rond een uurtje of 5 begonnen ze met het negende event, het $1,500 Omaha High/Low event. Het werd in een hele grote tent gestart, die door de harde wint net leek te gaan opstijgen.

Aan dit event deden 5 Nederlanders mee: Peter Dalhuizen, Arthur van der Meeren, Dennis Douze, Frank Morhee en ook Rob Hollink, na vlak daarvoor uitgeschakeld te zijn als 34ste tijdens event nummer 7. Tot mijn grote ongenoegen werd hij gebust door David Williams, nadat beide heren alle chips erin knalden op de flop. Op dat moment was Rob nog een 60/40 favoriet, maar na de turn en river stond hij toch nog langs de rail.

Op de terugweg naar mijn laptop bedenk ik me dat we nog helemaal geen filmpjes met de schone Tiffany hebben gemaakt. Na even met de producer te hebben gesproken van PN.com krijg ik het voor elkaar dat Tif een interview met Rob Hollink en Peter Dalhuizen maakt. Op het moment van schrijven staan de filmpjes nog niet online. Hopelijk op het moment dat dit artikel gepost wordt wel.

Het is inmiddels alweer bijna 10 uur 's avonds hier en ik ben alweer een tijdje met dit verslagje bezig. Reden genoeg om de vingers wat rust te gunnen en snel de pokerpit in te duiken om jullie de laatste updates van het rebuy toernooi te geven.

Morgen ben ik er weer met een nieuw stuk, tot dan.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen