Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

RaSZi's Dagboek

RaSZi's Dagboek 0001

Zondag 3 Juni 2007

Allereerst even een shout-out naar Steve 'MrSmokey1' Billikis. Een paar dagen geleden schreef ik nog dat deze jongen tot grote dingen in staat is, nu heeft ie een bracelet om zijn pols in het eerste event. Hij is hiermee meteen de jongste bracelet winner ooit, 21 jaar en 10 dagen vers. Iedereen die online met hem gespeeld heeft, zei al een keer 'watch when that kid turns 21'. Het kostte hem 10 dagen om dat te bewijzen. Toen hij uit Mandalay Bay vloog, was zijn droge commentaar op msn:'Guess i gotta play better in this shit.' Guess he did. Ik ben echt extreem blij voor hem en ik hoop dat dit een voorproefje is van wat komen gaat.

Nu we het dan toch over de WSOP hebben, mijn eerste event was afgelopen zaterdag. Ik kon eerlijk gezegd niet geloven wat ik meemaakte toen ik binnenkwam. Ik ben naar twee 50 Cent concerten geweest, maar die staan in geen verhouding tot een WSOP-side event. Het was bloedheet in de hal en het was een gevecht op leven en dood om bij de zaal te komen. Onderweg kom ik zowaar nog wat vrienden tegen, vooral Hawaiianen, maar het gros is onbekend. Het is ook wel eens leuk om me te maken dat ik aan tafel 227 zit, in plaats van tafel 1 of 14. Ik hou er altijd van om snel aan tafel te zitten. Je ziet hierdoor hoe mensen aan tafel komen, hoe ze gaan zitten, wat er door ze heen gaat. Dit levert je met live poker, al de helft van je reads op. Hoe aardig het bijvoorbeeld ook lijkt, mensen die zich aan iedereen voorstellen, zijn altijd mensen die of zenuwachtig zijn, of relatief veel geld inleggen of gewoon toeristen. Heel de tafel stelde zich aan elkaar voor, dus het werd naar vermoeden een blij feestje. De kers op de sorbet was wel toen Phil Ivey langs kwam lopen, iedereen elkaar aanstootte en naar hem wees. Te slaperig om me te herinneren waar ik Ivey van herkende, begon ik met mijn chips te spelen, en een uur later dan gepland, begint het toernooi.

Het is toch wel vet om de 3000 startende mensen (+ - 800 alternates er nog bovenop) te horen juichen als het 'Shuffle up and deal', door de zaal galmt. Als echte arrogante bal klap ik natuurlijk niet mee. Mijn vader en zijn collega's klappen immers ook niet aan het begin van de vergadering, werk is werk {10-Spades}{8-Spades} in de sb krijg. Utg minraised naar 100, zijn linkerbuurman maakt het 150..... zucht. Om het feest compleet te maken, maakt iemand er 300 van en iedereen schijnt dit volkomen normaal te vinden. Iemand called 300 en ervan uitgaande dat de mensen achter me ook callen wil ik best vijf handed met mijn hand een flop zien. De meneer utg fold, waarop ik me serieus waar verslikte. Ik nam net een slok water, maar de rest van de tafel begreep gelukkig niet waarom ik me een ongeluk hoestte. De flop is {10-Diamonds}{7-Spades}{4-Spades}, booyah. Hier besluit ik voor mijn stack te spelen en bij welke actie dan ook op de flop allin te gaan. UTG+1 maakt het 300, en iemand minraised dit naar 600. Het is aan mij en ik schuif vrij overtuigend mijn 3k erin. Meneer 300 fold en meneer minraise gaat in de tank. Deze jongeman was een supernit en het duurde even voor hij met zijn {k-Diamonds}{k-Clubs} callde. De river brengt een {q-Spades} en ik sta op een dikke stack.

Deze strategie zit vol met risico, maar ik wil in zo'n supergroot veld risico nemen in het begin. Met 3000 chips doe je niet echt heel erg lang, dus ik wil graag snel dubbelen. Nu is deze hand ook een prima favoriet tegen een overpair en met doodgeld erin is het een winstgevende play. Mijn volgende sleutelhand is een stuk moeilijker. Ik krijg {6-Hearts}{2-Hearts} en ik raise, vanuit de hijack, naar 300. De big blind raised me naar 750. Hij heeft ook een aardige stack, plus ik heb positie, dus ik call. Flop is {10-Diamonds}{7-Diamonds}{2-Spades}. Hij bet 900 uit en ik call. Turn is een {6-Diamonds} en nu vuurt hij 2000. Dit zou voor hem ook een scarecard kunnen zijn, maar ik denk nog steeds de beste hand te hebben. Hij zou hier prima zijn AK/AQ met een hoge diamond door kunnen betten. Deze speler heeft zijn stack gekregen door iets meer moves te maken dan de rest van de tafel, dus dit is zeker een deel van zijn range. De river is een niet echt fijne {j-Spades} en hij gaat allin voor nog eens 4100. Nu ga ik in de tank. Het enige dat hij hier pusht zou een flush zijn, maar ik denk niet dat hij die zo hard speelt op de turn. JJ/QQ had hij op de turn gecheckt. TT/77/22 had hij preflop nooit gereraised. AA/KK spelen de turn hetzelfde, maar zullen zeker de river checken. Jx handen, had hij ten eerste niet preflop gereraised en ten tweede op de river gecheckt, omdat hij showdown value heeft gekregen. 99 88 55 44 had hij nooit preflop geraised, en ook op de turn opgegeven. Dan blijft er dus AQ/AK met een hoge diamond over en ik maak de call. Hij draait indd {a-Spades}{k-Diamonds} om en de tafel kijkt me vol verbazing aan als ik me hand laat zien. Ik krijg veel opgetrokken wenkbrauwen, maar dit deert me natuurlijk niet. Ik ben supertrots op de call en ik heb nu een monsterstack. Voorlopig elke hand blijven spelen dus.

Ik ben nu zeker en vast top 10 in chips van de nog ongeveer 2700 mensen. Weer een toernooi wat verdomde goed gaat. Aan tafel vermijden mensen nu om handen met me te spelen en ik win 50% van de handen met een raise preflop. In het volgende level raise ik naar 700 met {k-Diamonds}{3-Diamonds} in early position en iemand gaat allin voor 2000 meer. Ik zeg hardop 'nou, ik denk dat je AQ hebt en dan krijg ik 2:1 dus good luck'. Hij heeft in dit geval {a-Clubs}{10-Clubs} maar als de flop {k-Hearts}{7-Hearts}{3-Spades} laat zien, kan ik weer gerust achterover zitten. Nu begint de volgende break en Ryan en ik zijn het erover eens dat het perfect is om nu ultra-tight te gaan spelen. Het duurt echter een paar handen in het 100-200 25a level als ik {j-Spades}{j-Clubs} op de big blind krijg. De button maakt het 1200!!!, nice overbet. Dit is denk ik niet omdat hij een hand wil beschermen, maar gewoon omdat hij bang is om mijn blind te raisen. Ik push allin en hij called instantly 5100 meer bij. Hier schrik ik een beetje van tot ik {a-Clubs}{8-Spades} zie... uhh. Naja dit is dus waarom het goed is om een maniak-image te hebben. Het board brengt {10-Diamonds}{6-Spades}{3-Spades}{4-Diamonds} maar dan toch de gevreesde {a-Hearts}, godverdomme. Nog een beetje nabalend van de hand zie ik echter meteen in de small blind {q-Diamonds}{q-Spades}. Iedereen fold en ik fake-tilt smijt 700 in de pot. De big blind schrikt er zoals gehoopt niet van en called vrij snel. De flop is {j-Diamonds}{8-Spades}{6-Diamonds} en ik bet 1000 uit. Hij called zoals verwacht zonder morren en de turn is een {10-Clubs}, minder mooi. Het maakt een aantal straat-outs en zeker ook two-pair combinaties. Ik bet 3000 uit en hij gaat allin voor 9000 meer. Ik denk een minuut of 4 na tot iemand een clock aanvraagt, wat betekent dat ik nog 60 seconden heb om te beslissen. Ik gebruik hier 50 seconden van om naar mijn zenuwachtige buurman te kijken. Ik call en hij draait {a-Spades}{7-Diamonds} om, aas hoog, weer een goede call. De river brengt echter weer een {a-Hearts} en ik verlies een megapot van 25,000 chips.

Doodziek loop ik van tafel weg. De showdowns zitten echt extreem tegen de afgelopen twee weken. Ik heb naar mijn mening vrijwel foutloos gespeeld, afgezien van het feit dat ik Phil Ivey een keer probeerde te bluffen in de {8-Diamonds}{7-Diamonds} hand in Mirage. Esfandiari, The Grinder en nu mijn Amerikaanse toernooigenoten, zuigen me naar hartelust uit. Dit is natuurlijk gewoon variance, maar wel extreem frustrerend als ik voor het eerst dit kaliber toernooien speel. Ik hoop echt dat ik mijn vertrouwen behoud en mijn A-game blijf spelen. Het niveau is om te janken en dat is alleen maar motiverend gelukkig. Ik wil wel iets bewijzen en daar heb ik resultaten voor nodig. En een hoop chips!! Volgende keer maar weer dan. Na even mijn backers en Dave gebeld te hebben loop ik naar buiten. Mijn heil zoeken in cashgames is altijd een goede remedie voor toernooiverdriet. De taxilijn is echter ongelooflijk en ik val al bijna flauw buiten. Het is hier nu boven de 40 graden en ik denk dat de wachttijd zon 30 minuten is. Is een half uur eerder in airco aan een pokertafel zitten mij op dit moment 65$ waard? Ja. De limochauffeur zet me twee minuten later keurig bij Wynn af.

Hier merk ik dat Rio niet de enige heksenketel is. Ik sta 20ste op de lijst voor 5$/10$, 11de voor 10$/20$ en op de 'list of interest' voor 25$/50$. Ik kijk de vierde overwinning op rij af van de Cleveland Cavaliers tegen de Detroit Pistons in de NBA Play-offs semi-finals. De tijd gaat op deze manier sneller dan verwacht en ik ben aan de beurt in de 10$-20$ No Limit game. Iedereen zit vrij diep en ik koop me dit keer in voor 20,000$. Ik krijg na vier handen {a-Clubs}{10-Clubs} en ik reraise iemand zijn 80 naar 320. Flop is {10-Hearts}{3-Hearts}{3-Clubs}. Hij checkraised mijn 400 naar 1100. In mijn eerste hand zag ik hem al vrij slecht bluffen, dus ik besluit hem geen respect te geven. Mede vanwege de flushdraw besluit ik hier te flatcallen en ben van plan bij elke veilige turn te schuiven. De turn is meer dan veilig en hij bet bij een {a-Spades} 1200 uit. Ik ga allin en hij called 1700 bij. Hij draait {4-Diamonds}{3-Spades} om, oops. De eerste 7000$ pot is niet voor mij, geen goed begin. Ik krijg vrij weinig en een paar rondjes later raise ik {5-Spades}{2-Spades} vanuit early position. Pat (zware regular) called en de flop is {7-Spades}{5-Diamonds}{5-Clubs}. Ik bet 180 uit en hij called vrij snel. Pat is vrij tight, maar als je hem ruimte geeft, zal hij zeker een move kunnen maken. De turn is een {2-Clubs} en de perfecte kaart om hem de benodigde ruimte te geven om zichzelf op te hangen. Na mijn check bet hij 400$ en na 10 seconden denken raise ik dat naar 1100$. Hij heeft me enorm vaak zien spelen, dus weet dat ik hier ook gewoon air kan hebben. Na drie keer zijn stack tellen called hij en de river is een {10-Diamonds}. Pat staat erom bekend te kunnen tilten, ook als iets hem niet zint. Mede om hem te prikkelen gooi ik met een nonchalant gebaar 2 5000$ chips in het midden en zeg 'guess that's allin for u'. Hij heeft nog 2300$ over en fold jammer genoeg na een aantal minuten denken. De tafel droogt gigantisch op en ik besluit aan een andere tafel te gaan zitten.

Ik verlies hier een pot met een set boeren tegen een nutflush en alles gaat vrij slecht. Ik sta ongeveer zo'n 9000$ in de min en ik ben extreem sacho. Dan krijg ik {q-Clubs}{10-Clubs} en een tighte jonge speler raised naar 80 preflop. Ik call en we zien {k-Clubs}{j-Diamonds}{2-Spades}. Hij bet 140 uit en ik call na even gewacht te hebben. Instant callen laat mensen je altijd sneller op een draw zetten en als je die echt hebt, wil je dit een beetje voorkomen {6-Clubs}. Op het eerste oog mis ik, maar ik heb wel ineens een flushdraw erbij. Als mijn tegenstander 400 bet is het overduidelijk dat hij een superhand heeft. Hij is extreem tight qua handrange en dit betekent dat mijn implied odds gigantisch zijn. Ik call en de river is een {a-Diamonds}, oops nuts. Hij bet 1400$! en na even te denken gaan alle witte 5000$ chips er weer in. Hij denkt geen seconde na en called me voor 2000$ meer met een set Koningen. Zijn gezicht wordt wit als hij mijn hand ziet, en hij staat stilzwijgend op. Deze pot had ik hard nodig. Het spel wordt nu hyperagressief en met wat bluffjes en gemaakte handen kan ik de dag gelukkig nog in de winst afsluiten. De swings zijn echter gestoord. Die maken het op de cashgames erg zwaar. Dat gecombineerd met het feit dat ik extreem mijn best doe in toernooien, heeft me doen beslissen om het niet meer allemaal tegelijk te doen. Als ik een toernooi heb ga ik niet de dag ervoor tot laat cash spelen, alleen 's middags of begin van de avond. Ook speel ik na ik uit een toernooi geen cash, tenzij het heel vroeg is en ik voel me totaal niet vervelend.

Ik werd zondag zoals verwacht kapot wakker en als Adam (check_kills) en Markus (Lurped) langskomen om te vragen of ik een toernooi speel vandaag, zeg ik dan ook vriendelijk nee dank je. Ook hier baal ik van. Er zijn niet oneindig veel toernooien en ik wil er geen enkele missen door vermoeidheid. Het is wel beter, en ook tegenover mijn backers wel eerlijk, als ik alleen speel als ik fit ben. Dit betekent echter niet dat ik moet kijken wanneer ik fit ben, maar dat ik gewoon moet zorgen DAT ik fit ben. Ik heb dus een ultieme chilldag gehad samen met Lisa en wat Hawaiianen. Beetje rondcruisen en shoppen hier in Electro stores en lekker Thais gegeten. Vandaag heb ik voor huiselijk vermaak een XBOX gekocht met NBA2k7 en Major League Baseball 2k7. Lisa heeft net een nieuwe 46" Sony TV aan de muur gehangen, perfect voor videogames . Na een slappe lachfilm (ben ik gek op) 'Epic Movie' gezien te hebben, die overigens hilarisch is naar mijn mening, probeer ik een spelletje uit. Mijn XBOX zegt tot grote frustratie elke keer:'To play this game put it in a XBOX 360 console.' Ya no shit, maar hij doet het nog steeds niet. Het schijnt een meer voorkomend iets te zijn bij een xbox 360, al heb ik er in Nederland nog nooit last van gehad. Weet iemand wat ik hiertegen kan doen, en of er iets tegen te doen is?

Morgen geen WSOP voor mij. Ik had het limit event misschien wel willen spelen, maar dinsdag is de 1000$ rebuy, en woensdag geloof ik het 2000$ NL HE event. Ik weet nog niet of de rebuy ga spelen, aangezien dat vrij hard uit de klauw kan lopen, dus dat moet ik even met Ryan overleggen. Ik ga al de toernooien invoeren in mijn telefoon agenda en alles daaromheen plannen, in plaats van spelen wanneer ik geen andere dingen doe. Ik ben enorm gebrand op een bracelet, maar toch vooral op een prestatie. Ik voel gewoon een grote cash komen, door mijn spel en ook de manier waarop ik tegenwoordig met poker omga. Denk dat ik maar gewoon moet hopen dat ik zo hot ga runnen als Jared Hamby, want dat is echt getikt haha. Ik gun het hem echter van harte hoor, maar die jongen verliest geen showdown. Ik hoop dat ik mijn XBOX aan de praat krijg, want ik ben al uitgedaagd voor 50$ NBA potjes, en ik zal toch wat oefening moeten krijgen. Morgen weer een dagje cash denk ik, maar niet voordat ik Entourage en vooral Sopranos heb gekeken. Volgende week ga ik samen met Huck Seed bij Jonathan Sheqtar (oprichter van The Source hiphopblad) de finale van Sopranos kijken, kan niet wachten. Ik heb 100$ gewed dat Tony doodgaat.

Cuore Ingrato.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen