RaSZi's Dagboek

RaSZi's Dagboek 0001

5 Juni 2007

Vandaag is de 5000$ Pot Limit Omaha met rebuys, vrij gestoord, en de 1500$ limit holdem. Ik had de limit wel willen spelen op zich, maar het is er niet echt van gekomen. Ik denk dat cash-poker me wat toernooi-stamina kost, maar daarover later in dit stukje meer. Lisa en ik gaan rond een uur of 3 naar de strip. Allereerst doen we talloze kleine boodschapjes waar ik extreem sacho van word. Het is hier nu zo'n 42 graden en ik haat het om buiten te zijn. Je komt fris uit de douche en je voelt je perfect om te gaan spelen, maar dan ineens krijg je een klap van de hitte en ben je weer duf. Ook vind ik Walmart een nachtmerrie en daarom laat ik graag Lisa in haar eentje boodschappen doen! Dit keer moet ik echter mee want we zijn de XBOX gaan ruilen. Gelukkig is het compleet normaal om hier spullen om te blijven ruilen, dus we zijn al weer snel op weg naar de strip.

Achteraf had ik al het gedoe misschien als een voorbode kunnen zien voor de dag die komen ging. Er waren 3 5-10$ games in de Wynn en een 'list of interest' voor 10-20 NL. Er stonden 12 mensen op die lijst en er was een tafel vrij boven. Een beetje geirriteerd vraag ik aan de floorvrouw Carmen waarom er geen 10-20 tafel is. 'Oh you're right'. AJ had dit normaal gesproken allemaal al lang geregeld, maar voor Carmen is vaak een table change van iemand al teveel. Lisa en ik komen aan dezelfde tafel en ik krijg meteen een paar handen. Ik raise naar 40$ met {a-Diamonds}{k-Diamonds}, calling station fish called, flop is {a-Clubs}{9-Clubs}{8-Diamonds} ik bet 90 en hij checkcalled. Turn is een {4-Spades} en na zijn check bet ik 260$. Hij called heel erg snel en hij bet DIRECT uit op een {q-Clubs} river. Dit maakt straightdraws, flushdraws en ook AQ. Het is dus vrij makkelijk folden voor 300$. Direct de hand erna krijg ik {k-Clubs}{k-Spades} ik raise naar 50$ met 2 limpers en dezelfde meneer maakt er 180$ van. Niet wetende wat zijn preflop reraise range is, plus het feit dat ik hem makkelijk kan outplayen, besluit ik te flatcallen. Een limper is er ook bij en de flop is {q-Diamonds}{6-Clubs}{7-Hearts}, vrij perfect. De reraiser grijpt een hoop chips kijkt naar de flop en instacheckt plotseling. De jongen rechts van me checkt ook en voor potcontrol besluit ik te checken. Het voelde gewoon extreem vreemd aan. De turn is een {a-Clubs} en iedereen checkt. De reraiser preflop besluit de river dan toch te microbetten met 160$. Na een fold besluit ik ook te folden en de reraiser laat {a-Diamonds}{j-Diamonds} zien, thanks for the info. Weer meteen de volgende hand krijg ik {q-Clubs}{q-Diamonds} en ik maak het weer 50$ hij reraised me WEER en ik vraag een beetje geirriteerd wat ik hem misdaan heb. Hij kijkt me lachend aan en zegt ' you won 3000$ off me last week '. 'Good' zeg ik terwijl ik 110$ bijcall. Flop is {10-Clubs}{2-Diamonds}{3-Hearts} en ik call zijn 150$. De turn is een {6-Hearts} en nu bet hij heel zwak 200$ uit. Ik krijg hetzelfde vervelende gevoel en ik flatcall. De river is nog een {2-Hearts} en mijn Indische angstgegner bet weer 200$. Ik denk er een minuut over na, en besluit dat ik hier gewoon niet kan folden. Ik call en hij showt {k-Clubs}{k-Diamonds}. Om het feest compleet te maken wordt hij direct de volgende hand verplaatst naar een andere tafel.

Een half uur later gaat eindelijk de 10$-20$ tafel open en ik neem plaats. Mijn stemming wordt er hier niet beter op als ik zie wat voor nitfest het is. Iedereen fold en er worden dingen gedaan als 1010 gelimpt op de button. Dat soort dingen trek ik extreem slecht. Dan krijg ik echter {a-Clubs}{a-Spades} en ik zie de persoon utg 4 20$ chips pakken, dan denkt hij heel even na en hij legt er 3 terug en called gewoon. Ik maak het 100$ met mijn Azen en het gaat terug naar hem. Zoals gehoopt reraised hij me naar 300$. Ik vraag hoeveel hij nog heeft en hij zegt '5500$'. Ik denk nog tien seconden na en maak het vervolgens 900$. Hij mompelt wat onzin en maakt de call. Flop is {j-Spades}{3-Spades}{2-Clubs} en ik besluit hier dat ik deze hand niet fold voor een push. Hij checkt en ik bet 1400$. Hij denkt een tijdje na en open-fold Koningen. Dit trek ik echt heel erg slecht. Ik laat hem natuurlijk niks zien, want dat doet meer kwaad dan goed. Dit bewijst maar weer wat een nitfest het is. Het lijkt een superfold, maar dit slaat gewoon nergens op. Iedereen aan wie ik de situatie vertelde zei, dat ze 100% zouden checkpushen op dat board in die situatie met KK. Hij zegt dat hij puur callde om een set te hitten en tsjah KK spelen 'what's the use'. Dit is voor mij de druppel en ik sta op en zeg 'I'm out, fuck this game'. De regulars lachen keihard en zeggen 'Guess we'll quit too, donkey is out'. Hier kan ik nog wel om lachen, maar mijn besluit staat vast.

Elky is net aangekomen in Vegas en na even bijgepraat te hebben besluiten Elky, Lisa en ik naar Bellagio te gaan, om daar met Viffer in Noodles te eten en misschien daar nog te gaan spelen. Er waren vier 10-20NL tafels en dat is altijd een goed teken. Ik eet zoals gebruikelijk een kom barbecue-pork noodle soup met hot mustard saus. Terug in de pokerroom kan ik vrijwel meteen gaan zitten. Er valt me meteen wat op aan mijn tafel, shortstacks. Het zit niet mee vandaag. De game is rammend saai en om de zoveel tijd gaat er een shortstack allin met 500$-800$. Het verpest het spel aan tafel en ik speel nu heel tight verder. Ik verlies vervolgens drie keer op rij met een pair en een flushdraw allin. {9-Diamonds}{7-Diamonds} vs {5-Spades}{4-Spades} op {9-Hearts}{5-Diamonds}{4-Diamonds} , {10-Clubs}{j-Clubs} op {10-Diamonds}{6-Clubs}{3-Clubs} vs {k-Diamonds}{k-Hearts} en {a-Hearts}{6-Hearts} vs {5-Diamonds}{6-Diamonds} op {5-Hearts}{6-Clubs}{9-Hearts}. Door dit fenomeen sta ik vrij snel al 6000$ in de min en de stemming wordt er niet beter op. Tot overmaat van ramp vraagt de tegenstander uit de laatste allin of mijn arm nooit moe wordt van raisen, op dit moment een beetje ongepast omdat ik veel potten verlies. Als de floor mij komt vertellen dat ik van tafel kan naar tafel drie, reageer ik zichtbaar opgelucht en de tafel lacht weer. Ik zit nu met zo'n 18,000$ aan tafel. Mijn nieuwe tafel heeft een stuk meer grote stacks en ik heb het er al vrij snel naar me zin. Dan komt de sleutelpersoon van de avond aan tafel zitten. Een zonnebankbruine fitnessbeer met hightech telefoon dingen rond zijn nek en in zijn oor. Een echte Amerikaanse hotshot. Hij gaat zitten met 10,000$ en zijn hele tafelhouding is die van het mannetje. Dit is natuurlijk prima, hoe meer de aandacht van mijn talloze preflop raises wordt afgeleid, hoe beter. Het is ook niet echt een vriendelijke jongen. Iemand liet aan zijn buurman op AJxT zijn kaarten zien, waarop ik vroeg wat hij liet zien. Hotshot zegt: 'What the fuck do you think he showed'. 'Ow welcome to the table sir'. Dan begint het feest.

Het is al vrij snel duidelijk dat hotshot moeite heeft met egopoker. Hij raised vanaf de button mijn big blind naar 100$. Ik call met {k-Clubs}{8-Clubs}. De flop is {a-Diamonds}{j-Clubs}{2-Hearts}, ik check waarop hij checkt. De turn is een {6-Clubs}! Ik heb nu een backdoorflushdraw en semibluff naar 120$. Hij pakt, zonder te kijken hoeveel (hele belangrijke tell), 5 100$ chips en gooit ze pot in. Dit komt extreem zwak over en ik besluit te callen. De river is jammergenoeg een {j-Diamonds} en ik mis. Ik check en hij bet 1500$. Hier klopt allemaal helemaal niks van en ik begin na te denken. Hij kijkt me erg boos aan, wat nog een tell is. Met de laatste moet ik wel een beetje uitkijken, want het is simpelweg ook geen vrolijk persoon, dus veel anders dan mensen boos aankijken kan hij niet {k-Diamonds}{3-Diamonds} en de flop is {k-Clubs}{10-Hearts}{6-Hearts}. Hij bet 160$, ik call, turn {7-Hearts}. HIj bet nu 380$ en ik call weer. River is een vervelende {2-Hearts} en hij bet op precies dezelfde manier als in vorige hand 900$. Het probleem is alleen dat hij hier kan bluffen met de harten {4-Hearts}. Ik denk een tijdje na en ik call, waarop hij meteen zijn kaarten de muck weer in gooit. Ik laat nog even zien, dat ik wel degelijk precies weet wat hij doet. Als blikken konden doden... Nu is het wachten op een monter om hem te stack.

Hotshot maakt het 100$ en ik reraise naar 320$ met {q-Diamonds}{q-Spades}. Hij called en de tafel zegt 'uh oh, gl guys'. De flop komt {q-Clubs}{9-Spades}{8-Spades}. Hij checkt en ik bet 480$. Dit keer een stuk rustiger check-raised hij me naar 2000$. Ka-ching is het eerste wat ik denk ik. Ik besluit vanwege de vele draws, en om mijn hand te underrepresenten, te flatcallen en de turn is een {2-Clubs}. Hij zegt tegen de dealer dat hij allin is. Mijn eerste gedachte is 'what the fuck'. De allin bet is 6000$ en ik heb meer dan hij. Ik heb de tweede beste hand mogelijk, maar waarom voelt alles zo fout. Hij kijkt me niet boos aan, zijn reraise was vrij rustig. Hij gaat niet met veel bravoure allin, maar hij schuift rustig zijn stack over de lijn. Het is vrij duidelijk dat deze speler alle primaire klassieke tells afgeeft en geen gebruik maakt van reversed psychology. Alles wat hij doet komt dus oprecht over. Hij is echt er slecht genoeg om hier AA/KK/AQ allin te gooien. Ook zal hij op deze manier handen als {a-Spades}{10-Spades}/ {k-Spades}{10-Spades}/{k-Spades}{j-Spades} etc spelen,en niet te vergeten 99 88. Hij wil me overduidelijk terugpakken en een draw kan je goed semibluffen hier. Na een paar minuten besluit ik dat er geen manier op de wereld is waarop ik kan folden in deze situatie en ik call. De river is een {k-Diamonds} en hij wacht tot ik mijn hand omdraai om de nuts te laten zien..... Jezus. de {j-Spades}{10-Diamonds} is een baksteen in mijn gezicht en ik kan chips uit gaan tellen. De pot is totaal zo'n 17,000$ en ik kan mijn geld vaarwel zeggen. Denkende dat de nachtmerrie over is krijg ik 'yeah i knew I would f*ing stack you' te horen. Mensen aan tafel proberen hem nog vanuit een etisch oogpunt te kalmeren, maar de beer was los in de kooi.

'Why don't you stay, and drop another 10k'. 'How can you call there, you are so bad'. Een regular komt nog voor me op door te zeggen, 'he owned u with King high u stupid retard, it looks really stupid to talk shit to him'. Ik trek me er niet veel van aan en stapel mijn chips bij elkaar. Ik denk dat na zo'n grote pot verliezen, blijven spelen niet slim is. Ik hoop natuurlijk wel dat de hotshot uitglijdt voor een bus, maar hij zou voor de rest mijn spel niet beinvoeden. Ik ben ondertussen wel gewend aan het gebrekige Amerikaanse etiquette. De mensen hier denken vaak genoeg nog dat poker een soort wie-heeft-de-langste-penis-sport is. $#%#@#$@% terug naar het Wynn.

Ik heb met hawaiiaanse Ty afgesproken en ik reis weer af. Na een hussle-poging van de taxichauffeur kom ik alsnog op hetzelfde bedrag in the Wynn uit. Ik loop een beetje stil de pokerroom binnen en Adam (check_kills) en Elky voelen de bui al hangen. We praten nog wat na over technische kant van de handen en zij zijn het er meer eens dat het niet te folden is. De 10-20$ game is iets beter geworden zie ik, onder andere omdat Elky een drama is live, maar spelen zit er niet meer in. Althans, niet met mijn eigen geld! In de periode van een uur gaan vier spelers een blokje om. Ieder vraagt aan mij of ik met hun stack kan spelen. Ik win 500$ voor Elky, 800$ voor Ty en bij elkaar nog zo'n 900$ voor twee andere regulars. We bestellen wat eten en ik begin een beetje bij te komen. Onder het eten in de pokeroom ontmoet ik nog een paar online spelers. Premier, Billiards, Plattsburgh en Johnster hangen nog even rond en daarna gaan ze nog wat drinken. Ty Elky en ik gaan langs Rio om ons voor wat events in te schrijven, onder andere de 2000$ van morgen. Teruggekomen in the Wynn moet Elky wat onderhandelingen doen over zijn nieuwe contract met ps. Ty en ik besluiten te beginnen met Chinees poker voor een klein bedrag. Zodra Elky terugkomt uppen we het naar 10$ per punt + bonussen, omdat Elky er geen zak van kan . Hij hit en runt de roullette nog voor 1000$ en ik eindig de dag zo'n 200$ up in Chinees poker en 11,500$ down in normaal cash! Aan het eind was ik vrij aangeschoten en rond een uur of 6 's ochtends zetten we de aftocht in.

Vandaag heb ik werkelijk NIKS gedaan haha. Mijn nieuwe xbox draait prima en ik heb vandaag een beetje rondgehangen met spelletjes en half liggen slapen. Ik ben uitgeput van gister en ik heb besloten om minder cash te gaan spelen. WSOP is een tijd van toernooien. Als ik uit het main event lig heb ik nog twee weken om cash te spelen, maar het hoefddoel is nu toch echt toernooien. Ik heb zondag de 1500$ PL HE al niet gespeeld vanwege vermoeidheid, en misschien was dat ook wel de reden van afwezigheid in het 1000$ limit toernooi. Daar moet verandering in komen en dat kan alleen als ik het rustiger aan ga doen op cash. De dagen dat ik geen toernooien speel, kan ik dan ook de hele tijd met bekende rondhangen, die zijn er inmiddels genoeg en er zijn veel mensen die ik graag wil ontmoeten. Ik denk dat zeker ook mijn ritme en gemoedsrust ten goede komt. Ik speel het beste poker wat ik ooit gespeeld heb, zeker in toernooien, en ik wil niet dat dit verpest wordt door een downswing op cash. Daarom ben ik vandaag ook niet gaan spelen en vanaf nu is er geen event meer dat ik mis. Als er geen WSOP event is dat ik wil of kan spelen, dan speel ik een deepstacked toernooi in Venetian. Die worden ook goed bezocht en zijn zeker de moeite waard. Nu als afsluiter nog een side-bet verhaal.

Elky heeft met zijn huisgenoten Steve en Dan (rekrul op pokerstars) een weddenschap dat hij 10 kilo kon verliezen in een maand. De weddenschap begon op 21 mei en hij is nog maar 3.5 kilo kwijt. Als hij verliest moet hij zo'n 60,000$ neerleggen en als hij wint krijgt hij slechts 20,000$. Hij heeft er nog het volle vertrouwen in, en was dan ook heftig beledigd toen ik zei dat hij het alleen ging redden met een amfetamine dieet. Hij zei 'what you wanna bet 5000$ on it?'. Ik denk dat ik serieus een edge heb in deze weddenschap dus ik heb er goed over nagedacht vandaag. Het zou gaan er dus om dat hij 7,5 kilo in twee weken moet verliezen. In Rio morgen ga ik tegen hem zeggen als hij me 3:1 geeft, dat wil zeggen als ik win krijg ik 15k en als ik verlies krijgt hij 5k, dan doe ik het. Ik verwacht dat hij dan nee zegt en dan denk ik dat ik er wel 2:1 uit kan slepen. Het is veruit het grootste waar ik ooit op gewed heb. Als hij me 3:1 geeft denk ik dat ik er 10,000$ op ga zetten. Dan kan ik ook mensen nog een paar honderd $ bonus geven als ze hem een pizza aan kunnen smeren, haha. Dit is dus allemaal wel spannend en ik zal zo snel mogelijk laten weten of de weddenschap wordt afgesloten.

Morgen weer WSOP,

Bon apetit.

Comments

  • [user72359] [user72359]

    mmmmoooi om te lezen keep it coming lex

  • Marcotjow Marcotjow

    nice bump

  • [user66722] [user66722]

    ik heb het hier over ditLaugh: Ik maak het 100$ met mijn Azen en het gaat terug naar hem. Zoals gehoopt reraised hij me naar 300$. Ik vraag hoeveel hij nog heeft en hij zegt '5500$'. Ik denk nog tien seconden na en maak het vervolgens 900$.

Lees 4 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen