RaSZi's Dagboek

RaSZi's Dagboek 0001

11 Juni 2007

Het is weer een tijdje geleden, dit mede vanwege de terugkomende vermoeidheid. Ik kwam rond een uur of 5 terug op zaterdagochtend (normaal de tijd dat ik schrijf), dus ik dook mijn bed in. Ik heb afgelopen woensdag de 2000$ NL gespeeld in de WSOP, maar niet veel kunnen doen. Ik hitte niks en mijn moves werkte niet en ik lag er vrij snel uit. Het shorthanded event was een stuk interessanter en enorm fishy. Mensen maakten gigantische fouten preflop en paste zich niet aan aan het shorthanded spel. Het huilende Bellagio meisje zat bij me aan tafel en die snapte er niet echt veel van. Ze checkraisie me op de turn met AQ vs mijn A8 op A872 en ik dubbel. Dit was op zich niet zo slecht van haar, het gaat meer om andere voorbeelden. Daarna krijg ik vs Mark 'Newhizzle' Newhouse A7 en we krijgen het allin met A7 vs A6 op AT7. Hij called een driebet allin op de flop en turn river 8 9 zorgen voor zijn straat. Ik krijg echter hierna nog de kans om weer op te bouwen en met extreem aggro spelen bouw ik een aardige stack op. Als we verplaatst worden zijn we zo'n 100 plaatsen buiten de money en dan begint het feest. In het volgende uur fold ik 5x KK. Het klinkt ongeloofwaardig maar het gebeurde toch echt. De flop liet elke keer een A zien en ik werd gedwongen de hand te folden. In sommige gevallen trots lieten mijn tegenstanders A2 off suit zien, met de mededeling 'don't stress it bro, I really had it'. Dit zegt genoeg over het niveau, aangezien A2o niet echt een hand is om wild mee te doen preflop in toernooien. Ik verlies uiteindelijk tegen de gevreesde A2o op {a-Clubs}{8-Diamonds}{5-Clubs} met {8-Clubs}{9-Clubs} allin. Dit is jammer maar voor de rest geen probleem en ik lig eruit. Ik bel wat rond en iedereen schijnt in de wynn te zitten.

Omdat ik niet meer cash wil spelen, maar toch niet rond wil zitten, besluit ik te gaan drinken en lager spelen. Op de 2-5 No Limit zal ik amper swings kennen en zeker omdat ik Adam (check_kills) heb moeten beloven dat ik tight speel. Hij heeft er een hekel aan om met vrienden aan tafel te zitten. Ik beloof hem dus dat ik extreem tight-solid ga spelen en hier hou ik me ook aan. Er zijn wat drankjes in gegaan en het spelen gaat prima, terwijl we eindelijk eens goed bijpraten. Dan krijg ik {q-Diamonds}{q-Hearts} en ik raise naar 25$. Adam called, iemand links van hem called en dan reraised iemand naar 75$. Iedereen called en de flop is {q-Clubs}{7-Clubs}{2-Clubs}. We checken naar de preflop reraiser en die maakt het 200$. Ik reraise dat naar een stuk of wat 1000$ chips, waarop Adam fold. De meneer achter Adam SNAP called en de preflopreraiser fold zijn rode koningen. De meneer achter mij had keurig de nutflush en ik verlies een 3000$ pot. Dit is gewoon een cooler en hier had niet veel anders kunnen gebeuren. De mensen aan tafel waren heel nice en er was dus geen gespannen sfeer of celebrations. De meneer vond het voor mij erg onfortuinlijk en we bestelden nog een drankje. Ik wil geen cash spelen, maar ik ben nu bijna 1800$ down, bah. Ik kijk rond en zie wat 400$ stacks. Hier ga ik dus niet even worden. Ik denk er een tijdje over na en besluit dan toch maar 10$/20$ NL te gaan spelen. Ik baal er wel van, want dit was gewoon niet de bedoeling. Boven loop ik in mijn eerste hand met {k-Clubs}{k-Spades} tegen {7-Spades}{5-Spades} aan op een {q-Diamonds}{5-Hearts}{5-Clubs}{10-Spades}{5-Diamonds} board en de pot werd uiteindelijk 8000$. Een aantal handen later worden de action stacks verplaatst naar de main game en ik sta 8600$ in de min.

Ik zit met zo'n 20,000$, net als 2 andere stacks aan tafel. Er zitten echter 3 fijne jongens met tussen de 400$ en 800$. Zoals er veel discussie is over het shortstack spelen online, irriteerde dit me mateloos. De diepe stacksr reraisen niks meer omdat dan een shorty het erin knalt met KQ, en zij pushte preflop al hun geld erin bij elke raise. Het ergste is nog dat als ze trippelen weg gaan, dus de stemming werd er niet beter op. Veel mensen zullen dit wel weer arrogant vinden, maar op een gegeven moment was ik het zat. Ik raise naar 100$ met {8-Hearts}{7-Hearts} en een shortstack gaat allin voor 800$. Ik smijt mijn kaarten weg en vraag wat zijn doel is in deze game. Ik wijs hem erop dat er talloze andere games zijn waar hij met zoveel kan zitten. Begrijp me goed, het feit dat ze game slopen maakt me boos, niet het feit dat hij minder geld heeft. Ieder zijn games, ik heb per slot van rekening ook centen tafels gespeeld. Live is het nog erger dan online, omdat iedereen zo diep zit. Ik begin heftig pissig te worden en vraag of ze 5-10 willen gaan spelen. Ik krijg steun van de andere twee spelers en 1 jongen gaat weg, een ander joined 5-10. De grootste stack van het drietal blijft en speelt 4-handed door. Hij trippelt tegen een regular, die daarna verplaatst werd naar de main game, en heeft ineens een normale stack. We spelen 3-handed door, maar we needlen de shortstack nog een beetje in verschillende potjes. Alles gaat echter wel met een glimlach en hij begrijpt onze frustratie ook wel. We leggen nog even uit dat het niet persoonlijk is, maar puur spelender wijs irritant. Het pesten blijkt effectief want hij trekt 10,000$ uit zijn broek, die hij vervolgens verliest in het komende uur. Hij kon het deepstacked niet aan en overspeelde elke hand. Adam en Justin (billiards online) keken met mijn handen mee en ondanks zijn verlies bleef de stemming wel goed aan tafel. Ik speelde daarna nog een tijdje heads up met de andere deepstack en ik kwam terug tot +3000$. Het was een hele tijd geleden sinds ik heads up live speelde, maar het ging supergoed. Ik callde hem een aantal keer met A-K-Q hoog in pots en het bleek goed te zijn. Het waren kleine potjes maar het gaf me veel vertrouwen. Toen we verplaatst moesten worden besloten we er mee te stoppen. Veel te laat voor mij want het was inmiddels 5 uur 's nachts.

Nu wil ik even iets kwijt over discussies van de laatste tijd. Zoals het incident met Phil Ivey en de hotshot in Bellagio, zullen veel mensen wel weer vallen over hoe het ging met shortstacks aan tafel. Volgens mij begrijpt niet iedereen dat poker buiten een heel leuk spel, oorlog is. Mensen zitten niet aan tafel omdat ze je zo aardig vinden, ze willen de keiharde valuta voor je neus winnen. Als ik niet had gezegd dat het Ivey was in die hand, had niemand erover gevallen, want dan was het normaal. Ik zie zelf Ivey niet als een god, maar als een speler. Ik verafgod geen sterren, zeker niet nadat ik ze van dichtbij heb zien spelen. De hotshot uit Bellagio, was uit op een soort grudge match. Ik call hem niet met koning hoog, omdat ik mee wil doen hieraan, maar omdat ik zijn geld wil winnen. Ik heb er geen problemen mee een hand te laten gaan, maar die hand had ik vanwege zijn gedrag een precieze read. Ik heb hem voor de rest niet uitgescholden, alleen teruggepest, lijkt me niks mis mee. Zoals ik al miljoenen malen heb gezegd, wordt door mensen met een professionele insteek, alles aan tafel om een reden gedaan. Mijn reden om een shortstack te zeggen dat ie op moet rotten, is omdat hij een hele tafel verneukt. Mijn reden om Phil Ivey mijn bluff te laten zien, is om te zorgen dat hij stopt met me reraisen. Mijn reden om hotshot te callen met K hoog is, omdat ik denk de beste hand te hebben. Mijn reden om tegen Phil Hellmuth te zeggen dat ie zijn bek moet houden vertel ik zo. Mijn punt is dus, dat ik niet tof wil doen, of een grote bek wil geven, of arrogant van nature ben. Als ik echt zo arrogant was, zou ik me wel te goed voelen om elke avond in mijn nest deze stukjes te schrijven? Ik krijg er niks voor en ik doe dit puur omdat ik het leuk vind, en omdat ik het leuk vind dat jullie ervan genieten. Hoe mensen zich aan een pokertafel gedragen, weerspiegelt naar mijn mening in veel gevallen hoe ze in het echt zijn. In mijn geval heb ik gewoon een uitgesproken mening. Dit is snel te verwarren met arrogantie, maar ik ben gewoon iemand uit Vlissingen die vindt dat andere mensen ook maar mensen zijn.

Weer terug naar de dagboekzaken! Ik word vrij brak wakker de volgende dag en het is tijd voor de 5000$ pot limit holdem. Ik ben echter fit genoeg om te spelen en ik heb wel weer zin in een iets meer deepstacked event. Ik weet nog niet wat mijn strategie gaat zijn ten opzichte van de no limit toernooien, maar daar kwam ik al snel achter. In pot limit events zijn geen antes. Dit betekent dat je preflop een stuk tighter kan spelen vanaf het 3de level. Het toernooi begon erg slecht toen ik met {k-Diamonds}{3-Diamonds} tegen {a-Diamonds}{6-Diamonds} het schip in ging op {10-Diamonds}{2-Diamonds}{j-Hearts} {4-Diamonds}. Ik heb na een half uur nog 900 chips over. Noah zit een tafel achter me en zegt lachend 'good game' nadat hij naar me chipcount vraagt. Daar was ik het nog niet helemaal mee eens. Ik had geen om als een nit te gaan spelen, dus ik ging er elke hand voor. Na een aantal handen preflop en op de flop potjes te winnen dubbel ik met TJ vs AA op een 89x board. De turn is een Q en ik win een 10,000 pot en zit weer prima in de race. Het vele aantal handen lijkt echter goed te gaan, en ik ben niet van plan nu te stoppen. De tafel zit vol met oudere pro's en voor velen kom ik als een zware donkey over. De oudere Amerikaanse pro's vinden al dat raisen met suited one-gappers onverantwoord en laten dat ook graag merken. Internetspeler Plattsburgh en ik lachen ons rot, terwijl we alle chips verzamelen. Mensen geven me geen credit meer en elke hand raisend, wordt elke hand afbetaald. Iemand gooide er nog 14k in met 99 op AAx, toen ik AQ had. Alles ging voortvarend en bij de dinnerbreak was ik top 5 in chips met 70k. Toen werd ik verplaatst naar een tafel langs de zijlijn met Jason Strasser, Tomas Wahlroos, Phil Hellmuth, Mike McCormick en Robert Williamson III. In de dinnerbreak gaan we met LawrenceS, Elky, Ryan en Steve (MrSMokey1) wat eten en we bespreken veel moves van pro's en wat we van bepaalde spelers vinden.

Na de break gaan we terug om te pokeren... of? Het lijkt er meer op of we in de Hellmuth show terecht zijn gekomen. Hij heeft een stack van 10 big blinds en kreunt en steunt bij elke fold. Hij zegt vanaf de sb een keer tegen de utg-raiser, ok ik fold maar ik wil het laten zien, dus speel maar door. Strasser fold de bb en Hellmuth draait {a-Spades}{9-Diamonds} om..... dit is een VOLKOMEN normale fold tegen utg agressie en ik denk hoofdschuddend, mijn God, weer zo'n Amerikaan. Thomas Wahlroos kan het ook niet meer aanzien en zegt waarom fold je je Ace-donk niet gewoon en houd je je kop dicht. Hellmuth gaat elke hand door over iets en toen was ik het zat. Dit is dus weer een perfect voorbeeld, van waar ik niet arrogant doe, of het mannetje uit wil hangen tegen de pro's, maar het om het spel gaat. We zagen letterlijk 2x minder handen dan de rest van het veld, puur door Hellmuth. Ik vroeg dus aan hem of hij gewoon zijn handen kon folden als het zijn beurt was. Het feit dat ie liep te janken interesseert me niet echt, maar dat hij het spel vertraagd wel. Thomas en Jason Strasser backte me hierin en hij ging compleet op tilt bij Doyle zijn beklag doen. Hij lag er gelukkig vrij snel uit en we konden weer gewoon door. Mijn stack bouwde op naar 135k en toen kwam Shawn Buchanan aan tafel zitten. Mijn angstgegner uit Mandalay Bay. Ik zei lachend 'uh oh', maar het leek geen ongegronde vrees. Ik verloor drie potten zonder showdown tegen hem en ik stond weer op 70k. Die jongen weet gewoon precies waar ik mee bezig ben. Ik kan hem niet op een hand zetten en call te veel van zijn value bets af. We hebben het later nog over wat handen gehad en ik heb er een paar beter gespeeld dan ik op dat moment dacht. Dit neemt niet weg dat ik hem liever van tafel heb en ik was ook blij toen hij verplaatst werd. Jorryt en Peter kwamen aan het eind nog even kijken en de laatste ging nog mee met Lisa mij en Smokey om een drankje te doen. Het was erg gezellig en we lachten ons suf, maar toen was het tijd om naar bed te gaan. Morgen de tweede dag van dit prestigieuze event.

Scott haalde ook dag twee en kwam me ophalen. We praatten wat handen na en hadden het over spelers die een van ons beter kende dan de ander. We hadden beiden een aaridge stack en eenmaal binnen stonden we nog met Steve Billirakis te praten, toen het spel begon. We waren goed en wel onderweg toen iemand 3000 blind limpte, iemand raisede naar 12,000 en iemand allin ging voor 42,000. Ik denk 'wow' en ik kijk naar mijn kaarten, {a-Clubs}{a-Spades}. Ik pot eroverheen en ik bevind me in een gigantische pot. Mijn tegenstander draait {9-Diamonds}{9-Hearts} om en na een perfect board brengt de river dan toch de vervloekte {9-Spades}. Het eerste dat door me hoofd gaat, is waarom ik niet met AA en KK kan winnen de laatste twee weken. Elke keer word mijn hoop op een grote cash de kop in gedrukt in de sleutelhanden. Na veel actief poker, eindig ik uiteindelijk toch op de 35ste plek, op zich niet slecht, en in de money. Dit keer betaalde het geld enorm veel meer uit dan anders, aangezien je normaal iets meer dan je buyin terug krijgt. Het was dit keer echter 14,000$ en dat is op zich wel netjes. Ik vlieg eruit met 77 vs QJ in een normale situatie. Na 50 minuten wachten krijg ik mijn geld uitbetaald en het is weer tijd voor drinken en 2-5 NL in de Wynn. Het gaat dit keer een stuk beter en ik win 600$ terwijl ik vrolijk dronken wordt. Zondag is er geen WSOP, dus ik kan het laat maken en lekker uitslapen. Adam Lisa en ik gaan nog naar Hostel 2, in de Palms. Deel twee is nog iets gestoorder dan een en de kreten van afgrijzing kermen door de zaal. Er zitten een paar extreem confronterende stukjes in en niet geschikt voor de persoon met de zwakke maag, zoals Adam . Hij was doodsbang en toen we uit de film kwamen zei hij 60 uur live te gaan spelen zodat hij niet naar bed hoefde, haha.

Vandaag (zondag nog hier) heb ik niks gedaan eigenlijk. We hebben 'Surf's Up' in de bioscoop gezien. Een nieuwe animatie film over surfende penguins, erg grappig. Daarna zijn we nog wat kleren gaan kopen en toen kreeg ik een sms 'U watchin Sopranos tonight?' HOLY SHIT, das waar ook. We zijn naar Lisa's oude huisgenoot gegaan om te kijken, net als een handjevol andere Hawaiianen. Er werd zoals gebruikelijk enorm veel superlekker eten gekookt en iedereen zat propvol toen de Sopranos finale begon. Ik wil hem nog een keer zien, omdat ik nog niet helemaal weet wat ik ervan vind. Ik zal overigens geen spoilers geven . Morgen is het 2,500$ No Limit event en ik kan niet wachten. Mijn vertrouwen is weer helemaal terug en ik heb van veel pro's complimenten gehad. De mooiste vond ik van Jason 'Strassa2' Strasser, 'I'll take on a room full of full tilt pro's before I play with this crazy ass online-euro. Respect Raszi'. Supervet weer om te horen, ik heb veel respect voor zijn toernooiprestaties en zeker zijn online spel. Als live update over de pro's. Iedereen viel weer gigantisch tegen, waaronder Hellmuth. Howard Lederer zat een tijdje rechts van me, maar hij speelde foutloos. Erg moeilijk op een hand te zetten en bij een showdown altijd een goede hand. Erg berekende man. Ben benieuwd wie ik morgen tref..

Laaaaaaters

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen