RaSZi's Dagboek

RaSZi's Dagboek 0001

15 Juni 2007

We zijn weer één verder! Zoals gebruikelijk wordt het daarom weer een lange. De laatste tijd ben ik niet echt goed met mijn energie omgesprongen. Dit is ook een reden waarom ik geen energie had om een stuk te schrijven van de week. De laatste dagen gaat dat gedeelte steeds beter, maar laten we bij het begin beginnen. Maandag was het 2,500 Hold 'Em event. Ik had met drie mensen een last longer bet afgesloten. Die 100$ betjes kunnen soms net het verschil in mentaliteit maken. Het is puur om de motivatie hoog te houden, ook als je mega short bent. Uiteindelijk verschilt iedereen niet veel van skill en zal het wel ongeveer even uitkomen. Mijn table image is vrij rustig dit keer, en ik krijg veel respect voor mijn preflop raises. Ik maak veel gebruik van mijn image door check-push bluffs op de turn te maken, na ik preflop heb geraised. Dit schijnt live een erg goede truc te zijn om overpairs te faken, aangezien tot twee keer toe mensen een paar tienen tegen me folden (op laag board). Vervolgens verlies ik vs een flushdraw allin met top pair. Ik laat in deze hand {q-Diamonds}{10-Diamonds} zien, en ik raisede vanuit early positie, dus ik geef hier weg wat losser te spelen dan mensen daadwerkelijk denken. Dit gegeven motiveerde mijn tegenstander om zijn aas hoog allin te checkraisen op {2-Spades}{3-Diamonds}{9-Spades}, waar ik {j-Clubs}{9-Clubs} had. Hij hit running 7's voor de win en ik kan na anderhalf uur weer naar huis. Ik begin er onderhand een beetje ziek van te worden. De structuur dwingt je om een grote pot in het begin te winnen, alleen dat wil niet echt lukken . Op naar het Wynn.

Ik kom binnen en ik zie ineens Lamont weer zitten. Het plan om geen cash meer te spelen gaat voor de tweede keer op rij het raam uit en ik koop me in voor 20,000$. Lamont zit met 15,000$ en hit als nooit te voren. Hij klimt al snel naar de 30,000$ en de wachtlijst begint immens te groeien. Dan stelt ineens een andere zwakke speler voor om 25$-50$ NL te gaan spelen. Lamont zegt ja, en hoe kunnen wij weigeren. We verplaatsen naar een andere tafel en de grote stacks worden uit de kast gehaald. De gemiddelde stack aan tafel is rond de 25,000$ en het feest begint. Lamont stackt meteen iemand met een set azen tegen een set vieren, terwijl hij drie borden eten naar binnen werkt. Ik zit met ongeveer 33,000$ en ben zo'n 3000$ up als ik {q-Spades}{j-Spades} krijg. Ik maak het 200$ en Amos (huisgenoot van Viffer, goede regular) maakt er 700$ van. Hij zit met zo'n 16,000$ en dat maakt dit een vrij makkelijke call preflop. De flop is {4-Hearts}{a-Spades}{k-Hearts} en ik check. Hij denkt even na en checkt behind. Op dit moment zet ik hem een set Azen of Koningen. Hij maakt tegenwoordig echter wat meer moves dan vroeger, dus hij kan ook een random hand hebben. De turn is een {10-Hearts} en ik ben er 100% zeker van dat ik nu de beste hand heb met mijn straat. Hij had een flushdraw altijd op de flop gebet. Hij called mijn 1100$ bet en ik hoop geen pair geen harten. De river is een {k-Diamonds} en ik check. Hij bet 2000$ en ik begin mijn denkproces. Ik denk dat hij of {q-Hearts}{q-Spades} {j-Hearts}{j-Spades} achtige hand heeft, of azen met de {a-Hearts}. Ik maak een vrij slechte call en hij showt me de second nuts {a-Hearts}{a-Spades}. Ik ben een beetje van slag door mijn river call en ik merk nu al dat ik eigenlijk te moe ben voor zo'n diepe game. Denkend of ik moet stoppen kijk ik naar mijn volgende hand en ik zie {k-Spades}{k-Clubs}.

Lamont limpt zoals gewoonlijk en een regular probeert hem te isoleren met een 350$ preflop raise. Als ik hier reraise kan ik Lamont kwijtraken en geef ik duidelijke kracht van mijn hand weg. Ik besluit dus te flatcallen en tot ons beider afgrijzen fold Lamont, omdat hij achter de serveerster aan moet om nog een fooi te geven. Dit is wel een beetje verneukt, maar so be it. Ik heb altijd nog het verrassings-element! De flop is {10-Clubs}{8-Spades}{7-Spades} en Rufus bet 500$. Ik heb net een grote pot verloren en ik was duidelijk teleurgesteld in mijn spel in die hand. Rufus speelt nog zo'n 4500$ meer en ik besluit voor de meest onlogische play (in zijn ogen) te gaan, all-in. Ik gooi er een aantal 5000$ chips (flags) in en hij schrikt op.'Wtf are you doing? Did you know those are flags?' Ik zeg niks terug en staar naar de flop. Hij zegt 'damn you on tilt? You gotta have a flushdraw or pair and gutshot or some draw. I call'. Ik draai meteen mijn {k-Spades}{k-Clubs} om en hij wordt wit. Amos zegt'That's fucking Soprano style poker bro' (in Engels Spaans straattaal accent) en ik voel opluchtig. Mijn hand houd en ik sta er weer ok voor. De volgende hand krijg ik {5-Clubs}{5-Spades} en ik maak er 400$ van nadat Lamont limpt. De flop is {q-Clubs}{5-Diamonds}{4-Diamonds}. Hij bet 250$ uit en ik raise naar 1000$. Hij called en de turn is een {3-Spades}. Hij checkcalled vrij snel mijn 3000$ en deze pot bevalt me wel. Een set tegen Lamont hitten is net als de pot met goud onderaan de regenboog vinden. De river is een {a-Spades} en nu bet hij echter ineens 2,500$ uit. Dit is gezien de potgrote en de betpatronen niet te folden en ik maak de call. Ik verwacht een Aas te zien maar krijg {2-Diamonds}{9-Clubs} in mijn neus. Runner runner tegen mijn set en ik ben weer 7000$ lichter. Ik kruip een beetje in elkaar en er komt geen vrolijk woord meer uit. 'Was ik maar in mijn bed blijven liggen'.

Ik speel door en ben ongeveer zo'n 6000$ down als ik {10-Clubs}{10-Diamonds} krijg. Het gebruikelijke recept, Lamont limpt, Rufus limpt, ik maak het 400$ voor isolatie, dit keer echter van de big blind, en we zien heads up de flop {q-Diamonds}{10-Spades}{5-Diamonds}. Ik bet 800$ uit en hij called zoals gebruikelijk. Lamont doet er ALLES voor om een river te zien en dit is dus ook waar je het meeste geld uit kunt halen. Op de river doe ik het altijd erg rustig aan, omdat hij dan geen geld meer voor draws betaalt. De turn is een blanco {2-Spades} en ik bet 2100$. Lamont reraised me naar 5200$ en ik denk KACHING. Ik krijg nu het idee dat hij een made hand heeft. Als ik hier echter 12-13k maak, denk ik dat de kans groot is dat hij fold. Ik zit nog met rond de 30,000$ (heb 5k toegevoegd), en hij heeft nu zo'n 40,000$. Ik kies ervoor de river te gaan checkraisen. De river is een {7-Spades} en ik check. Lamont bet 3000$ en ik begin te denken naar wat ik kan reraisen. Dan ineens begint hij naar me te lachen en ik vraag 'What's up Lamont?'.Hij zegt (half-stoned) 'Well, it's funny I have a hand vs u again Lex'. Ik ben niet van plan hier gepushed te worden voor 20k meer en ik voel me ineens een stuk minder prettig. Ik had in mijn ogen de second nuts en zelfs Lamont raised preflop met vrouwen. Zou hij {j-Spades}{9-Spades} hebben? Ik denk dat ie de flop minraised met een hand als die. Vanuit ervaring met hem. Ik besluit na te lang denken te flatcallen en hij draait {8-Spades}{3-Spades} om. Mijn maag draait zich om en ik muck mijn hand. Weer een 17,000$ pot de muck in met een set, tegen Lamont nota bene. Er flitsen allerlei dingen door mijn hoofd, maar 'WAAROM BEN IK GAAN CASHGAMEN' voert de boventoon. Ik besluit tot mijn blind te spelen en er dan mee te stoppen. Ironisch genoeg krijg ik utg weer {k-Spades}{k-Diamonds} en ik raise naar 400$. Ik krijg alleen een call van de nieuw aangeschoven 'Jim'. Deze man geniet veel respect in Vegas en schijnt alle highstakes cashgames te spelen, al jaaaren lang. De flop is {3-Spades}{4-Clubs}{5-Diamonds} en hij bet ineens 300$ uit vanuit de blinds. Ik zeg 'this is my last hand so I don't mind showing. I fold Kings to you cause I think you're small bet screams for a reraise. I think you have a set of fives or fours.' Half op tilt van alle handen krijg ik het toch voor elkaar mijn koningen te open-folden en Rufus noemt me een retard. Jim is echter zo vriendelijk om een set vijfen open te gooien en hij moet lachen. Hij zegt 'Lisa, this one is a keeper' en we kunnen er wel om lachen. Dit is denk ik wel een van de meest geld besparende folds die ik ooit heb gemaakt. Ik eindig uiteindelijk zo'n 15,500$ down en ik ga half depressief naar huis.

Het begint erop te lijken dat spelen op momenten dat ik het niet wil of niet van plan ben een rode lijn in mijn leven is. Ik kies weer een dom moment uit om te gaan spelen, hoe goed de game ook was. Ik kon duidelijk niet als een pro met het verlies in bepaalde handen omgaan, ook al denk ik dat elke hand zichzelf speelde. Ik baal eigenlijk alleen van mijn call tegen Amos met {q-Spades}{j-Spades} op de river. Mijn read was spot-on en die moet ik dan in die games ook gewoon volgen. Ironisch genoeg was mijn read die dag om niet te gaan spelen, maar deed ik dat ook. In de auto op weg naar huis moet Lisa het ontgelden, omdat ik begin te zeiken over van alles en nog wat. Voor de honderdste maal besluit ik niet meer te gaan cashgamen. Joep en Abel zijn inmiddels in Vegas, dus genoeg te doen dat niks met kaarten te maken heeft. Ik kan de slaap maar moeilijk vatten en ik lig lang te piekeren over hoe en wat het verder moet. Een ding is duidelijk, ik moet dit eruit werken. Anders ga ik kapot.

Deze games zijn te groot en heftig om in te spelen als je je niet lekker voelt.

Compleet verneukt word ik wakker en maak ik me klaar voor het 1500$ Shootout event. In dit event speel je in feite een sit 'n go. De winnaars van alle eerste tafels gaan door naar een tweede, en daaruit komen 9 winnaars van de tweede tafel voor de Final Table. Naar mijn tafel sloffend kom ik Peter Dalhuizen tegen, tot groot verdriet aan dezelfde tafel. Hij zit echter direct rechts van me, wat een enorm groot voordeel is. Mijn gameplan vandaag is echter niet zo opgebouwd om drollen op Peter proberen te gooien. Het had vandaag ook alleen bij proberen gebleven, aangezien ik moe was en mijn zelfvertrouwen op een laag pitje staat. Als je met Peter de strijd der schijtkaarten aan wilt gaan, zul je echter je A-game moeten spelen, simpelweg omdat hij gewoon heel goed is in het spelen van schijtkaarten. Ik besluit dus tight te spelen en hij mag table captain zijn. Ik vond hem goed spelen, het zat hem gewoon niet mee, als hij want combodraws mist. Hij gaat er in een onvermijdelijke allin met 88 af en ik vraag hem te blijven hangen in Rio. Mocht ik er ook zo uitvliegen kunnen we altijd gaan bowlen. Ik resteal met {9-Diamonds}{7-Diamonds} vanaf de big blind als de button mij raised. Hij called 12 big blinds bij met {j-Spades}{7-Clubs}, dit is immers zijn favoriete hand. Dat is altijd leuk, en ik ga Peter opzoeken. Joep is ook in da house en zit bij Eric van den Burg aan tafel. We praten even bij en dan gaan Peter en ik richting Goldcoast om wat pinnen te gooien. Ik gooi vrij dramatisch en moet genoegen nemen met een score van 127. Later komt ook Abel binnen en we drinken een biertje en spelen nog twee games. Peter gaat er tegen zijn zin met het geld vandoor en dan begint toch de maag te rommelen. We besluiten bij Noodles te gaan eten en nadat Lisa ons op komt halen sluiten Jorryt, Milly, Joep en de Duitser John (Psier op ps) zich bij ons aan. Het eten is heel erg gezellig, maar dan gaan de echte grinders cashgames (arg). Joep, Peter Lisa en ik zoeken een pooltent op, waar ik niet echt veel klaarspeel. Mijn vertrouwen is niet alleen in kaartspellen aangetast en ik mis bal na bal. De Dal straft dit genadeloos af, terwijl Joep zich vermaakt met een pistool op de arcade. Het begint al iets later te worden en half instortend opper ik bij Lisa om naar huis te gaan. Op weg naar huis halen we regerend Nederlands Kampioen Steven ten Cate nog even op. Hij geniet zijn ontmaagding in Vegas en kijkt zijn ogen uit. Zij maken de stad onveilig, ik ga laf mijn nest in.

Morgen een van de meest geanticipeerde toernooien in de WSOP voor mij! De 5000$ No limit hold 'em. Ik kom een stuk uitgeruster en met meer vertrouwen mijn bed uit. Het is tot nu toe in alle deepstacked events goedgegaan, zie Mirage/Mandalay bay WPT's en 5000$ PL He, dus ik heb er zin in. In het eerste level krijg ik echter deze hand. Deze hand is veel besproken en ik geef ook mijn reactie erop. De discussie kun je op het poker forum vinden.

RaSZi's Dagboek 101

Compleet gedesillusioneerd ga ik weer naar huis. Elky behaalt die dag een teleurstellende 9de plaats, maar in zijn huidige situatie, kan hij alles gebruiken. Het gaat erg slecht met hem sinds Kopenhagen. Gelukkig heeft hij een nieuwe deal met Pokerstars en krijgt hij nu nog meer events. De rest van de dag doe ik werkelijk niks. Ik kijk wat dvd's met Lisa en ik lees veel. Online zijn we nu een beetje naar puppies aan het kijken, want Lisa wil een hond. Het wordt waarschijnlijk een Pitbull! Ik vind die beesten gewoon de shit. Ik ben altijd een kattenmens geweest, maar pitbulls zijn echt zo relaxt. Vorige keer in Vegas had haar huisgenooit in die tijd ook een pitbull en ik was helemaal gek op haar. De volgende dag zou een omaha en stud event zijn en hoe graag ik ze ook wil spelen, ik heb er nu de kracht niet voor. Overigens ben ik wel heel trots dat ik al twee dagen geen cashgames heb gespeeld, zucht. Je moet ergens beginnen. Ryan nodigt me uit om de volgende dag de hele dag daar in huis te hangen. Martine23 en Genius28 hebben heel veel met Fifa geoefend, en dagen me uit voor een marathon. Ik koop me in voor het 2000$ event van vrijdag en ga dan richting hun huis. Het hele huis zit vol met zieke internet pro's zoals Reddog113, Ahh_Snap, Daut44, Genius28, Beautiful Man, xTBCx en Martine23. Het zijn allemaal goede vrienden en het is dan ook vrij relaxt rondhangen. Dan begint echter de fifa-marathon. In het begin is het een beetje inkomen en ik speel wat close matches tegen Martine. Ik win ze allemaal nipt, en dan begint het balletje beter te rollen. Na acht uur spelen zijn mijn laatste 2 overwinningen 9-1 en 8-1. We zijn op dat moment redelijk aangeschoten en we kijken nog even toe hoe andere 300$ omaha hi/lo flipjes doen met 7 man. Per hand is er dus 1800$ winst te behalen en het gaat daarom gepaard met veel geschreeuw. Zoals gebruikelijk, maken zij zich klaar om uit te gaan en ik ga naar bed om uit te rusten voor een pokertoernooi.

Ik begin er een beetje van te balen, maar ik ben toch van mening dat ik de goede keuzes maak. Alle clubs ken ik hier nu wel en het is niet elke week WSOP. Het missen van een aantal events zat me in het begin ook al niet lekker, en ik moet nou eenmaal een sample spelen. Iemand geeft me een lift naar de strip en vandaaruit krijg ik een lift naar Henderson. Dan maar weer vroeg slapen. In het event van vandaag verloor ik een Ak VS QQ coinflip, maar ik ben enorm tevreden over mijn spel. Ik kon mijn 4000 uitbouwen naar zo'n 11,500. Dit ging door middel van enorm veel bluffjes en goeie reads. Ik merk dat het uitslapen begint te helpen. Zonder cashgames houd ik genoeg energie over en dit geeft me nog meer motivatie om dit vol te houden. De rest van vandaag heb ik dan ook weer lekker gechilled en morgen is weer een toernooi, waar ik ook weer veel zin in heb. Ik geniet enorm van toernooi poker en ik ben ervan overtuigd dat als de showdowns wat meer meezitten, ik veel kan bereiken hier. Een aantal vrienden van me zijn ver gekomen in het 5000$ NL event. Dustin Dirksen, Josh (reddog113) en last but not least James Mackey, vegen de vloer aan met de gevestigde orde en de laatste wint een bracelet. Dit is nu al de tweede speler uit 'onze groep' die een bracelet wint en bij iedereen begint het enorm te kriebelen. Het is allemaal heel tastbaar zo en die extra motivatie kan ik gebruiken. Ik lig weer prima op tijd in mijn nest en dat is maar goed ook, want mijn hemel wat een schema heb ik voor de komende dagen. Morgen 1500$, mocht ik dag twee niet halen dan is er zondag de 3000$ No limit. Mocht ik daar vroeg uitliggen speel ik de 1500$ Razz om 5 uur 's middags. Mocht ik in geen van deze twee toernooien dag twee halen is er maandag nog de 2500$ shorthanded. Als dat uitdraait op niks, spelen we lang verwachte 5000$ heads up matches! Hier heb ik enorm veel vertrouwen in gezien mijn headsup ervaring van online. Het is jammer dat al deze vette toernooien zo dicht bij elkaar liggen, maar daar verander ik weinig aan. Als de 1500$ win en ik mis 3 van die toernooien, zal je me ook niet meer horen klagen . Ik ben er weer klaar voor, na een week te moe geweest te zijn.

Shuffle up and deal.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen