RaSZi's Dagboek

RaSZi's Dagboek 0001

26 Juni 2007

Vrijdagmiddag ben ik na het schrijven Maarten en Dimitri (Scriptdude) op gaan halen. Ze waren natuurlijk compleet van de kaart door het weer, maar dat mocht de pret niet drukken. We praatten een beetje bij in de auto op weg naar hun hotel, Goldcoast. Ik spreek met Maarten af in het Wynn, zodra hij klaar is met opfrissen en pers-pasjes ophalen. Het duurt iets langer dan ik dacht, maar net toen ik maar even wilde gaan spelen, komt hij dan toch binnen. Zijn eerste reactie is 'holy shit', vanwege al de indrukwekkende Vegas pracht en praal die zwaar op de gewone Nederlander drukt. Lisa en ik nemen hem mee om van het Wynn buffet te proeven. Daarna was het tijd voor de rondrit. Ik had hem van te voren beloofd in een limousine de stad te laten zien, en Maarten was de minste niet om mij daar aan te houden. Na even rond te rijden over de strip stappen we uit in Bellagio, dat moet hij toch ook even van binnen zien als hij hier net is. Daar komen we alle andere Nederlanders tegen, die net een hapje gaan eten. Tijd voor ons om even mee te neuriën met 'Con te partiro' bij het meer voor het Bellagio. De fonteinen waren indrukwekkend zoals altijd en zeker leuk om weer eens te zien. We gaan met zijn allen bowlen, waar ik door Jorryt EN Marc gehussled word. Al met al is het erg gezellig en we begeven ons richting huis. Maarten bleef bij ons pitten, om een beetje bij te praten en met 6-1 afgedroogd te worden met Fifa.

De volgende dag begint anders dan andere zaterdagen. Normaal gesproken maak ik me klaar voor het circus in de Rio dat '1500$ NL' heet, echter nu is het tijd voor meer aardse zaken. De zoon van een vriendin van Lisa is jarig. Die heb ik nu ook al een paar keer gezien, redenen zat om naar zijn tiende verjaardag te gaan. We kopen een spelletje voor hem en na Maarten afgezet te hebben bij de Rio, verplaatsen wij ons naar kinderparadijs 'Circus Circus'. Ze hebben een hele 'Adventuredome' waar kinderfeestjes gehouden kunnen worden. Ze hebben alle Six Flags attracties in het klein en alle kleintjes zijn dan ook erg enthousiast. Van te voren had ik er echter niet bij nagedacht dat het een Hawaiiaans kinderfeestje was. Dit betekent dat alle ooms, tantes en kennissen, die de mogelijkheid hadden langs te komen, met het hele gezin kwamen buurten. Er waren binnen de kortste keren zo'n 40 tot 50 mensen. Ik was de enige niet Hawaiiaan! Ik ken onderhand alle gebruiken en manieren van ontmoeten en woorden wel zo'n beetje, dus alle opa's en oma's waren trots op me. Na een tijdje gingen de kinderen de attracties in en wij richting de uitgang. Maarten had het verzoek om Green Valley Ranch te zien, dus dat was wel een leuk uitje voor die avond. Lisa zet ons af, en wij vinden onze weg naar de Pokerroom. Zelfs hier kan je de invloed van de WSOP zien, enorme drukte. Na wat biertjes gedronken te hebben en een paar honderd $ winst, is het wel weer leuk geweest, want zondag moet er weer in de WSOP gespeeld worden. Dan lees ik echter op mijn ticket dat ik pas om vijf uur 's middags hoef te spelen! Een vreugdekreet galmt door Henderson, want ik heb extreem veel zin om te slapen!

Ik word vrij fris wakker en voor de verandering heb ik alle tijd van de wereld. Lisa zet ons af bij Goldcoast en Maarten en ik doen een kort interview. Daarna kunnen we in dit zelfde hotel een balletje gaan gooien en wie beter om dit te doen dan met de Dal. Juist zodra we onze schoenen aantrekken komt hij binnensloffen. Niemand kon weten dat dit de meest dramatische sessie tot nu toe zou worden en ik hou de scores dan ook maar voor me. Laten we zeggen dat ik nut low had. Ik krijg een telefoontje van Ryan, die net in de eerste hand van dag twee verliest in het 1500$ toernooi. Zijn azen werden in een grote pot gekraakt en hij wil weg uit de Rio. Ik kan altijd iemand gebruiken die nog lager gooit dan ik, dus ik geef blij onze locatie prijs. Hij komt half depressief aan en wordt niet vrolijker als ik hem eraan herinner dat ik nog 32,000$ van hem krijg. Het wordt meteen duidelijk dat Ryan geen Vegas-regular is, aangezien hij in de bowling-baan-bar 30k uit zijn zak trekt en 15,000$ uittelt voor me. Lekker Ryan, kunnen we over onze schouder kijkend, compleet paranoïde naar de Rio toe. Het is immers tijd voor het 1500$ Mixed Hold 'Em event.

Ik zit buiten in het Pavillion, de tent met extra tafels die op is gezet. Dit vind ik allemaal niet zo heel erg, totdat ik er daadwerkelijk ga zitten. Het is er vrij muf en het is drukkend warm. De koude airco op je gezicht zorgt hierdoor voor een heel vervelend gevoel. Dit alles moet er natuurlijk niet te veel toe doen, dus we gaan ons concentreren op een potje poker! Ik speel vrij rustig in het limit gedeelte, en had een vrij droog eerste no-limit gedeelte. Dan zijn de blinden 50-100 en ik maak er 300 preflop van met {a-Clubs}{9-Clubs}. Ik word gecalled door 3 mensen links van me, de flop is {6-Clubs}{6-Diamonds}{8-Spades}. Ik check, en na nog een check, maakt de derde speler er 500 van. Dit is in de meeste gevallen een steal. De preflop raiser checkt en nog een speler laat zwakte zien. Ik zet hem hier op 22-99 of een zwakke 8. Als ik hier push (hij had nog 1600 meer) represent ik prima een overpair die even aan wilde kijken wat er allemaal zou gebeuren. Ik ga dus all-in en na een fold denkt de meneer die 500 maakte een tijdlang na. Hij zegt 'if you got Aces, you got Aces' en maakt de call met {j-Diamonds}{j-Hearts}. Hij dacht een hele tijd na, wat dus betekende dat mijn play erg sterk overkwam. Het was ook geen toerist, want dan had ik netjes gefold. Een klein aftermath interview met Maarten en op weg naar de Wynn. Ik kreeg namelijk de blijde booschap dat Lamont er weer was. Wat ik niet wist is dat ik op weg was naar de meest gestoorde die ik ooit live heb gespeeld.

Zodra ik er aankom zijn er 4 5$-10$ games en een erg goed uitziende 10$-20$ game. Elky loopt rond, nooit slecht voor de actie, en ook Dan 'Rekrul' Schreiber zit te wachten op een nieuwe 10$-20$ tafel. De floor vraagt aan ons of short-handed een probleem is, en daar zijn wij natuurlijk voor. Rekrul is nog fris van HU-bracelet en bruist van vertrouwen. Dat was voor de bracelet ook al niet ongegrond, aangezien hij een van de meest gevreesde spelers op Pokerstars is. Het is dus niet de perfecte situatie om met hem shorthanded te spelen, maar Elky maakt alles goed. Elky heeft een enorm geduld probleem live, wat je gezien zijn persoonlijkheid ook wel kan verwachten. Hij leeft enorm explosief en zijn swings zijn compleet gestoord. Er zit nog een oude starcraft speler aan tafel, een Canadese Koreaan die Elky en Rekrul ook al lang kent, zijn naam is Martin. Dan schuift er nog een toerist aan en de tafel is compleet. Het is de snelste live tafel die ik ooit heb gezien. Alle acties zijn instant, ook die van de vijfde speler, die foldde alles immers extreem snel, en het is een erg prettige game. Aan actie is geen gebrek aangezien we elke hand 40$ straddlen. Het is dus in feite een 10$-20$-40$ game. Ik zat met 15,000$, Rekrul (uiteindelijk, begon shorter) met 20,000$, Elky met 10,000$, Martin met 7500$ en de toerist met 3000$. De standaard preflop raise was tussen de 160-200. Het is de eerste keer dat ik met Rekul live speel en hij speelt in feite hetzelfde als online, elke bet is bijna-pot, extreem moeilijk om tegen te spelen. Na een paar rondjes begin ik wat handen op te pakken.

Rekrul maakt het 80$ op de button (Martin vergat straddle) en ik maak er 320 van met {10-Hearts}{10-Diamonds}. Flop is {2-Spades}{6-Spades}{5-Spades}, niet echt blij mee. Ik check en Rekrul checkt behind. Turn is een {9-Clubs} en ik ga ervan uit dat ik de beste hand heb. Ik bet 500$, waarop Rekrul instantly allin gaat voor 4000$ meer. Ik denk even na, maar fold toch. Rekrul zet vanaf dat moment meteen de toon en de hele tafel wordt agressieviever. Hij legt geld bij tot hij een 20k stack heeft. Dan krijg ik {a-Spades}{9-Diamonds} op de button en Rekrul maakt het 160$. Gezien onze diepe stacks en mijn positie besluit ik hier te callen. De flop is {a-Hearts}{10-Spades}{6-Spades} en hij checkt. Ik maak er direct 260 van en hij called. Turn is een {9-Hearts}! en ik vuur vrij snel 580$. Hij called en de dealer legt een {5-Spades} voor de river neer. Dit is niet echt een gevaarlijke kaart aangezien ik de {a-Spades} heb. Ook is dit een goede gelegenheid voor een valuebet, omdat de flush voor mij eng had moeten zijn. Ik zou dus met de meeste handen checken voor showdown value. Ik bet 1180$ en Rekrul instacalled en muckt. Om even een idee te geven van hoe snel er gespeeld werd. Deze hand duurde letterlijk 20 seconden, en dat is niet overdreven.

Dan krijg ik {k-Clubs}{j-Diamonds}, weer op de button, en Rekrul maakt er weer 160 van. Ik flatcall en de rest fold. De flop is {10-Clubs}{10-Diamonds}{3-Spades} en hij bet 340$. Ik float hier, omdat het voor hem een perfect board is om te c-betten. De turn is een {4-Spades} en hij checkt, zoals ik verwachtte. Ik bet 680$ en hij called. Dit is op zich niet zo schrikbarend, omdat je tegen goede spelers vaak op twee straten zal moeten bluffen. De river is een {9-Diamonds} en hij checkt weer. Ik bet nu 1600$ en hij denkt een halve minuut na (erg lang in deze game), met de melding 'shi pall' (fuck (you) in Koreaans) maakt hij de call met {8-Clubs}{8-Diamonds}. Erg goede call en ik muck netjes mijn hand. Bah. Dan raise ik preflop naar 160$ met {8-Clubs}{8-Spades} utg. Rekrul reraised naar 500$ vanuit zijn straddle, ik call. Flop is {q-Spades}{10-Spades}{7-Diamonds} en hij c-bet 760$. Ik ben niet van plan hier te folden, gezien de talloze draws op tafel, plus het feit dat hij ALLES continuation bet. De turn is een {4-Clubs} en hij bet weer 1600$ dit keer. Ik heb nog steeds de indruk goed te zijn en ik flatcall. De river is een {3-Clubs} en hij checkt vrij snel. Mijn hand heeft hier vrij veel showdown value en hij weet ook dat ik met een hand als een set op de turn kracht had laten zien, dus hij legt sowieso geen TPTK of overpairs weg, en met een bluffende hand called hij sowieso niet, dus betten heeft erg weinig zin. Tot mijn afgrijzen laat hij {3-Spades}{3-Diamonds} zien, een geriverde set. Ik put veel moed uit het feit dat ik 1600$ op de turn callde met een marginale hand, en gelijk had. Erg blij word je er natuurlijk nooit van.

Vanaf dan begint Elky extreem agressief te spelen, hij is het folden weer zat. Rekrul vergeet zijn straddle en ik maak het 80$. Elky reraised naar 360$ vanuit de small blind en ik call met {10-Spades}{10-Diamonds}. De flop is {2-Diamonds}{5-Spades}{6-Spades}. Hij bet 520$, wel grappig, aangezien dit zijn standaardpatroon van reraise en c-bet online is. Ik call hier natuurlijk, aangezien ik nog een erg sterke hand heb. Ik kan pas op de turn weten of hij een hoger paar heeft, of niks. De turn is een {7-Clubs} en hij checkt. Ik bet 1200$ en hij called na even denken. Op dit punt weet ik zeker dat hij een hoger paar heeft. De river is nu een {5-Diamonds}. Een 9 of een 4 maakt een straat, plus mijn lijn laat veel kracht zien. Dit is dus het perfecte board om te bluffen. Hij checkt en ik bet 2800$. Hij denkt een aantal minuten na en mompelt dingen in Frans Engels als 'sick life' en 'fucking fish'. Hij laat zijn koningen zien en maakt een muck beweging. Dan zegt hij ineens'no what the fuck, I don't care about fucking money anyaway' en called. Zijn koningen hangt hij boven de muck, maar reageert verbaasd als ik mijn hand weggooi. Rekrul zegt nog 'nice bet though raszi' en na de sessie waren we het er overeens, dat ik dezelfde lijn neem met een set of twee paar op de flop. Jammer dat hij besloot te callen, maar ik vind de bluff wel goed denk ik. Ik ben nu een groot aantal duizenden down en het is tijd om naar mijn box te lopen. Ik pak er 15,000$ bij en zit nu met zo'n 25,000$. Ik ben dus ongeveer zo'n 10,000$ down. Ik praat Lisa, die 5-10 zit te spelen, even bij en daarna weer terug naar mijn tafel.

Ik ben NET op tijd om te straddlen, waardoor ik dus weer me kan doen, aangezien dit hetzelfde is als een gemiste blind posten. Ik krijg {6-Diamonds}{6-Clubs}. Ik voel me een beetje kut na die mislukte bluff, maar ik ben vastbesloten door te gaan. Martin, die tot nu toe vrij rustig speelt, maakt het 160$ op de button. Elky en Rekul folden en ik call. Normaal had ik hier vaak gereraised vanaf mijn straddle maar gezien mijn bluff net en het feit dat ik geld moest toevoegen, lijkt dit mij niet het geschikte moment. De flop is {6-Spades}{2-Hearts}{3-Hearts} en ik check. Hij bet 280$ en zonder te kijken grijp ik 100$ chips en smijt er een paar in de pot. Deze reversed tell blijft goed werken, mensen denken zeker na de vorige pot, altijd dat je op tilt bent en dit draagt bij aan dat beeld. Het bleek ongeveer 800$ te zijn, wat mijn bedoeling was. Martin denkt 20 seconden na en net als ik denk dat hij wil gaan folden zegt hij 'raise, make it 2000$ straight'. DING DING DING denk je dan, maar je moet gezicht natuurlijk strak houden. Ik announce vrij snel all-in voor 4500$ meer, en hij leunt geschokt achterover.'Are you on fucking tilt RaSZi, what the hell. This is so sick dude. I dunno if I can fold this now, plus I priced myself in.' Nu is het vrij duidelijk dat hij een flushdraw heeft. Hij probeert uit te vogelen of ik een hogere draw heb en dan zegt hij'You wanna make a deal?' Nu kan ik mijn mond niet houden en ik zeg 'Are you kidding me? This must be the first time people make a deal before the hands are shown or someone did not call yet. If you can't handle pots like this don't sit this deep.' Dit was voor hem de druppel in de beslissing en hij zegt 'OK, I call, run it' Turn is {4-Diamonds} (kreeg bijna een hartaanval door de rode ruiten) en de river een {4-Spades}. De pot is zo'n 13,500$ en ik ben weer op weg terug. Hij loopt weg om ook weer geld te halen en de game gaat door.

Dan krijg ik {7-Diamonds}{3-Diamonds} en ik maak het 160$ preflop. Elky called vanuit de big blind en de flop is {10-Hearts}{5-Hearts}{4-Diamonds}. Hij checkt en ik c-bet 280$. Hij called vrij snel en we zien de turn {6-Spades}. Ik heb nu de second-nuts en hij checkt. Ik bet 680$ en hij reraised me naar 1600$. Ik heb geen zin om hier te slowplayen met zoveel draws en redraws en ik maak er 4000$ van. Hij zegt:'holy shit I'm such a fish' en hij openfold {j-Diamonds}{9-Hearts}. Gezien zijn hand had ik natuurlijk beter kunnen callen, maar daar waren we nu te diep voor. Op dit moment wordt Rekrul van tafel verplaatst, naar de Main Game. Hij gaat sitting out, Maarten komt net aan in de Wynn en ook Lisa gaat mee als we op Rekrul zijn kamer wat gaan eten. We praten nog wat na over gespeelde handen en na het eten gaan we snel weer naar beneden.

Ik ben ondertussen ook verplaatst naar de Main Game. Ik krijg vrij snel in de game {a-Spades}{q-Diamonds} en Rekrul maakt het 100$. Ik maak er 400$ van en hij called. De flop is {a-Clubs}{j-Diamonds}{8-Spades}. Gezien de de rainbow flop zie ik dit als goede kans om mijn kracht te verbergen en na zijn check check ik ook. Op deze manier hoop ik dat hij mij op KK/QQ zet en hij tegen me in zal bluffen. De turn is een {8-Diamonds} en nu bet hij 720$ uit. Ik call na even nep na te denken en de river is een {10-Spades}. Niet de perfecte kaart, maar het is in ieder geval geen ruiten. Hij bet 1800$ en gezien mijn spel moet ik nu gewoon callen. Hij weet als hij mij op KK of QQ zet, dat hij de turn EN de river moet bluffen, omdat ik altijd de turn daar zou callen in deze situatie. Hij showed {q-Clubs}{9-Clubs} en ik muck pijnlijk mijn hand. Hij kijkt me een beetje verontschuldigend aan en vraagt:'AK?' Hij begreep dus dat ik hem trapte en helaas liep het slecht af dit keer. Hij zei later dat hij op een {2-Clubs} de river ook had gebluffed dus dat is wel fijn om te weten. Rekrul speelde tot nu toe eigenlijk foutloos en ik heb nog nooit zoveel moeite gehad tegen iemand in deze reis als hem nu. Hij speelt ongelooflijk agressief, called bijna nooit iemand af, en zijn valuebets zijn elke keer spot-on. Ik heb in deze sessie meer geleerd, dan mijn hele eerste maand hier. Rekrul is een van de meest solide spelers online en ook hier laat hij dat weer blijken. Tilten speelt geen factor in zijn leven en fouten maken doet hij zelden. Hij stop niet veel later en Elky wordt verplaatst naar onze tafel.

Maarten zit achter ons en kijkt mee naar de gestoorde tafel. Wel grappig dat je in Nederland niet de pokerpit in mag als je niet aan de 5-10 limit holdem tafel zit, maar in Vegas mag je gewoon achter iemand meekijken bij een game waar meer dan 200,000$ op tafel ligt. Ik lach me helemaal suf om Elky, die elke keer (kan net zo goed zeggen elke hand) als hij het 200$ maakt schreeuwt 'ONE TIME DEALER', weer in dik Frans accent. Een grappige hand waar ik niet in zat: Hij maakt het 220$ preflop (er is geen straddle, dus 11 big blinds). Hij krijgt 1 caller en roept:'ONE TIME DEALER, LOW CARDS.' De flop is {2-Hearts}{3-Hearts}{j-Diamonds}. De caller checkt en Elky rommelt, heel slordig zoals gewoonlijk, er 340$ in. De chips rollen alle kanten op. Andere spelers glimlachen nu ook en de andere speler called 340$. Elky begint te roepen 'OK DEALER SAFE CARD SEVEN OF HEA..' hij kijkt dan naar het board en beseft dat dat een flush zou zijn. Hij verandert hearts in diamo... en beseft dan dat dat een backdoorflushdraw geeft. Nu zegt 'Ow fuck the suite, just put a 7 ONE TIME'. Turn is een {5-Diamonds} en hij zegt hardop:'fuck that's a bad card'. Na een check bet hij toch 1100$ en de andere man called vrij snel. Nu roept Elky voor de {2-Clubs}, maar de river is een {6-Hearts}. De andere man lijkt te gaan betten tot Elky zegt;'Ask fish raszi how often i fold, NEVER.' Ik heb ondertussen tranen over mijn wangen en de man besluit maar te checken. Elky kijkt in zijn handen en zegt:'Ow sick I had {2-Clubs} hahaha, no wonder it did not come' en hij draait {2-Clubs}{3-Clubs} open. Zijn tegenstander zoekt het board af en muckt dan. Hij laat {a-Hearts}{j-Spades} zien en Elky zegt:'fuck missed value bet.'

Zijn tegenstander was een oude oneindig rijke man dus die kon er ook wel om lachen. Daarna krijg ik {8-Diamonds}{6-Diamonds} en ik maak utg 100$. Ik word door iemand in mid-position gereraised naar 300$ en ik call. De flop is {j-Clubs}{5-Diamonds}{7-Diamonds}, prachtig. Ik heb een openend-straightflushdraw en ben favoriet tegen alle handen behalve een set, en dan nog flip ik. Ik besluit te frontbetten, hopend op een reraise en dan kan ik allin pushen, ook nog met veel fold equity. Ik bet 500$ uit en mijn tegenstander denkt even na en maakt er 1500$. Dit is niet echt een probleem, ik zet hem nu 100% op QQ KK AA en ik ga allin. De beslissing ligt op deze manier bij hem en het is een stuk beter dan een checkraise of een push te moeten callen. Op internet wordt dit nu veel gedaan met draws, maar live heb ik dit nog niet gezien. Je ziet de goede spelers online nu juist weer de frontbet, 3bet allin doen, wat weer helemaal past in het plaatje van de massa voor zijn, waar ik vaak over heb geschreven in mijn strategie artikelen eerder dit jaar. Hij denkt zo'n 3 minuten na, tot een Japanse speler een 'clock' aanvraagt. De allin is voor 4800$ meer en dus een hele grote pot. Ik vind het echt superkut, omdat spelers sneller geneigd zijn te callen als iemand een clock vraagt. Hij heeft nu nog een minuut om te beslissen. Ik vind het sowieso vrij onbeleefd om een clock aan te vragen als je niet in de hand zit, zeker om zoveel geld. Mijn tegenstander maakt de call met nog 10 seconden te gaan en vraagt of ik een set heb. Hij gooit zijn {k-Spades}{k-Hearts} open en ik draai ook maar open voor wat showdown spanning. De turn is een {5-Spades} en ik verlies 1 out, maar heb er nog zat. De river is een {a-Spades} en verlies wederom een enorme pot. Ik vraag me af of ik ooit in Vegas nog een showdown in een belangrijke pot ga winnen, maar so be it.

De tafel begint een beetje leeg te lopen, maar ik ben vrij veel down (zo'n 10,000$ nu) dus ik blijf zitten. Elky is van 16,000$ in de plus naar 20,000$ in de min en zit ook nog te spelen. Ik had nog wel een mooie hand. Er is een straddle en een speler maakt 180$. Ik zie Elky teleurgesteld reageren, plus hij had 40$ in zijn handen. Hij baalt dus dat hij niet goedkoop een flop kan zien. Als reactie hierop pakt hij 740$ en reraised. Ik zit in de big blind en ik heb {10-Spades}{7-Diamonds}. Dit is een perfect voorbeeld van wanneer je hand er niet toe doet, maar de situatie wel. Ik maak 2200$ en beide spelers turbo mucken. Ik doe dit live denk ik veel te weinig, terwijl we toch zo diep zijn. De rest zit gewoon niet mee. Ik heb nog {7-Spades}{7-Clubs} en na een preflop raise zie ik {j-Diamonds}{9-Diamonds}{7-Hearts}. Ik bet 380$, vanwege ontelbaar aantal draws en mijn tegenstander called. De turn is een {3-Spades} en ik maak het 1200$. Dit is een volwaardige potbet. Ik ben vrij blij te zien dat mijn tegenstander called, wat duidelijk maakt dat hij aan het drawen is. Ook vanuit zijn positie had hij hier vanwege het drawy board, hier een move gemaakt met een hand als JJ 99 of T8. De river is echter een {8-Diamonds}, ongeveer de slechste kaart in het deck. Hij checkt en ik check. 'Ahh U didn't wanna swing at it again huh' en hij laat {q-Diamonds}{10-Clubs} zien. Zucht.

Ik ben ongeveer 12,000$ down als ik om half 8 's ochtends {7-Clubs}{7-Diamonds} zie in de small blind. Er is een straddle en er limpen 4 man. Ik maak er 400$ van, een move die veel gebruikt wordt vanuit de blinds als er veel mensen een straddle limpen, en de big blind called dit. Hij is een vrij rijke jongeman, die poker naast aandelen doet. De rest gooit af en de flop is {10-Clubs}{7-Diamonds}{3-Diamonds}, perfecto. Hij heeft zo'n 7500$ voor zich, dus ik besluit deze hand keihard te spelen. Ik bet 700$ uit en hij maakt er vrij snel 2000$ van. Op dit moment zet ik hem op JJ-QQ-KK. AA had sowieso preflop geraised, iets wat mensen niet in deze situatie doen met JJ-KK. Hij kan ook TT of 33 hebben. Hij zat ook al aan tafel toen ik {6-Diamonds}{8-Diamonds} pushte, dus ik besluit dezelfde play te maken. Ik push allin en hij called direct. Hij vraagt meteen of ik een flushdraw heb, dus ik hoop dat hij {k-Diamonds}{k-Spades} of iets dergelijks heeft. Hij heeft echter {10-Diamonds}{10-Spades}. Verdomme. Ik verlies een 16,000$ pot met set tegen set, in een onmogelijk situatie. Dit is voor mij het einde van de avond en voor de zoveelste maal verlaat ik gedesillusioneerd een pokertafel. 19,000$ armer dan ik er kwam.

In de taxi naar huis heb ik veel om over na te denken. Zodra ik in bed kruip en Lisa wakker wordt, weet ze al hoe laat het is. De enige manier waarop ik zo laat thuis ben is als ik veel down was in het midden van de nacht. Ik ben dus of hersteld, of volledig kapot gegaan. Met een 'Lets not talk about it' weet ze welke van de twee het is. Mentaal zit ik er compleet doorheen. Ik had een paar dagen voor mijn volgende toernooi en ik had veel zin om cash te spelen. Ik ben in elk toernooi aan het gas gegaan met een suckout. Vloog ik er niet op die manier uit, dan was het wel omdat ik shortstacked was door een suckout. Afgezien van die TT vs AA in het 2500$ toernooi. Ik heb een compleet moedeloos gevoel en ik ben gewoon op. Toen ik de volgende ochtend wakker werd was mijn depressieve stemming er niet minder op. Waarom net nu? Dat is het hele frustrerende. Ik heb naar mijn idee in toernooien nog nooit zo goed gespeeld. Mijn timing is spot on en ook in de cashgames maak ik zo vaak de juiste beslissing. Waarom net tijdens mijn eerste WSOP. Drie van mijn vrienden hebben een bracelet geworden en een vierde van mijn vriendengroep, Dustin Dirksen, kwam jammer genoeg 1 plek tekort en werd tweede. Ik ben enorm blij voor ze, maar elke keer weer steekt het me. Het is gek dat ik nog zoveel vertrouwen heb na deze serie resultaten. Het is op zich niet extreem slecht, na toch 30,000$ gewonnen te hebben in toernooien, maar zeker niet beoogd. Toen ik wakker werd zat ik toernooien online af te speuren en zag ik dat ik nog zes WSOP events had. Dit schokte me een beetje, omdat de rit dus bijna over is.

Ik zal ze sowieso alle 6 spelen, wat me op een totaal van 21 toernooien brengt. Het is gek live hoe klein je volumes zijn. Dit is zeker geen excuus, maar ik heb ook zeker niet het idee dat ik een excuus hoef te maken. Tot nu toe heb ik mijn A-game gespeeld en ik ben dichtbij een aantal grote cashes geweest. Ik vlieg onfortuinlijk uit de Final Table in Mirage waar eerste plek 110,000$ is. In Mandalay Bay word ik 20ste voor 13,000$ waar de eerste prijs 800,000$ is. Ook in de 5000$ pot limit verlies ik mijn Azen en win ik 14,000$ voor 35ste plek, waar eerste plek 800,000$ is. Deze verschillen zijn microscopisch en die sleutelpotten zijn het verschil tussen een 35ste plaats en een plek aan de Final Table om je dromen waar te maken. Dit is en blijft toch het frustrerende gedeelte van poker. Ik doe niet zoveel fout, toch presteer ik in 15 WSOP toernooien weinig tot niks, ook al heb ik veel chipleads gehad. Als je er over nadenkt is het wel grappig, dat je online in 20 toernooien op 1 dag ook wel eens niks presteert. Toch voelt het tijdens de WSOP veel meer als falen dan op andere momenten. Het gaat allemaal om de long run, als is het soms moeilijk dat jezelf te blijven vertellen.

Ik heb gister en vandaag alleen maar in me nest gelegen, gelezen en ik ben met Lisa aan een nieuwe serie begonnen, Carnivale. Dit heeft zeker de nodige ontspanning gegeven en ik heb weer een beetje mijn hoofd leeg kunnen maken. Morgen is het tijd voor de 5000$ shorthanded, een van de meest geanticipeerde events. Laat je door de bovenste alinea niet van de wijs brengen, ik ben er klaar voor. Ik ga gewoon weer proberen mijn beste spel te spelen en ik zie mezelf nog steeds als kanshebber om zo'n toernooi te winnen. Ik heb nog 6 kansen in de WSOP, mocht dat niet lukken, fuck it, dan maar volgend jaar. Dan is het tijd voor vakantie op Hawaii en de voorbereiding op de lange winter online en de EPT's. We gaan niet te snel vooruit blikken, want de WSOP is nog lang niet over.

Ik wil namelijk nog steeds gewoon een bracelet...

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen