WPT Mandalay Bay Championship - dag 3

WPT Mandalay Bay Championship - dag 3 0001

Om maar met het slechte nieuws te beginnen: Lex "RaSZi" Veldhuis heeft de finaletafel niet gehaald. Hij begon de dag met een average chipstack en verloor gaandeweg flink wat chips waardoor hij zelfs op 40K stond, terwijl het average op dat moment bijna 200K was. Na wat raises, re-raises en pushses kwam Lex terug tot bijna 100K, toen de volgende hand kwam.

Lex raist naar 17K in late positie met {q-Hearts}{j-Diamonds}, waarop Michael "The Grinder" callt. De flop komt {k-Clubs}{q-Diamonds}{j-Hearts} en Michael checkt. Lex bet 23.000 en Michael check-raist naar 49.000, waarop Lex all-in gaat. Daar baalt The Grinder behoorlijk van, maar hij moet callen met {k-Spades}{8-Spades}. De turn is {3-Clubs}, de river is {7-Spades} en Lex dubbelt naar 200K en staat op dat moment 12e in chips, met nog 23 spelers in het spel.

Alles prima en wel dus, totdat Lex een gratis flop mag kijken. De flop is {5-Hearts}{4-Diamonds}{2-Diamonds}. Lex bekijkt z'n kaarten en ziet {4-Hearts}{2-Spades}. Na wat heen en weer geschuif met chips gaat hij all-in, en tot zo'n grote verbazing laat z'n tegenstander {a-Clubs}{3-Clubs} zien voor een straat! Geen hulp op de turn of de river, en zomaar opeens is het voorbij. In pokertermen noemen we dat een regelrechte "cooler". In normaal Nederlands heet dat "doodziek".

Toch een geweldige prestatie voor de populaire Nederlander, die met z'n 20e plaats 13.000 dollar opstrijkt. Niet dat hij blij zal zijn met het prijzengeld, want voor hem gold maar 1 prijs, namelijk de eerste, die bijna acht ton waard is.

Het railen van de PN'ers was op het forum goed te merken. Meer dan 600 reacties op het Dag 3-topic waren er op het moment van z'n uitschakeling, wat een bizar hoog aantal is natuurlijk! Lex dankt dan ook iedereen nogmaals voor het enorme meeleven vanuit Nederland. Klasse!

Vlak na de uitschakeling van RaSZi moet ook The Grinder het veld verlaten en zijn we nog over met achtien man. Ondertussen gaat het niet goed met Ryan Daut, het maatje van Lex. Hij begon de dag als chipleader met meer dan 300K, maar zag z'n stack al snel slinken tot onder de 100K, onder andere door een all-in met AK tegen KK van Danny Wong.

Ryan moet een move maken en gaat al snel all-in met z'n laatste 95K. De hand die hij hiervoor uitkoos was {j-Clubs}{4-Clubs} en hij deed 't vanaf de button. Chau Tu Giang ziet net op dat moment {10-Diamonds}{10-Clubs} en maakt uiteraard de call. De flop komt {a-Clubs}{a-Diamonds}{k-Hearts} en de turn is de verbluffende {k-Clubs} en de river een onbelangrijke {5-Spades}, en Ryan Daut wint met J-kicker deze pot en dubbelt.

Even later zijn er nog 12 man over:

WPT Mandalay Bay Championship - dag 3 101

Shawn Buchanan Chip Count: 625,000

Danny Wong Chip Count: 510,000

Thayer Rasmussen Chip Count: 505,000

Barry Greenstein Chip Count: 482,000

Chris Bell Chip Count: 470,000

David Haddad Chip Count: 441,000

JC Alvarado Chip Count: 382,000

Ryan Daut Chip Count: 231,000

David Levi Chip Count: 230,000

John Juanda Chip Count: 225,000

Chau Tu Giang Chip Count: 224,000

Jared Hamby Chip Count: 188,000

WPT Mandalay Bay Championship - dag 3 102

Dan de volgende hand. Een typische sandwich-play leek het van John Juanda: eerst raist Danny Wong vanaf de button naar 42K, waarop de small blind (Thayer Rasmussen) callt. John Juanda gaat all-in vanaf de big blind. Wong gaat uit de weg, maar Rasmussen schat de move van Juanda op waarde in en maakt de call.

Juanda: {a-Clubs}{j-Diamonds}

Rasmussen: {a-Diamonds}{q-Hearts}

Het board komt {10-Clubs}{8-Hearts}{6-Spades}{5-Hearts}{4-Diamonds} en John Juanda mag voor z'n 12e plaats 26.000 dollar incasseren.

Het leuke is dat Barry Greenstein de namen van bijvoorbeeld Jared Hamby en Ryan Daut niet kent, en hen "the internet guys" noemde in een tussentijds interview. Het illustreert de verhoudingen tijdens de WPT. Inderaad, de tafel waaraan Lex en Ryan zaten bevatte maar liefst drie van hun goede vrienden uit de online-wereld. Was het oud tegen jong? Internet tegen Live?

Greenstein gaf z'n visie op de eindfase op het toernooi: "Het is een kwestie van geluk krijgen nu. De shortstacks dubbelen steeds, zoals die jongen met die groene pet (Jared Hamby). Hij heeft al drie keer gedubbeld met de slechtste hand. Op dat moment moet je juist het geluk hebben dat je een keertje AA vindt om ze uit te schakelen. Mijn strategie? Azen krijgen en anders met de slechtste hand het erin gooien en toch winnen".

Even later is het de inmiddels niet meer zo short-stacked Hamby die pre-flop raist. Er wordt gefold totdat Chris Bell aan de beurt is. Eerder werd hij uit een flinke pot gespeeld door dezelfde Hamby, en dat zat 'm blijkbaar niet lekker. Hij denkt even na, en gaat all-in. Hamby is sneller dan het licht met z'n call. Redelijk logisch: {a-Spades}{a-Diamonds} voor Hamby en de {a-Spades}{9-Diamonds} van Bell lijkt zo goed als dood.

Het board brengt nog een klein beetje spanning: {8-Diamonds}{6-Clubs}{4-Clubs}{5-Diamonds} maar de river maakt een einde aan de aspiraties van Chris Bell: {6-Spades}. Ook Bell mag 26.000 dollar ophalen voor z'n 11e plaats.

Daarmee zijn de laatste tien spelers bekend en de WPT-organisatie besluit om er maar eens mee te stoppen. Er zal vanavond volgens het schema worden doorgespeeld tot er nog zes spelers over zijn, die de TV-tafel gaan vormen. Dat wordt een kort dagje voor de volgende heren:

Seat 1: Thayer Rasmussen – 685,000

Seat 2: David Levi– 158,000

Seat 3: Ryan Daut – 217,000

Seat 4: Jared Hamby – 698,000

Seat 5: Chau Tu Giang – 318,000

Seat 6: David Haddad – 444,000

Seat 7: Danny Wong – 465,000

Seat 8: Shawn Buchanan – 658,000

Seat 9: Barry Greenstein– 375,000

Seat 10: JC Alvarado – 541,000

De blinden zijn straks 5K – 10K met een 1K ante. Voor de short-stacks David Levi en Ryan Daut geldt dat ze in een push-or-fold situatie verkeren. Hun "effectieve M" is minder dan 10 en volgens de bekende theorieboeken is het dus "erop of eronder". Als het Greenstein ligt, heeft hij dan net even AA..We zullen zien.

Wie van de Fantasy Cup-deelnemers heeft nog een speler in het toernooi zitten en doet daarmee goede zaken? Laat het ons weten!

WPT Mandalay Bay Championship - dag 3 103

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen