WPT Mandalay Bay Championship - Finale

WPT Mandalay Bay Championship - Finale 0001

Helaas voor Ryan Daut behoorde hij tot de vier slachtoffers die niet aan de televisietafel mochten plaatsnemen. Hij schoof al vroeg z'n chips erin met AJ en wist de coinflip tegen TT niet te overleven. Z'n prijzengeld voor de negende plaats was 35.000 dollar. Even daarvoor wist hij nog wat chips te bemachtigen met J4, z'n favoriete kaarten tijdens dit toernooi, waarmee hij tot twee keer toe een flinke suckout maakte. Wellicht dat J4 binnenkort bekend staat als "The Daut". Na z'n uitschakeling spoedde Daut zich naar de WSOP. Pokeren, pokeren, pokeren!

Als tiende eindigde overigens Chau Giang, die ruim 26.000 dollar verdiende. Hij verloor ook een coinflip: dit keer hield z'n pocket pair JJ geen stand tegen de AK van Barry Greenstein.

JC Alvarado was het derde slachtoffer. Hij was het zat dat iedereen 'm steeds re-raiste en callde een all-in op de turn met "slechts" een fluh-en opend ended straightdraw. Helaas geen hulp voor hem en hij mocht 44.000 dollar ophalen.

Barry Greenstein raakte ondertussen ietwat short-stacked en besloot het er in te gooien met KT. Jared Hamby maakte de call met JJ en het board was AAA49. Greenstein schudde de handen van iedereen en reed daarna met een noodgang naar de andere kant van de Strip, waar een stapeltje chips met zijn naam erop langzaam aan het doodbloeden was. Hij moest en zou meedoen aan het eerste event van de WSOP! Hoe dat ging kun je lezen in de Live-reporting op deze site....

De finaletafel dan:

Seat 1: Thayer Rasmussen - 273,000

Seat 2: David Levi - 334,000

Seat 3 Jared Hamby - 1,764,000

Seat 4: David Haddad - 1,180,000

Seat 5: Danny Wong - 185,000

Seat 6: Shawn Buchanan - 853,000

WPT Mandalay Bay Championship - Finale 101

Seat 1: Thayer Rasmussen - 273,000

Online is hij bekend THAY3R en al snel had de online-wereld door dat een van hun helden goed bezig was: meer een meer railbirds op verschillende forums werden gesignaleerd. Bijna net zo populair als Lex "RaSZi" Veldhuis!

Seat 2: David Levi - 334,000

Ooit eindigde hij als negende tijdens de allereerste World Poker Tour. Hij is een professionele high-stakes speler uit Israël.

Seat 3 Jared Hamby - 1,764,000

Online bekend als "TheWacoKidd". In de laatste 50 dagen won hij al drie events met een totaal aan prijzengeld van 600.000 dollar. Hij is `running good´ en dat was ook te merken tijdens het toernooi, toen hij keer op keer met een short-stack wist te overleven. Hij heeft in de laatste drie WPT's gecasht.

Seat 4: David Haddad - 1,180,000

De enige inwoner van Las Vegas. Hij is een professionele poker- en backgammenspeler, en een "regular" in de Bellagio cashgames. Hij kwalificeerde zich voor het toernooi via een 1000-sattelite: dat was het eerste toernooi dat hij ooit speelde! Die heeft de smaak waarschijnlijk wel te pakken nu.

Seat 5: Danny Wong - 185,000

Een zeer respecteerde jonge speler die in minder dan een jaar tijd al meer dan 1,1 miljoen dollar in toernooien heeft verdiend. Hij werd vorig jaar 2e, tijdens de Belaggio Cup Main Event. Ook won hij een side-event tijdens de Bellagio Five Diamon Classic. Eerder dit jaar haalde hij al een WPT-finaletafel tijdens de Reno World Poker Challenge. Toen werd hij zesde en helaas had ie nu ook weinig chips...

Seat 6: Shawn Buchanan - 853,000

De prestatie van Buchanan is zeldzaam: hij was na Dag 1 namelijk de chipleader, en die chipleaders halen doorgaans nooit de finaletafel! Shawn heeft er maling aan. Op Dag 2 was hij tweede, op Dag 3 derde en ook na Dag 4 was hij ook derde. Zeer indrukwekkend! Hij heeft al vele WPT's gespeeld en iets minder dan 150.000 gecasht.

Als je wilt wachten op de televisieuitzending voor de uitslag, dan moet je nu stoppen met lezen

Helaas voor Danny Wong eindige hij ook nu als zesde. Z'n {3-Spades}{3-Clubs} redde het niet tegen {7-Spades}{7-Hearts}: het board was {k-Hearts}{j-Diamonds}{9-Hearts}{k-Clubs}{8-Clubs} en dus mocht Wong 75.000 dollar ophalen voor de moeite...

Onmiddellijk daarna was het David Haddad die z'n biezen mocht pakken. Zijn {a-Spades}{j-Spades} zagen er goed uit, maar waren niet genoeg tegen de {a-Clubs}{k-Hearts} van Shawn Buchanan. Een kleine 100.000 dollar was er voor Haddad.

De chipcount op dat moment was als volgt:

Shawn Buchanan - 1,682,000

Jared Hamby - 1,431,000

David Levi - 1,030,000

Thayer Rasmussen - 451,000

Het was duidelijk dat Rasmussen een move moet maken. In hand nummer 42 deed hij dat met {a-Spades}{10-Hearts}. Buchanan denkt even na en maakt de call met {a-Clubs}{j-Diamonds}. Het board helpt Rasmussen niet. Hij ontvangt 130.000 dollar.

Even later is de chipcount:

Jared Hamby - 1,870,000

Shawn Buchanan - 1,860,000

David Levi - 845,000

Jawel, ook Levi moet dus een move maken. {7-Spades}{7-Diamonds} was de juiste hand voor hem, vond ie zelf. Helaas keek Hamby net tegen {9-Spades}{9-Diamonds} aan en hij maakte de call. De flop was redelijk gunstig: {a-Diamonds}{j-Diamonds}{8-Diamonds} en het publiek riep "Ruiten, Ruiten!" Leuke steun, maar de pokergoden hadden hun eigen wil en Levi kon in plaats van acht ton "slechts' 230.000 dollar gaan ophalen.

In hand nummer 77 maakte Buchanan een beslissende "zieke" call. Op een flop van {q-Spades}{9-Hearts}{4-Hearts} bet Hamby 410K. Buchanan callt. De turn is {9-Clubs} en Hamby bet 600K. Buchanan flatcalled. De river is {k-Diamonds} en dit keer checkt Hamby maar. Buchanan vindt het ook wel best en laat {3-Spades}{3-Clubs} zien. Hamby muckt z'n kaarten en Buchanan wint de grootste pot van het toernooi.

Even later gaat Hamby pre-flop all-in voor 865K en na enig nadenken callt Buchanan. Een mooi coinflip om het af te maken:

Hamby: {k-Hearts}{8-Hearts}

Buchanan: {3-Hearts}{3-Diamonds}

Het board is {j-Hearts}{7-Clubs}{5-Clubs}{4-Spades}{a-Spades} en daarmee is het gedaan.

Hamby mag een flinke koffer met geld tillen: 460.000 dollar was zijn deel. De koffer van Shawn Buchanan was iets zwaarder: hij verdient met z'n overwinning 768.775 dollar en een seat in de WPT-championship.

Het bijzondere is dat de chipleader van Dag 1 ook de uiteindelijke winnaar is. Zeldzaam!

WPT Mandalay Bay Championship - Finale 102

Winnaar Finale tafel

En nu focussen we ons even volledig op de WSOP.....

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen