Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

WSOP RECAP XL

WSOP RECAP XL 0001

In tegenstelling tot gisteren, toen het doodstil was in het Rio, is er vandaag weer van alles te beleven. Er beginnen vandaag namelijk twee nieuwe events, waar een hele kudde Nederlanders aan mee zullen doen. Namen als Noah Boeken, Marcel Luske, Rolf Slotboom, Steve Wong, Thierry van den Berg en Lex 'RaSZi' Veldhuis nemen vandaag plaats aan de pokertafel. De dag zal uiteindelijk om twee van hen draaien: Marcel Luske en Thierry van den Berg.

Maar eerst even wakker worden. Het werd weer 03:00 vannacht, dus veel slapen zou er niet inzitten. Toch wilde ik een goede poging wagen en vergat dus logischerwijs mijn wekker te zetten. Nu is dat niet zo erg, want tot nu toe begonnen de interessante (lees: met Nederlanders) toernooien om 14:00 of 15:00 uur. Voor die tijd heeft het weinig zin om richting Media Room te gaan, tenzij je sadomasochistische trekjes vertoont en je lichaam en geest zo intens wilt pijnigen dat je om 12:00 uur richting Rio vertrekt om er even een 16 urige werkdag uit te rossen.

Aangezien ik die trekjes niet heb lag ik dus lekker tot 12:10 in mijn nest, terwijl 10 minuten eerder het $5,000 6-handed NL Hold'em event was begonnen. Dat wist ik niet, want zoals je gisteren kon lezen is de laptop gisteren definitief overleden en had ik niet op het schema van vandaag gekeken. Dat zou ik wel doen als ik in de Media Room aankwam, dacht ik nog.

Om 12:20 uur ging dus de telefoon:

"Yo, waar ben je?"

"Hier"

"Het $5k event is net begonnen met 9 Nederlanders"

"Is het al 14:00 uur dan?"

"He?! Nee, die is om 12:00 uur begonnen"

Op dit moment laat ik mijn telefoon onder de stoel van mijn hotelkamer vallen. Niet van de schrik ofzo, maar gewoon omdat ik een kluns ben. Volgens mij wist ik nog wel ergens te melden dat ik er aan kwam, maar al snel ging de telefoon opnieuw.

"Yo, waar ben?"

"Wtf", denk ik bij mezelf. Ben ik soms 2 minuten terug in de tijd geworpen? Hij vraagt het ook op precies dezelfde toon als in het eerste telefoontje. In de top 10 lijst van meest vreemde levensmomenten staat deze inmiddels op een nette achtste plaats; direct achter het moment dat ik in Canada door de bossen struinde en een mastuberende zeeotter zag. Het masturberen was nog niet eens zo weird, maar wat doet een zeeotter in een Canadees bos?

"In m'n hotelkamer op het punt te vertrekken richting Rio"

"Oh, ok"

Ik pak snel m'n spullen en loop in een drafje richting de uitgang van mijn hotel. Die 'draf' werd al snel een 'slenter' toen ik ineens onder een 42 graden zonnetje stond. Mijn hemel, wat heet. Ik weet nu wat Frodo meemaakte toen hij die ring in het lavameer moest mieteren. Dat moet ook geen pretje zijn geweest. Het enige wat me op de been houdt is het fantastisch mooie uitzicht op de bergen van de woestijn aan de linkerkant en de Strip aan de rechterkant. twee uitersten onder een diepblauwe hemel, in perfecte harmonie met die goudgele, net uit de oven komende appelbeignet, genaamd de zon. Je ziet het, er zit zelfs poëzie in de recaps.

Aangekomen in de Media Room zie ik de nieuwe laptop staan die Noah voor het reportingteam heeft aangeschaft. "Wow", is mijn eerste reactie als ik de Sony VAIO met Full HD breedbeeldscherm uit de doos haal. Ken je die meeuwen uit 'Finding Nemo' die de hele tijd "Mine. Mine. Mine." roepen? Nou goed, dat is ongeveer vergelijkbaar met wat er in mijn hoofd te horen was toen ik dit monster van een laptop zag.

Ik spendeer even wat tijd aan het installeren van alle zooi die we nodig hebben en ga dan mijn eerste rondje langs de tafels. Iedereen zit in de Amazon Room, dus kunnen we alle Nederlanders gemakkelijk op de voet volgen.

Thierry zit goed in z'n vel in het $5,000 6-handed NL Hold'em event en schiet al snel richting de 18,000. Hierna is hij echter een tijdlang kaartdood en moet gefrustreerd toekijken hoe de grote potten aan hem voorbij gaan. Maar aan het einde van de dag komt de ommekeer. Thierry gaat ineens als een speer en stijgt naar 70,000. Het verhaal van Thierry is mooi: zijn eerste WSOP event en hij speelt echt fantastisch goed. Het is een genot om bij hem aan tafel te staan en hem mooie laydowns en goede calls te zien maken. "Ik speel de laatste tijd het beste poker uit mijn leven", zegt Thierry na de zoveelste goede beslissing.

Noah gaat in het begin ook als een speer, maar verliest vervolgens een megapot die bijna het einde van zijn toernooi betekent. Hij komt nog goed terug, maar moet even later alsnog het toernooi verlaten.

Ook RaSZi doet in eerste instantie van zich spreken. Hij bewerkt de tafel met zijn hyper-agressieve speelstijl en weet voor de dinnerbreak richting 30,000 chips te schieten. "Ik zit goed in m'n spel en raise met van alles en nog wat", vertelt hij me in de break. Rond een uur of 22:30 krijgen we het bericht dat RaSZi een aantal coinflips heeft verloren en dag 1 dus niet heeft overleefd.

Maar laten we de grote 'verassing' van de dag niet vergeten. The man of the hour: Mr. Marcel Luske. Al de hele dag zit hij 'in the zone' wat dan ook resulteert in een dikke vette chiplead als er nog maar drie tafels over zijn. Aan het einde van de dag gaat het snel en op het moment dat de dinnerbreak arriveert zijn we bij de laatste 16 spelers aanbeland. Marcel heeft inmiddels zijn chiplead vergroot en staat op 334,000 chips tegen de 290,000 van de nummer twee. Een finale tafel lijkt op dat moment een zekerheid en die verwachting komt een paar uur later dan ook uit. Marcel dus in de race voor een bracelet en eindigt de dag als chipleader met 427,000 chips. Morgen wordt de finaletafel gespeeld en kan ik de hele dag handen posten, wanneer deze hier (waarschijnlijk) op de monitoren verschijnen. Zo niet, dan ga ik lekker op de tribune zitten.

En hoe vergaat het de jongens in het Stud Hi/Lo event? Een stuk minder spectaculair dan bij de andere Nederlanders. Steve Wong, Peter Dalhuijsen en Rolf Slotboom spelen uren lang Hi/Lo handjes, maar de stacks willen niet echt groeien. Sterker nog, de altijd gezellige Dalhuijsen overleeft dag 1 niet. In het filmpje van Maarten kun je zijn reactie zien. Wong en Slotboom spelen goed, maar kunnen in de eerste uren niet echt potten breken.

Steve Wong en Daniel Negreanu hebben de grootste lol aan tafel. Op een gegeven moment kom ik Steve's chips tellen en vraagt Daniel:"How do you say 'you suck' in dutch?", terwijl hij naar Steve wijst. Ik vertel hem dat 'je zuigt' wel volstaat en hij gaat er direct mee aan de haal. Het is verbazingwekkend hoe goed hij het overneemt. De twee lachen wat, praten wat over de lelijke klank van het Nederlands en gaan dan weer over tot de orde van de dag.

Maarten is vandaag druk in de weer gegaan met de Nederlanders. In zijn filmpje heeft hij het gros van onze landgenoten voor de camera weten te krijgen voor de dagelijkse updates vanaf de World Series. Amerikaanse poker pro's voor de camera krijgen is wel leuk, maar het is natuurlijk nog leuker om te weten hoe 'onze jongens' het hier doen.

Het filmpje van Maarten kun je hieronder bekijken.

Deel 1:

Deel 2:

En zo eindigt alweer een dagje WSOP. De hitte houdt aan en de sfeer blijft fantastisch. Persoonlijk heb ik het dan ook prima naar mijn zin. Het enige minpuntje is dat ik nog steeds zo wit als een kaaskop ben. Het wordt tijd voor een buiten-event.

Tot morgen.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen