WSOP RECAP XL

WSOP RECAP XL 0001

Vermoeid....

Drie dagen, vier dagen. Ik weet het niet eens meer. Het is nu 00:30 uur en mijn hele lijf doet zeer van dagenlang door het Rio rondrennen. Wat ben ik jaloers op de spelers, die comfortabel in hun stoel zitten en om de haverklap drankjes krijgen geserveerd terwijl ze muziek luisteren en lekker pokeren.

Maar ik loop alweer vooruit. We beginnen elke recap met wakker worden, dus vandaag wijken we niet van deze 'traditie' af. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik me vanmorgen verslapen heb. De wekker ging niet af (lees: vergeten te zetten). Waarschijnlijk niet aan gedacht omdat ik er pas om 06:00 uur in lag.

Ik ben namelijk gisteren, na het werken, gaan cashgamen met een Nederlandese vriend in ons hotel. Na ongeveer drie kwartier kwam ook Lawrence met zijn vriendin langs en zaten we met z'n allen aan een gezellige 1-2 NL tafel. Het zijn geen RasZi bedragen, maar daar gaat het ook niet om.

Er zitten een paar halfdronken Amerikanen aan onze tafel en m'n maatje zit al snel in een grote pot met een stomdronken hillbilly die hij "Bob" noemt. Hij is echt een karikatuur van een Amerikaan; versleten petje, ongeveer 60 jaar oud, ongeschoren en nog net geen AC/DC shirt.

De flop is: {q-Diamonds}{4-Spades}{4-Hearts} en m'n maat bet. Uncle Bob gaat direct all-in. Maatje kijkt bedenkelijk en maakt dan de call met {10-Spades}{4-Diamonds}. Bob is verrast en zegt: "You had to think about that call? Jeez!" Vervolgens draait hij {k-Clubs}{q-Hearts} om.

Dit is inmiddels een $170 pot. Voor reporters een hoop geld.

De turn is de {k-Hearts}. Bob reageert met:"Nope, that's not it." Maatje kijkt gespannen naar het board, want die {k-Hearts} geeft Bob gelijk 2 extra outs. Elke K of Q geeft Bob een full house. De river is de gevreesde {q-Clubs} en Maatje zakt door z'n stoel van verbazing. Bob roept meteen:"That's it! Sorry man, I just wanted to leave, but now I have chips." De toon is gelijk gezet en Maatje neemt Bob hierna continu in de zeik.

Een tweetal handen later is het mijn beurt. Een UTG speler raist naar $15 en omdat de SB callt maak ik de call ook met {4-Diamonds}{5-Diamonds}. Suited connectors doen het goed tegen handen als AK/AQ, dus ik wilde wel een flop zien. Bovendien zat ik in de BB, dus kreeg een discount en omdat de SB deepstacked is krijg ik gigantische implied odds.

De flop is: {a-Spades}{2-Hearts}{3-Hearts}.

Uhhh, good flop. Alleen die twee harten zitten me niet lekker. Toch besluit ik te checken, want ik verwacht een continuation bet en die zal ik dan re-raisen zodat ik meer value uit m'n hand haal. Ik krijg gelijk en de UTG speler bets $20. Tot mijn grote verassing callt de SB direct. Natuurlijk speel ik wat toneel, gooi een chip op mijn kaarten alsof mijn beslissing heel moelijk is en re-raise dan naar $80. Ik wil ze niet gelijk wegjagen, al weet ik dat één van hun waarschijnlijk een flushdraw heeft. De UTG speler fold, maar de SB callt. Hmmm, ok, flushdraw dus.

De turn is een vervelende kaart voor mij, namelijk de {4-Clubs}, maar ik heb nog steeds een straat en denk niet dat deze kaart mijn buurman heeft geholpen. Hij checkt en ik ga onmiddellijk all-in. Als je wilt drawen naar je flush, dan mag je er flink voor betalen. Hij maakt de call en heeft inderdaad {q-Hearts}{4-Hearts}.

De river is de {q-Diamonds} en ik pak een vette pot.

Nou goed, lang verhaal kortmaken – een paar handjes later verlies ik een megapot met een flush tegen een full house en eindig de nacht om 06:00 uur met $80 winst en eindelijk mijn eerste vrije tijds besteding. Winning money: fine. Having fun after 3 days of hard work: priceless.

Om 14:00 uur belt Maarten waar ik ben en ik laat hem weten dat ik net onder de douche vandaan kom en me direct naar het Rio zal haasten. "Doe maar rustig aan", zegt Maarten, "ik heb alles onder controle." Hartstikke goed, denk ik nog en loop relaxed richting Rio om weer een uur of 14 de benen onder mijn lijf vandaan te rennen. Gewapend met Starbucks koffie druppel ik de Media Room binnen en begin mijn dag te plannen.

Vandaag weer het H.O.R.S.E. Event met Rob Hollink. Dat worden een paar spannende uren, want hij staat er nog wel goed voor, maar niet langer in de top 15. Hij is een beetje blijven hangen rond die 300,000 grens en moet punten gaan scoren om de top niet uit het oog te verliezen.

Tegelijkertijd begint vandaag het $2,000 Limit Hold'em toernooi met Noah Boeken, Rolf Slotboom, Ronnie Hofman, Tsai Chen en Marc Naalden. Dus genoeg te doen vandaag, want ook Peter Dalhuijsen en Marcel Luske spelen vandaag nog in dag 2 van het $1,500 Pot Limit Omaha toernooi.

Al snel merk ik dat ze gelukkig allemaal in de Amazon Room zitten en ik dus een klein oppervlak hoef te coveren. Wat een mazzel, dat scheelt al gauw 78km op een dag. Ik drink mijn koffie op en begin aan mijn eerste rondje. Hollink zit bij Mike Matusow aan tafel, dus dat is dan wel weer grappig. Ik ben veelvuldig bij Rob te vinden, maar echt veel handen speelt hij niet. Dit is voor mij persoonlijk vervelend, want ik wil graag Rob-reports schrijven en ik kan moeilijk schrijven dat hij lekker aan het folden is.

Ik besluit het even voor gezien te houden en ga eens bij De Dal kijken. Ik schrijf hier en daar een handje op, vraag naar wat chipcounts en ga dan richting Noah, die direct naast Phil Laak aan tafel zit en samen de grootste lol schijnen te hebben. De Playstation Portable wordt veelvuldig gebruikt en Laak leest even vier hoofdstukken van een boek zo dik als de Holy Bible.

Weinig spannends in de eerste paar levels, dus gelijk terug naar de hoofdrolspeler van de dag: Rob Hollink. Dit blijkt echter een hele opgave te zijn. Ik had mezelf voorgenomen vandaag extra Rob updates te posten, maar het H.O.R.S.E. Event is een media-spektakel en ESPN heeft de regie in handen. Wat zeg je nu, Script? Jawel, ESPN is de baas. Zij bepalen wie waar gaat zitten en zij bepalen welke cameraman je opzij mag schuiven als je gewoon je werk aan het doen bent en wat updates wilt vergaren.

Ik kom regelmatig de pokerpit binnen en blijf eigenwijs staan als ze weer beginnen met filmen. Dan maar tot tepelhoogte in beeld, updates zal ik krijgen verdikkeme! "Excuse me sir, could you move over a little?" Ik kijk die cameramongool indringend aan alsof ik wil zeggen: "Nog één keer 'excuse me sir' zeggen en ik ram dit bloknoot zover in je reet dat je de komende vier weken papiersnippers schijt!" maar ik besluit het toch maar bij een "Ok" te laten. Het laatste dat ik wil is Rob vanaf de rail moeten coveren omdat ik niet langer gewenst ben wegens anale overtredingen.

Het blijft een gedoe, maar opgeven doen we niet. De updates zijn sporadisch, maar veel is er ook niet te melden omdat Rob niet echt heel actief is. Hij schiet in het begin wel nog even naar de 500,000, maar zijn stack daalt langzaam van 300,000+ naar 130,000+ tot het fatale moment in het Stud level tegen Mark Gregorich. Je kunt het allemaal nalezen in de Live Reporting blogs.

In de tussentijd zijn we Marcel Luske ook kwijt. Die moest net voor de bubble het veld ruimen in het Pot Limit Omaha Event. Marcel de bubbleboy. Dat klinkt toch niet echt. De Dal begint het iets later ook steeds moeilijker te krijgen en het geluk is ver te zoeken. Zijn draws hitten niet en is op een gegeven moment in push-or-fold mode. Wel in het geld en toch bij de laatste 4 tafels, en dus was De Dal eigenlijk best wel tevreden met het resultaat.

De reacties van De Dal en Hollink kun je zien in Maarten's filmpje welke je hieronder kunt bekijken. Vandaag weer een leuke met Daniel Negreanu, Phil Laak en De Dal in de hoofdrol.

En dan zijn we weer terug bij Noah en Slotboom. Op dit moment is het bijna 02:00 in de vroege nacht en zal ik weer mijn rondje langs de tafels gaan doen om de updates te krijgen en wat handjes te vangen. Het blijft vermoeiend, maar nog steeds hartstikke leuk. De sfeer in de pokerroom is elektrisch en het is gewoon een eer om hier zonder beperkingen rond te mogen lopen.

Ik wilde hier tikken: "Tot morgen", maar kom net terug van Noah's tafel en wil jullie toch niet onthouden dat hij in the zooooooone zit, baby. Noah is op het moment van schrijven 2e in chips!

Tot morgen!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen