On the Button: Aerschtuner

On the Button: Aerschtuner 0001

Hij kwam, zag het heel even aan en won de harten van iedereen op PokerNews. Aerschtuner werd één van de spamhoeren van het forum, maar hij werd wel gewaardeerd. Zijn verhalen over zijn werk, over zijn vriendin Kristel, die pokeren maar niks vindt, maar toch een eigen railtopic kreeg. Aerschtuner doet het dit keer uitgebreid On the Button.

Naam: Aerschtuner

Woonplaats: Kaatsheuvel

Leeftijd: 25

Beroep: SAP-consultant

Aersch, ik heb een tijdje niks meer van je gezien op het forum.

Ja, ik zat een tijdje geleden op een project bij Philips. Daar had ik het niet heel druk en kon ik redelijk veel mijn eigen gang gaan. Toen heb ik in drie maanden even drieduizend posts gemaakt, ja.

Nu zit ik alleen op drie drukkere projecten, waarvan ik voor twee op en neer naar Amsterdam moet rijden ook. Dus ik heb overdag al geen tijd meer en 's avonds heb ik dan ook niet zo veel zin meer. Dan ben ik hartstikke moe.

Ja, ik heb wel leuk werk. Doe verschillende projecten als SAP-consultant en heb onder meer bij de Efteling gezeten, bij Philips, Shell, KLM, noem maar op: de grote jongens.

En het spelen zelf. Komt dat er dan nog wel van?

Nee, ook dat is een stuk minder.

Ik las op het forum dat Kristel niet zo'n fan is van pokeren. Die is daar best blij mee dus.

Ja, daar hebben we best wel discussies over gehad. Kristel heeft in de verslavingszorg gewerkt en heeft heel veel gokproblemen gezien. Ik heb wel uitgelegd dat ik het puur als hobby doe en niks op het spel zet. Toen ik in het begin eens een toernooi won en $1.300 daarmee verdiende, heb ik ook $1.000 uitgecasht. Ja, dan is het gelijk een stuk gewaardeerder. Vrouwen en geld, hè? Haha.

Ik begon ook slecht met pokeren hoor, voor haar beeld dan. Het begon toen ik met voetbal geblesseerd raakte en een paar dagen thuis moest zitten. Zij was weg en ik kwam op tweakers.net een topic tegen over poker. Toen heb ik Everest gedownload, $5 erop gezet en ik vond poker toen gelijk zo leuk dat ik 36 uur achter elkaar heb gespeeld.

Kristel reageerde direct: Sukkel! Zit je daar 36 uur naar zo'n scherm te staren.

Maar het is wel goed gegaan?

Haha, ja hoor. Die 36 uur heb ik quitte gespeeld. Een dag later was het wel in een kwartier weg. Ik heb toch altijd wel moeite om niet broke te gaan. Ik heb tig stortingen gedaan van €50 of €100. Maar mijn probleem is dat ik na een biertje in de kroeg nog wel eens een kaartje wil leggen. Het is best wat werk om van een paar tientjes naar $100 te gaan. Dan ben ik blij dat het gelukt is en dan donk ik het in één avondje weer weg. Daar ben ik dan wel drie dagen goed ziek van. Niet om het geld, maar omdat ik door goed nadenken en goed spelen veel heb verdiend en het dan weer kwijtspeel.

Maar desondanks heb je veel gespeeld.

Ja, dat is altijd hoor als ik iets leuk vind. Ik ben altijd heel fanatiek in alles dat nieuw is als ik het leuk vind. Na een tijdje ebt dat dan weer weg. Ik denk dat dat met poker ook wel zo gaat. En bovendien wil ik natuurlijk naast mijn drukke werk nu ook met Kristel en Stijn, mijn zoontje, dingen doen. Ik zie poker als hobby, dus heb er ook geen druk op staan.

Met het posten ging dat bij mij ook zo. Dat vond ik zo leuk en dan doe ik dat dus ook gelijk veel. Ik sla daar enigszins in door. Ik ging ook gelijk mee in discussies over het niveau van het forum. Maar ja, het voelde ook gelijk goed. De sfeer, de mensen, de leuke gesprekken. Mensen op het forum hier hebben respect voor iedereen.

Wat speel je eigenlijk voornamelijk?

Ik ben begonnen met kleine sit en go'tjes spelen. In het begin op Everest, maar ik ben vrij snel naar Pokerstars verhuisd. Daar ben ik ook grotere toernooien gaan spelen. Cash speel ik eigenlijk niet. Daarmee heb ik te vaak verloren. Ik speel ook maar één tafel tegelijk altijd en met cash wil ik dan twee of drie tafels doen voor de actie, maar dan gaat het mis.

Ik kan me prima focussen op één tafel. Natuurlijk zit ik dan tussendoor wel eens ergens te surfen of tv te kijken. Maar ik let wel op en zie alles. Ik heb totaal geen moeite met concentreren daarop. Ik speel ook niet te veel handjes. Heb wel de discipline om te wachten. En bovendien gebruik ik ook geen PokerOffice of PokerTracker, hoewel ik daarover wel heb nagedacht. Maar ach: ik concentreer me op de actie en maak veel notes.

En het mooiste wat je hebt gehaald? Die $1300 neem ik aan.

Ja, en het mooiste is nog: het ging met goed spel. Ik ben ook maar hooguit drie keer allin geweest. Ik was om kwart over elf begonnen en Kris was net naar bed gegaan. Om half 3 kwam ze naar beneden. Kom je nou nog niet naar bed, vroeg ze. Nou, nog heel even niet. Wacht maar. Toen kon ik dus gaan slapen met $1300, haha.

Verder vind ik het mooi om mensen te outplayen, een goede bluf te maken of ergens maximale value uit te halen. Ik ben er ook niet ziek van om een 80-20 te verliezen. Voorbeelden kan ik je niet geven, sorry. Ik ben geen RaSZi die al zijn handen kan onthouden. Komt misschien ook wel omdat ik niet 24 uur met poker bezig ben. Was dat wel zo, zou ik ze misschien wel onthouden. Maar omdat het bij mij puur hobby is denk ik dat ik het niet onthou.

En wat is het mooiste dat je wilt halen?

De WSOP die nu bezig is. Het lijk me geweldig om daar aan mee te doen. Ik wil er alleen niks voor opgeven, hoor. Kijk, als ik een seat win, dan ga ik. Maar altijd acht uur per dag spelen, dan zou ik wel gek worden denk ik. Incidenteel trek ik dat wel, maar het moet geen routine worden.

De WSOP van dit jaar volg ik wel een beetje. Ik bekijk wat de mensen van het forum doen, de andere Nederlanders. Ik heb ook respect voor prestaties. Zeker als Lex het zou hebben gewonnen, zou ik daar diep respect voor hebben. Wat hij betekent voor het poker is ongelofelijk.

Ik volg de WSOP vooral via de live reporting en ik kijk op tv. Ik kijk gewoon het entertainment dat me wordt geboden. Zie het als puur vermaak.

Lex is je favoriet?

Ja, samen met Marcel Luske. En Bart Spijker. Ik ken hem verder niet, en heb hem maar één keer op tv gezien tijdens de EPT. Ik vind het wel mooi. Hij heeft zin om te pokeren en stort even $5.000.

Ik denk dat Phil Ivey en Barry Greenstein wel ver gaan komen, maar ik hoop eigenlijk dat een jonge internetpro gaat winnen. Ik denk sowieso dat er dit jaar weer een pro wint. En dat het een internetter moet zijn, het moet toch een keer gaan afbetalen, al die handen die ze spelen. Nu moeten de internetters gaan bewijzen dat het kan. Dat je als internetpokeraar net zo goed kan zijn als de oldschool pro.

Twee vragen nog ter afsluiting. De eerste: Op een gegeven moment speelt Aerschtuner op Pokerstars, maar dat blijkt pokerhater Kristel te zijn.

Haha, ja inderdaad. Erg mooi was dat. Ik zat op mijn werk bij een klant in Eindhoven en toen kreeg ik ineens een berichtje. Wat zit jij te pokeren op je werk? Dus ik naar Kristel gebeld en die zei doodleuk: Ja, ik wilde het ook eens proberen Omdat ik zelf daar niet kon railen, heb ik toen maar een railtopic aangemaakt, zodat ik toch kon lezen hoe het ging. Het mooie was dat superveel PN-ers ook echt haar aan het railen waren. Kristel haalde de prijzen nog ook. De mooie reactie van Scriptdude op het forum vergeet ik nooit meer. Gefeliciteerd met je grootste cash ooit, Aersch! Haha, geweldig.

De laatste. Leg nu nog eens voor de laatste keer uit hoe je nou aan de nickname Aerschtuner komt.

Tuurlijk. Dat komt uit mijn studietijd. Ik noemde iedereen in die tijd Aersch, en ik sprak dat uit met een soort van Duits accent, zodat het een beetje klinkt als Eers. En in mijn studietijd was ik met een stel vrienden ook veel bezig met het sleutelen aan pc's, tunen noemden we dat. Toen werd ik Aerschtuner.

Het grappige is dat ik die naam eigenlijk al heel lang niet meer heb gebruikt. Ik zat nog wel op tweakers.net onder die naam, maar toen ik daar ging moderaten heb ik dat gewoon onder mijn eigen naam gedaan. Pas toen ik een nickname voor het pokeren moest verzinnen, kwam ik weer uit op Aerschtuner.

On the Button: Aerschtuner 101

Wil jij binnenkort ook een keer On The Button? Stuur dan een mail naar vanky@pokernews.com.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen