WSOP RECAP XL

WSOP RECAP XL 0001

4th of july

Het is feest in Amerika. Vandaag wordt overal 4th of july gevierd. Ik heb dit feest altijd al willen meemaken, maar om de één of andere reden was ik hier -of- net weg, of ik kwam pas later in de maand in de States aan. Het ideaalbeeld was altijd hetzelfde: tijdens de 4th of july ergens in Kansas in een small town te chillen met wat hillbillies en rednecks. Het echte 4th of july gevoel meemaken. Maar goed, Vegas is wat mij betreft een prima alternatief.

Eerst terug naar 3 juli. Gisteravond speelde Noah de tweede ronde van de $1,500 Limit Hold'em Shootout. Hij had de eerste ronde gewonnen en ging gisteravond weer als een speer. Het duurde echter langer dan gedacht en Pokernews.com deed de meeste updates, waardoor Lawrence en ik eigenlijk niet langer nodig waren in de pokerpit.

En dus konden we er gisteravond een keertje eerder mee stoppen. Met 'eerder' bedoel ik dan 01:00 uur. Tijd zat om nog wat te ondernemen. Ik besloot met mijn vriendin naar de Venetian te gaan om daar lekker te chillen en te cashgamen. Net als mijn Kansas-wens wilde ik altijd al cashgamen in de luxe omgeving van de Venetian. Jullie lezen dagelijks over de high-stakes games van RaSZi, maar dat ben ik gewoon niet gewend. De Venetian is voor mij dus een hele ervaring.

Om een uur of 02:00 kwamen we aan en ik informeerde gelijk naar beschikbare seats. Het fijne van een redelijk grote pokerroom is dat je direct kunt aanschuiven. De game werd $1/$2 NL en je kon je voor minimaal $100 en maximaal $300 inkopen. Ik vond $200 meer dan voldoende aangezien ik geen flauw idee had van het niveau. Een soort probe-buyin dus.

Het bleek uiteindelijk allemaal mee te vallen. Aan tafel zat weer het standaard volk: petjes, iPods, chip-trick dorks en een paar overduidelijke recreatie-spelers. Een leuke mix. Over deze tegenstanders maakte ik me niet zo'n zorgen. Ik was meer bezig met genieten van de kwaliteit van de pokerroom. De tafel was echt vreselijk mooi afgewerkt, de kaarten van bijzonder hoge kwaliteit en de service tip-top in orde.

Ik merkte al gauw dat een tight-agressive game daar een winning game is. Er werd veel gelimpt, dus mensen zaten in de pot met handen als {k-Clubs}{j-Spades}, {a-Spades}{6-Hearts} en {4-Diamonds}{7-Diamonds}. Ideaal voor iemand als ik, omdat ik smallball poker speel met redelijke premiums. Smallball poker werkt hier prima, want ze zullen nooit een all-in callen met {a-Clubs}{8-Clubs} op een {a-Spades}{4-Diamonds}{j-Hearts}, maar $25 valuebets worden prima afbetaald. Krijg vier tegenstanders zo gek je op de flop en turn af te betalen en je hebt een double-up, maar zonder de stress van een all-in.

En zo stond ik na een uur spelen al gelijk op een volledige buyin winst. Het zou een heerlijk avondje worden, want ik verloor niet één pot. Lucky natuurlijk, maar het kwam ook gedeeltelijk doordat ik gewoonweg geen handen speelde vanuit een slechte positie. Als ik de pot in kwam, dan kwam ik met een raise en vanaf de button of de cutoff. Speel gewoon een solide game en je kan haast niet verliezen; suckouts natuurlijk daargelaten.

Rond een uur of 05:30 vonden we het wel weer welletjes en gingen we per taxi richting ons hotel. Ik moest vandaag weer om 12:30 uur mijn bed uit om te gaan werken, dus kon nog net zes uurtjes pakken. Het werden er uiteindelijk een stuk of vijf en zo brak als een overwerkte sperma-stier ging ik met de andere mannen richting het Rio voor een nieuwe dag live-reporting.

Vandaag stond het $5,000 2-7 Draw Lowball with rebuys Event op het programma met Peter Dalhuijsen. Het werd niet echt een succes. Volgens Peter zelf miste hij een aantal essentiële draws en werd het, met de hoge blinds, een behoorlijke crapshoot. De Dal had net even niet het geluk en moest het toernooi vroegtijdig verlaten. "Dan ga ik maar zwemmen", was zijn commentaar.

Noah speelde vandaag de rest van dag 2. Ze waren gisteren om 02:00 uur gestopt met spelen en zouden de rest vandaag afmaken. Hij begon zeer sterk en wist binnen een korte tijd een grote chiplead te nemen op de rest van de tafel. Maar toen kwam de vloek van Boeken weer om de hoek kijken: niks hitten, kaartdood zijn en moeten toezien hoe je harde werken van de dag ervoor in een paar handen teniet wordt gedaan.

Rond een uur of 17:30 ging het snel bergafwaarts en na het verliezen van een shortstack all-in werd en weer geen finale tafel gehaald door Noah. Wel weer in het geld, maar dat is slechts een kleine pleister op de WSOP wond.

De uitschakeling van Noah betekent voor ons dat we een avondje vrij hebben. En dus gingen we snel richting ons hotel, waar ik op dit moment deze recap zit te schrijven voordat we zo op pad gaan om te gaan genieten van de 4th of july. Geen idee wat er allemaal gaat gebeuren vanavond, maar ik wil wel wat vuurwerk zien en meemaken. De enige pech is dat ik er morgen vroeg uit moet om mee te doen aan de Tony G freeroll in de Hooters. Die begint al om 11:00 uur in de ochtend, dus die zal ik waarschijnlijk wel compleet brak moeten gaan spelen.

Zucht, wat is het leven toch zwaar.

Maarten heeft eindelijk één van mijn absolute helden voor de camera weten te vangen: Gus Hansen. Ik ben dus erg benieuwd naar het resultaat. Het filmpje van vandaag kun je hieronder bekijken.

WSOP RECAP XL 101

Ik spreek jullie morgen.

Script

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen