WSOP RECAP XL - Main Event

WSOP RECAP XL - Main Event 0001

[B]John, the security guy[/B]

Elke dag naar de Rio. Op een gegeven moment gaat alles wennen. Je leert de (sluip)routes kennen, weet waar de koffie het lekkerst is en… je babbelt even met John.

John is de security officer die onze media ruimte afschermt van het rondlopende publiek. John is ongeveer 48 jaar, gescheiden en werkt twee banen. Niet omdat hij moet, maar omdat hij anders voor de TV gaat hangen niksen. "I don't go to bars. I don't go clubbing, so I might as well do something with my time." Hij is moeilijk te verstaan, want hij praat met een zwaar zuidelijk accent. John is namelijk geboren en getogen in Mississippi en heeft een moeilijk leven achter de rug. Waarschijnlijk heeft hij daarom de 'nobody fucks with me' attitude die wij hier zo geweldig vinden.

Morgen een video item met John in de hoofdrol.

Maar nu weer terug naar de Main Event. Want vandaag stonden de volgende spelers klaar om geschiedenis te gaan schrijven: Thierry van der Berg, Marc Naalden, Wolbert Bartlema, Ed de Haas, Brain de Bruijn, Rolf Slotboom en Yuri ten Bokkel.

De dag zat vol up- en downswings. Vooral Thierry heeft een emotioneel zware dag achter de rug. Hij begon als relatieve shortstack, maar wist al snel zijn stack uit te breiden naar 500,000 punten om even later weer te zakken naar de 50,000. Doodziek was hij er van. Ik merkte op een gegeven moment, toen ze in het geld waren, een bepaalde moedeloosheid met opmerkingen als "in de eerste hand gaat m'n stack er in." Dat deed hij inderdaad met twee lage kaarten, maar gelukkig durfde niemand hem te callen. Naarmate de dag vorderde kreeg hij er weer vertrouwen in. "Ik ga mijn best doen. Ik ga er voor vechten. Terugkomen zal ik!" Was zijn nieuwe instelling. En het heeft geholpen, want kort voor het einde van dag 3 stond Thierry op maar liefst 500,000 punten. Een hyperactieve Thierry komt in de laatste break laaiend enthousiast vertellen over zijn comeback. Bokpowerrrrrr.

Ed de Haas heeft een soortgelijke trend als Thierry meegemaakt. Aan het begin van de dag begonnen met 220,000 punten, zakte hij op een gegeven moment terug naar ongeveer 60,000 punten. Maar Ed is aan het einde van de dag helemaal terug met 320,000 punten. Lang kan hij er echter niet van genieten, want Ed verliest een grote pot en zakt weer terug naar 140,000. In de break is hij er ziek van en er worden strategieën besproken om weer een goede stack op te bouwen. Dat lukt einigzins als hij de dag afsluit met 240,000.

De energieke Wolbert Bartlema heeft systematisch aan zijn stack gebouwd. Gebruikmakend van wat rushes klom deze sympathieke jongen een uur voor het einde van de dag naar de 280,000 punten. Elke pauze komt hij even ontladen in het Nederlandse kamp rond de Media Room. Hier verzamelen alle Nederlandse spelers en supporters zich om bij te kletsen.

En dan de uitschakelingen.

Marc Naalden is vandaag het verhaal van de dag. Zijn stack is op een gegeven moment, voor Nederlandse begrippen, monsterlijk groot. Als we het einde van de dag naderen staat hij op 500,000 punten."Alles zat vandaag mee," zegt hij in de dinnerbreak. "Ik heb maar weinig coinflips hoeven aangaan, dus dat is mooi." Maar dan gaat het toch mis. Marc verliest een megapot waardoor hij nog maar iets meer dan 100,000 over heeft. We voelen de bui al hangen en nog geen 20 minuten later krijgen we het bericht dat Marc is uitgeschakeld.

En dan – de altijd controversiële – Rolf Slotboom. Zijn uitschakeling, en dan vooral de manier waarop, was voer voor discussie onder de vele journalisten in de Media Room. "Yeah, I read about that hand at the Amsterdam Master of Classics. I guess it's his trademark move to push hands we would all fold," is het commentaar. Rolf vloog er namelijk uit door {3-Clubs}{5-Clubs} te open-pushen terwijl hij nog 60,000 punten voor zich had staan. Rolf werd gecalled door {10-Spades}{10-Hearts} en was vrijwel kansloos.

Yuri ten Bokkel vloog er kort na het bereiken van het geld uit. Bij Yuri viel ons op dat hij er, ondanks zijn uitschakeling, redelijk relaxed uitzag. Balen zal hij zeker, maar hij gaat in ieder geval met winst weg uit Las Vegas. Dat kan niet iedereen hier zeggen.

Ook Brian "Srixonn" de Bruijn moest het veld ruimen. Met {a-Spades}{k-Diamonds} krijgt hij zijn geld in de pot, maar ziet met afgrijzen dat hij tegen een set negens aankijkt. Brian had zich er duidelijk meer van voorgesteld, want naderhand was hij niet voor commentaar beschikbaar.

We zien morgen dus 3 Nederlanders terug:

Thierry van der Berg – 552,000

Ed de Haas – 240,000

Wolbert Bartlema – 240,000

Maarten heeft de Nederlanders veelvuldig voor de camera gevangen. Zijn filmpje kun je hieronder bekijken.

WSOP RECAP XL - Main Event 101

Tot morgen.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen