Op pad met PokerLes en PokerNews

Op pad met PokerLes en PokerNews 0001

De samenwerking tussen Pokernews en www.pokerles.nl heeft een heel leuk begin gehad. Ik wil jullie daar graag het één en ander over vertellen. Pokerles organiseert bedrijfsuitjes feesten en partijen op allerlei soorten en manieren. De aanvragen stromen binnen. In deze serie willen we jullie op de hoogte houden wat we zoal samen doen.

De eerste wapenfeiten: de sponsoring van een feestje op Koninginnedag en een feestje op de Technische universiteit van Delft. Daarnaast komen de eerste clinic aanvragen voor Pokerles met Noah Boeken ook binnen, maar daar gaan we het een andere keer over hebben. Vandaag de leuke feestjes!

Op Koninginnedag was er in heel Amsterdam van alles te doen(tjonge, da's niet nieuw), maar wat er dit jaar wel nieuw was: een feest op het Thorbeckeplein, gesponsord door Pokernews! Er hingen mooie banners (zie foto) van PokerNews en uiteraard van Pokerles. Letterlijk duizenden mensen stonden te dansen, te zuipen en uit hun dak te gaan op muziek van oa dj Jeroen Post van 100%NL.

Noah en Jordy hadden keurig hun eigen stek op de kruising van de Herengracht en Leidsegracht. Met eigen dj, drank en gezelligheid. Het feest dat in alle heftigheid doorgang vond op het Thorbeckeplein.

Op pad met PokerLes en PokerNews 101

Een maatje van Filip was dit jaar verantwoordelijk voor het organiseren van het jaarlijkse IO Festival van de Technische Universiteit Delft (TUD). En niet zo maar een festival ik heb me laten vertellen. Het schijnt het grootste ééndaagse studentenfestival van Nederland te zijn. Het duurde de hele nacht en het thema was "PlayTime." Poker paste daar volgens organisator Ernst van der Wal prima bij. Zo werden we benaderd om een sponsor bijdrage te leveren en met de vraag of we wilden proberen of we de start van de kaartverkoop konden 'opleuken'. Zo gezegd zo gedaan. Filip en Menno gaan op pad naar de TUD. We zouden een kleine presentatie houden over Pokernews, Pokerles en het spelen van poker en ondertussen de websites promoten. Na de presentatie moest er natuurlijk ook gepokerd worden. De winnaar zou een toegangskaart voor het festival krijgen en een chipcase. Er waren twee private tournaments aangemaakt op Pokerstars. Alle aanwezigen kregen keurig daarvoor de benodigde dollari in hun account gestort zodat de spelers zelf niets hoefden te storten. De laatste 4 van elke MTT mochten live in de hal van de TUD(waar overigens ook "Het Beste Idee van Nederland wordt opgenomen) gaan strijden om de prijzen. Het was een gezellig online toernooi met daarna goeie live actie aan de finale tafel, maar zoals aan alle gezellige avonden moest hier ook een eind aankomen.

De kaartverkoop was met succes van start gegaan en op 15 juni 2007 was er een feest wat totaal uitverkocht was. Om 3 uur 's middags vertrokken we vanuit Hoofddorp. Met hond, alle spullen en Thijs die ons zou assisteren. Onderweg kochten we nog even 3 emmers kip bij Kentucky Fried Chicken, als aanvulling op de gevulde koelbox die we eerder al hadden ingeladen. Zonder files en problemen kwamen we uiteindelijk in Delft aan en reden het festivalterrein op om daar de stand op te bouwen. Ernst had voor een lieftallige assistente gezorgd, die alles voor ons regelde van tie-ribs tot tape tot lekker koud drinken en ons in de ban hield met haar lieve glimlach. Toen het begon hingen er al bordjes "Uitverkocht" bij de deur. Met een gigantisch podium buiten waar DJ's de hele avond goede trance muziek draaiden. Binnen werd er opgetreden door allerlei bands en freestylers, onder wie bijvoorbeeld Duvel Duvel, goede bekenden van Opgezwolle.

Op pad met PokerLes en PokerNews 102

Tussen de grote bar en de muntverkoop buiten hadden wij onze stand, de meest prominente plek eigenlijk. Nog geen 50 meter bij ons vandaan stond ook nog een complete Turkse Doner tent, altijd lekker. Later op de avond kwam Roderik nog flyers brengen uit Amsterdam, voor feestjes die PokerNews ook sponsort.

Pokeren stond daar eigenlijk centraal. Ik zal jullie even schetsen hoe de stand eruit zag: De banners waren het aangezicht. Links hadden we een beamer staan waarop de hele verschillende WPT afleveringen gemixt met WSOP te zien waren. De internet verbinding liep helaas niet helemaal soepel want we hadden mooi de websites van Pokernews en Pokerles daarop kunnen vertonen, helaas. In het midden van de stand stond uiteraard een pokertafel waar om de 45 minuten een 'sit and go' startte. Het feest had een duur van 9 uur 's avonds 6 uur 's ochtends! De hele avond zat de tafel (natuurlijk) vol. De inschrijving kostte niks en er vielen consumptie bonnen te verdienen voor de winnaar. De bonnen waren goed voor 5 bier, dus hup, zitten en spelen!

Op pad met PokerLes en PokerNews 103

Toen het tijd was voor de laatste sit and go om ongeveer half 5, vroeg de tafel of Menno ook mee wilde spelen. Je kunt je voorstellen dat hij behoorlijk brak was en daar in eerste instantie niet zoveel trek in had, maar hij liet zich door een paar leuke dames ompraten: Zijn speelstijl aangepast aan de vriendelijke mensen aan tafel (die geen hand konden passen), kwam hij uiteindelijk Heads-up tegen een tja hoe zal ik het zeggen… Het was een kamikaze piloot. Menno kreeg keurig netjes toen alle chips in het midden lagen runner runner perfect tegen. Menno had {a-Clubs}{k-Diamonds} en zijn tegenstander {a-Hearts}{2-Spades}. Flop {a-Diamonds}{k-Hearts}{10-Spades}. Turn {2-Diamonds}. River {2-Clubs}. Vervolgens gaan de chips er weer in. Vraag me niet hoe het kan maar Menno heeft {4-Clubs}{4-Diamonds} en villain heeft {2-Diamonds}{7-Clubs} (een monster natuurlijk), flop komt {a-Spades}{4-Hearts}{7-Hearts}, turn {3-Diamonds}, River {5-Spades}. Menno had het niet meer, die lag zowat dubbel, maar door deze tegenslagen verloor hij heads-up. Filip stond erbij en keek ernaar met een glimlach van oor tot oor, want de eerste échte samenwerking was een fantastisch succes. Brak werd de stand afgebroken terwijl het in het oosten alweer licht begon te worden. Op naar de volgende feesten en partijen. Dat die maar net zo'n succes mogen worden!

Op pad met PokerLes en PokerNews 104

Voor vragen over Pokerles.nl kunt u contact opnemen met Menno Vlek. Op telefoonnummer 06-12522030 en of via e-mail: info@pokerles.nl

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen