WSOP RECAP XL - Main Event

WSOP RECAP XL - Main Event 0001

[B]The boys are runnin' good[/B]

Gisteren was even zweten. Zou er dan niet één Nederlander doorgaan naar dag 3? Het verlossende woord kwam van Yuri ten Bokkel, die als enige het einde van dag 2 wist te halen en zelfs een behoorlijke stack had vergaard waarmee hij in ieder geval het geld zou moeten kunnen halen.

Vandaag zou dus spannend worden, want er verschenen maar liefst 13 Nederlanders aan de start van dag 2-B, waaronder een aantal sterke namen zoals Thierry van den Berg, Marc Naalden, Cyriel 'Supa4real' Dohmen, Ed de Haas en Rolf Slotboom.

Waar het gisteren allemaal krap aan was, gingen de Nederlanders vandaag als een speer. Ed de Haas won al vroeg een dikke pot van Ted Forrest en passeerde daardoor de 100,000. Ed bleef deze dag stampen, want hij staat op dit moment (30 minuten voor het einde) op een tweede plek van het Nederlandse klassement met 306,000 punten.

Ook Marc Naalden deed van zich spreken. Al vrijwel de hele dag hangt hij rond de 200,000 om vervolgens de dag af te sluiten (als Nederlandse chipleader) met 312,000. Net als Marc en Ed liet ook Rolf Slotboom zien een potje te kunnen pokeren. Rolf's stack zat de hele dag in een stijgende lijn en hij gaat met 225,000 punten dag 3 tegemoet.

En dan zijn er nog de internet spelers.

Thierry van der Berg is vandaag door een diep dal gegaan. Hij is ziek, zwak en misselijk en alles zit tegen. Suckout na suckout en niks hitten. Op een gegeven moment zakt de moed hem in de schoenen, maar hij blijft geconcentreerd spelen en weet alsnog zijn stack uit te breiden naar 137,000. Lang zag het er naar uit dat hij niet boven de ton zou komen, maar een goede eindsprint geeft hem voldoende chips om in ieder geval het geld te halen.

Brian de Bruijn en Cyriel 'Supa4real' Dohmen, twee vrienden, weten de hele dag een behoorlijke stack in stand te houden. Brian eindigt de dag met 140,000, maar terwijl ik deze recap aan het schrijven ben – 5 minuten voor het einde van dag 2 – komt ineens Cyriel de media ruimte binnen wandelen. "Is het al afgelopen?" Vraag ik Cyriel. "Voor mij wel," is zijn droevige antwoord. Hij pusht aan het einde van de dag {j-Spades}{j-Clubs} tegen een re-raiser, maar als zijn tegenstander {a-Spades}{a-Diamonds} omdraait eindigt een goede run met een behoorlijke cooler. "Ik geloofde hem niet," laat hij me weten.

Ook Dominick Kulicki gaat er zuur uit door tegen een set aan te lopen, wanneer hij {a-Diamonds}{q-Hearts} heeft en er een {a-Spades} op de flop verschijnt. Weer iemand die sterk heeft gespeeld, maar net de pech heeft dat een tegenstander hem outdrawt.

Dit betekent dat er toch nog zes Nederlanders in de running zijn en doorgaan naar dag 3. De meesten van hen hebben een aardige stack en zullen dag 3 boven average beginnen. We kijken nu al uit naar morgen.

En dan hebben we de filmpjes.

Maarten heeft de hele dag de Nederlanders met de camera achtervolgd. Noah speelde vandaag voor gast interviewer. Hun bijdrage kun je hieronder bekijken.

WSOP RECAP XL - Main Event 101

Als afsluiter het filmpje van Lawrence en mijzelf van ons dagje bij Team PokerStars. Deze video kun je hieronder bekijken.

WSOP RECAP XL - Main Event 102

Een kortere recap, maar het was ook een drukke dag.

Tot morgen.

Bekijk ook de blog filmpjes van spelers in de WSOP Video Gallery!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen