WSOP RECAP XL - Main Event

WSOP RECAP XL - Main Event 0001

Nederland, oh Nederland

Vandaag begon dag 4 van de main event met maar liefst drie Nederlanders. Een wereldprestatie van Ed de Haas, Thierry van den Berg en Wolbert Bartlema.

We hebben inmiddels meer dan 50 events gecovered, maar zo stabiel als deze Nederlanders zitten te spelen hebben we nog niet eerder gezien. Vaker dan niet vlogen de Nederlanders er in rap tempo uit, maar het main event is anders. Nu zitten er drie spelers met een behoorlijke stack, die zomaar de finale tafel zouden kunnen halen.

De dag begon zoals alle andere dagen; de mannen spelen goed, maken mooie laydowns en even mooie calls en stijgen alle drie richting één miljoen punten. Alleen Wolbert blijft iets achter met ruim 700,000. Thierry heeft zelfs een tijdje op 1,150,000 gestaan.

Als het einde van de dag weer nadert, slinkt ook het aantal tafels. De Amazon Room wordt leger en leger omdat alle overgebleven tafels vlak bij de TV tafels worden geplaatst. Elke keer als er weer een tafel wordt opgebroken, halen ze de hele tafel weg zodat het oppervlak waar ze aan het spelen zijn kleiner en compacter wordt. Dit is voor ons een kleine hel op aarde, omdat je nu een hoekje van de Amazon Room moet delen met ESPN, Bluff, TV Limburg en de rest van de Media Pool. En laten we niet de vele Braziliaanse halfnaakte 'Milwaukee's Best Light Beer' dames vergeten, die wulps rond de tafels heen dartelen.

De spanning is om te snijden in het Nederlandse pokerkamp. Aan het begin van de dag hadden de Nederlanders een behoorlijke stack, maar nu de dag zijn einde nadert, krimpt het aantal BB's die zij nog over hebben. Bovendien groeien de stacks om hen heen. Zo zit er bij Thierry iemand aan tafel met 4,000,000 chips. Als je een kans wilt maken op deze bracelet, zul je toch moeten uitkijken dat je geen shortstack wordt.

Wolbert Bartlema is rond 22:00 uur het eerste Nederlandse slachtoffer. Tegen Humberto Brenes gaan al zijn chips de pot in met {a-Hearts}{k-Diamonds} en hij krijgt de call van The Shark, die {j-Diamonds}{j-Spades} laat zien. Helaas voor Wolbert valt er geen aas of koning en komt een hele goede run aan zijn eind.

Rond dezelfde tijd wordt Thierry ineens naar de TV tafel gebracht, waar hij het o.a. tegen Scotty Nguyen en Gus Hansen zal moeten opnemen. Helaas kunnen we slechts beperkt bij deze tafel reporten, omdat dit het domein is van ESPN, maar gelukkig wordt hij door Pokernews.com in de gaten gehouden.

Ed de Haas zit er ook nog in. Het heeft niet altijd meegezeten, maar hij weet toch geconcentreerd te blijven spelen en bouwt zijn stack uit tot 810,000 punten. "Ik hou niet echt van toernooien. Dat lange zitten ligt me niet echt", vertelt hij ons in de break. De Haas speelt een fantastische main event en is hard op weg naar een top 100 notering. Op het moment van schrijven zitten er nog 118 spelers in.

Maarten heeft vandaag wat leuks voor jullie in petto. Hij is namelijk vanmiddag op stap geweest met RaSZi en Dalhuijsen om wat diepte interviews op te nemen voordat Lex Veldhuis richting Hawaii vertrekt. Ook de recap van vandaag is weer een leuke. Maarten's drie filmpjes kun je hieronder bekijken.

WSOP RECAP XL - Main Event 101
WSOP RECAP XL - Main Event 102

En zo eindigt dag 4 alweer en hebben we nog steeds twee Nederlanders in de running. Nu wordt het zaak de laatste 100 te bereiken, om vervolgens de laatste 50 te bereiken en wie weet… de laatste 9?

Tot morgen.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen