On the Button: Daboytim

On the Button: Daboytim 0001

Hij is een van de vele posters die zich sinds deze week "God" mogen noemen op het forum. Iedereen die 2000 posts of meer heeft gemaakt, heeft deze twijfelachtige titel. Vanaf morgen is het over met deze onzin, de programmeur die dit uit eigen beweging heeft gedaan zal dit met haastige spoed moeten herstellen. Onze vermeende excuses hiervoor. Daboytim post als hij denkt dat het nodig is. Dat heeft hij al bijna 3400 keer gedaan. Deze week zijn pokerverhaal On the Button.

Naam: Daboytim

Woonplaats: Etten-Leur

Leeftijd: 25

Beroep: consultant softwarebedrijf

Daboytim, jij bent iemand die in off-topic en in pokertopics post. Postcount bijwerken?

Haha, nee. Mijn postcount maakt me niet uit. Het lukt me toch niet om meer posts te maken dan DaBruns. Ik post alleen als ik iets nuttigs in een topic te melden heb. En meestal is dat toch wel in de pokertopics ja. Het is toch ook een pokersite! Ik kom dus ook vooral op Pokernews voor het poker.

Hoe raakte jij in het pokeren verzeild?

Ik zat televisie te kijken vorig jaar en toen zapte ik eens langs een programma van Party Poker op Veronica, The Poker Den. Dat vond ik wel interessant en toen ik op een gegeven moment ergens op een SouthPark-site was, zag ik een linkje dat ik $50 gratis kon krijgen op Party. Nee, dat was niet van Pokernews. Maar toen ben ik wel aan het pokeren geraakt.

Op een gegeven moment ging ik ook eens wat op internet op zoek om te kijken of er meer achter het spelletje zat dan ik dacht. Toen kwam ik pas op Pokernews terecht. Daar kwam ik er toen ook achter dat ik allang broke had moeten zijn, haha. Ik speelde veel te dure toernooien, van tien en twaalf dollar, haha.

Daarna ben ik me pas met bankrollmanagement gaan bezig houden.

Verstandig.

Ja, en ik ben gierig hoor. Strenger voor mezelf dan het schema van RaSZi. Ik heb een erg ruime bankroll voor 25NL nu, maar laatst verloor ik 7 buyins in drie of vier dagen. Dan ga ik gewoon terug naar 10NL. Ik ben iemand die het dan toch nog veel geld vindt. En nu doe ik dat ook. Ik wil meer tafels gaan spelen. Ik speelde altijd op vier tafels, maar wil er nu zes gaan doen. Waarom? Omdat ik merkte dat ik er dingen naast ging doen en me minder ging concentreren. Nu ben ik begonnen met zes tafels tegelijk spelen en dat doe ik dan ook een limietje lager.

Maar even op orde. Je hebt het nu over cashgames. Maar ik spreek toch met de man die al twee keer de Pokernews Cup heeft gewonnen?

Ja, en nog wel meer toernooien hoor. Twee keer een limit toernooi op Party ook en nog een keer een $4.40 sit en go met 180 man. Maar ja, de Pokernews Cup. Het is een mooi toernooi, maar het is voor mij niet speciaal of anders ofzo. Op de een of andere manier loopt hij vaak wel lekker. Hoewel. Vorige week lag ik er na vijf handen uit. Het is niet zo dat ik er speciaal voor gemotiveerd ben ofzo.

De eerste keer dat ik won speelde ik hem ook alleen voor het geld. De tweede keer wilde iemand choppen. Vond ik best, want inmiddels waren de punten toch wel belangrijk geworden voor me. Ik sta nu derde in het klassement en dat wil ik wel blijven. Daar staat toch een mooie geldprijs tegenover.

En de kans op een EPT-seat!

Ja, klopt. Alleen ben ik daar nog niet zo mee bezig. Maar, ik ga er vanuit dat ik de sit en go daarvoor wel kan spelen, ik ga er wel voor. Hoewel sit en go's nog wel niet zo mijn ding zijn. Ik moet er nog wel even in oefenen voor ik die finale ga spelen. Dat wil ik ook best doen. Paar avondjes sit en go's spelen vooraf en nog wat literatuur lezen.

Ben jij zo'n lezer dan?

Op zich wel. Ik heb de hele Harrington-serie van drie delen en ook nog één van David Sklansky, Tournament Poker for Advanced Players. En daarnaast lees ik ook nog de strategische artikelen op Pokernews en 2+2. Het is niet zo dat ik daar nu direct wat van opsteek. Meestal neem ik het maar onbewust met me mee. En bovendien ben ik het ook niet altijd eens hoor met wat ik lees. Ik bedoel: dat tight beginnen van Harrington... Dat vind ik helemaal niks. Een beetje zitten wachten op azen of koningen. En dan vervolgens niet afbetaald krijgen. Ik speel redelijk veel handen in het begin. Dat moet je er trouwens maar niet bij zetten hoor. Anders wordt ik straks continu allin gereraised in de Pokernews Cup.

Aan de andere kant is het stuk over het eindspel van Harrington wel weer goed. Dat opende mijn ogen. Vooral de range van pushen en het feit dat je zelf de eerste actie moet doen en niet reageren op iemand anders. Ik speelde op het eind meestal te tight.

Maar ach: ik speel toch meer cashgames dan toernooien.

Want?

Toernooien duren me meestal te lang. En ik heb ook bijna geen tijd om te spelen. Ik moet de volgende dag ook weer werken. Dan kun je niet elke avond tot één uur zitten spelen. En het is in cashgames makkelijker en constanter geld verdienen dan in toernooien, waar je toch op die ene klapper zit te wachten. Je kan drie uur in een $5.50-toernooi spelen en maar $20 opstrijken. In die drie uur kun je aan een cashtafel makkelijk $70 of $80 verdienen.

Bovendien hou ik ook wel van spelen met een grote stack en dat heb je bij cashgames wel en bij toernooien meestal niet. Alleen in de 3rebuy kan dat nog, dus die vind ik dan wel weer leuk. Maar ik denk liever wat meer na over mijn spel dan dat ik in een toernooi in een 60-40-situatie zomaar mijn geld in het midden leg.

Gemiddeld speel ik ook maar een uur of twee, drie per dag. Begin ik om een uur of acht en stop weer om tien of elf uur. En één nachtje wat later, als ik ver in een toernooi kom, lukt wel. Dan moet ik alleen de avond erop wel om negen uur naar bed.

Je kan er niet tegen om laat naar bed te gaan?

O jawel. Ik ben ook nogal een stapper namelijk. Veel van mijn pokergeld gaat ook naar de firma Heineken. Ik ga elke week sowieso één keer stappen, maar meestal wel twee of drie keer. En de eerste keer dat ik een toernooi won, dat was $450 ofzo, heb ik ook direct uitgecasht. Toen heb ik een hoop vrienden mee uit genomen. Op mijn kosten, haha.

Ik cash toch veel uit. Ik vind dat ik met mijn pokergeld ook leuke dingen moet doen. Ik koop er boeken mee en ik heb ook bijna heel mijn vakantie er van betaald.

Leuke hobby dus.

Ja, zeker. Het feit dat je geld kan verdienen door anderen te slim af te zijn trekt me enorm. Het moet ook wel om geld gaan hoor, anders kan ik me er niet voor motiveren. Als ik voor playmoney speel dan ga ik gokken. Dat kan ik dus gewoon niet. Maar de combinatie van intelligentie en gokken, dat alles in het spelletje zit. Dat maakt poker zo mooi.

Wil jij binnenkort ook een keer On the Button? Stuur dan een mail naar vanky@pokernews.com.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen