On the Button: DarkRose

On the Button: DarkRose 0001

On the Button: DarkRose

In veel media stonden vorig jaar de eerste verhalen over poker. Steevast gingen die over studenten die ineens duizenden dollars verdienden achter hun computer. PokerNews deed daar nooit aan mee. Tot nu. Sinds kort maakt een PN-speelster een opmerkelijke opmars voor iemand die nooit iets las en nog maar een half jaar pokert. On the Button deze week DarkRose.

Naam: DarkRose

Woonplaats: Erica

Leeftijd: 20

Beroep: student geneeskunde

Van de week stond een topic op het forum. DarkRose flikt het opnieuw! Gauw railen. Het gaat lekker. Weer een finaletafel.

Terwijl ik net bijna een week niet had gespeeld omdat ik een tentamen had. Dat was wel lekker ja. Tweede geworden in een $22 sit en go van 180 man. Redwatch had een topic aangemaakt. Ik ben er zelf niet zo van om railtopics te maken, maar er kwamen nu wel een hoop mensen van het forum kijken. Dat was wel leuk. Ik heb nog geen vaste railers, maar ik heb wel gemerkt dat ik na goede resultaten meer pm's krijg en mensen die me op msn toevoegen.

Een week niet gepokerd?

Nee. Het gaat de laatste tijd dan wel goed met pokeren, maar mijn studie is belangrijker. Ik studeer geneeskunde in Groningen en afgelopen week had ik een tentamen waarvoor ik moest leren. Dan speel ik dus niet ook. Studie gaat voor.

Verstandig. Maar laten we eens bij het begin beginnen. Ik hoor dat je nog maar een halfjaar speelt.

In januari ben ik begonnen ja. Ik had al wel een paar keer wat poker op tv gezien. Niet veel, want bij ons thuis wordt meer gezapt dan gekeken. Daarna zag ik op een gegeven moment mijn broer spelen op playmoney. Ik wilde ook een paar handjes spelen, maar dat mocht niet van hem. Hij heeft toen voor mij ook een account aangemaakt en daarop begon de onderlinge strijd om zoveel mogelijk chips te verzamelen. Dat won ik al snel van hem.

Voor de vakantie heb ik alleen nog niet zo heel veel resultaten gehaald. Alleen het NK Poker Online. Daar heb ik een kwalificatie voor gewonnen. In december mag ik daarom met negentien anderen het NK Online spelen. Geen idee wat het inhoudt hoor. Het is volgens mij ook niet zo goed georganiseerd. Omdat ik een kwalificatie won, heb ik al wel een beker gekregen. Er zat een briefje bij, maar daar werd het ook niet veel duidelijker van. Het was handgeschreven en maar één regel lang, zonder aanhef of wat dan ook, haha. Maar door dat toernooi kreeg ik wel direct een leuke bankroll van iets van $200. Daarmee kon ik meer toernooien gaan spelen.

En dat ging goed.

Ja, maar veel kon ik nog niet echt spelen in het begin. Pas in de vakantie ben ik echt veel gaan spelen. Mijn ouders houden niet zo van poker en vinden het dus ook niet leuk als ik uren achter de computer zit. Maar ze waren in de vakantie heel lang weg en dus kon ik het er van nemen. Ik merkte dat ik steeds beter werd en ik haalde een aantal finaletafels. Vooral half juli. Toen werd ik derde in de $10 rebuy. Daar was ik echt ziek van. Het ging zo lekker. Op een gegeven moment zit ik op de button en hit mijn set tweeën. Hij checken, ik betten en uiteindelijk hit hij nog met een rare hand een hogere full house. Normaal ben ik nooit ziek als ik uit een toernooi vlieg met een beat. Gewoon het volgende toernooi, maar nu. Ik won nog wel $2.000, maar ik had het idee dat ik het toernooi kon winnen. Aan de andere kant was het wel de eerste keer dat ik zo'n grote prijs won.

En je bent toen ook meer duurdere toernooien gaan spelen. Sterker, vijf dagen later, speelde je een toernooi van $215. Kwalificatie voor het EPT-toernooi van Barcelona.

Klopt. Maar voor dat toernooi heb ik me gekwalificeerd hoor. Via een $10 rebuy turbo. Dat zijn vrij eenvoudige toernooien. Het is makkelijk een stack opbouwen, waarmee je in de freezeout lekker kan spelen. Zo heb ik me gekwalificeerd voor de double shootout naar de EPT.

Ik dacht: Zal ik hem uitcashen of spelen. Ach, laat ik hem maar spelen, zei ik tegen mezelf. Hoewel ik niet goed ben in headsup. Ik zat alleen thuis samen met mijn broer. Alleen zat die in een andere kamer te gamen. Ik heb wel een halfuur zitten lullen tegen hem toen ik aan de finale tafel zat. Daarna kwam hij pas kijken en is-ie naast me gaan zitten. Samen hebben we het uitgespeeld en gewonnen. Ik naar de EPT. Ik dacht eerst: Wat heb ik nou weer gedaan? Wat moet ik daar nu als Drent tussen al die pokeraars. Maar goed, het is wel heel tof natuurlijk.

Een paar dagen later heb ik mijn ouders maar gebeld. Pap, mam: mijn broer en ik gaan naar Barcelona. Vonden ze hartstikke leuk, maar toen ze het woord poker hoorden op de vraag hoe we daar zo ineens bij kwamen, vonden ze het ineens een stuk minder leuk. Maar goed, we gaan er heen en gaan gewoon een vette tijd hebben met veel fun en plezier. Van het toernooi verwacht ik verder niks, dat laat ik over me heen komen. Ik heb wel wat gelezen over spelers die komen, Doyle Brunson en Daniel Negreanu, maar daar hou ik me nog niet zo mee bezig.

Ik heb trouwens nog een filmpje laten maken op PokerXFactor van die double shootout. Daar keek ik nog wel van op. Je ziet je eigen statistieken en dingen die eigenlijk niet kunnen. Toch nog wel foutjes gemaakt. En de tegenstanders aan de eerste tafel... Overbets, pushen met kaarten waar je niet mee mag pushen. Ik heb de film nog niet helemaal gezien, maar leren kan ik er zeker wel van.

Tien dagen later.

Ja, win ik de $10 rebuy op Stars. Ik had al wel een paar keer overdag dat toernooi gespeeld, maar dan zijn er nooit zo veel deelnemers. Nu speelde ik hem 's avonds laat. Zit je daar in het donker in je eentje achter de computer te spelen. Bij de laatste 100 stond ik al in de top. Daarna, toen er nog 30 over waren, donkte ik alleen iets weg met top pair top kicker, waardoor ik net boven average kwam. Vlak voor de finale tafel pak ik een grote pot tegen iemand die met aas-donkey zijn donkey-kaart hit en ik twee paar. Daardoor werd ik weer chipleader. Ik kwam headsup tegen een andere Nederlander die wat mazzel had gehad. Ik runde hot en gooide de laatste vier eruit, terwijl zij als een rock speelde. De headsup begon ik met een 8:1-chiplead en won ik ook.

Ze stelde nog een chop voor en die weigerde je.

Ik heb nog nooit gechopt. Het is me ook nog niet veel gevraagd hoor en ik ben er ook niet echt tegen. Zelf zal ik er alleen nooit het initiatief voor nemen. Ik speel om te winnen. Verder heb ik er eigenlijk ook geen reden toe. Ik ben dan gewoon bezig met het toernooi te spelen. Choppen lijkt me dan zo zwak overkomen.

Ticket voor de EPT, 13k in 11 rebuy, wanneer ben jij te zien als regular in de high stakes-toernooien?

Nou ja, die highstakes is wel leuk, maar niet te vaak hoor. Als je niet casht zijn ze erg duur. Dan is het wel gelijk een aanslag op je bankroll. Ik speel liever de toernooien die ik nu doe. Dat is wel safe. En bovendien vind ik poker gewoon leuk en blijf ik me strikt aan mijn bankroll houden, toernooien van tien en twintig dollar. De daily fifty grand speel ik wel regelmatig en heel af en toe de $109 freezeout. Maar om die standaard allemaal te spelen, nee. En ik zoek trouwens vaak wel toernooien op met een dubbele stack of rebuys. Dan kan ik tenminste lekker spelen en ben je niet direct committed als je een pot verliest.

Het is ook niet een doel bij mij om naar high stakes te gaan. Voor de vakantie wilde ik een keer een groot toernooi winnen. Dat is gelukt. Daarna wilde ik een live toernooi spelen, dat gaat nu ook lukken.

Zeker. Een EPT-toernooi, dat wil iedereen. Hoe reageerden vrienden eigenlijk?

Sinds ik die kwalificatie heb gehaald volgen ze me wel. Maar uitspraken als: Wow, wat heb jij geluk, hoor ik dan nog te vaak. Ik heb nog wel één vriendin gevraagd of ze mee wilde naar Barcelona. Die moest het alleen nog aan haar ouders vragen, maar ze mocht niet op het moment dat die het woord poker hoorden.

Een andere vriendin heeft laatst nog wel een keer live gespeeld. Bij haar in huis zit iemand die het ook kan. Daar ga ik binnenkort ook een keer spelen. Maar eerst Barcelona over anderhalve week.

{id:2516)center}

Wil jij binnenkort ook een keer On the Button? Stuur dan een mail naar vanky@pokernews.com.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen