PartyPoker Dutch Open London

PartyPoker Dutch Open London 0001

De recap van dag drie inmiddels... wij zitten nu tussen heat 4 en 5 in, en wat een dag hebben wij tot dusverre achter de rug... Gisterenavond was het plan om London in te gaan, maar na een busreis van ruim een half uur zakken wij toch wat in elkaar en besluiten om in het hotel te blijven.

De spelers die vandaag op moesten komen draven zijn gearriveerd in het hotel. Ze gooien de koffers op de kamer, er wordt een achteraf kamertje van het slot afgehaald de chips komen op tafel en een €200 rebuy neemt zijn aanvang. Ik vang niets om te kunnen spelen en besluit voordat de eerste hand gedeeld is van tafel af te gaan.... niet mijn dag waarschijnlijk.

Ook worden er weer een paar sit en gootjes gespeeld, 'boven' tegen een buy in van €50, maar ik heb het even gehad.... met pokeren. Ik besluit gezellig aan te schuiven bij Tsai Chen en haar dochter Denise. Denise is een goed ingevoerd persoon in de internationale pokerwereld, zoveel is wel duidelijk. Echter het gesprek is volledig off the record: sorry luitjes! We drinken een paar biertjes en kegelen een paar watertjes achterover en hebben een bijzonder gezellige avond. Dat is ook eigenlijk wel het leuke van dit soort dagen: je leert een hoop nieuwe mensen kennen zowel binnen als buiten het pokeren.

Michael van Gerwen is bijvoorbeeld een leuke gast en zit vol humor, plak daar Peter Dalhuijsen naast en je hebt best een leuke combinatie. Peter schept een beetje op over zijn dartkwaliteiten en Michael besluit Peter een kans te geven in een sidebetje... Inzet: €500! Peter vraagt waar zijn edge ligt om gewoon ff te darten en Michael is daar vrij duidelijk in: alle punten van Peter tellen dubbel! De Dal is nog aan het twijfelen en Michael doet er een schepje bovenop: hij speelt elke beurt maar met 1 pijl! Peter pakt pokerstove erbij en begint zijn edge te berekenen.... hmmm.... "Ok ok ... €50 dan???" Peter kan niet meer weigeren en neemt de bet aan. Alvorens een dart gegooid te hebben druipt Peter af...... € 50 lichter.... Wij geven $10 voor degene die uit weet te vogelen waarom Peter deze bet verliest. De namen hierboven zijn verzonnen en mochten er overeenkomsten zijn met bepaalde personen, dan berust dat op volstrekt toeval.

Een half uurtje verder na de vorige alinea ben ik weer bijgekomen van de slag in mijn nek van De Dal en ik hoor in de verte nog iets roepen dat iedereen wel weet dat hij geen sidebets plaatst en dat het vorige verzonnen is. Maar goed: de lezer beslist!

Wij gaan verder hier en de heat staat op het punt van beginnen. Maud gaat de make up in en direkt als ze er uit komt wandelen (best wel een verschil btw), vangen wij haar op in de gang voor een diepte-interview met de **** microfoon. Check hier het interview:

PartyPoker Dutch Open London 101

Ook Peter Dalhuijsen komt voor de camera en legt uit dat hij de tabel van Rob Hollink heeft meegenomen. Voor de insiders: dit zijn tabellen die aangeven wanneer je all in moet gaan met welke handen afhankelijk van het aantal BB dat je nog voor je hebt staan. Ook andersom is er een tabel: met welke handen moet je callen als met een x-aantal BB's nog over hebt. Het is een rekenkundige benadering van de sit & go's en Rob heeft daar een prachtige seminar over gegeven in Groningen waar ondergetekende, Bertus en Peter Dalhuijsen aanwezig waren. Afijn..... deze tabel gaat nog een prachtige rol spelen in deze heat. Hier is het interview te bekijken:

PartyPoker Dutch Open London 102

Het is een bijzonder interessante heat die om te beginnen al een uur te laat begint omdat die Engelsen zo nodig aan één of ander inferieur projectje aan het werken zijn...... Het heiwerk ten behoeve van het Olympisch Stadion is in volle gang. Als je denkt dat de Olympische Spelen moeten wijken voor Nederlandse pokerspelers....... INDERDAAD!!! PartyPoker DutchOpen FTW! Ze stoppen en Matchroom (productiemaatschappij) geeft door als er een pauze is in de opnames zodat ze even een paal er in kunnen rammen....

Het is ook nog eens een bijzonder boeiend spektakel en met nog 5 spelers over heeft Maud ruim 200.000 aan chips terwijl er maar 600.000 in het spel zitten...

Wij zijn weer 7 minuten verder nadat ik een linkse direkte heb ontvangen van Maud omdat zij schijnbaar de sterretjes van **** Microfoon weet in te vullen. Als ik uitleg dat Filip hier een plaatje gaat plakken van een microfoon en dat het een wijze van communiceren is tussen schrijver en edittor begint ze me een beetje te verzorgen, biertje halen, afdeppen, chips pakken en langzaam zak ik weg. Frank Koomen roept dat hij mond op mond beademing weet toe te passen en op onverklaarbare wijze kom ik ineens bij en ga weer achter de toetsen zitten.

Afijn... heat 4.... Eerlijk is eerlijk: Ruud Blokhoff is waarschijnlijk de beste speler van het spel maar moet de tafel op plaats 3 verlaten. Geloof het of niet, maar Ruud speelt nog maar 4 maanden poker. Een onbekende dan? Nee zeker niet, Rob Hollink en Ruud ontmoeten elkaar weer na ruim 12 jaar.... ze kennen elkaar vanuit het Golden Ten spel. Ruud schijnt elk spelletje dat met kaarten of gokken te maken heeft in no time onder de knie te hebben en dat blijkt ook wel.

Als het headsup komt tussen Peter en Maud krijgt Peter {j-Hearts}{8-Hearts} gedeeld... hij gaat wat achteruit en reikt in zijn zakken en pakt het lijstje van Rob. Hij kijkt even... kijkt de dealer aan en zegt: "Ja: duidelijke push" en hij schuift zijn muntjes naar het midden. Maud heeft geen lijstjes nodig en het is een insta call met {a-Hearts}{2-Hearts}. Geen hulp voor De Dal en het is het begin van het einde voor Peter. De greenroom gaat helemaal uit zijn dak als Maud weet te winnen....

Peter verscheurt het lijstje van Rob en beent demonstratief naar buiten... Van Rob Hollink is tot dusverre niets meer vernomen. Als u weet waar de huidige verblijfplaats van Rob is, of u heeft tips die kunnen leiden tot het vinden van Rob dan verzoeken wij u contact op te nemen met met de politie in London, u kunt natuurlijk ook altijd de plaatselijke politie bellen.

Maud is nog steeds duizelig van de overwinning. Als de recap online gaat....

PartyPoker Dutch Open London 103

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen