EPT Barcelona Preview

EPT Barcelona Preview 0001

Morgen gaan wij beginnen met de European Poker Tour in Barcelona. Het is inmiddels seizoen 4 van de EPT: de eerste EPT waarvan wij de livereporting gaan verzorgen. Stevedude heeft al een tijd warm gedraaid in de livereporting van de diverse HC's en Scriptdude is natuurlijk door de wolgeverfd met alle WSOP ervaring. Voor mij was de vuurdoop in London en ook voor ons als team. De samenwerking verliep goed, er kunnen nog een aantal zaken beter.

Nu gaat het gebeuren: de EPT in Barcelona! Eerlijk is eerlijk, nog even los van de vlucht ben ik hier en daar wel wat gespannen. Je probeert je zo goed mogelijk voor te bereiden op mogelijke interviews en je legt al wat contacten. De standaard vragen over het verloop van het toernooi zijn wel te verzinnen: een keyhand goed bekijken, situaties aan tafel en de tabletalk niet te vergeten. Over het toernooi is er altijd wel iets te verzinnen. Over het algemeen werken de spelers graag mee met de interviews en met de kwaliteiten van Scriptdude met betrekking tot het monteren van filmpjes om er wat leuks van te maken zit het wel goed.

Misschien hebben wij nog wel een leuke uitdaging in petto:

Verzin een vraag die je wilt dat wij gaan stellen aan een speler. Geef iets meer info waarom je deze vraag wilt stellen zodat ik na een antwoord misschien wat dieper er op in kan gaan. De vraag zal namens jou gesteld worden en we zoeken nog een passende attentie.

Dan het toernooi zelf: inmiddels zijn er 490 inschrijvingen waarvan ongeveer 120 qualifiers via Pokerstars.

Nederlanders die meedoen: Noah 'Exclusive' Boeken, Thierry 'Bokpower' van de Berg, Lex 'Raszi' Veldhuis, Rob Hollink en Marcel Luske en ook een flink aantal Nederlanders die hun debuut gaan maken zoals Cees Bal, Olvedo 'The Jay' Heinze, Rakita aka 'Darkrose', 'JohanNed', Joep aka 'Pappe_ruk' en JazzyFace.

De buy in voor het toernooi is €7.700+€300, dus de prijzenpot kan aardig oplopen met een maximum van 600 spelers. De speeldagen beginnen om 17:00 uur met uitzondering van de finaletafel die begint om 16:00 uur.

Dinsdag 28 augustus: Dag 1a

Woensdag 29 augustus : Dag 1b

Donderdag 30 augustus: Dag 2

Vrijdag 31 augustus: Dag 3

Zaterdag 1 september: Finale tafel.

Ook het leaderboard van de EPT loopt uiteraard gewoon door: dit is momenteel de top van het leaderboard op basis van punten:

Ram Vaswani 2151

Patric Martensson 1517

Noah Boeken 1455

Luca Pagano 1404

Marc Karam 1401

Gavin Griffin 1361 (nr. 1 op de cashlist)

Bjorn-erik Glenne 1238 (titelverdediger)

Bertrand ' ElkY' Grospellier 1233

Vorig jaar brachten drie Nederlanders het ver in de EPT te Barcelona: 12e werd Noah Boeken, 17e werd Abel Meijberg en 21e werd Mark Boudewijn. Het zou prachtig zijn als dit jaar een finaletafel bereikt kan worden door een Nederlander. Of beter nog: een titel zou ook niet misstaan!

Stay Tuned!

Volg de EPT Barcelona ook op de Live Reporting Pages

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen