EPT Barcelona

EPT Barcelona 0001

Dag 2 zit erop en wij staan aan het begin van dag 3. Daar waar 12 Nederlanders aan de dag begonnen zat iedereen klaar in Nederland om te F5-en. Massaal werd de toets ingedrukt zodat in de drukbevolkte gebieden van Nederland de site niet meer te bereiken was. Uitsluitend in gebieden waar je buren op 15 minuten rijden wonen en in de supermarkt nog steeds met guldens wordt betaald was de site goed te bereiken. Geen wonder dat de laatste 50 topics allemaal 'Vanky' als laatste poster hebben staan.

Niet alleen in Nederland is het but met verbindingen... nog steeds is het drama in de greenroom, maar wij hebben gelukkig een verbinding via Hans.

Wij gaan de dag beginnen en voordat het goed en wel begonnen is gaan de eerste Nederlanders naar de rail. Marc Naalden wordt gearresteerd bij een bluf. Hij verbetert nog wel op de flop door een vijf te hitten, maar een J op de turn maakt een einde aan het toernooi van Marc.

De jarige Eric van den Burg (hij is 38 geworden naar eigen zeggen) begint goed en bouwt zijn stack uit naar 60k. Hij valt echter terug naar 16k en moet niet veel later ook het veld ruimen. Thierry van den Berg weet te dubbelen, maar heeft een bizar zware tafel.

De chipleader van het Nederlandse continent Joris Jaspers begint ook wel voortvarend en pakt wat leuke potjes op. Hij valt echter terug van 67k naar 31k als hij zijn backdoor jack-highflush hit... Paul Wasicka heeft echter de nutflush. Iets later is Joris betrokken bij een 3 way preflop all-in. Joris zit met {j-Clubs}{j-Spades} tegen {10-Spades}{10-Diamonds} en {9-Spades}{9-Clubs}. Het board komt met {j-Hearts}{4-Spades}{8-Spades}{a-Diamonds}{8-Hearts} en Joris schakelt 2 spelers uit en heeft weer 51k chips. Een ware rollercoaster.

Ook een ritje in een rollercoaster wordt gemaakt door Noah. In 4 handjes gaat hij van 14k terug naar 4k en weer up naar 25k. De laatste hand waarin hij dubbelt staat beschreven in het hand in Depth Gedeelte van de Live Reporting pages.

Dan is de toernooidirecteur ineens erg begaan met de privacy van de spelers. Iedereen moet de pokerpit verlaten. De ruimte om te railen wordt zo klein dat het onmogelijk is om handen te noteren. Daarbij konden wij ook niet de livereporting bereiken en om nu Vanky wat handjes door te mailen was ook zo wat.

Op dat moment komen wij Marcel Luske tegen die ff rustig in de persruimte een bak koffie pakt. Het onderwerp gaat al snel over poker en zijn organisatie die de pokersport verder wil gaan professionaliseren. Er wordt gesproken over simpele dingen als een lijn op de tafel die bij grote toernooien nog niet altijd aanwezig is.

Het uitbreiden van regels en etiquette van 40 naar 80. Hij geeft wat voorbeelden van dealers in bijvoorbeeld dit toernooi en maakt zich uiteraard (net als de rest van pokerend Nederland) druk om de politiek die voor hun eigen gewin de Europeesche Commissie om de tuin denkt te kunnen leiden en daarbij willens en wetens de EC van foutieve informatie voorziet om het huidige beleid in stand te houden. In de volksmond noemen wij dit gewoon fraude.

Als ik hem vraag wanneer hij een contract met een online room gaat tekenen geeft hij een verrassend antwoord..... STOP HIER! Ik roep Script en Marcel wil graag meewerken aan een interview. Als wij uit de perskamer lopen gaat hij nog even bij het bord van de cashtafels kijken: ziek! Zelfs de 20-40PLO kent een wachtlijst waar het gemiddelde verzorgingstehuis een puntje aan kan zuigen. Nog zieker: Marcels naam is voor de derde keer van de lijst verwijderd.... Enige betrokkenheid van ondergetekende om op deze wijze tijd vrij te maken voor een interview zal ik in alle toonaarden ontkennen. Het interview staat inmiddels in twee delen online en wij hebben besloten er niet in te knippen want hij doet een aantal opmerkelijke uitspraken.

De avond wordt afgesloten in de karaoke bar waar direkt grote paniek uitbreekt: het bier is op! Geintje zeker? Nee echt: het bier is op!

Het mag de pret echter niet drukken en Peter Dalhuijsen brengt de ongecencureerde versie van 'My name is' van Slim Shady ten gehore. Tekst heeft hij niet nodig en de tent staat op zijn kop!

Als de Nederlanders dan vervolgens allen ook nog de Spaanse vertaling van My Way beginnen mee te zingen is het feest compleet en het duurt nog tot in de late uurtjes.

Wij gaan zo beginnen aan de laatste 56 spelers die zullen doorgaan tot er een finaletafel bekend is.

Als de server het wil is alles vandaag te volgen via Pokernews.nl op de Live Reporting Pages.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen