World Poker Tour – Legends of Poker

World Poker Tour – Legends of Poker 0001

De levels zijn 90 minuten en dag 1a en dag 1b zullen 6 levels duren. Wij beginnen met totaal 485 spelers. De eerste plaats ligt rond de $1.600.000!

Een paar namen eruit halen die meespelen: Dan Harrington, Ali Eslami, Amnon Filippi, Allen Cunningham, Chad Brown, Kathy Liebert, Mark Seif, David 'The Dragon'Pham, Vanessa Rousso, Mike Matusow, Erick Lindgren, Evelyn Ng, Gavin Smith, Phil Hellmuth, Barry Greenstein, Joe Seebok, Doyle Brunson.

In het begin clashen de twee jongste braceletswinners ooit: Gavin Griffin (2004) en Jeff Madsen (2006). Beide zijn inmiddels weer ingehaald door Steve Billirakis in 2007, maar dat terzijde. Op een board van {4-Spades}{2-Spades}{2-Clubs}{j-Clubs} bet Griffin uit vanuit BB positie: 6.000. Madsen denkt even na en callt vanaf de button. De river card is de {3-Hearts} en Griffin checkt, Madsen checkt behind. Griffin heeft {k-Diamonds}{k-Spades} en Madsen gooit zijn hand in de muck.

Phil Hellmuth heeft kort na het begin van dag 1b al een penalty te pakken. Hij gebruikt een PDA aan de tafel en dat kost hem 10 minuten. Het was de PDA van Greenstein:"Thanks for letting me check the score, but I got a penalty for it." Hij gaat gelijk naar een paar andere tafels en verteld Gavin Smith en Erick Lindgren waarom hij een penalty heeft gekregen.

Gavin Smith heeft het met Lindgren en Matusow duidelijk naar zijn zin en zet een straddle: "Pump it or dump it." Lindgren reageert direkt door een ruling te vragen, welke is niet helemaal duidelijk. Matusow mengt zich er ook in en Smith wint de hand uiteraard niet.

Kathy Liebert denkt een move te maken die niet helemaal goed uitpakt. De board laat {7-Diamonds}{4-Clubs}{2-Diamonds}{2-Clubs}{10-Hearts}. Bea Shemburg bet 1500 uit en Kathy besluit te raisen naar 5.000. Shemburg callt en laat {10-Clubs}{7-Spades} zien voor twopair. Liebert muckt haar hand en hobbelt nu al achter de feiten aan.

Wij zijn net twee uur onderweg als achter elkaar vrouwen het veld ruimen: Mimi Tran, Kathy Liebert en Vanessa Rousso mogengaan railen.

Ook zijn er weer de nodige weddenschappen aan de gang. Burt Boutin en Raymond Davis maken meer prob bets dan flop bets. Davis loopt iets achter: "I need to finish second in this tournament just to make up for my prop bets."

David Pham wordt niet helemaal serieus genomen op het moment dat hij op een flop van {j-Diamonds}{9-Hearts}{5-Diamonds} 1500 bet vanuit de big blind. Hij wordt geraised naar 5.000 en Pham schuift de muntjes naar het midden. Hij krijgt een call en Pham draait {5-Hearts}{5-Spades} om voor bottom set. De top two pair met {j-Hearts}{9-Clubs} zijn niet voldoende maar hij heeft nog outs. De turn is de {7-Diamonds} en de river {a-Hearts} en Pham pakt de pot en bijna de chiplead.

Phil Hellmuth kan op dag 1b na een paar uur het veld ruimen. Hij was goed op weg en pakte een paar mooie potten en stond ruim boven average. Dan maakt een tegenstander een fout. Op een board van {10-Hearts}{8-Spades}{4-Diamonds}{7-Diamonds} wil hij 2.600 betten in een pot van 3.000. Hij gooit echter een chip van 5k in het midden. Phil Hellmuth gaat in de tank en roept naar de andere kant van de zaal naar Matusow: "This might be it Mikey." Hij gaat all in en krijgt een Hellmuth call om zijn oren. Nog voordat hij de chips heeft staan liggen de chips van zijn tegenstander al in het midden. Phil heeft {10-Clubs}{7-Spades} voor two pair en loopt tegen trips aan: {7-Clubs}{7-Hearts}. Een blank op de river en Phil kan gaan golfen.

Er is altijd wel een discussie op het forum over een medium hand waarbij de reactie is: 'wat doe je in die hand??' Gaan we de volgende hand ff onder de loep nemen: Mike Matusow heeft {a-Diamonds}{j-Clubs} en gaat all in op een {j-Spades}{8-Clubs}{2-Diamonds} flop tegen Erick Lindgren. Erick Lindgren heeft een easy call: hij heeft {8-Spades}{2-Hearts}, de turn en river zijn blanks en Erick weet zijn stack te verdubbelen. Jammer dat de pre flop actie niet bekend is.... maar toch: wat doet 'ie in die hand?

Anna Wroblewski checkt op een {5-Diamonds}{5-Hearts}{4-Clubs} board en haar tegenstander gooit er 6.000 in. Anna reraises naar 15.500 en wordt gecalled. De turn is de {2-Clubs} en Wroblewski gaat all in met {7-Clubs}{5-Clubs} en krijgt een call van {a-Spades}{5-Spades}. De river is echter ook een klaveren en zij dubbelt naar 70.000.

Ook Dan Harrington pakt een prachtige pot. Er ligt op het board {k-Hearts}{j-Diamonds}{10-Hearts}{8-Diamonds}{7-Hearts} met 12.000 in het midden. 'Action Dan' bet 4.000 vanuit de big blind en Gavin Griffin denkt even na maar besluit te callen. Harrington laat {9-Diamonds}{7-Diamonds} voor een jack high straight en Griffin muckt zijn hand. Dan Harrington staat op 84.000. Waar callt Griffin mee en wat denkt hij dan in hemelsnaam te verslaan??

Dag 2 zal beginnen met 191 spelers en zal aan het einde van de dag ongeveer de bubble gaan bereiken die op plaats 45 ligt. De average chipcount s 50.785 en de top 10 ziet er als volgt uit:

1. Francois Safieddine - 165,400

2. Jerome Mangum - 157,800

3. Jordan Morgan - 153,900

4. Steve Sung - 147,200

5. Brian Powell - 138,500

6. Alfred Megrabyan - 136,100

7. Tom Schneider - 128,300

8. Kevin O'Donnell - 127,000

9. Nick Cassavetes - 124,000

10. Ali Sarkeshar - 123,700

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen