Op Pad met PokerLes en PokerNews

Op Pad met PokerLes en PokerNews 0001

Ook bij PokerLes.nl is het komkommertijd zoals dat populair gezegd wordt. Bijna elk 'gemiddeld' gezin vertrekt naar Frankrijk, met of zonder de sleurhut achter de auto en er is topdrukte op Schiphol. Wij zijn ondanks dit alles bezig met de voorbereiding voor een druk najaar. Er staan een aantal hele grote feesten voor de deur maar daar wil ik het nu nog even niet over hebben. Dat blijft nog even spannend! Ik wil jullie vertellen hoe het in zijn werk gaat als Pokerles.nl benaderd wordt door onze regionale en landelijke pers. We hebben wel het één en ander aan publiciteit gehad de afgelopen periode en dat is natuurlijk alleen maar mooi! Of niet…?

Goedemiddag Pokerles.nl met Menno Vlek. Dit ritueel herhaalt zich ongeveer 50 keer per dag en dat is goed! Afhankelijk van wie zich aan de andere kant meldt ben ik enthousiast of héél erg enthousiast! Toen eind april ene Claudia (naam gewijzigd i.v.m. privacy) van Veronica Magazine mij belde dat zij een lezersactie wilde gaan opzetten met Pokerles.nl, was ik super enthousiast. Claudia had al het één en ander bedacht maar dat kon vast nog beter. Volgende was het plan:

Abonnees hebben een abonneenummer en met dit nummer kunnen zij op de site van het Veronica Magazine reageren op speciale abonneeacties. Wat valt er te winnen: professionele pokerles van Pokerles.nl met 17 van je vrienden en/of (en dat eigenlijk liever) vriendinnen. Veronica levert voor iedereen een Veronica-poker chipcase en wij verzorgen nog een extra prijs. Daarnaast is eten en drinken inbegrepen op de avond! Zo gezegd zo gedaan en uiteindelijk leverde dat in nummer 28 een mooie advertentie op. Weliswaar op pagina 144 (dat is wel ver achterin) maar er stond gewoon op de voorpagina: Win pokerles van professionals kijk op bladzijde 144. (links de advertentie die in nummer 28 stond in ruwe versie)

Uiteraard kwam er veel respons op de advertentie en dat kwam ons goed uit natuurlijk . Het gaat er gewoon om dat mensen weten dat via Pokerles.nl de mogelijkheid bestaat om uitjes die te maken hebben met poker te kunnen beleven. Als men niet weet dat er zoiets bestaat gaan ze mij ook niet bellen of mailen natuurlijk! Kern: naamsbekendheid.

Een paar weken later belt de redactie van 1 Vandaag (het vroegere Twee Vandaag) met de mededeling dat ze een item willen gaan maken over poker. Aangezien ik vorig jaar ook hieraan heb meegewerkt leek het ze 'vriendelijk' om mij te bellen. Mijn eerste reactie bij dit soort telefoontjes -zeker bij opiniemakers zoals 1 Vandaag- is nogal sceptisch. Poker heeft al genoeg negatieve publiciteit gehad ik wil alleen meewerken aan positieve berichten.

Mijn vraag aan haar was dan ook:"Gaan jullie weer een negatief filmpje maken?" Dat was volgens haar zeker niet de bedoeling. Ze wilden het JUIST positief van de kant van de pokerspeler laten zien. Jaja, eerst zien en dan geloven, dacht ik bij mijzelf. In Bussum werden de troepen verzameld om een potje te kaarten voor de camera. Ook aanwezig was de advocaat van Richard B. en Rene C. de heer Plasman welke een mooi verhaal hield voor de camera.

1 Vandaag heeft een aparte kijk op 'een item positief brengen' zoals uit dit citaat mag blijken uit de aankondiging van het filmpje: 'Poker is verslavend en gevaarlijk' . Tot zover de positieve insteek van 1 Vandaag. Klik hier om zelf het filmpje te bekijken (wat verder wel goed in elkaar zit). Jammer dat zo'n knakker op de redactie je dan pokerdokter noemt, maar dát is even niet anders .

Verder hebben we aankomende vrijdag 10 augustus een sollicitatieavond waarbij er -hoe kan het ook anders- gekaart gaat worden. We gaan niet om geld kaarten maar om een baan, dat is veel leuker! We gaan kijken of je de juiste uitstraling en flair hebt die wij zoeken. Iedereen die interesse getoond heeft, heeft een mail met de details gehad. Mocht je alsnog interesse hebben mail ons dan: werken@pokerles.nl (ook als je niks hebt ontvangen terwijl je je wel eerder hebt gemeld).

Voor overige informatie over Pokerles.nl verwijs ik jullie door naar de website, via mail info@pokerles.nl en natuurlijk telefoon 06 1252 2030.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen