On the Button: PumpItUp007

On the Button: PumpItUp007 0001

Soms kom je op het forum handjes tegen van iemand, waarbij je je afvraagt: Waarom speelt die jongen op die limiet? Zo zie je tegenwoordig OudeHaag 10NL-handjes posten, terwijl je verwacht dat die op een hoger limiet moet kunnen spelen. Bij PumpItUp007 is dat ook zo. Hij speelt 25NL, maar je verwacht hem op een hoger niveau. PumpItUp007 vertelt waarom hij lager speelt in On the Button.

Naam: PumpItUp007

Woonplaats: Rotterdam

Leeftijd: 20

Beroep: administratief medewerker

PumpItUp007, ik zag dat je weg bent bij Stars en op een andere site aan het spelen bent.

Klopt, hoewel ik niet helemaal weg ben bij Stars hoor. Alleen voor mijn cashgames. Ik had het gevoel dat ik minder ging winnen. Het ging even niet zo lekker en dan zoek ik een nieuwe uitdaging. Dat doe ik wel vaker. Zo heb ik op die manier onder meer bij CD Poker gespeeld, bij Titan, op Ultimate Bet. Als het even ergens niet gaat, ben ik weg. Doorgaans na een week. Het eindigt met een tiltsessie, waarna ik mijn geld op een andere site zet.

Alleen voor je cashgames. Maar je speelt toch vooral cash, volgens mij niet zo veel toernooien.

Nee, dat is zo. Ik speel wel toernooien, maar meestal heb ik maar anderhalf uur de tijd. Ik speel ze vooral omdat het prijzengeld lonkt. En meestal speel ik zelfs turbo-toernooien. Vorige week heb ik daarbij nog twee finaletafels gehaald.

Maar ik ben beter in cashgames, in toernooien weet ik vaak niet wat ik moet doen. Terwijl ik dat bij dezelfde situatie in een cashgame precies weet. In toernooien overspeel ik dan handen, die ik in een cashgame gewoon wegleg.

Goed, naar cashgames dan. Je speelt 25NL. Ik heb altijd het idee dat jij met jou ervaring en kennis al minstens op 50NL zou moeten spelen.

Tsja, dat had op zich wel gekund. Ik cash alleen iets teveel van mijn bankroll uit. Mijn vakantie is laatst ook weer helemaal van mijn pokergeld betaald. En zo is er steeds iets. Ik blijf daardoor steeds maar rond dezelfde bankroll zitten en dat vind ik te weinig om 50NL mee te spelen. Ik heb het wel een paar keer gedaan, maar dan verlies ik drie buyins en dan ben ik het weer beu. Ik denk dat ik er gewoon nog niet aan toe ben.

Begin augustus ben ik overgestapt van fullring naar 6max. Ik heb nu 4000 handen gespeeld en draai daar nu 12BB/100. Dat bevalt me dus prima. Ik ben wel teruggegaan van zes tafels naar vier. Hoewel het dus god gaat, heb ik 50NL 6max ook nog niet geprobeerd. Maar ja, dat limiet ligt me gewoon nog niet. De eerste keer dat ik het daar probeerde verloor ik gelijk met quads van quads. Ik heb 22 in mijn handen. De flop is 299, de turn is een 9 en de river een 2. Ja, leg dan je quads maar af. Dat schiet dus niet op. Zo kom ik niet omhoog.

Wat is je stijl eigenlijk?

Uhm, cash speel ik TAG geloof ik. Ik weet het niet zo. Ik speel goede handen. Suited connectors vind ik ook leuk. Ik speel redelijk standaard. Nee, erg is dat niet hoor. Op 25NL leveren de tegenstanders hun geld toch wel in. Waarom zou ik het anders aanpakken? Sinds ik shorthanded speel, is de variance toch al hoger. Ik speel wel weinig grote potten. Dat is ook al een soort bescherming.

Maar ik ontwikkel wel. Ik let behoorlijk op wat tegenstanders doen. Bovendien heb ik zo veel handen gespeeld dat ik ook goed weet wat tegenstanders kunnen hebben. Zelfs alleen op statistieken kan ik vertellen wat mensen doen. Ik leer bovendien ook steeds meer zwakte te herkennen bij tegenstanders. Daar bet ik nu op. Het enige dat spelers op 25NL neerleggen is een draw, dus zelfs als ik op de river niks heb en ik weet dat ze op een draw zaten, bet ik.

En op zich zou dat ook moeten kunnen op 50NL, maar ja: ik heb daar zo veel coolers gehad. Twee keer set over set, een keer KK tegen AA. Op 25NL zie ik die cijfertjes onder mijn naam niet als geld, maar op 50NL nog wel.

Speel je live ook nog of niet?

Niet meer. In het begin wel, een jaar of twee geleden. Speelden we altijd pot limit Hold'em met een ante van 10 cent en blinds 0.20/0.40 cent. Maar vergis je niet: er waren daar wel potten van €150. Bovendien kon je midden in een hand nog bijkopen. Ik speelde daar als student tegen oudere mensen die in principe kleine potten wilden spelen, maar soms ook hun flushdraw 4betten. Maar het werd er wel een apart spelletje door. Ik heb daar wel flink gecasht. Maar dat is ook de reden dat ik er niet meer speel. Op een gegeven moment nodigden ze me niet meer uit. In zes weken heb ik daar 500 of 600 euro weggehaald. Tsja, zij gingen bluffen terwijl ik hot runde. Als je dat hebt, schiet het wel op.

En online?

Ik heb heel lang zonder geld gespeeld. Twee jaar geleden ben ik begonnen. Ik weet meer precies hoe ik erbij kwam. Ik denk dat ik het op tv heb gezien. Ik heb de regels opgezocht en ben gaan spelen.

Na een tijd, nu ongeveer een jaar geleden, heb ik $50 gestort. Ik speelde toen vooral $1-toernooien en sit en go's met 45 man. Binnen drie of vier weken won ik een 4$ sit en go met 180 man. Toen ben ik 25NL gaan spelen. Ik wist niets van bankrollmanagement. Ik vond 25$ wel een mooi bedrag om me te gaan spelen.

Daarna kwam ik er pas achter dat een MTT ook leuk was. Ik heb een Neteller-account aangemaakt, geld op Titan gezet en daarmee PokerOffice vrijgespeeld. Vervolgens terug naar Stars en daar speel ik weer. Geen dure toernooien. Ik denk dat het gemiddelde 4$ is. Ik weet ook niet wat nou een goed bankrollmanagement is voor toernooien hoor. Aan een $3 rebuy geef ik vrij veel uit en ik heb het idee dat ik met een toernooi van $5 ook $1800 kan winnen.

Ik speel redelijk veel satellites, hoewel het nu minder loopt.

Ligt het niet aan je eigen spel dan? Het kan zijn dat je even zelf wat minder goed speelt.

Nja, nee. Laatst weer zoiets in een toernooi. Ik heb AJ en hit mijn boer op de flop. Dan gaat alles erin en hit hij met A7 zijn runner runner straat. Dat soort dingen. Maar echte leaks heb ik niet in mijn spel. Eentje misschien. En dat is dat ik met marginale offsuit connectors ga spelen tegen mensen met een heel hoog VPIP-percentage. En ik call weleens te veel af.

Was dat ook het probleem tijdens je toernooiavond, waarover je een paar weken geleden een topic maakte? Je stopte in elk geval voortijdig.

Nee, daar ging het gewoon niet. Ik verloor alle flips en zelfs met AQ van A3 en AJ van A7. Ik had het helemaal gehad en ben dus maar gestopt.

Je bent toch meer een poker-poster dan een off-topic-poster, toch?

Ja, meestal zit ik toch in het strategie-forum. Dat vind ik leuker. Misschien zou ik weleens wat vaker moeten kijken in off-topic. Online toernooien en railtopics bekijk ik ook wel.

Op de site zelf lees ik vooral Nederlanders online en de interviews. Ook de dagboeken van RaSZi vond ik mooi. En de live reporting, maar dat is ook omdat ik tijdens de WSOP zelf aan de live reporting heb meegewerkt.

Naast PokerNews kijk ik ook af en toe op 2+2, daar heb ik ook twee keer een hand gepost ofzo. En ik heb ook een speciale poker-msn. Daar staan zo'n 50 mensen in en het grappige is dat er daarvan 's avonds zo'n 45 online zijn. Maar daarmee kan ik dus wel handen bespreken. En dat is wel zo handig. Misschien dat dan die leaks er nog uitgaan en dat ik wel naar NL50 kan.

Wil jij binnenkort ook een keer On The Button? Stuur dan een mail naar vanky@pokernews.com.

On the Button: PumpItUp007 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen