Loc0Loc0 On the Button

Loc0Loc0 On the Button 0001

Het was in de maanden maart en april dat er steevast een topic verscheen met als titel 'Waar is Loc0Loc0' als Loc0Lco0 een dagje niet postte. Het leek of er een hevige strijd aan de gang was tussen hem, DaBruns en JdK87 om wie de meeste posts per uur maakte. Loc0Loc0 vertelt deze week On the Button over zijn terugkeer.

Naam: Loc0Loc0

Woonplaats: Oldenzaal

Leeftijd: 22

Beroep: student bedrijfseconomie

Loc0Loc0, ineens was je er weer. Een paar maanden geleden behoorde je tot de spamwhores van het forum en toen was je plots weg. Twee weken geleden zag ik ineens weer een post van je.

Ja, klopt. Ik heb het een tijdje rustig aan gedaan. In mei heb ik flink wat verloren en toen heb ik alles uitgecasht. Ik had ook zoiets van: waar ben ik mee bezig. Ik was alleen nog maar op het forum en aan het pokeren en mijn school liep dus niet. Toen heb ik uitgecasht en heb ik mijn schooldingen weer gedaan.

In juli was ik daar mee klaar en gingen mijn ouders op vakantie.Ik heb 100 dollar op Everest gestort en ben weer begonnen op 10NL. De eerste avond verdubbelde ik het meteen, won ik tien buyins. Ik ben in de vakantie door gaan spelen en eigenlijk zat ik voor ik het wist weer op 700 dollar en speelde ik weer 25NL. Nu ben ik net weer begonnen op 50NL. Dat gaat hard ja.

Inderdaad, je moet wel een hoop tafels spelen.

Nee, niet eens. Op Everest kan ik geen statistieken krijgen en dus moet ik zelf opletten op wat op de tafels gebeurt. Ik speel dus maar vier tafels.

Zonder statistieken is ingewikkeld.

Op zich gaat het me wel goed af. Ik merk toch snel of iemand veel speelt of niet. Je bouwt zo ook wel kleine reads op. En ja, pas als je een hand echt tegen iemand speelt, bouw je een echte read op.

Aan de andere kant. Dat wat ik normaal verdien met statistieken, win ik nu wel omdat het niveau van de spelers op Everest niet zo goed is. Ik maak wel veel notes hoor. Als ik iemand zie afcallen met top pair, schrijf ik dat even op: Top pair is the nuts.

Loc0Loc0 On the Button 101

Maar dat is niet de reden dat je zo gauw weer terug bent op 50NL toch? Wat is je speelstijl?

Het is zaak te weten wie de donks zijn en wie de regulars. Tegen de donks kun je het best gewoon ABC-poker spelen, dus betten met goede handen en de rest folden. De meeste value zit niet in hen, maar juist in de regulars. Van regulars weet je heel goed hoe ze spelen, omdat je dat immers ook zelf ook heel veel gedaan hebt en nog doet. Je kent hun stijl. Juist tegen hen loont het de moeite om moves te maken en een beetje af te wijken van de normale stijl.

Verder ben ik een erg agressieve speler. Ik 3bet heel veel. Zelfs under the gun raise ik met suited one gappers, ja, zelfs met 63suited ook wel. Tafelselectie is bij deze tactiek wel heel belangrijk. Er mogen niet veel shorties aan tafel zitten. Iedereen moet fullstacked zijn, anders werkt het niet.

En misschien haal ik uit steamen nog wel de meeste value. Ik tilt meestal maar tegen één persoon. Iemand die je steeds raiset, die je steeds maar afcallt. Als ik dan een steambluff heb gemaakt, stop ik meteen met steamen. Denk ik: waar ben je nou mee bezig! En dan onthou ik altijd wel precies hoe ik heb gespeeld. Als ik dan weer een hand tegen hem speel, speel ik precies zo. Ze betalen je dan helemaal af.

Loc0Loc0 On the Button 102

Laat me raden: jij bent met poker begonnen nadat je op tv poker had gezien.

Haha, nee, niet eens. Ik zat met een vriend op MSN en die zei dat hij een freeroll ging spelen op Mr Bookmaker, dat nu Unibet is. Toen heb ik me ook ingeschreven en heb ik ook meegedaan. Op een gegeven moment had ik daar $150 staan en dacht ik dat ik echt goed was. Natuurlijk was het al weer snel op. Toen heb ik nog een keer $50 gestort op Poker.com en dat opgebouwd naar 130. Maar uiteindelijk heb ik alles lopen wegdonken op 50NL. Dat vond ik een leuk limiet om op te spelen. Speelde ik alleen maar kleine potjes, bang om alles kwijt te raken. Gooide ik AK preflop allin en verloor ik. Na nog één of twee keer zoiets was het op.

Uiteindelijk ben ik ook op Stars nog een keer bijna broke geweest. Met mijn laatste $5,50 speelde ik daar een turbo toernooi en verdiende $680. Ik had intussen wel al weleens wat gelezen en toen heb ik besloten ook een beetje aan bankrollmanagement te gaan doen. Helaas kreeg ik een paar bad beats op rij, zat ik terug op $400 en wilde ik het weer terugwinnen op 100NL. Verloor ik gelijk met set over set. Terugwinnen, dat was mijn enige gedachte toen ik aan een tafel 200NL ging zitten. Wat denk je? Weer set over set. Daarna is het wel weer goed gegaan.

Loc0Loc0 On the Button 103

Hoe ging dat? Je was op een gegeven moment een gerespecteerd poster in het Strategie-forum. Je hebt dus ergens wel wat opgestoken.

Ik heb geen boeken gelezen, als je dat bedoelt. Ik heb thuis alleen Harrington on Hold'em, terwijl ik helemaal niet meer zo veel toernooien speel. Ik heb eigenlijk bijna alles geleerd op internet. Strategie-fora doorlezen, artikelen opzoeken en lezen. Dat is allemaal veel beter. Je kan beter een dag 2+2 afstruinen en lezen dan een dag met je neus in een boek als je het mij vraagt. Met een beetje googlen kom je al een heel eind.

Op lage limieten heb je ze zeker niet nodig. Het wordt je door al die slechte spelers gewoon makkelijk gemaakt. En je moet gewoon op blijven letten. Tijdens een sessie je msn uit, niet op het forum posten. Dat helpt al heel veel. Dus niet even een handje posten en tijdens het pokeren even een paar keer kijken of er al is geantwoord en zelf een antwoord geven. Daar gaat te veel kostbare tijd in zitten. Die had je kunnen gebruiken voor je reads. Op lange termijn levert dat heel veel winst op.

Loc0Loc0 On the Button 104

Je bent weer terug op het niveau waar je gebleven was. Waar houdt het op?

Ik heb een paar vrienden die ook pokeren. Eén speelt 1000NL en de ander 200NL. Die gasten verdienen ziek veel. Op zich wil ik ook wel naar 200NL, maar ik heb er alleen niet voor over wat zij er voor over hebben. Altijd nachten doorhalen, weinig slapen. Dat zie ik niet zitten. Ik wil later gewoon huisje, boompje, beestje. Maar op zich hebben wel al gezegd dat als ik ook 200NL haal, we een huisje willen huren met z'n drieën. Een pokerhuis ja, haha. Op zich wil ik nog wel even genieten van de tijd en dit past daarin wel. Ik wil in elk geval altijd winnen. Om nog meer te winnen moet ik alleen nog leren wat meer weg te leggen.

Loc0Loc0 On the Button 105

Wil jij binnenkort ook een keer On The Button? Stuur dan een mail naar vanky@pokernews.com.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen