Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

WSOP Europe Finale

WSOP Europe Finale 0001

Als wij op de laatste dag aan de finaletafel beginnen is dit de opstelling:

Seat 1: Johannes Korsar - 1.134.000

Seat 2: Oyvind Riisem - 664.000

Seat 3: John Tabatabai - 982.000

Seat 4: Annette "Annette_15" Obrestad - 697.000

Seat 5: Dominic Kay - 490.000

Seat 6: Matthew McCullough - 1.278.000

Seat 7: Theo Jorgensen - 605.000

Seat 8: Magnus Persson - 1.231.000

Seat 9: James Keys - 172.000

Al na een minuut of 10 is het eerste slachtoffer daar. Magnus Persson stuurt James Keys naar de rail, die daar £61.540 voor ontvangt. Magnus Persson heeft de button in seat 8 en raiset naar 35k, James Keys gaat all-in op de small blind en Persson callt de 199k.

Magnus Persson: {a-Clubs}{9-Clubs} en James Keys heeft {q-Hearts}{10-Spades}, de flop is {a-Diamonds}{7-Clubs}{3-Hearts} en het wordt lastig voor James. Hij krijgt nog een beetje hoop de turn, wat een {10-Clubs} is, maar de river is onverbiddelijk: een {3-Diamonds} en James Keys is uitgeschakeld.

Hand #17 is een grote pot als Dominic Kay de button heeft in Seat 5. Magnus Persson raiset naar 29k, John Tabatabai callt, Annette Obrestad callt, Matthew McCullough callt en Theo Jorgensen callt vanuit de big blind. De flop is {8-Hearts}{3-Clubs}{4-Spades} en iedereen checkt naar Persson, die bet 65k, Tabatabai callt, Obrestad fold, McCullough fold en Jorgensen fold.

De turn is de {2-Spades} en Persson checkt, Tabatabai bet 145k en Persson callt.

De river is de {a-Spades} Persson checkt, Tabatabai bet 400k en Persson callt. Tabatabai heeft de {5-Clubs}{6-Diamonds} voor een zes-hoog straight, Persson muckt, en Tabatabai pakt een pot van meer dan 1.250.000.

WSOP Europe Finale 101

Dominic Kay heeft de button in seat 5. Annette Obrestad raiset naar 45k, Kay callt, Matthew McCullough callt, Theo Jorgensen gaat all-in, Obrestad probeert ook om all-in te gaan, maar dat mag niet omdat Jorgensens all-in geen volwaardige raise is, dus zij callt.

De flop is {7-Spades}{5-Spades}{4-Hearts} en iedereen checkt. De turn is de {j-Spades} en iedereen checkt weer.

De river is de {7-Diamonds} en McCullough checkt, Obrestad bet 75k, Kay foldt en McCullough callt.

Obrestad heeft een set zevens en wint de side pot, Theo muckt, Obrestad wint ook de main pot. Theo Jorgensen is uitgeschakeld als 8e en wint £85.070.

Magnus Persson gaat all-in voor zijn laatste 124k. Johannes Korsar callt en de big blind John Tabatabai re-raiset naar 445k totaal. En Korsar fold. Persson heeft: {k-Spades}{10-Hearts} en Tabatabai heeft: {k-Diamonds}{k-Hearts}. Het board is {a-Hearts}{7-Spades}{5-Diamonds}{4-Spades}{3-Hearts} en Magnus Persson wordt 7e en kan £114.030 bijschrijven op zijn NETeller account.

Een paar handen later is het al weer raak. Nu is het Matthew McCullough die raiset naar 55k, de big blind Dominic Kay gaat all-in en McCullough callt... Kay heeft {6-Hearts}{6-Diamonds} en McCullough heeft {8-Hearts}{8-Spades}. Met een {8-Clubs} op de flop wordt het al vrij moeilijk maar de {9-Spades}en de {5-Diamonds} geven Kay toch nog 4 outs en runnerrunner quads. De turn is de {2-Diamonds} en de river de {j-Diamonds}. Geen badbeats deze keer en Matthew McCullough wint de pot. Dominic Kay wordt 6e en ontvangt £152.040.

Oyvind Riisem raiset naar 60k. John Tabatabai callt en Matthew McCullough callt ook op de small blind en de big blind Korsar pusht over de top voor 487k. Alleen Tabatabai durft de call aan met {6-Spades}{6-Diamonds}. Korsar heeft {k-Diamonds}{j-Spades} en ook hier een ouderwetse coinflip. Het board is {q-Hearts}{3-Clubs}{6-Clubs}{2-Clubs}{10-Spades} en Korsar mag naar de rail met £191.860.

Matthew McCullough heeft de button in seat 6 en raiset naar 60k, Ovyind Riisem re-raiset naar 200k, McCullough gaat all-in, en Riisem callt. Ovyind Riisem moet wel even slikken als Mc.Cullough {a-Hearts}{a-Spades} omdraait en hij loopt een stukje achter met {9-Clubs}{9-Hearts}. De flop geeft hem nog wel wat extra outs met {8-Hearts}{7-Diamonds}{5-Clubs}. De turn ({4-Clubs}} en de river ({k-Diamonds}) brengt echter alleen maar de uitschakeling en £257.020 voor Riisem.

Annette Obrestad heeft de button in seat 4. Zij raiset naar 60k, Matthew McCullough callt vanuit de small blind, John Tabatabai re-raiset naar 245k, Obrestad gaat all-in en Tabatabai callt. Obrestad heeft de {q-Diamonds}{j-Spades} en Tabatabai heeft {j-Clubs}{j-Diamonds}. De flop is {7-Spades}{6-Diamonds}{4-Spades}, de turn de {4-Diamonds} en bij de river kan Tabatabai wel door de grond zakken: {q-Clubs}. Annette_15 dubbelt!

Annette Obrestad heeft de button in seat 4. Zij raiset naar 80k en John Tabatabai callt. De flop is {k-Spades}{q-Diamonds}{9-Diamonds} en beide spelers checken. De turn is de {q-Spades}, Tabatabai bet 135k en Obrestad callt. De river is de {a-Clubs} en nu bet Tabatabai 250k, Obrestad raiset naar 550k en Tabatabai callt Obrestad heeft {a-Hearts}{q-Clubs} en pakt nog een enorme pot, net voor de break.

WSOP Europe Finale 102

John Tabatabai heeft de button in seat 3. Hij raiset naar 75k en Matthew McCullough callt.

De flop is {j-Clubs}{6-Hearts}{3-Clubs} en McCullough checkt, Tabatabai bet 115k, McCullough raiset naar 350k, Tabatabai re-raiset naar 765k, McCullough gaat all-in en Tabatabai callt.

McCullough heeft de {j-Clubs}{8-Clubs} en Tabatabai heeft {a-Clubs}{6-Spades}. De turn is de {a-Diamonds} en McCullough is op de rand van eliminatie. De river brengt de {q-Spades} en Matthew McCullough is out.

De derde plaats geeft recht op een prijzengeld van £381.930!

Als wij beginnen aan de headsup is de chipcount:

Annette Obrestad: 3.725.000

John Tabatabai: 3.250.000

Annette Obrestad heeft de button. Zij callt en Tabatabai checkt. De flop is {a-Clubs}{k-Diamonds}{10-Clubs}. Tabatabai checkt, Obrestad bet 40k en Tabatabai callt. De turn is {10-Diamonds} Tabatabai bet 80k, Obrestad raiset naar 275k en Tabatabai callt. De river is de {2-Diamonds}. Tabatabai bet 100k, Obrestad raiset naar 450k en Tabatabai callt. Obrestad heeft {q-Hearts}{j-Spades} voor een aas-hoog straight en wint een monster pot.

WSOP Europe Finale 103

Na bijna 100 handen headsup komt het toernooi tot een einde als John Tabatabai callt op de button. Obrestad raiset naar 100K en Tabatabai callt. De flop is {7-Clubs}{6-Clubs}{5-Hearts} en Obrestad bet 250k, Tabatabai raiset naar 750k, Obrestad gaat all-in en Tabatabai callt.

Tabatabai heeft {5-Spades}{6-Diamonds} voor twee paar, maar Obrestad heeft top set met {7-Hearts}{7-Spades}.

De turn is de {2-Clubs} en Tabatabai is drawing dead. De river is de {q-Hearts} maar doet niet meer terzake. Jack Effel legt het spel even stil om de stacks te tellen en Tabatabai is covered door Obrestad.

Annette Obrestad wint het 2007 WSOPE Main Event, en krijgt £ 1.000.000!

John Tabatabai is de runner-up en krijgt £ 570.150.

Zelfs op de WPT in Borgata wordt de winst omgeroepen, waarbij er applaus opstijgt uit de zaal.

WSOP Europe Finale 104

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen