Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

WSOP Europe dag 1b

WSOP Europe dag 1b 0001

Dag 1b startte met 362 spelers. Er komen 36 spelers in the money. De nummer 1 krijgt een bedrag mee naar huis van £1.000.000! Betfair als hoofdsponsor voegt ook nog £56.000 toe aan de prijzenpot die totaal dus £3.676.000 bedraagt! Doordat er zoveel spelers zijn is besloten dag 2 ook op te splitsen in 2 dagen. Iets waar een hoop spelers niet echt blij mee zijn.

Doyle Brunson hoeft zich daar geen zorgen om te maken in ieder geval. Vroeg in het toernooi gaat er een legende naar de rail. De veteraan Doyle Brunson is gebust door Justin "ZeeJustin" Bonomo. De flop {10-Spades}{5-Diamonds}{4-Clubs}. De turn is {a-Spades} en op dat moment gaan alle chips naar het midden...

ZeeJustin: {3-Spades}{2-Spades}

Brunson: {4-Diamonds}{4-Hearts}

Brunson heeft een set, maar ZeeJustin een Wheel. De river is een {7-Diamonds} en Brunson is out... Justin staat nu op bijna 40k.

Steve "MrSmokey1" Billirakis staat op 33.000 al vrij vroeg in het toernooi. Hij is de jongste WSOP bracelet winnaar ooit, die titel haalde hij dit jaar. Hij hoopt dat de winnaar van het main event boven de 21 jaar en 10 dagen is... zodat zijn record blijft staan. De WSOPE leeftijdsgrens is 18 jaar, anders als bij de WSOP, daar is het 21 jaar.

WSOP Europe dag 1b 101

ElkY krijgt de nuts op de river en wordt nog afbetaald ook! Op een board met {k-Spades}{7-Hearts}{6-Spades}{10-Clubs}{3-Spades}, Bertrand Grosspellier maakt een 3,5K bet op de river, met een al behoorlijke pot in het midden. Zijn tegenstander denkt en denkt en callt uiteindelijk. Elky heeft {a-Spades}{10-Spades}en zijn tegenstander muckt. Elky heeft nu 33k.

Soms flop je de nuts en is het uiteindelijk niet goed genoeg. Alle chips gingen erin op de {5-Clubs}{3-Clubs}{a-Hearts} flop, MacDonald met {4-Diamonds}{2-Spades}, tegenover Joergensen's {4-Clubs}{2-Clubs}. De turn met een {4-Diamonds} is niet zo'n ramp, maar maar de {a-Clubs} op de river... doodziek voor MacDonald, maar Joergensen dubbelt!

"I tell you now," zegt Fransman Philipe Rouas,"I've got you beat," terwijl hij all-in pusht. De flop is {7-Spades}{10-Hearts}{9-Clubs} en Philipe heeft Bryn Kenney's initial 4.125 bet gere-raiset. Er is nog wat onduidelijkheid wanneer de dealer de chips door elkaar gooit. Er komen nog teksten als "You shouldn't call, you're way behind" en "You have Jacks, right?" Kenney moet een beslissing maken voor zijn tournament life.

Uiteindelijk foldt Kenney en Philipe laat zoals beloofd {8-Spades}{6-Clubs} zien voor een geflopte straight. Howard Lederer zegt "Just for future reference, you can't say what your hand is." Of hij nou wel of niet heeft gezegd wat zijn hole cards waren ben ik niet zeker van... Philipe antwoordt,"I respect what you say, so that's okay with me."

WSOP Europe dag 1b 102

In The Fifty is het erg rustig en iedereen luistert naar de Ierse boedist Andy Black. Hij praat bijna non-stop, zelfs als ze niks terug zeggen.

Black:Let's take a vote-- who's the quietest person in the room?

Chan: Well, it's not you!

Black: And for once, it's not an American! We need Mike "The Mouth" (Matusow) here, is he in London?

Chan:I don't think so. If he was anywhere in the city, we'd be able to hear him!

Black: Oh that's right. He's in Mississippi getting that operation done to graft his arm straight onto his laptop!

Is dit even een handje vier spelers gaan naar de flop en vanaf de flop wordt er alleen nog maar gecheckt. Ze vertrouwen elkaar duidelijk niet. Het board is Uiteindelijk:{a-Spades}{j-Spades}{j-Clubs}{a-Clubs}{q-Clubs} ..... Juicy board... Showdown: {2-Diamonds}{2-Hearts}/{7-Hearts}{7-Spades}/{9-Spades}{9-Diamonds}/{10-Hearts}{10-Spades}: Splitpot!

Vanessa Rousso moet deze keer vroeg het veld ruimen: op een {6-Clubs}{6-Hearts}{3-Hearts} flop, Tino Lechich raiset Vanessa Rousso all-in, en heeft haar covered. Rousso gaat in de tank voor een paar minuten, ze praat hardop terwijl ze denkt. "Damn, there couldn't be one more heart on the flop? I'm getting even money... I think my outs are live... Do I really want to gamble here?" zegt ze terwijl Lechich een stenen gezicht houdt. Rousso callt, en de {k-Hearts}{q-Hearts} laten zien dat haar outs live zijn tegen Lechichs {a-Hearts}{j-Clubs}.

"Oh my God, I'm a favorite!" : ze heeft 15 outs. Maar geen van de 15 valt en op de turn ({2-Diamonds}) of de river ({9-Diamonds}) en Rousso gaat richting de rail. Lechich is op dat moment chipleader met vrijwel 65k.

Mike MacDonald wordt 18 vandaag..... inderdaad: de Amerikaan is vandaag precies 18 geworden, wat betekend dat hij vanaf vandaag toernooien mag spelen. Hij heeft £10.000 bij elkaar geschraapt en was net aan de featured TV table gezet. Hij raiset met boeren pre-flop en Jamie Gold callt. Op een droge flop pusht Gold all in en Macdonald insta-callt. Gold heeft pocket drieën en liep achter. De turn gaf Gold een set. En de river bracht geen hulp voor MacDonald. En weet je wat?

WSOP Europe dag 1b 103

De jongen naam de bad beat als een echte man... Hij lachte, schudde Golds hand en haalde zijn schouders op terwijl hij wegliep

Vandaag zullen wij Thierry van den Berg en Steven van Zadelhoff terug zien op dag 2a. Thierry staat met ruim 21.000 under average. Steven staat met 36.000 op average. Dat belooft vuurwerk te worden en vergeet niet: nog altijd de mogelijkheid om als eerste Nederlander een bracelet te winnen!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen