Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

WSOP Europe dag 2a

WSOP Europe dag 2a 0001

Greg Raymer en Franciso Lopez zien de flop van {3-Clubs}{6-Diamonds}{7-Diamonds} en dan gaat het los: Lopez raiset, Raymer reraiset, Lopez Rereraiset en Raymer gaat allin. Lopez gaat heel lang in de denktank en Raymer zegt op een gegeven moment: "Well this is good, you dont have a set or a straight."

"I think you have a set" antwoordt Lopez. "You dont have aces or kings, pretty soon queens is out of the equation" reageert Raymer. "I have aces" geeft Lopez zijn hand weg. "The longer you wait, the better I feel," zegt Raymer daarop weer. Lopez muckt. Slimme praatjes, of had Raymer hem echt beat? We zullen het nooit weten.

Jennifer Harman en Gus Hansen komen samen in een hand terecht. De flop is {2-Spades}{q-Hearts}{2-Diamonds} en Gus Hansen bet 1.750. Hij wordt gecalld door Josh Gould. Jennifer Harman raiset naar 14.000. Gus denkt lang en gaat allin. Gould foldt en Harman stopt haar laatste 7 tot 8000 chips in de pot.

Gus Hansen {a-Clubs}{q-Spades}

Jennifer Harman {a-Spades}{k-Diamonds}

De turn is de {2-Clubs}

De river....................................... {2-Hearts}: split pot.

Als Sergey Rybanchenko opent voor 1.800 en David 'Devilfish' Ulliott reraiset naar 5.000. Beth Shak denkt even en zegt: "Why'd you have to raise to 5,000-- I really wanted to play this hand!" voor ze foldt Deborah Jones gaat allin voor haar laatste 3.700 van de big blind. Rybachenko callt. De flop is {10-Diamonds}{8-Diamonds}{5-Hearts}.

"Oh my gawwwwd," roept Shak.

"You can't do that. You're not supposed to say anything!" waarschuwt de Devilfish.

"I'm not saying anything!" voorziet Shak hem van repliek.

Rybachenko en Devilfish checken de flop, net als de {6-Diamonds} op de turn en de {3-Hearts} op de river.

Rybachenko draait {9-Hearts}{9-Clubs} om, Devilfish muckt en Jones laat {a-Clubs}{k-Hearts} zien voor ze van tafel gaat. "I knew I should have played it... I folded 5-5!" mijmert Shak als de deler al weer schudt.

Chris Ferguson is allin met AQ tegen Phil Hellmuth's A-10. Jesus ligt eruit, nadat Hellmuth een 10 rivert. Hellmuth vergroot zijn stack naar meer dan 90.000.

Antoon Kleijner was down naar een schamele 8.500. Hij gaat allin op de big blind met {6-Spades}{6-Hearts} en wordt gecalld door preflop raiser Simon Wing, die {a-Hearts}{9-Hearts} in handen heeft. Iemand vraagt: "Which hand do you like," en Devilfish antwoordt: "The winning one."

De flop is: {6-Diamonds}{7-Spades}{5-Clubs} "I like de Sixes," zegt Devilfish.

Turn: {8-Clubs}"Sick," zegt Devilfish.

River: {10-Hearts} en Kleijner verlaat in alle kalmte de arena, maar niet voor hij de laatste wijze woorden van Ulliott in zich opneemt: "This No Limit Hold'em is a good game for monkeys."

WSOP Europe dag 2a 101

Table Talk: The Hellmuth Chronicles

We vingen de actie op op de turn. Er ligt {a-Hearts}{8-Diamonds}{5-Clubs}{q-Spades}. Hellmuth bet 13.000 en Bonyadi zegt: "All in." Hellmuth denkt minuten lang en bestudeerd nauwkeurig de gestalte van Bonyadi. Wat Hellmuth ziet, beviel hem blijkbaar niet en hij foldt.

"I think I folded the best hand there," zegt Hellmuth.

"Of course, Phil," antwoordt Bonyadi. "You always fold the best hand."

"Today, I'll bust you," gaat Hellmuth onverstoorbaar verder. "I won't even have to try. You'll just give me your chips. I'll make you a promise, buddy, that I'll get you."

Heb jij er ook zo'n hekel aan als iedereen je vertelt wat zij wel of niet hebben gefold als je zelf allin bent? Het gebeurt net bij Sherkhan Farnoods uitschakeling. De bankier uit Dubai pusht allin met {q-Diamonds}{q-Spades} en kijkt tegen Joe Serocks {a-Hearts}{q-Hearts} aan. "I think I folded A-9," zegt Annie Duke.

WSOP Europe dag 2a 102

Het doet niet veel tegen het optimisme van Joe. Farnood is begrijpelijkerwijs opgewonden en vraagt Paul Wasicka of die misschien ook een aas heeft gefold. Er komt geen reactie. Maar, zelfs met misschien nog maar één aas in het deck, valt er {8-Diamonds}{a-Diamonds}{7-Clubs}. Farnood is ineens niet meer zo blij.

Op dat moment denkt Thierry van der Berg nog wat extra zout in de wonden te moeten strooien. "Hey, I think I folded a Queen." Turn = {5-Hearts}, River = {7-Diamonds} en Farnood is klaar.

Phil Hellmuth had een enorme hit! Zowel in zijn stack als in zijn ego.

De flop {j-Diamonds}{7-Diamonds}{2-Clubs}. Mark McCluskey gaat all-in voor 22k. Hellmuth callt.

Hellmuth: {7-Spades}{7-Hearts}, McClusky: {j-Hearts}{j-Spades}

De turn {2-Hearts} en de river {a-Diamonds}. McClusky dubbelt en terwijl de dealer de chips naar hem schuift staat Hellmuth op en hij begint...

"Nice f-------g dealing in this place!" schreeuwt hij "This is unf-----g believable. I got coolered twice in the last ten hands."

Er komt een nieuwe dealer aan, die de huidige dealer op de schouder tikt. Hellmuth begint weer... "No, don't push her," zegt hij "Let her stay and deal one more cooler. This is f-----g place. I can't catch a break." Hellmuths is nu op 5K. Hij zit nu in een mega tilt en blijft maar door stomen... er komt werkelijk bijna rook uit zijn oren. Ahmet Melin, die een stack van 77,5K heeft, liet een chip op de vloer vallen.

"It's over there," zegt iemand die wijst onde The Devilfishs stoel. "Oh, Devilfish nicked my chips," zegt Ahmet. Terwijl Ahmet op zijn knieën onder de stoel van de Fish kruipt, zegt de Devilfish: "While you're down there, son...."

Marcop Traniello heeft net een bluf laten zien tegen Phil. Phil sprong van zijn stoel en stoomde hier en daar wat. "You know what, thats fine. This guy (wijzend naar de lege stoel naast hem) made a great play on me too, where is he now?" "I won't fold again, you dont win 11 bracelets by folding." "Let me tell you a story, (over een WSOP event) Marcel Luske and Freddy Deeb bluffed me 27 times. True story." "It's fine, you know why? Because when you bluff me you are playing MY game." Dus dat...

Ook Steven van Zadelhoff is van de partij en hij raist naar naar 4.200 en krijgt een call van Gus en Vicky. De flop is {2-Spades}{6-Diamonds}{6-Spades} en Vicky checkt, Steven bet 12k, Gus foldt en Vicky raiset - Steven gaat all-in...

Steven: {a-Diamonds}{a-Spades}

Vicky: {9-Spades}{5-Spades}

Turn: {q-Diamonds}River: {j-Diamonds}

Steven van Zadelhoff dubbelt ten koste van Victoria Coren en staat aan het einde van dag 2a op 72.800.

De top 5 van het leaderboard:

Gus Hansen 349400

Janne Lamsa 253800

Pat Scanlon 240000

Annette Obrestad 214400

Annie Duke 191700

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen