WSOP Europe dag 4

WSOP Europe dag 4 0001

Dag 4 begint natuurlijk buitengewoon spannend voor alle Nederlandse liefhebbers van de edele pokersport. Steven van Zadelhoff start de dag met een average stack en zal weer de nodige tijd aan de featured table door gaan brengen. Dat er in de loop van vrijdag geen rook uit de server is gekomen is een wonder.

"Shuffle up and deal!" Die woorden zijn door de tournament director nog niet uitgesproken en de eerste 10 spelers zijn al aan het railen. Any facecard will do, zo lijkt het wel en de all ins zijn niet van de lucht.

Patrick Jouven gaat all-in over de top na Theo Jorgensens pre-flop raise en Jorgensen maakt de call. Jouven heeft {a-Spades}{a-Diamonds} en staat voor tegen Jorgensen's {k-Clubs}{q-Spades}. Alles is echter veranderd op de flop die {k-Spades}{q-Clubs}{{5-Spades} laat zien, als Jorgensen two pair maakt. De turn is de {9-Clubs}, de river is de {7-Diamonds} en Jouven is uitgeschakeld door een badbeat. Daar zal hij de komende 14 jaar in de kroeg nog wel over verhalen!

Voordat het toernooi van start ging kwam Steven van Zadelhoff nog even aan het woord:

WSOP Europe dag 4 101

Aan de televisietafel is er ook actie. Gus Hansen maakt er 18.000 van en Patrik Antonius shovet op de button voor 178k. Magnus Persson gaat eveneens all-in vanuit de big blind voor 238.000 Hansen gaat in de tank en zegt: "If I call this could be a big hand." Hij denkt nog twee minuten en foldt dan uiteindelijk. Antonius heeft {3-Diamonds}{3-Clubs} en Persson {a-Diamonds}{k-Hearts}, een ouderwetse coinflip waarbij het verliezen ervan wordt gezien als het begin van een downswing!

De flop is: {k-Clubs}{10-Hearts}{9-Clubs} en Persson neemt de leiding."I can't win a race," zegt een teleurgestelde Antonius. De turn is de {2-Hearts} en de river is de {8-Clubs}. Persson wint de pot en Patrik Antonius gaat richting de rail als 29e. Hij wint £27.150. Magnus Persson vergroot zijn stack tot meer dan 400.000.

Een enorme pot ontstaat en trekt de aandacht van alle camera's in de ruimte. Aleksander Vathne raist preflop en Shaun Needham gaat wederom all-in. Het is slechts iets meer dan 100k en Tino Lechnich in de small blind gaat in de denktank. Beiden spelers zijn geïnteresseerd in zijn hand als hij z'n halve stack naar het midden schuift voor de call.

WSOP Europe dag 4 102

Het leek erop of Vathne uit de weg zou gaan, maar tegen alle verwachtingen in re-raist hij all-in en Tino Lechich heeft weer een dilemma. Hij moet een stuk langer nadenken dan de eerste keer maar callt uiteindelijk en er is een three-way all-in.

Shaun Needham: {7-Hearts}{7-Spades}

Tino Lechich: {j-Diamonds}{j-Spades}

Aleksander Vathne: {a-Hearts}{k-Spades}

De flop is {q-Diamonds}{9-Clubs}{j-Clubs}"Yes!" roept een gelukkige Lechich

Turn: {9-Diamonds} Tino springt uit z'n stoel

River: {7-Diamonds}"YEEEEES!" schreeuwt Tino nog een keer op een geluidsniveau, dat we niet van pokerspelers gewend zijn op dit tijdstip. New chip leader: Tino Lechich - met een half miljoen in chips; Needham - out

Terug naar de TV-tafel. De eerste hand na de redraw is er weer een exit te noteren. Erick Lindgren raist 20.000 en Pat Scanlon called. De flop is {a-Clubs}{a-Diamonds}{4-Spades}. Ze checken allebei. De turn is de {q-Spades}. Lindgren checkt en Scanlon gaat all-in. "That's his signature trademark," grapt Annie Duke. Lindgren callt en laat {k-Hearts}{k-Diamonds} zien. Hij staat behooorlijk achter tegen Scanlons {a-Hearts}{5-Hearts}. De river is de {j-Clubs} en Lindgren ligt eruit met £30.770 op zak.

Een leuke controverse aan een tafel, het eindigde met lachende gezichten, maar had wel de tafel wakker geschrokken. Het ging om Aleksander Vathne die net een enorme check-raise had gemaakt. Hij ging all-in voor ongeveer 200k, terwijl de bet 19k was. Hij zat tegen Hansen op een flop met: {q-Spades}{q-Hearts}{3-Hearts}. "He really doesn't want me to call him," zegt Hansen.

Op dat moment pakt Vathne zijn mobiel en begint op wat knopjes te drukken. Nu weten we allemaal dat een telefoon aan tafel tegen de tafel-etiqeutte en zelfs tegen de regels is. Iemand aan de tafel vroeg (niet geheel serieus) of z'n hand nu dood verklaard werd.

De T.D. zegt, "That is a dead hand." Verstomming alom en de spanning werd doorbroken door Gus die zei:"If his hand is dead, I'm definitely going to call. But that would be a bad ruling." Het was niet geheel duidelijk dat Vathne all-in was en uiteindelijk als alles duidelijk is krijgt hij een waarschuwing zonder verdere gevolgen. Iemand grapt na afloop:"He's just emailed Gus saying 'fold'." Dat was ook hetgeen Hansen deed en we spelen verder.

Aan de TV tafel is er actie op de river. Het board is {k-Spades}{4-Diamonds}{4-Clubs}{q-Clubs}{a-Clubs} en Jakob Paulsen zet 80,000 op de river en Annette "Annette_15" Obrestad gaat in de tank. Ze maakt de call. Paulsen heeft 9-9 voor two pair en Annette_15 heeft een koning. Ze wint met een hogere two pair en gaat naar 535.000 punten..

WSOP Europe dag 4 103

Steven van Zadelhoff raist vanuit early position naar 23k.

Annie Duke bedenkt zich niet en reraist naar 53k.

Iedereen fold en de actie is bij Steven:"All In!"

Watch maar ff, there lies it!

Annie gaat in de denktank en gooit uiteindelijk af. Verstandig uiteraard, Steven speelt alleen maar azen en geen troep! Welk hand ze hadden? Dat wordt in de volgende alinea duidelijk.

Weer is er aan de tafel bij Steven actie op de flop. Op tafel ligt {a-Spades}{k-Spades}{5-Spades} en Annie Duke gaat all-in en Annette "Annette_15" Obrestad maakt snel de call....

Duke: {a-Hearts}{j-Diamonds}

Annette_15: {q-Spades}{7-Spades}

Annette_15 heeft de nutflush geflopt. De turn is de {a-Diamonds} en Duke heeft hiermee nog wat outs, maar de river is de {8-Diamonds}. Duke verbetert haar hand niet meer en kan richting de rail. Onderweg naar de rail schudt ze Steven de hand (na zoveel uren samen aan dezelfde tafel bouw je toch een band op nietwaar?) en Steven vraagt nog even: "What did you have?" "Jacks" is het antwoord. "I had eights... " zegt Steven en Annie loopt verder naar de rail.

WSOP Europe dag 4 104

Annette_15 bouwt aan haar monsterstack en heeft inmiddels 900,000

Het is de laatste hand voor de break, Annette's 117k pre-flop raise met {a-Diamonds}{k-Diamonds} krijgt een re-raise all-in door Steven, die {a-Clubs}{k-Clubs} heeft.

"Are you calling?" vraagt Steven.

"Of course I am," lacht Annette.

Annette callt de extra 70k en de kaarten gaan om... het publiek verwacht een split pot. Maar de dealer heeft andere ideeën... en legt {8-Clubs}{8-Spades}{2-Clubs} op de flop.

Het publiek roept om harten... De dealer legt de {6-Spades} op de turn en de {3-Hearts} op de river...

Steven speelt nog mee! Helaas geen dubbel ....

Inmiddels is het dinnerbreak en zoeken onze collega's van pokernews.com op verzoek van velen van jullie (ik hoorde dat ze ongeveer 150 PM's hebben ontvangen) Steven nog even op:

WSOP Europe dag 4 105

Dan komt het onvermijdelijke als shortstack: Steven vindt een hand tegen Magnus Person:

"All in and a call," is het geluid.. Steven all-in voor ongeveer 250K in de kleine blind met {a-Clubs}{q-Clubs} tegen de {j-Clubs}{j-Diamonds} van Magnus Persson. Er valt een boer op de flop en na de turn zegt de dealer "drawing dead". Het board is uiteindelijk: {9-Spades}{7-Diamonds}{j-Spades}{5-Hearts}{3-Spades}.

Steven van Zadelhoff uitgeschakeld door Magnus Persson (11e, £41.630). En dat voor een $100 qualifier op EverestPoker.... VGG Steven!

Als de server van de WSOPE wat meer lucht krijgt is het Gus Hansen die FinaleTafel Bubble wordt.

Annette_15 raiset naar 33k. Matthew McCullough re-raiset naar 150k. Gus Hansen gaat all-in voor 586k. Annette_15 foldt. McCullough callt. Hij heeft Hansen covered.

McCullough: {k-Spades}{k-Hearts}

Hansen: {q-Hearts}{q-Diamonds}

McCullough loopt voor met heren...

De flop is {a-Diamonds}{j-Hearts}{9-Hearts}, de turn de {9-Spades} en de river is{6-Clubs} Gus Hansens hand verbeterd niet en "The Great Dane" wordt 10e.

Vandaag zal een van deze 9 spelers met £1.000.000 naar huis gaan en niet te vergeten de welbegeerde WSOPE bracelet:

Seat 1: Johannes Korsar (Uppsala, Zweden) - 1,134,000

Seat 2: Oyvind Riisem (Bergen, Noorwegen) - 664,000

Seat 3: John Tabatabai (London, UK) - 982,000

Seat 4: Annette "Annette_15" Obrestad (Sandnes, Noorwegen) - 697,000

Seat 5: Dominic Kay (London, UK) - 490,000

Seat 6: Matthew McCullough (Cherry Hill, NJ) - 1,278,000

Seat 7: Theo Jorgensen (Copenhagen, Denemarken) - 605,000

Seat 8: Magnus Persson (Gothenburg, Zweden) - 1,231,000

Seat 9: James Keys (Durham, UK) - 172,000

WSOP Europe dag 4 106

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen