WSOP Europe

WSOP Europe 0001

Dag 2 van het HORSE event is was een leuke met een aantal interessante handen. Ook zijn er uiteraard weer sidebets gemaakt voor spelers die in alleen de prijzenpot en het kaarten niet genoeg afleiding vinden...

Brian Townsend en Barry Greenstein hebben een lucratieve side bet voor de volgende twee events. Townsend meldde dat hij een 100% cross book (een soort lastlonger, waarbij de verliezer aan de winnaar zijn prijzengeld nog een keer uitbetaald) met Greenstein heeft op de £5k PLO en het £10k main event. Mocht één van beide de finale tafel halen, kan dit nog erg interessant worden...

Mark Tenner zit in een drie-way pot met Scott Fischman en Barny Boatman tijdens Stud 8 or better. Zo zag het board eruit op 6th street:

Tenner {6-Spades}{3-Spades}{7-Diamonds}{6-Hearts}

Boatman {q-Hearts}{j-Clubs}{8-Diamonds}{j-Diamonds}

Fischman {8-Hearts}{9-Hearts}{4-Diamonds}{k-Diamonds}

Fischman checkt, Tenner bet, Boatman raiset, Fischman fold na lang wikken en wegen, Tenner schuift zijn laatste 2.100 erin en Boatman grijpt nog een stappeltje hondertjes. Tenner laat {3-Diamonds}{3-Clubs}{10-Clubs} zien voor een full house en een gemiste low draw, maar Boatman heeft {j-Hearts}{j-Spades} voor een gemaakte trips op 4th en quads op 6th. Na zijn eliminatie, praatte Tenner even met zijn tafelmaatje Jennifer Harman, die hem opbeurde met de woorden:"at least you went out with a boat".

WSOP Europe 101

Chris Ferguson, met zijn karakteristieke donkere cowboyhoed, pakte een lekkere pot in Razz van John Juanda. Hij gaat met zijn stack van de "Danger Zone" naar 42k. Chris heeft een {6-Clubs} en Juanda heeft een {3-Hearts}. Ferguson callt af en hun handen zien er zo uit:

Juanda: (X-X) {3-Hearts}{4-Diamonds}{q-Hearts}{9-Hearts}

Ferguson: (X-X) {6-Clubs}{a-Diamonds}{q-Spades}{6-Spades}

Als de laatste kaart gedeeld is, bet Ferguson nogmaals 3.000 en Juanda besluit te callen. Chris Ferguson heeft {5-Diamonds}{8-Clubs}{7-Clubs} voor de winnende low hand.

WSOP Europe 102

Ondertussen heeft Mark Vos het aan de stok met de floor. Hij maakt de meest prachtige bouwwerken van zijn chips en torens van 80cm hoog zijn geen uitzondering. Alleen het is niet te tellen voor de rest aan tafel. Voor de break breekt hij het kasteel af en geeft door aan de floor hoeveel hij nog heeft. Dan gooit hij alles op een grote hoop. Na de break bouwt hij weer kastelen en weer komt de floor er aan te pas. Of hij zo vriendelijk wil zijn het normaal op te stapelen. Hij bedenkt zich geen moment en doet de chips in de daarvoor bestemde chipracks. De floor is het nu zat en geeft hem 1 hand de tijd om het in orde te maken. Als hij wegloopt groet Vos hem met gestrekte middelvinger. "Hey, hey! He gave you the finger!" roept Max 'anton' Pescatori nog, maar een penalty zit er niet in.

Stephen Ladowksy is de bubble!

Het is een snel en pijnloos vertrek... hij had nog maar 1,2k voordat hij zijn move maakte. Hij heeft het lang volgehouden en heeft meer blinden overleeft dan we verwachtte... Hij had een Aas hoog in stud en dit was het moment om een move te maken. Zoals verwacht kreeg Ladowski actie op meer dan een plaats. Jesus Ferguson en chip daddy Gary Jones gaan mee in de hand. Maar nadat Ferguson, Jones uit de hand heeft gebet gaat Ladowski wachten op de 5e klaver... die niet meer komt...

Ladowski = {5-Clubs}{4-Clubs}{a-Clubs}{j-Spades}{k-Clubs}{5-Diamonds}{8-Diamonds}

Ferguson = {k-Diamonds}{k-Hearts}{7-Diamonds}{k-Spades}{j-Clubs}{8-Spades}{4-Spades}

Barney Boatman heeft het met Omaha hi/lo goed voor elkaar. Op een {a-Spades}{j-Diamonds}{8-Spades}{7-Spades}{a-Hearts} board, bet Jan Sorensen en Barny Boatman raist. Sorensen gaat in de tank voor een paar minuten en callt. Boatman heeft {a-Clubs}{a-Diamonds}{5-Diamonds}{4-Spades} en scoopt de pot met quad azen voor de high en 8-7-5-4-A voor de low. Sorensen gooit boos zijn kaarten in de muck.

Eric Dalby Kirk Morrison en Mark Vos zitten samen in een hand en de flop is {10-Diamonds}{9-Hearts}{2-Spades}. Dalby gaat all in en Vos raist naar 6000, Morrisson gaat mee. De turn is de {10-Hearts} en Vos bet uit. Morrison gaat in de tank. En onderwijl brengt Vos' vriendin twee rode cocktails naar de tafel en Mark geeft er een aan Morrison. Morrison fold en Vos opent {k-Diamonds}{k-Spades}. Dalby lacht en zegt:"Nice hand, give him the pot" en hij draait twee zwarte tienen open voor quads! Vos is errug pissed off om deze slowroll en later op de avond blijft hij het vertellen aan een ieder die het wil horen.

WSOP Europe 103

John Juanda moet naar de rail na een clash met Mark Vos. In een Razz hand met 3 spelers tot 6th street (Eric Dalby fold op dat moment). Er is een behoorlijk pot gebouwd, met het meeste van John Juandas stack er al in. Zijn hand wordt uiteindelijk geshowt {3-Diamonds}{4-Diamonds}{5-Hearts}{6-Hearts}{7-Spades}{j-Diamonds}{9-Diamonds} maar zijn zeven low is niet genoeg tegende {j-Clubs}{4-Hearts}{5-Clubs}{a-Clubs}{2-Hearts}{2-Diamonds}{7-Clubs} van Mark Vos voor een betere low.

Een paar handen later moet Vos de chips weer afstaan tijdens Stud 8 or better. Mark Vos heeft {3-Spades} en zet een geforceerde bring van 1000. Kirk Morrison fold en Chris Ferguson raist naar 3000, met de {6-Diamonds}. Vos re-raiset naar 6000 en Chris callt.

Vos: (X X) {3-Spades}{8-Clubs}

Jesus: (X X) {6-Diamonds}{7-Hearts}

Vos bet 3000 uit en callt een raise van Chris naar 6000. Vos krijgt de {k-Diamonds} en Chris de {5-Diamonds}. Vos check/callt een bet van Ferguson en nu komen de {5-Spades}{4-Hearts} voor de heren. Wederom een check call op een bet van Ferguson. 7th street... Vos checkt en Ferguson bet uit. Vos gaat in de tank en kijkt vol walging. Hij callt en Ferguson heeft {2-Diamonds}{3-Spades}{7-Spades}. Mark Vos gooit {a-Spades}{4-Spades}{k-Hearts} in de muck.

In de laatste hand wordt Jan Sorensen uitgeschakeld in Omaha 8 or better.

Het board is: {j-Spades}{10-Clubs}{4-Spades}{10-Diamonds}{4-Diamonds}

Jan Sorensens hand: {6-Clubs}{k-Hearts}{j-Clubs}{q-Hearts}

Jennifer Harmans hand: {a-Spades}{k-Spades}{9-Diamonds}{k-Diamonds}.

Exit Jan Sorensen en de finaletafel is bekend en begint om 15.00 uur Nederlandse tijd.

Seat 1: Jennifer Harman - 204,000

Seat 2: Gary Jones - 30,000

Seat 3: Joe Beevers - 74,500

Seat 4: Kirk Morrison - 172,500

Seat 5: Thomas Bihl - 130,500

Seat 6: Yuval Bronshtein - 185,500

Seat 7: Alex Kravchenko - 114,500

Seat 8: Chris Fergusen - 142,500

Volg de WSOPE LIVE!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen