WSOP Europe

WSOP Europe 0001

De dag begon als volgt:

Seat 1: Jennifer Harman - 204,000

Seat 2: Gary Jones - 30,000

Seat 3: Joe Beevers - 74,500

Seat 4: Kirk Morrison - 172,500

Seat 5: Thomas Bihl - 130,500

Seat 6: Yuval Bronshtein - 185,500

Seat 7: Alex Kravchenko - 114,500

Seat 8: Chris Ferguson - 142,500

Gary Jones is de eerste die het veld moet ruimen als hij zijn {a-Hearts}{k-Hearts} te ver door zet. Ferguson heeft een middle pair op de turn en Gary alleen aas hoog als ze all in komen. Een 7 op de river maakt de straat compleet voor Ferguson en Gary krijgt £9.188 voor gedane moeite.

Alex Kravchenko is al geruime tijd shortstacked als hij in hand nummer 88 wederom all in gaat. Op een {8-Diamonds}{6-Hearts}{k-Spades}{j-Hearts} board heeft hij {a-Clubs}{2-Diamonds}{4-Clubs}{6-Clubs} tegenover Kirk Morrison die {a-Diamonds}{3-Hearts}{5-Diamonds}{q-Hearts} in zijn handen houdt. De river is echter de {2-Hearts} en Morrison scoopt de pot met een flush en de nut low. Kravchenko wordt 5e en krijgt £17.850.

Na een paar uur spelen wordt het verschil in chips wel heel erg groot:

Kirk Morrison — 626.000

Thomas Bihl — 310.000

Chris Ferguson — 60.000

Jennifer Harman — 40.000

Heel lang duurt het ook niet meer als Chris Ferguson naar de rail mag gaan tijdens Stud Hi.

Ferguson {2-Diamonds}{k-Hearts}{q-Clubs}{3-Hearts}{10-Diamonds} ({9-Spades}{a-Clubs}

Bihl {*h}{3-Clubs}{10-Clubs}{j-Spades}({k-Diamonds}{k-Spades})

Ferguson brings in, Bihl completes en Ferguson callt.

Op 4th, Ferguson bet en Bihl callt. Op 5th, Ferguson bet, Bihl raiset en Ferguson callt all-in. Bihl laat zijn K-K zien en Ferguson moet zijn aas hitten om te overleven... Dit gebeurd niet en Ferguson verlaat als vierde het veld met £21.700.Ferguson rent gelijk naar de andere pokerroom om daar verder te gaan met het £5.000 PLO event.

Langzaam begint het om te draaien en verschillen de chipcounts niet zo heel veel meer.

Thomas Bihl — 370.000

Kirk Morrison — 365.000

Jennifer Harman — 315.000

Als Morrison het veld heeft moeten ruimen pakt Jennifer steeds meer terrein. Op een gegeven moment is het verschil 876.000 tegen 190.000 in het voordeel van Jennifer. Dan verliest zij twee behoorlijk grote potten achter elkaar:

Hand #310: Small blind Harman raiset naar 40k. Bihl denkt even na en re-raiset naar 60k - zij callt. Flop: {2-Diamonds}{10-Diamonds}{4-Diamonds} Bihl bet out voor 20k, Harman callt. Turn: {4-Hearts} check-check, River: {6-Clubs} nog een double check. Bihl's King-high is goed genoeg en hij wint de pot.

WSOP Europe 101

Hand #311: Bihl raiset naar 40k preflop, en een call. Zij zien {k-Spades}{j-Spades}{10-Clubs} op de flop. Harman checkt, Bihl bet en ze raist, call van Bihl. Turn: {8-Spades} en Harman bet uit voor 40k. Bihl maakt er 80k van en Harman callt. De river is de {7-Diamonds} en beide spelers checken. Bihl heeft een paar heren en beat Harmans boeren.

Bihl pakt steeds meer terug van zijn chips als hand nummer 353 de beslissing brengt: Bihl callt vanaf de button en Harman checkt. De flop is {k-Spades}{7-Spades}{7-Clubs}. Harman checkt, Bihl checkt.

De turn is {10-Spades}. Harman checkt, Bihl bet, Harman raist all-in voor 67K en Bihl callt voor 27K meer. Harman heeft twee paar, tienen en zevens en Bihl heeft een open-ended straight draw en een flush draw. De river is een 6 en maakt Bihls tien-hoog straight en hij is onze H.O.R.S.E. kampioen! Hij wint £70.875. Harman neemt £40.688 mee naar huis voor haar runner-up finish.

Thomas Bihl de eerste persoon die een WSOP bracelet won buiten Las Vegas. Hiermee heeft hij zichzelf de geschiedenis in geschreven. Bijzonder genoeg is Bihl een Betfair.com-gesponsorde speler en Betfair is een van de sponsors van de WSOP-Europe.

Ook is inmiddels het £5.000 PLO Event begonnen en Kirk Morrison en Chris Ferguson wandelen af en toe heen en weer als er een break is van de finaletafel in het HORSE Event.

Jamie Gold bust twee spelers op een {9-Hearts}{5-Hearts}{4-Diamonds}{4-Clubs}{6-Spades} board. Hij heeft {8-Clubs}{7-Diamonds}{6-Diamonds}{4-Hearts} en zegt midden in de hand: "This is my first ever Omaha tournament." Gold zegt dat hij vannacht van Robert Williamson III en Jeffrey Lisandro het spel heeft geleerd.

Ook probeert iemand tijdens de showdown terug te komen op een eerder genomen besluit. Op een {7-Spades}{8-Spades}{q-Spades}{9-Clubs}{3-Hearts} checkt een speler en vervolgens checkt Howard Lederer behind. Howard heeft {10-Clubs}{6-Clubs}{5-Hearts}{a-Spades} voor een straight en zijn tegenstander roept:"I want to bet"

De dealer zegt dat dit niet kan. Man met bril gooit 3000 punten in de pot en zegt: "I bet". De dealer legt de 3000 terug en zegt hem zijn hand te laten zien: {j-Spades}{2-Spades}-x-x. De flush wint en Tony G moet heel hard lachen. "Thats de greatest hand I've ever played" zegt Lederer.

WSOP Europe 102

Na een {j-Diamonds}{5-Clubs}{4-Hearts}flop vuurt David Williams 1.000 af. Jesse Jones raiset naar 4k en Williams callt. De turn is {8-Clubs} en Williams gaat all-in voor zijn laatste 7,8k. Jesse Jones telt zijn chips, denkt even na en callt. Williams: {j-Hearts}{9-Diamonds}{8-Spades}{5-Spades}, Jones: {k-Clubs}{4-Clubs}{4-Diamonds}{3-Spades}

Jones liep voor met een set vieren tegen Williams top twee paar. Williams staat al op, pakt zijn spulletjes en net voor hij zijn stoel wil aanschuiven valt de {5-Hearts}op de river. Dit geeft hem een grotere boat. Hij moet lachen en pakt de pot van zeker 26k en Jones zakt naar 21k.

Phil Hellmuth zit lekker te nippen van zijn glas whisky onder het genot van zijn 11,6k stack.

"Hey, Phil baby!" zegt Scotty Nguyen. "God damn, Is that Jack Daniels?" "This would be $1.20 over in the States," zegt de Poker Brat. "It's like 30 bucks a piece here." "What's wrong with that?" zegt de Prince of Poker, "The more you drink, the more money you save, I'm not trying to save money" zegt Phil.

Alle chips gaan voor Julian Gardner tegenover Eli Elezra naar het midden op de turn als het board {4-Diamonds}{q-Diamonds}{5-Spades}{9-Spades} laat zien. Hij wordt gecalled door Eli Elezra. Gardner heeft {4-Spades}{7-Spades}{a-Diamonds}{9-Diamonds} en Elezra: {q-Clubs}{6-Clubs}{j-Hearts}{9-Hearts}. Eli heeft de betere twee paar maar Gardner heeft een grote draw. River is een onbelangrijke {5-Hearts} en Gardner mag naar huis. Eli Elezra is chipleader met 115k.

WSOP Europe 103

Aan het einde van de dag is Tony G de magische grens van 150K gepasseerd door zijn buurman uit te schakelen met {7-Hearts}{9-Spades}{10-Hearts}{j-Spades} versus {a-Clubs}{a-Spades}{7-Diamonds}{k-Diamonds} all-in op een {10-Diamonds}{9-Hearts}{j-Hearts} flop. De turn is de {9-Clubs} en de river is de {3-Hearts}. Tony, zoals gewoonlijk, is een gentleman in overwinningen *kuch*.

Na dag 1 staat het er als volgt voor:

Tony 'G' Guoga 150.000

Eli Elzra 128.500

Sampo Lopponen 102.500

Magnus Persson 96.500

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen