WSOP Europe

WSOP Europe 0001

De £5.000 Pot Limit Omaha zal vandaag een winnaar gaan opleveren. Er wordt gestart met 45 spelers die om de tweede bracelet zullen gaan strijden.

Als één van de eerste wapenfeiten is het Tony G die Tony Cooney uitschakeld. 'G' limpt op de button en wordt geraist door Cooney, Guoga reraist en Cooney gaat all in: "I'll gamble with you!" Tony Coony heeft {a-Hearts}{a-Diamonds}{8-Hearts}{3-Clubs} en Tony G {a-Spades}{10-Spades}{q-Clubs}{a-Clubs}. Op de flop krijgt Coony twee paar, maar G een flushdraw: {8-Spades}{3-Spades}{6-Diamonds}. Op de turn maakt Tony G zijn flushdraw ({4-Spades}) en Cooney kan nog winnen met een 8 of een 3. De river is echter de {6-Hearts} en Cooney schudt de hand van 'G' en gaat naar de rail.

Rafi Amit maakt nog een duidelijk statement, daar hij niet geheel tevreden is: "Please tell Pokernews I play like a Monkey". Een paar handen later ligt hij eruit na een bijzonder slecht getimede bluf... hij kon er wel om lachen.

Wat wij niet zo vaak zien is dat iemand een penalty krijgt voor samenspel. Sherkan Farnood mag 5 handen vanaf de rail toekijken. Het volgende gebeurde: in een 3-way pot met Istvan Novak en Jon Persson was hij de laatste die het mocht zeggen. Er werd naar hem gecheckt en hij checkte ook. Hij had echter de nuts (nutflush) Er is nu een discussie gaande of dit nu samenspel is, maar in de regels staat nu eenmaal dat je de nuts niet mag checken. Tony G wil dat Farnood een langere straf krijgt. Farnood zegt op zijn beurt dat hij zich niet realiseerde dat hij de nuts had.

WSOP Europe 101

Andy Bloch haalde ook de finaletafel, maar mocht met een achtste plaats op zak naar de rail. Bloch raist naar 35k, Farnood callt op de button. De flop is {6-Hearts}{8-Diamonds}{k-Clubs}: Farnood checkt, Bloch bet 82k, Farnood raiset naar 320k totaal en doet wat rek- en strekoefeningen. Bloch moet in de tank, maar callt uiteindelijk wel. Bloch heeft {6-Clubs}{7-Spades}{8-Hearts}{9-Spades} en Farnood {k-Hearts}{k-Diamonds}{10-Hearts}{a-Clubs}. De turn is de {2-Diamonds} en de river een {j-Clubs}. Farnood pakt een mooie pot en wij zijn nog met 7 man in het spel.

Tony G raist naar 55.000. Sherkhan Farnood reraist met nog eens 125.000. Tony G gaat allin en Farnood callt. Tony G heeft {a-Spades}{a-Clubs}{7-Diamonds}{6-Hearts} en Farnood {k-Clubs}{k-Hearts}{10-Spades}{9-Clubs}. Tony ligt voor, maar er komen nog vijf kaarten. De flop is {j-Diamonds}{3-Clubs}{2-Diamonds}, de turn een {4-Hearts} en de river {9-Diamonds}. De azen blijven staan en Tony's azen blijven staan

Dan is het de beurt aan Farnood om de tafel te verlaten: Dario Alioto raist naar 32.000 en Sherkhan Farnood callt van de big blind. De flop is {j-Diamonds}{6-Clubs}{2-Clubs} en Farnood bet 50.000, Alioto callt. De turn is de {3-Diamonds} en Farnood bet 188.000, Alioto gaat in de tank voor een minuut of twee en callt dan toch. De river is de {7-Spades} en Farnood gaat allin en krijgt direkt een call van Alioto. Alioto heeft een paar azen. Farnood heeft een paar boeren. Alioto pakt de pot en Farnood wordt zesde.

WSOP Europe 102

Tony G heeft een glas single malted whisky besteld en voelt zich prima op zijn gemak. Istvan Novak raist naar 55.000. Tony G reraist naar 180.000 vanaf de small blind. Novak reraist all in en Tony G callt. Novak heeft Tony G covered. Tony draait {a-Diamonds}{k-Spades}{6-Diamonds}{6-Spades} om tegen over de {a-Clubs}{a-Spades}{q-Clubs}{3-Hearts} van Novak. De flop is {k-Diamonds}{9-Hearts}{5-Spades}, de turn geeft Tony een flushdraw: {q-Diamonds} en de river maakt hem af: {4-Diamonds}. Tony G dubbelt via Istvan Novak.

Nu is het de beurt aan Istvan Novak om het er in te gooien. Hij raist naar 70.000. Dario Alioto callt vanaf de button. David Callaghan callt vanaf de small blind. De flop is {q-Spades}{9-Hearts}{9-Clubs} en Callaghan checkt. Novak gaat allin voor 100.000. Alioto callt. Callaghan gooit af.
Novak: {a-Hearts}{k-Spades}{j-Spades}{4-Hearts} en Alioto heeft {k-Hearts}{10-Hearts}{10-Diamonds}{9-Diamonds}. Alioto ligt voor met trip negens. De turn is de {4-Spades}en Novak pakt een flushdraw. De river is de {2-Spades} en wederom dubbelt er iemand via een runnerrunner flush!

In hand nummer 159 raist Dario Alioto naar 120.000 vanaf de small blind. Tony G callt. 
De flop is {q-Hearts}{7-Hearts}{4-Diamonds} en Alioto bet 230.000. Tony G gaat allin en Alioto callt.

Tony G: {q-Clubs}{9-Diamonds}{8-Hearts}{3-Spades}

Alioto: {k-Hearts}{7-Clubs}{6-Spades}{5-Hearts}

Tony G staat voor maar Alioto heeft veel outs. De turn is de {9-Clubs} en de river is de {8-Diamonds}. Alioto rivert een straat en Tony ligt eruit als derde. Hij wint £94,380.

WSOP Europe 103


Hand nummer 166 is de laatste van de finaletafel. Preflop gaan Dario Alioto en Istvan Novak all in. Novak heeft {a-Clubs}{q-Clubs}{3-Clubs}{9-Diamonds} en Dario {a-Diamonds}{k-Spades}{7-Clubs}{5-Clubs}. De flop is {10-Clubs}{7-Diamonds}{6-Spades}, Turn {5-Spades} en de river de {a-Spades}. Dario Alioto wint de hand, een bracelet en £234.390. Istvan Novak krijgt £137.280 als runner up!

Hier volledigheid nog de winnaars van de final table:


1 Dario Alioto £234.390
2 Istvan Novak £137.280
3 Tony G £94.380
4 David Callaghan £65.520
5 Antoine Arnault £49.530
6 Sherkhan Farnood £38.220
7 Sampo Lopponen £30.420
8 Andy Bloch £22.020
9 Joe Razaghi £16.380

WSOP Europe 104

Ondertussen is als je dit leest ook het £10.000 NLHE Main Event begonnen.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen