Pokerles op de Ondernemersbeurs

Pokerles op de Ondernemersbeurs 0001

Afgelopen week hebben we met Pokerles gestaan op de beurs voor ondernemers in Eindhoven. Het magazine Het Ondernemersbelang had ons ingehuurd om hun stand aantrekkelijker te maken voor langs lopend publiek.

Poker is in en poker is hot dus er kwamen genoeg mensen op de stand. Hoewel de locatie ietwat afgelegen was, wist iedereen ons te vinden. Het nieuws dat je op de stand van 'het ondernemingsbelang' kon pokeren ging als een lopend vuurtje en meer dan eens hadden we meer omstanders dan spelers. De tafel zat gedurende twee dagen continu vol en het was dan ook een af- en aanloop van poker enthousiastelingen.

Een toernooi organiseren is niet mogelijk omdat spelers even snel willen spelen en niet allemaal de tijd hadden om voor langere tijd op de stand te zitten. Elke speler kreeg dan ook 2500 punten en de blinden bleven te allen tijde op 25 en 50 punten. Sommige enthousiastelingen hadden meer tijd en bleven rustig een paar uur zitten. Dat die op een gegeven moment een enorme stack hadden maakte voor het spelplezier van de anderen niet uit gelukkig.

Regelmatig kwam de standhouder erbij zitten om mee te kaarten en terwijl hij dat deed praatte ondertussen met zijn potentiële klanten. Op deze manier kwam hij op een informele manier in contact met zijn klanten en babbelden ze over poker en zaken. We kwamen ook nog te weten wat voor een persoon het was: behouden of een bluffer?

Menno Vlek speelde ook mee terwijl ik de kaarten deelde. Menno zijn gezicht is inmiddels ook buiten de poker diehards bekent en vaak kwamen mensen dan ook speciaal aan tafel zitten om eens tegen deze professional te spelen. Zelfs Menno krijgt wel eens goede kaarten maar krediet kreeg hij daar niet voor. De grote pokerprofessional werd beschuldigd van enkel bluffen en de perfecte remedie hadden de spelers daar al snel op gevonden: alles callen. Of dit nou met 7 hoog was of bottom-pair – zij zouden niet outplayed worden door deze professionele speler.

Meer dan eens won de grote man achter Pokerles maar dit kon enkel berusten op toeval en geluk zo was het unanieme oordeel van de beginnende spelers. In ieder geval hebben ze thuis, of in de kroeg aan de pokertafel met vrienden, weer wat te vertellen.

Gelukkig hadden wij ook nog wat tijd om zelf de beurs te bekijken en dus liepen Menno en ik de beurs af op zoek naar mooie dames en vermaak. Mooie dames genoeg dus we keken onze ogen uit tot een stand in zicht kwam waar je op de Wii kon spelen. Versla de standeigenaar in een potje Wii bowling en scoor een horloge was de aankondiging. Menno probeerde nog de stakes te verhogen maar de standeigenaar gaf niet toe. Menno won vlekkeloos (let op de woordgrap) en kon een horloge toevoegen aan zijn toch al uitdijende prijzenkast.

Ik probeerde nog de formule 1 race simulator maar zodra je moet gaan remmen voor bochten en gas los laten niet genoeg is wordt het mij te moeilijk. Een crash, wat grind in de motor en het was afgelopen. De nut-low tijd staat op naam van de heer Op de Woerd in ieder geval.

Tijdens het avondeten beweert Menno dat hij de leeftijd exact weet van één van de serveersters. Ik, nooit bang voor een klein beetje gokken, neem de weddenschap aan. Uiteraard win ik en Menno wil revanche. Voor de dubbele stakes de leeftijd van een volgende serveerster en zodra ze in de buurt komt op ons wenken om haar leeftijd te bevestigen weet ik al dat ik verlies. Het is als dat moment dat jij besluit all-in te gaan en dat je tegenstander insta-callt: het moment dat in eens alles klopt en je exact weet dat je verslagen bent. Ik heb de leeftijd van de tweede serveerster fout (hoewel ik er niet ver naast zat) en sta achter. Een tientje verlies staat er onder aan de streep die dag.

Wij vermaken ons wel zoals je kan lezen maar wat belangrijker is, is natuurlijk dat de opdrachtgever zeer enthousiast was. Zo enthousiast dat hij meteen regelde dat Pokerles er ook op een komende beurs in Maastricht bij is. De hele dag een volle stand, gezelligheid onder de mensen en een goed contact met potentiële klanten wilden ze ook een volgende keer wel weer. En dus gaan we binnenkort weer met de Pokerles bus richting het zuiden van het land om wederom die mensen op de stand te krijgen! Missie geslaagd!

Pokerles op de Ondernemersbeurs 101

Voor meer informatie over poker evenementen, bedrijfsfeesten , beurzen en andere partijtjes kijk op www.pokerles.nl, mail naar [email protected] of bel met Menno Vlek op 06 1252 2030.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen