WPT Turks & Caicos Poker Classic

WPT Turks & Caicos Poker Classic 0001

In de eerste hand van dag 2 is het Mike 'The Mouth' Matusow die het veld moet ruimen. Zijn A-Q zijn niet opgewassen tegen Lou White's pocket Koningen.

Met op de turn een board van {9-Diamonds}{9-Spades}{6-Clubs}{4-Spades} gaat Nenad Medic all in voor ongeveer 7.000 met {10-Spades}{7-Spades} (ten-high flushdraw en een gutshot straightdraw) tegen Rami 'Arbianight'Boukai's {a-Spades}{j-Spades} (ace-high flushdraw). De river is de {q-Hearts} en Nenad Medic mag naar de rail. Boukai begint dag 2 sterk en staat vroeg op de dag al op 140.000.

WPT Turks & Caicos Poker Classic 101

Aan de 'featured table' limpt Mark Seif vanuit late position, Allan Sass limpt vanaf de cutoff en yury Kerzhapkin limpt vanaf de button alvorens Lou White een raise vanuit de big blind aankondigd. White maakt er 3.000 van en Mark Seif zegt:"I never limp and fold, that's bad for business" en callt. De rest van de limpers folden allemaal en samen bekijken ze de flop: {a-Spades}{a-Diamonds}{q-Spades}. Beide checken op de flop. De turn is de {4-Spades}, White bet 5.000 en Seif callt. The river is de {7-Clubs} en White bet wederom 5.000, Seif maakt er 10.000 van. White callt en laat {a-Hearts}{k-Diamonds} zien voor een geflopte set, maar hij is verslagen als Seif {j-Spades}{10-Spades} laat zien voor de flush.

Even later komen Seif en White wederom samen in een hand. Op de flop van {a-Diamonds}{9-Hearts}{9-Diamonds} bet Lou White 1.600 en Mark Seif maakt de call. De {2-Spades} komt op de turn en White bet weer 1.600. Seif callt behind. De river is de {3-Diamonds} en deze keer is het Seif die uitbet: 5.000. White callt en Seif laat {10-Diamonds}{5-Diamonds} zien en White muckt zijn hand. Weer weet Seif met een flush de pot te pakken.

Soms kan Lou White ook wel een handje winnen, al zijn daar deze keer wel rockets voor nodig. Lou White raist onder het kanon naar 4.400 en Matt 'SamENole' Smith gaat all in vanuit middle position voor ongeveer 6.100. White insta callt met {a-Diamonds}{a-Hearts}. Smith heeft {6-Clubs}{6-Hearts} en het is volstrekt overbodig om te melden dat White hulp nodig heeft. Online is White preflop al verslagen met zijn azen, maar live werkt het anders. Op de flop van {10-Diamonds}{8-Spades}{7-Hearts} krijgt Smith een gutshot, op de turn ({5-Diamonds}) wordt het een open ended straightdraw, maar geen van zijn tien outs maken het goed op de river ({j-Clubs}) en Matt Smith is uitgeschakeld. Lou White heeft nu 81.000 aan chips.

WPT Turks & Caicos Poker Classic 102

Als de actie op de turn wordt opgepakt is het board {k-Hearts}{q-Spades}{7-Hearts}{7-Clubs} en met ongeveer 50.000 in de pot gaat Donavan Ryan all in voor 48.300 tegen Mark Seif. Seif gaat in de tank voor een paar minuten en loopt alle mogelijkheden na, terwijl Ryan opstaat van tafel en even bij een maat van hem gaat kijken. Dan zegt Ryan dat Seif normaal gesproken al gecalled zou hebben, dus dat hij nu wel gaat passen. Mark Seif hoort wat hij wil horen en gooit {a-Hearts}{q-Hearts} af. Allan Sass en Rhynie Campbell roepen direkt dat Ryan wel quads moet hebben en bieden hem $100 aan om zijn kaarten te laten staan. Ryan gooit zijn kaarten open: {7-Spades}{7-Diamonds}.

Met op het board {a-Clubs}{9-Diamonds}{7-Diamonds}{10-Diamonds} bet Rhynie Campbell 3.000 vanuit de small blind. Een andere speler fold direkt en Lou White callt vanuit middle position. De river is de {8-Spades} en beide spelers checken. Nu wordt het interessant. White laat K-10 zien en schuift de 10 iets naar voren, duidelijk makend dat hij een paartje tienen heeft. Campbell gooit zijn kaarten in de muck.

Maar dan, als de dealer de chips naar White schuift vraagt Campbell: "Is that a straight?" White zegt dat hij K-10 had voor een paartje tienen. Campbell lijkt geen geintje te maken:"You mean that king was not a jack?" White zegt: "No, that king was not a jack." Jason Francis zuigt een beetje en vraagt: "Did you throw away the best hand, Rhynie?" Rhynie, die normaal gesproken erg joviaal aan tafel is, lijkt behoorlijk gefrustreerd op dit moment.

Gavin Smith speelt ook nog steeds en is deze keer all in samen met Roger Mason en Fred Berger die hem allebei covered hebben. Mason heeft {a-Hearts}{q-Hearts}, Berger {k-Clubs}{q-Clubs} en Smith {a-Clubs}{k-Spades}. Het board is {10-Clubs}{5-Hearts}{2-Diamonds}{9-Spades}{2-Clubs} en Smith trippled naar 37.500. Berger heeft nog maar 600 chips nadat Berger de sidepot won.

Een hand later foldt iedereen naar de small blind en Gavin Smith insta-callt vanaf de big blind en laat {a-Clubs}{a-Spades} zien. Zijn tegenstander heeft {a-Hearts}{9-Diamonds} en krijgt geen hulp. Smith dubbelt naar 60.000.

Als de river gedraaid is, laat het board {8-Diamonds}{6-Spades}{3-Diamonds}{10-Diamonds}{4-Clubs} zien op de river en met ongeveer 12.400 in de pot bet Rhyie Campbell 9.000 uit vanaf de big blind. Mark Seif (UTG) gaat in de tank en als Seif in de tank zit gaat hij praten:

Seif: "I have top pair. Is it good?"

Campbell: "No."

Seif: "You wouldn't lie to me, would you? Even under these circumstances?"

Campbell: "I would not lie. My reputation is on the line."

Seif: "I'm not known for making great folds. Will you show me if I fold?"

Campbell: (thinks for about five seconds) "Yes, I will show you if you fold."

Seif: "Now I know you don't have it!"

Seif maakt zijn excusus aan de tafel voor het vele gepraat en na 15 seconden laat hij een {10-Clubs} zien en fold. Campbell laat {a-Diamonds}{2-Diamonds} zien voor de nuts.

Campbell: "I told you I would not lie."

Seif: "You almost got me, with those last few comments."

Na de hand staat Campbell op 107.000 en Seif valt iets terug naar 147.000.

In één van de laatste handen van de dag pakt Gavin Smith nog een mooie pot. Met op het board {q-Clubs}{10-Clubs}{8-Spades}{7-Spades}{6-Spades}, draait hij {10-Spades}{9-Spades} om voor de nuts: een ten-high straightflush!

De top van het leaderboard ziet er nu als volgt uit:

1. Rami Boukai 235.700

2. Erik Cajelais 208.100

3. Chris Smith 181.600

4. Alan Sass 177.100

5. Trevor Hebert 175.000

Ook Jornx zit er nog in: Jorn Walthaus 52,000. Hij staat ruim under average, maar 1 keer een goede hand oppakken en hij doet weer vol op mee!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen