Bellen met Steven van Zadelhoff

Bellen met Steven van Zadelhoff 0001

In Barcelona wordt er weer volop gepokerd en Steven van Zadelhoff gaat als een trein. Het juiste moment om ff bij te kletsen met Steven lijkt mij zo. Hij is hot en zit goed in zijn vel, kaarten of geen kaarten: aanstampen die handel!

Aanleiding was een kort msn gesprek:

Steven zegt: "KOM IK WEER EENS VER.... ZIJN JULLIE ER NIET! En met die gasten van ****player is ook geen zak te beleven...." Ik begin een onsamenhangend verhaal over persaccreditaties en dat wij vrijdag onderweg naar Schiphol een 'no go' kregen. Wij mochten niet filmen. Als ik na 10 minuten klaar ben met tikken ligt Steven al uitgebreid in bad weet zijn vriendin te melden. Is dat wat... zeker niet interessant genoeg.

Vlak voor het begin van de dag bel ik hem even: "De eerste dag heb ik voor niets zitten kaarten, ik bleef op mijn begin stack. Daarna ging het aardig. Ik hitte een set en ging all in en wordt gecalled, ik zat tegen een FDMTP *) aan te kijken, maar gelukkig bleef mijn hand staan. Even later verlies ik de helft van mijn stack omdat ik tegen Patrick Bruel preflop toch maar mijn boeren af leg. Maar goed ook: hij heeft koningen!

Daarna krijgt Steven een stapel goede handen gedeeld waarmee hij aardig kan gaan stampen. Het resultaat is bekend: hij begint zondag met een average stack aan de dag. Hij wil weer door stampen, maar dat hangt van zijn tafel af. Er is namelijk een redraw en als er dan twee met een stack van 200k zitten, wordt het lastig. Ik probeer nog: "met 86k kan je ze aardig pijn doen toch?", Steven: "dat wel, maar ze zullen mij ook onder druk zetten. Wij zullen zien! Hoi!"

De avond verloopt met de nodige sms-jes:

28: i like the bubble! je weet toch... 140k gogogo!

Bubble helaas voorbij, 160k!

210k, QQ in SB tegen 77, hij all in op 356 voor 60k! Haphap

Herstel, 230k dus, moeilijk tellen die bult haha

Gast allin 50k, ik hop met AK hij KK, tikkie trug Jaap!

Ik river net een setje achten tegen Lacay na checkcheck. 270k

Resteal met T8s huuuuuuu 300k!

Reraise Gus met 98 haha

Het is wel duidelijk dat Steven goed in zijn vel zit. Het forum ging hier helemaal los. Ook de blogs van de WorldPokerTour werden vol gezet met reacties en Steven wordt op de schouder getikt door die gast van ****player, of hij straks ff voor de webcam wil. Resultaat is bekend.

Na RaSZi weten wij ook Steven voor de camera te krijgen.

Het resultaat is inmiddels bekend: Steven wordt 7e en het is ff slikken voor iedereen... GG! Tuurlijk! Maar toch... teleurstelling overheerst de eerste minuten. Maar wat een topprestatie. Zojuist even met Steven gebeld.

"Steven!", roep ik. "Hoi! Super hè!!!", klinkt het direkt. Misschien was het wel onterecht dat ik verwachtte dat hij er toch wel ziek van zou zijn, maar zo klinkt hij helemaal niet. "Ja, ik ben errug tevreden over mijn spel. Rond de bubble was het knallen." "Die bubble duurde je volgens mij nog iets te kort..." zeg ik. "Zeker, bubbletime kan niet lang genoeg duren wat mij betreft!". Daarna gaat het hard en zijn er nog een man of 10 over.

"Er zaten nog twee shortstacks aan tafel met 100k en 150k, ik had bijna 300k dus dat was prima. Alleen ze vonden allebei handjes waardoor ze dubbelden en ik wat shorter kwam te zitten."

Als laatste krijgt hij QQ gedeeld, Steve Sung limpt voor 12k en Steven maakt 44k. Sung callt en de flop is laag:

"En die laatste hand? Hoe kijk je daar op terug?" "Na de flop checkt hij en ik maak een kleine bet (60k) om hem een move te laten maken. Hij checkraist mij allin, moet je dan afgooien omdat hij doet waar je op hoopt. Er zijn zat handen die ik daar kan verslaan en die hij kan hebben, dus het was ook nog een vrij snelle beslissing." Sung heeft pocket azen en er komt helaas geen hulp voor Steven.

"Je zit al in de auto?" vraag ik.

"Heb snel ticket geboekt voor de terugreis en ben nu onderweg naar het vliegveld en vlieg zo met Noah, Thierry en Jay terug naar Nederland".

"Ga je Dublin spelen?" "Weet ik nog niet, misschien wel. Zowieso de MCOP natuurlijk!"

"Goeie reis en ga je spreken!"

"Thx! Hoi!"

*)FDMTP: Flushdraw met tussenpin

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen