Bellen met Thierry van der Berg

Bellen met Thierry van der Berg 0001

Thierry 'Bokpower' van den Berg hield tijdens de Pokerstars.com EuropeanPokerTour in Baden pokerliefhebbend Nederland aan de webcast gekluisterd. Thierry ging met een stack iets under average beginnen aan de finaletafel en was vol goede moed. Hoe het afliep is bekend. Mooi moment om even te bellen en bij te kletsen.

"In 2007 ben je eigenlijk niet meer uit beeld geweest als het gaat om goede prestaties, hoe lang speel je eigenlijk al poker?" vraag ik Thierry. "Vanaf begin 2005 speel ik al online, maar kaarten doe ik al zolang als ik mij kan herinneren: toepen, zwikken, 5 carddraw noem maar op. Met name 5 carddraw deden wij af en toe met een volledig deck, maar ook wel eens 7 of hoger: 32 kaarten. Daarom ligt mij shorthanded spel ook zo goed denk ik. Altijd met 4 of 5 mensen gespeeld."

"Dus het is geen toeval dat jouw beste prestatie in Event 45 op de WSOP was dit jaar: ook shorthanded."

"Daar zit wel wel wat in. Zeker als je bekijkt dat het event een buy in kende van $5.000 maar er was geen satellite voor te spelen. Dus je kon je alleen direkt inkopen voor best een behoorlijk bedrag, dat maakte het deelnemersveld zwaar. Net voor de finaletafel ging ik eraf als 7e, maar was zeer tevreden over die prestatie."

Begin van dit jaar kreeg Thierry veel aandacht in Nederlanders online. Ze hadden bijna een aparte tafel voor Thierry kunnen reserveren. Thierry: "Ja, het ging toen lekker. Ik won 5 seats voor het main event van de WSOP en ook in de cashgames liep het prima. Het jaar daarvoor was ook niet slecht. In totaal won ik 5 EPT seats online, waarvan ik er een aantal uit kon cashen. Dublin won ik 3 seats en ook voor de EPT in Frankrijk die toen afgelast werd won ik 2 seats. Daarnaast in de reguliere toernooien ook wel een aantal mooie results, zoals de $55 freezeout en $55 rebuy."

"Je won de seats en speelde prima in Vegas. Eerst op de eerste dag dat je aankomt in Vegas het side event in het Bellagio. Daarna het shorthanded toernooi en vervolgens het main event. Iedereen herinnert zich nog de exit van het main event en dat je voor de camera stond. Hoe kijk je er nu op terug?" (De hand tussen Thierry en Ed de Haas is misschien wel de beste discussie die er op Pokernews geweest is.

"Tja, die hand met Ed de Haas is veel besproken begreep ik. Zelf kom ik niet zoveel op het forum, internetten is namelijk niet mijn sterkste kant. Kijk: dat Ed de hand zo speelt kan ik mee leven, toen ik zag dat hij pocket tienen had, was ik niet eens ongelukkig. Als ik zou hitten zou ik een stack hebben van ruim boven average. Het is natuurlijk zuur dat je vervolgens niet hit, maar van beide kanten is de hand niet slecht gespeeld."

"Je was teleurgesteld, maar ook strijdbaar. Wij zouden nog van je gaan horen!" "Klopt, " zegt Thierry, "daar kon ik mij meten met de beste en ik hoef niet voor ze onder te doen, dat gaf en geeft vertrouwen voor de toekomst. Het Main Event verliep goed: ik heb zo'n 25 keer gebluft en kwam daar 23 keer mee weg. Die andere twee keer kostte mij slechts 10% van mijn stack, terwijl het in sommige gevallen wel eens 40% van mijn stack is. Nagenoeg heb ik daar foutloos gespeeld."

Ook komt Thierry terug op een fout die hij maakte tijdens de EPT in Dortmund. "Ik werd hier aan de featured table geplaatst en ik had mijn stack op een bepaalde manier opgestapeld. Elke stapel was 20k. Ik kom in een hand en zit tegenover iemand met naar mijn gevoel een zwakke aas. Er lag een aas op het board en een flush. Ik had pocket vieren. Ik wil 40.000 uitbetten om een sterke aas of zelfs een flush te representeren, iets wat goed mogelijk was, gezien het spel in de rest van de hand. Maar mijn stack was anders gestapeld bij het verplaatsen, dus ik pak twee stapels... en bet 20.000. Een prachtige valuebet.... als je wat hebt in ieder geval. Ik bet te weinig, hij callt en ik verlies een belangrijke hand. Dat gebeurt me niet nog eens."

Uiteraard kom ik terug op zijn prestatie in Baden. "Ja, een prachtige prestatie, maar toch was het een teleurstelling. Vanaf de laatste 24 heb ik niets meer uit kunnen richten. De blinden gaan dan toch meespelen en ik heb nog geen repush kunnen doen. Ik heb 1 mazzeltje gehad, maar bereik toch de finaletafel. Dan wil je wat gaan doen aan die finaletafel, maar gooit die Rus (Vladimir Poleshchuk) er gelijk twee uit. Ik heb nog twee keer de blinds kunnen stelen met K4 en K2. Als Vladimir zijn boeren wel bleven staan, maar nee: Thomas Fuller hit zijn 7. Iets later gooit hij mij er uit. Ik ben blij me de prestatie en de geldprijs was prima, toch had er misschien wel meer in gezeten."

"Wat zijn je plannen voor de komende tijd? "

"Ik ga de EPT in Dublin spelen en daarna de M.C.O.P. uiteraard. Ik wil daar het limit toernooi gaan spelen, maar als ik ver kom in Dublin ga ik dat niet redden. Daarnaast uiteraard het main event, de $1.000 en de super satellite." Vanaf eind november ga ik naar Las Vegas om daar toernooien te gaan spelen. Online stop ik met door de weeks toernooien te spelen. Ik ga cashgamen door de weeks en de toernooien in het weekend".

"Waar speel je je cashgames over het algemeen?" vraag ik. "Pokerstars en Everest, maar mijn nickname houdt ik geheim op Everest...."

"Veel succes de komende tijd. En wij spreken je tijdens de MCOP vast weer!"

"Ok, spreek ik je dan weer!"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen