Bellen met Rob Hollink

Bellen met Rob Hollink 0001

Rob Hollink is één van de pro's die verbonden is aan Nederpoker en onlangs werd bekend dat hij zich aangesloten heeft bij Hotels.nl. In Baden behaalde hij een goed resultaat en de afgelopen weken hebben wij Rob kunnen horen als commentator van de PartyPoker Dutch Open. Mooi moment om eens te bellen en te kijken hoe de zaken er voor staan.

Ik begin het gesprek met het in trappen van een open deur: "Rob, heb je de afgelopen weken nog teruggekeken naar de uitzendingen van de PartyPoker Dutch Open?". "Ik denk dat ik drie afleveringen heb gezien en gezamelijk niet heel veel meer dan een kwartier ben ik bang. Ik vind het nog steeds niets om mezelf terug te horen daarbij." "De headsup tegen Olvedo nog bekeken? Daar zal je nog wel eens aan terug denken..." vraag ik. "Eigenlijk ook niet, ik lig daar ook niet zo wakker van, dus nee: weinig gezien."

"Je zit op dit moment tussen een paar grotere toernooien in. Hoe is Baden voor je verlopen?" "Baden ging erg goed voor mij, met name in het €2.000 side event. Als ik er op terugkijk heb ik dat toernooi foutloos gespeeld: de juiste beslissingen genomen en dag 2 en 3 overleefd terwijl ik eigenlijk geen handen kreeg. Ik ben 4e geworden in het toernooi en misschien is het wel het beste toernooi ooit van mij." "Dat beloofd natuurlijk wat voor de MCOP, wat ga je spelen?", vraag ik. "Eerst ga ik nog naar Dublin natuurlijk, maar op de MCOP wil ik de €300 PLO met rebuys gaan spelen. Het €1.000 event en uiteraard het Main Event."

"Hoe zijn jouw resultaten in het verleden op de MCOP?"

"Ik heb tot twee maal toe een toernooi gewonnen op de MCOP en dat komt niet vaak voor. Marcel Lüske is het gelukt en nog twee andere spelers. In 2001 kwam ik in de Pot Limit Omaha Headsup met Devilfish en die wist ik te winnen, dat was mijn eerste zege op de MCOP. In 2005 kwam de tweede en die was eigenlijk wel bijzonder. Inmiddels was ik aangeland op de finaletafel van de €520 PLO, maar begon ook het €320 Limit Hold'em toernooi. De eerste paar uur ben ik af en toe naar de limit toegegaan om daar een paar handjes te spelen om vervolgens terug te keren naar de finaletafel. Aan de PLO ga ik er best wel vervelend af tegen Simon Thrump. Er was preflop een kleine raise die ik call met 5533. De flop is 652 en de initial raiser checkt, ik bet uit en Thrump reraist all in die ik call. Hij had een gutshot en een 6 hoog flushdraw als ik mij goed herinner en hij maakt zijn flush. Ik wordt 6e in dat toernooi en ga naar het limit toernooi. Hier haal ik op dezelfde dag de finaletafel die ik winnend afsluit."

"Inmiddels maak je op Nederpoker ook filmpjes voor de abbonnee's. Hoe bevalt dat?"

"Het is leuk om te doen, al gaat er wel behoorlijk wat tijd in zitten. Dat is dan meer technisch ook: je neemt wat op en er blijkt ruis bij te zitten. Of je begint er aan en je kijkt het terug, maar dan is de sessie niet echt geschikt. Ook het inspreken is wel eens lastig: je bent bezig en de telefoon gaat of er komt iemand thuis. Dus in dat opzicht is het wel tijdrovend, maar leuk om te doen." Ik vraag Rob welke instructie video's wij van hem kunnen gaan verwachten. "De eerste staan inmiddels online en ik heb Pot Limit Omaha gedaan. Speel ik zelf ook graag omdat er veel spelers nog aardig wat fouten maken met PLO. Verder is de Sit & Go wel een specialiteit van mij, je bent zelf toen bij de seminar aanwezig geweest in Groningen en ik heb daar wel hele specifieke gedachten over."

"De seminar ging erg diep in op de materie en was veel wiskunde en de tabellen die inmiddels langzaam aan beroemd worden zijn daar uitvoerig besproken. Zie we dat ook terug in deze video's?" "Tja, mijn kijk op de sit & go's is niet veranderd al is het natuurlijk niet allemaal te verwerken in de video's. Maar het heeft veel overeenkomsten uiteraard. De tabellen worden ook nog besproken en op verzoek worden ze nog wel eens toegezonden. Verder heb ik ook een hele uitgesproken methode voor het spelen van Multi Table Satellites, toernooien waar een aantal tickets te verdienen zijn. Daar wil ik ook nog wat van opnemen. Ik ben laatst naast Kees van Hotels.nl gaan zitten en hebben wij laatst zo'n satellite gespeeld voor de EPT op de Bahama's. Dat ticket werd eigenlijk betrekkelijk eenvoudig binnengehaald zonder dat wij in de problemen zijn gekomen of risico's hebben genomen.

Op het gebied van cashgames zal ik denk ik niet zoveel gaan doen. Ik speel ze zelf wel, zoals de afgelopen weken de $3-$6 en de $10-$20 en ook succesvol mag ik wel zeggen nu. Maar daar zijn Jorryt en Abel veel beter in en hebben er ook langer over nagedacht. Al zie ik Jorryt bijvoorbeeld na verloop van tijd ook wel een video maken over PLO, je kan immers moeilijk 45 filmpjes over hetzelfde onderwerp maken. Dus wellicht dat ik nog wel eens cash ga doen."

"Je gaf het zelf al net aan: je hebt je aangesloten bij Hotels.nl: hoe is dat gekomen?"

"Het begon eigenlijk op die seminar in Groningen, waar Kees ook was. Wij hebben toen wat oppervlakkig contact gehouden, hij wist wie ik was en andersom. Op een gegeven moment heeft Kees gevraagd of ik wat wilde gaan doen voor het team van Hotels.nl, een stukje training of zo. Maar ja: die jongens zijn niet slecht of zo, in tegendeel, dus heb mij wel afgevraagd of ik daar veel aan bij kon dragen. Zo kwam eigenlijk van het één het ander en hadden wij het over sponsoring en daar waren wij binnen een uurtje uit. Dus nu wordt ik gesponsord door Hotels.nl." "Betekent dit dat je meer of andere toernooien gaat spelen?"

"Eigenlijk niet, ik richt mij altijd op de European Poker Tour, de Master Classics uiteraard en de W.S.O.P, De World Series vallen buiten de sponsoring, want Hotels.nl wil zich toch meer richten op de Nederlandse markt. Dan zijn de EPT's en de M.C.O.P. het meest geschikt omdat die ook door Simple Media wordt verslagen voor de televisie. Na de EPT in Monte Carlo gaan wij verder kijken of het van beide kanten bevallen is, dan zien we weer verder."

"Je draait al een tijd mee in het toernooi circuit, is er veel veranderd de afgelopen tijd naar jouw gevoel?" Rob zegt: "Voor mezelf is het zo dat ik eigenlijk geen toernooien meer verknal. Een jaar of 4 geleden heb ik het er met Barney Boatman over, ik zeg hem dat ik 1 op de 5 toernooien eigenlijk verkloot. Waarop Barney zegt: 1 op de 5 maar??? Op dit moment heb ik dat niet meer zo, het komt eigenlijk nauwelijks voor." "Waar ligt dat aan?" vraag ik Rob. "Ik ben rustiger geworden in mijn toernooibenadering, ik denk dat dat een belangrijk verschil is."

"Is het ook de speelstijl die veranderd is? Heb je je spel aan moeten passen aan de nieuwe generatie internetspelers?"

"Het afgelopen jaar heb ik eigenlijk niet noemenswaardig gepresteerd, er zijn wel resultaten, maar tis niet denderend. Daar zijn natuurlijk verschillende oorzaken voor en ik ben daar mee bezig geweest. Met name in de aanloop naar de EPT in Baden heb ik er goed over nagedacht om bepaalde zaken in mijn spel aan te passen." Ik vraag of het er mee te maken dat het side event misschien wel zijn beste toernooi ooit was. "Dat kan je daar zeker niet los van zien. Ik heb daar een aantal dingen die ik bedacht heb uitgeprobeerd en dat ging prima."

"Vertel! Wat heb je aangepast?" en probeer de nieuwe tactiek los te krijgen... maar helaas: "Hahaha, dat hou ik nog even voor mezelf als je het niet erg vindt. Hou het er maar op dat het te maken heeft met agressie, het op een andere manier gebruiken van agressie."

"Dat is dan weer jammer voor ons, maar begrijpelijk. Ben je klaar voor Dublin? Heb je er zin in?"

"Ja, ik heb altijd wel zin om aan een toernooi te beginnen. Ik vlieg om 17:45 naar Dublin toe, dus zal rond 11 uur vanavond wel gesettled zijn in mijn hotel en dan ga ik morgen spelen. Mijn terugvlucht staat geboekt voor zondagochtend vroeg, zodat ik op tijd ben voor het €1.000 event van de Master Classics. Mocht ik eerder uitgeschakeld zijn, dan vlieg ik onmiddelijk terug, ik zit liever in Amsterdam bij vrienden dan in Dublin kan ik je vertellen."

"Succes in Dublin en wij gaan je volgen uiteraard. Ik probeer je even te bellen als je weer een dag verder komt in Dublin om even te vragen hoe het gegaan is en dan hopen wij op een plaats aan de finaletafel."

"Dat is prima, bel maar en wij zullen zien hoe ver wij komen."

Ik wens Rob een goede vlucht en wij wij zien elkaar in ieder geval in Amsterdam volgende week.

"Bedankt en tot dan!", groet Rob.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen