EPT Baden

EPT Baden 0001

Dag 2 van de Pokerstars.com European Poker Tour te Baden begint met 156 spelers, waarvan 10 Nederlanders. Thierry begint met een gezonde stack van ruim 2 x average aan de dag, hij heeft 42.100 aan chips. Sander Lylloff is chipleader met 66.150.

De eerste die redelijk chagarijnig het veld verlaat is Barney Boatman. Op de turn ligt hij ver voor met trip negens tegen vrouwen. De river is de onvermijdelijke vrouw en de muntjes zijn op.

Noah Boeken begint dag 2 short en ik vraag hem zijn vorderingen te sms-en. Het gaat rap:

14:05 Allin op button met Q7, BB call met JTo. Board K9697, dubbel naar 9k

14:17 Down to 4k, verlies A7 vs KQ preflop allin

14:24 Down to 700, verlies K2 vs 55 preflop allin

14:26 Out, K4 vs QT, hard als je geen allin kan winnen.

Dat was van korte duur dus.

Patrik Antonius heeft een lastige beslissing in het begin. Op het board ligt {k-Clubs}{10-Diamonds}{q-Hearts}{7-Hearts}{10-Hearts} als hij een all in van zijn tegenstander te horen krijgt. Er ligt 20.000 in de pot en de all in bet is 10.275. Het duurt even en Patrik kijkt hoeveel hij overhoudt als hij de call maakt: 10.100. Hij denkt nog even en callt. Zijn tegenstander heeft {9-Hearts}{8-Hearts} voor een flush en Patrik muckt zijn hand.

Sander Lylloff moet zijn chiplead snel afstaan als hij in het eerste uur al 20.000 chips verliest. Doet niet heel erg zeer, want hij heeft nog steeds 44.800 over. Jammer is het wel voor Sander. Sander vindt het meer dan jammer schijnbaar. Het is niet duidelijk of hij op tilt is, maar een half uur later verliest hij nog twee grote potten tegen Raul Mestre en Peter Gould. Met nog 275 aan chips over gooit hij het erin met 10-8 tegen 4-7, zelfs die verliest hij en Sander is out.

Ondertussen lijkt Antonius weer op te krabbelen als hij weer op ruim 40k staat. Thomas Wahlroos lijkt de grote donateur, die heeft nog maar 15.800 over! Dan komt Antonius in een grote pot: preflop is er al geraised en de flop is {k-Hearts}{7-Spades}{9-Spades}. De turn is de {10-Clubs} en Acar Mazlum bet 6.000, Patrik raist naar 12.000 en krijgt een call. De river is de {6-Spades} en zijn tegenstander gaat all in en Patrik callt. Patrik heeft {k-Spades}{j-Clubs}, maar hij verliest want Acar Mazlum draait de nuts om: {a-Spades}{2-Spades}. Patrik Antonius kan naar de rail.

Mazlum gaat gewoon door en preflop ligt er in een pot al 9.000. De flop is {j-Hearts}{10-Clubs}{8-Diamonds}, Mazlum bet 12.000 en krijgt een call. Als de turn de {j-Clubs} is gaat Mazlum all in met nog eens 150.000 waardoor zijn tegenstander all in moet callen... dat doet hij niet en Mazlum breidt zijn chiplead verder uit.

Thierry van den Berg maakt een move op Surinder Sunar en die neemt revenge. Het board is {a-Spades}{a-Diamonds}{6-Hearts}{k-Spades}{q-Hearts} en Surinder bet 20.000 in een even grote pot. Thierry fold en laat de {k-Hearts} zien, Surinder draait {9-Spades}{9-Clubs} om. Surinder heeft nu 62.000 en Thierry valt terug naar 22.000.

Thierry zette Surinder in deze hand op de flop op een hoog paar, waarschijnlijk koningen. Echter toen de turn de koning was zette hij hem op vrouwen of een aas. Met de vrouw op de river was het dus een easy laydown voor Thierry.

Gelukkig weet hij het aan het einde van de dag nog recht te breien en eindigt hij op 69.800. Wat ongeveer gelijk is aan average.

Na dag 2 ziet de top van het leaderboard er als volgt uit:

Anton Allemann, 140.000

Acar Mazlum, 136.000

Daniel Mangas, 134.500

Thomas Fuller, 128.800

Vladimir Poleshchuk, 122.600

De twee Nederlanders die er nog in zitten:

10. Victor Goossens, 108.900

20. Thierry van den Berg, 69.800

Victor Goossens is een goede vriend van Lex 'RaSZi' Veldhuis en gaat op Pokerstars onder de naam Nazgul18. Lex heeft van Victor het pokeren geleerd en naar verluidt is het één van de betere online cashgame spelers van Nederland. Het is zijn tweede grote livetoernooi en reageren op betpatronen heeft hij prima in de vingers. Met Lex bespreekt hij veel live tells. Lex verwacht dat hij even gaat kijken wie zijn slachtoffers gaan worden aan tafel om vervolgens te gaan rammen. Rond de bubble gaat er nog een beetje gas bij! Wij zijn benieuwd

Met Thierry heb ik zojuist zijn nieuwe tafel doorgenomen en het is geen makkelijke qua chips volgens Thierry. Hij gaat uiteraard zijn gewone spel spelen en ook van Thierry kunnen wij veel verwachten. Over de move die Thierry maakte op Surinder vertelt Thierry even kort: hij tri-bette preflop met pocket tweëen en Surinder gooit na lang nadenken af. Thierry zegt: "Good fold" en laat zijn hand zien. De tafel schijnt het vermakelijk te hebben gevonden.

Om 15:00 uur bij Pokernews.nl de livestream van de featured table!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen