EPT Baden

EPT Baden 0001

Als wij beginnen aan de race tot aan de finaletafel en de webcast op de mainpage begint, is de eerste hand aan de featured table al gelijk vuurwerk. Alan Smurfit limpt UTG waarop shortstack Carlo Di Renzo all in gaat, Smurfit blijkt iedereen voor het lapje gehouden te hebben en maakt een insta call met pocket rockets. De azen van Smurfit blijven staan en de eerste speler ligt eruit.

Surinder Sunar had op dag twee al tweemaal een 'aanvaring' met Thierry. De eerste keer gooide Surinder af na een play van Thierry, een paar handen later was het andersom. Vroeg in het toernooi krijgt hij zijn laatste aanvaring: hij krijgt {a-Spades}{j-Diamonds} en komt in de hand met Julian Thew. De flop is {j-Hearts}{10-Spades}{5-Hearts} en Julian bet 30.000 uit en zet daar Surinder bijna mee all in. Surinder callt en op de turn komt de {8-Clubs}. Julian bloeit zienderogen op en gooit de rest van de chips naar het midden waarop Surinder callt. Julian heeft {8-Hearts}{8-Diamonds} en loopt erg ver voor. Op de river is hij drawing dead en wij nemen afscheid van Surinder Sunar. Julian Thew heeft nu 145.200 chips en schuift op richting de chiplead.

Victor Goossens callt vanuit middle position een UTG preflop allin van 19.500 van Ted Lawson. Iedereen laat het de spelers uitzoeken en het is headsup. Ted heeft {a-Spades}{k-Hearts} en Victor is dominated: {a-Hearts}{j-Clubs}. Het board is {a-Diamonds}{k-Diamonds}{j-Diamonds}{3-Diamonds}{2-Hearts}. Ted dubbelt en Victor is een aantal chips kwijt.

De bubble van het toernooi ligt op plaats 25 en de eer komt toe aan Heimo Krainer. David Sonelin raist naar 10.000 en Krainer gaat all in voor 15.000. Age Spets callt in de big blind en Sonelin callt ook een extra 5.000. Tot aan de river wordt er alleen gecheckt: {a-Clubs}{6-Clubs}{3-Clubs}{10-Hearts}{8-Hearts}. Op de river bet Sonelin 15.000 en Age fold {a-Spades}{q-Hearts}. Sonelin laat een paartje achten zien en verslaat daarmee Krainer die {a-Diamonds}{q-Spades} had en wordt daarmee bubble boy.

Net nadat wij het geld bereikt hebben besluit Victor Goossens dat het een prima moment is om te gaan dubbelen. Hij krijgt het preflop all in met {5-Spades}{5-Clubs} tegen {a-Hearts}{2-Spades} en zijn paartje vijfen blijft gewoon staan! Hij dubbelt naar 105.000.

Helaas treffen Victor Goossens en Thierry van den Berg elkaar aan de featured table. Hij krijgt zijn chips in het midden tegen Thierry met {a-Diamonds}{7-Hearts}, Thierry kan niet meer folden en maakt de call met {k-Spades}{j-Clubs}. Het board is {a-Clubs}{6-Hearts}{9-Clubs}{5-Clubs}{3-Clubs} en Thierry maakt runner runner flush. Thierry voegt weer wat toe aan zijn stack en wij nemen afscheid van Victor Goossens: GG Victor!

EPT Baden 101

Met zijn 19e plaats wint hij €12.860! Prima resultaat in zijn tweede grote livetoernooi. Hopelijk gaan wij meer van Victor horen!

Alex Kravchenko (WSOP 2007 bracelet winnaar en Main Event finalist) moet de tafel verlaten als hij preflop all in komt tegen Pascal Perrault met {a-Hearts}{j-Clubs}. Pascal Perrault heeft {a-Spades}{q-Clubs} en geen suckouts deze keer. Het board is {a-Clubs}{a-Diamonds}{10-Spades}{q-Spades}{2-Clubs} en Kravchenko wordt 17e.

De finaletafel bubble boy is Gunnar Rabe, hij gaat all in met {10-Spades}{10-Clubs} en wordt gecalled door Manfred Hammer met {q-Hearts}{10-Diamonds}. De flop is {k-Diamonds}{8-Spades}{9-Hearts} en Manfred krijgt een gutshot straightdraw erbij als extra outs. De turn is de {j-Spades} en Manfred maakt zijn straight. Een 3-outer kan Gunnar nog redden, maar het wordt een {3-Clubs} op de river.

De finaletafel is bekend en wij hebben een Nederlander die gaat strijden om de hoogste eer: Thierry 'Bokpower' van den Berg.

Zojuist had ik Thierry aan de telefoon en eerst wilde hij dat ik het volgende even namens Thierry hier zou posten:

"Ik heb van diverse kanten gehoord dat de support overweldigend is en dat iedereen aan de webcast gekluisterd zit. Dit doet mij enorm veel goed en wil dan ook iedereen bedanken die zo meeleeft. Ik voel mij uitstekend en heb een heel goed gevoel over de finaletafel en heb er het volste vertrouwen in dat ik de titel binnen kan slepen! Nogmaals bedankt en ik doe mijn best!"

Thierry was aan de telefoon gedreven en scherp. Op de vraag wie hij zijn sterkste tegenstander acht, antwoordde hij: Julian Thew. Een erg goede speler met wie hij al vaker aan tafel heeft gezeten. Op de vraag of hij de chipleader kende, die online nogal goed schijnt te zijn zegt hij:

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen