Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

European Poker Tour Dublin

European Poker Tour Dublin 0001

In de Royal Dublin Society, Dublin, Ierland wordt de Pokerstars.com EuropeanPokerTour gehouden. Rob Hollink, Noah Boeken, Daan Ruiter, Lex Veldhuis, Daniel Smidt, Thierry van den Berg en Kevin Vreeswijk kwamen aan de start van dag 1a in Dublin. Buitenlandse toppers zijn ook weer van de partij zoals Andy Black (die een thuiswedstrijd speelt), Bertrand 'ElkY' Grospellier, Johnny Lodden, Julian Thew, Erik Seidel en Steve 'MrSmokey1' Billirakis.

Omdat het speelveld kleiner is dan gebruikelijk (dag 1a kent maar 91 spelers) heeft de toernooi organisatie besloten de stacks op te hogen van 10.000 naar 15.000 chips. Blind levels blijven een uur en op dag 1a worden er 7 levels gespeeld.

Ondanks de hogere stacks worden er direct grote potten gespeeld. Zo krijgt Michael Muldoon zijn hele stack preflop in het midden met {a-Hearts}{k-Spades}, helaas heeft zijn tegenstander {j-Hearts}{j-Diamonds} als de flop bestaat uit een {a-Clubs}, een {k-Diamonds} en een {j-Spades}. Hij heeft nog 3.300 aan chips over. Maar bij deze blinds en een grotere stack kan je je vraagtekens zetten bij beide preflop allins.

Ook Erik Seidel komt in een grote pot terecht als er preflop geraised wordt. De flop is {3-Spades}{4-Clubs}{j-Diamonds} en iedereen checkt. De turn is de {8-Spades} en een speler in middle postion maakt er 900 van en alleen Seidel callt. De river is de {6-Diamonds} en zijn tegenstander vuurt nog een keertje: nu 1.400. Seidel maakt de call en zijn tegenstander laat pocket negens zien, genoeg om de pot te pakken. Erik Seidel heeft nog 11.000 over.

Onder tussen is Steve Billirakis nog niet gearriveerd en niemand kan hem bereiken. De toernooi directeur Thomas Kremser besluit de stack van Steve van tafel af te halen en hem morgen te laten starten.

Mickael Muldoon ligt inmiddels uit het toernooi, zijn {6-Spades}{6-Hearts} lopen tegen {q-Hearts}{q-Spades} aan en de beste hand blijft staan.

European Poker Tour Dublin 101

Andy Black gaat goed: met {q-Spades}{9-Spades} callt Black een preflop raise en ze gaan headsup naar de flop: {k-Spades}{6-Spades}{7-Diamonds}, Andy pakt een flushdraw op. Zijn tegenstander bet 1.500 en hij callt. De turn is de {j-Hearts}, een prima kaart voor Andy die hem nu nog extra outs geeft voor een straat. Zijn tegenstander is niet onder de indruk schijnbaar en bet 4.300 uit. Andy callt weer en de river is de {10-Spades} en hij maakt beide draws. Zijn tegenstander gaat all in en Andy callt all in voor 11.500. Zijn flush is goed en hij heeft nu ongeveer 35.000 aan chips.

ElkY gaat niet best in het toernooi en terwijl hij short is moet hij ook nog tijdens een hand afgooien. Als hij dan {a-Clubs}{3-Spades} vindt gaat hij all in en hij wordt gecalled door {k-Spades}{q-Spades}. De {a-Spades} op de turn brengt redding en de TeamPokerStars speler dubbelt naar 6.000!

European Poker Tour Dublin 102

Johnny Lodden weet zijn stack fors uit te breiden door een hoop kleine potten te winnen en door moeilijke maar goede calls te maken. Hij komt in een three way pot terecht die preflop door een tegenstander is geraised naar 800 vanuit middle position. Hij called vanaf de button en de small blind callt ook.

Conor Doyle die loopt met {a-Diamonds}{10-Hearts} tegen de {a-Hearts}{q-Spades} van Noah Boeken aan, het is een friendly game en er worden geen suckouts uitgedeeld. Doyle ligt uit het toernooi en Noah voegt nog wat chips aan zijn stack toe.

Kevin Vreeswijk staat bovenaan van de Nederlanders aan het einde van dag 1a. Hij heeft 42.725 aan chips en ik bel hem even hoe de dag verlopen is voor hem. "De dag begon eigenlijk rustig en ik kwam al vrij snel aan tafel bij Daniel, Daan en Noah. Ik wist mijn stack uit te bouwen naar ongeveer 24k als ik op een flop van Jx{3-Clubs}{2-Clubs} all in kom met {a-Clubs}{k-Clubs} tegen een tegenstander met pocket koningen. Hij heeft totaal 11.000 dus ik durfde de slag wel aan. Helaas zijn de turn en de river blanks en val ik terug naar 15.000. Ik wordt dan vervolgens weer verplaatst en en ik flop al snel een straat waar ik goed chips aan verdien. Mijn tegenstander bluft nog een keer op de river waardoor ik weer terug kom op mijn eerdere 24k. Dan flop ik een set die redelijk betaald wordt en klim naar 30k. Als ik weer verplaatst wordt kom ik bij Lex en ElkY aan tafel. De eerste hand ligt ElkY eruit en de hand daarna verlaat Lex het toernooi, dus dat was wel jammer. Ik kom nog een keertje in een pot waarbij ik op een 10-9-7 flop met Q-J geld investeer en gecalled wordt door A-10. De boer op de river was genoeg en zo liep ik uit naar 42k!"

European Poker Tour Dublin 103

Noah zit goed in het toernooi, hij bleef in het begin rond de 15-16000 zitten en ging toen door naar 21k. Zoals Kevin al vertelde was het een Nederlandse tafel. Dan komen er koningen UTG, Noah vertelt: "Ik raise met pocket koningen van under the gun en raise naar 900, de speler in derde positie reraist mij naar 1.500 en dat voelde niet goed. Hij speelde heel erg tight dus ik zette hem eigenlijk direkt op azen, misschien vrouwen... Wij gaan naar de flop en daar valt gelijk een aas. Ik check en hij bet 4.000 uit en ik moet even nadenken maar besluit af te gooien. Als hij zijn hand laat zien blijkt dat hij ook pocket koningen heeft.... Dat was wel jammer. Ik verlies nog een keer een pot waarbij ik iemand verdenk van een bluf op een koning hoog bord, alleen die riverde een set en ik val terug naar zelfs 2.000. Op dat moment win ik aardig wat potjes (zie de hand hiervoor met AT tegen AQ) en gaat het de goede kant op. Ik kom met pocket tweeën allin tegen boeren, ik turn een straightdraw en ik river een set. Ik pak weer kleinere potten op en ik hitte op een gegeven moment alles. Een set helpt me naar 18.000 en ook krijg ik nog een keer een fullhouse! En zo eindig ik op 27.825! Een erg goed gevoel na dag 1. Ik run goed op dit moment, dit was online al het geval maar hier in Dublin nu ook. Nu heb ik ook weer online gespeeld en dat ging ook prima! Ik heb helemaal het gevoel dat ik dit toernooi ga winnen! En mocht het hier niet gebeuren dan de MCOP!"

Het leaderboard aan het einde van de dag ziet er met een average van 28.437 als volgt uit:

1. Mike MacDonald, 67.250

2. Dave Colclough, 59.350

3. Phidias Georgiou, 55,475

4. Kristian Kjøndal, 53.150

5. Jacques Zaicik, 48.225

6. Andy Black, 45.675

De Nederlanders:

9. Kevin Vreeswijk, 42.725

22. Noah Boeken, 27.825

38. Thierry van de Berg, 14.250

39. Daan Ruiter, 14.125

European Poker Tour Dublin 104

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen