EPT London 2007 RECAP

EPT London 2007 RECAP 0001

Het is zondagochtend als wij op onze hotelkamers bezig zijn met de laatste zaken omtrent de Pokerstars.com EuropeanPokerTour. De hotelmanager komt wederom vertellen dat wij nu echt al een uur weg hadden moeten zijn, maar Jordy zegt vriendelijk dat het ok is want ons vliegtuig gaat pas rond half 5. Zonder dat hij er ook maar een hout van snapt vertrekt James weer naar de lobby.

De eerste dagen stonden uiteraard in het teken van de Nederlanders en vol goede moed zijn wij bezig geweest om alles zo goed mogelijk in beeld te brengen. Na de goede prestaties van onze landgenoten de afgelopen weken hunkeren wij naar een finaletafel of beter nog: een Nederlandse winnaar!

Michiel Brummelhuis verliet na 4 minuten als eerste het speelveld. Op een flop van K-T-8 werd er stevig uitgebet en zat er al 6.050 in de pot en het was duidelijk dat beide spelers een prima hand hadden. Als er een blank valt op de turn gaan de chips naar het midden. Brummelhuis draait {8-Diamonds}{8-Hearts} om voor een set achten. William Flood heeft {k-Diamonds}{k-Hearts} voor een set koningen. De laatste out die Brummelhuis heeft valt niet en hij verlaat het toernooi.

De eerste dag is een waar slachtveld en alleen Nicky Roeg weet de volgende speeldag te bereiken. Dan moet het vuurwerk maar van dag 2 komen! Al dan niet door suckouts vliegt de één na de ander uit het toernooi! Kees Eldering gaat prima maar de coinflips vallen allemaal verkeerd vandaag. Noah loopt tegen een runner runner flush aan van iemand die een substantiële preflop raise besluit te callen met {k-Spades}{7-Spades}. Als de railbirds van het forum langs te tafel hadden gestaan, dan had in koor geklonken: "Wat doe je in die hand??!!!???"

Ook Thierry van den Berg en Steven van Zadelhoff verlaten in de loop van de dag het toernooi. Steven bestelt een biertje en terwijl de camera loopt, gaat dat in 1 teug naar binnen. Das best knap voor een pint lager! Uiteindelijk is het livedebutant Dennis van Rijn en Joris Jaspers gelukt om dag 2 te halen.

Als de werkdag erop zit pakken wij ook nog wel eens een biertje en dan komen de mooiste verhalen los. Het ene nog sterker dan het andere uiteraard. De topper van de week kwam van Scriptdude. Lees en huiver.....

Rond 1988 diende Script koningin en vaderland door zijn dienstplicht te vervullen. Voor de lezers van na 1974: dit betekende dat je na je schooltijd niet een jaartje kon gaan pokeren of reizen. Je werd in een donker groen pakje gehezen (niet dat hippe camo-gebeuren van nu) en je kreeg een baret op waar geen vorm in te krijgen was. Script ging in eerste instantie op voor ambulance chauffeur. Das niet helemaal gelukt, dus hij kreeg het vriendelijke verzoek zich te vervoegen bij de trots der natie: de zandhazen. Hij meldde zich in het zuiden van het land en hij moest off-road gaan rijden met een maatje in een LaRo (LandRover). Hij is druk bezig en het gaat hem goed af..... iets te goed.... Script besluit in zijn onwetendheid België binnen te vallen. Waarom ook niet? Een bevriende NAVO collega waar ze toch al een Nederlands dialect spreken is makkelijker te annexeren dan Duitsland.

Op een gegeven moment rijdt er parallel aan het zandpad een politiewagen met loeiende sirenes ter hoogte van Script. Niet dat hij dat ziet of zo, dus hij blaast lekker verder. Het Belgische leger wordt in opperste staat van paraatheid gebracht en de eerste F16's stijgen op van de dichtstbijzijnde vliegbasis. Als Script merkt dat de slag om Poppel al verloren is voordat deze goed en wel begonnen is, besluit Script zich over te geven en al het verzet te staken. De Nederlandse Vlag op Belgische bodem planten blijkt nog een brug te ver voor deze (nog drie dagen) Soldaat der 1e klasse.

Hij wordt met zijn strijdmakker vastgezet op het plaatselijke politiebureau en nadat Premier Lubbers hoogst persoonlijk excuses had aangeboden namens Nederland, werden ze uitgeleverd. Drie dagen heeft hij in de isoleer gezeten. De krijgsmacht was hem zat en hebben hem toen uit het leger gesodemieterd. Met zulke soldaten heb je geen vijanden meer nodig!

Jordy begint aan zijn derde pufje, want die krijgt na dit verhaal geen lucht meer en Script begint aan het recapfilmpje. Of dit wel tussen ons kon blijven. Dus ik ga er vanuit dat dit verhaal binnen PokerNews blijft!

Ondertussen zitten de mensen van Simpel Media em toch wel even te knijpen omtrent het aantal Nederlanders. Laten we wel zijn: met 5 Nederlanders in het geld ziet een programma er heel anders uit dan zonder Nederlanders. Wij zien dan ook Annelies (zij mag de editing gaan doen) drie kwart pakje sigaretten in een half uurtje weg paffen als Dennis in het eerste handje van de dag met pocket boeren van een stapel vrouwen verliest.

Gelukkig houden Nicky en Joris vol tot aan de volgende dag en de meest zieke beat op het meest verschrikkelijke moment is al uitgebreid besproken. Zou het toeval zijn dat de EPT door Pokerstars.com wordt gesponsord?

De livecast op de mainpage van PokerNews.nl is een groot succes. Stel je voor dat er in een ruimte van 5 bij 5 meter diverse landen verslag doen bij de livecast. Iedereen heeft een laptop en ze zijn verbonden met msn. Elke keer meldt de dame die de leiding heeft dat toch echt 80% van de reacties uit Nederland komen en ze grapt of er in andere landen wel mensen aan het kijken zijn. Best prettig als je ziet dat de grootste bonzen van Pokerstars ook de verslaggeving doen en dit ook zien. Pokerstars weet in ieder geval waar de markt ligt!

Het hoogtepunt van de EPT in London is natuurlijk Nicky 'Nickname' Roeg. Jezelf via een freeroll plaatsen voor het toernooi en vervolgens 23e worden van de 392 deelnemers is niet niks. Wat een prestatie! Alle Nederlanders stromen op hem af en hij staat te stuiteren van geluk. Geen spoortje van teleurstelling dat hij uitgeschakeld is. Afijn: dat bleek wel uit de interviews.

Voor ons zit het er ook weer op en hebben veel plezier beleefd aan de coverage in London. Ook hebben wij veel bijgeleerd op het gebied van televisie maken van onze collega's van Simpel Media en konden wij hen van dienst zijn met onze kennis van zaken. Al met al weer een nuttige week die prachtige beelden heeft opgeleverd. De verhalen over glazen wijn en diamantenhandelaarsters blijven nog even in de kast.

Namens PokerNews bedank ik iedereen die heeft meegewerkt aan de interviews en filmpjes en voor de liefhebbers hieronder nog een compilatie van de afgelopen week! Later!!!

EPT London 2007 RECAP 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen