Ruud_1988 On the Button

Ruud_1988 On the Button 0001

Poker werd bekend toen ene meneer Moneymaker met heel weinig geld heel veel won. In On the Button deze week een vergelijkbaar verhaal, alleen zijn de bedragen nog iets kleiner en is de prestige wat minder. Maar Ruud_1988 heeft in elk geval nog nooit een cent op een pokersite gestort en bewijst het belang van bankrollmanagement.

Naam: Ruud-1988

Woonplaats: Weert

Leeftijd: 18

Beroep: student bedrijfskundige informatica

Ruud, jij bent bij mij bekend als de scholier die nooit gestort heeft, maar al duizenden uitcashte.

Klopt, ik ben begonnen op playmoney en met freerolls won ik mijn eerste geld. De eerste was een PokerNews-freeroll. Ik was getipt dat die freeroll zou zijn. Ik wist niks van poker, maar haalde wel de final table. Ik werd zesde en won $36. Dat heb ik er alleen snel doorheen gejaagd.

Niet veel later kwam ik erachter dat je playmoney kon verkopen. Ik had al een paar miljoen en heb er drie miljoen van verkocht. Ik had inmiddels wat meer gelezen en met sit 'n go's heb ik mijn bankroll opgebouwd. Dat ging steady omhoog. Ik speelde ook heel voorzichtig. Laagste limieten. Turbo's van $1,75 heb ik heel veel gespeeld in het begin. Toen ik echter beter werd in het analyseren, zag ik dat de geluksfactor in die turbo's wel heel hoog is.

En dus ben je cashgames gaan spelen.

Niet direct hoor. Ik ben eerst de normale sit 'n go's gaan doen en daarna pas gaan kijken in de cashgames. De switch was wel lastig. Het is totaal anders dan de sit 'n go's. De lage limieten kon ik alleen toch al wel gauw verslaan. In een paar maanden tijd had ik 1k bankroll. Toen was het zomervakantie en ben ik echt veel gaan spelen. In die tijd heb ik ook NL25 bereikt en in een paar maanden tijd verdiende ik 3500 euro. Ik sta nu bijna op het punt dat ik 5000 euro heb uitgecasht. Dat wil ik ongeveer tegelijk laten gebeuren met mijn 5000ste post op PokerNews plaats.

Je casht veel uit blijkbaar.

Nja, het is voor mij min of meer een bijbaan. Ik heb wel veel gecasht, maar had niet echt de ambitie om heel hoog te gaan spelen. Ik speel vooral omdat ik het leuk vind.

Totdat je een keer in een downswing komt.

Die had ik laatst al. Ik was twinig buyins down. Dat is vijfhonderd dollar en dat is voor mij toch al best veel geld. Ik kan dat wel relativeren, hoor, daar niet van. Maar een andere student moet daar uren voor werken. Bovendien ben ik blij dat ik dit niet had terwijl ik NL50 aan het spelen was, dan is het toch al $1.000.

Maar ik ben nu uit die downswing, het gaat weer beter. En als ik straks heb gecasht en het gaat weer minder, dan ga ik toch gewoon NL10 spelen? Daar win ik net zoveel als op NL25. Ik heb over 40.000 handen op die limiet een winrate van 21BB/100.

Jij bent een allesspeler, want ik zie je ook nogal eens in een toernooi.

Niet zo veel hoor. Echt maar heel af en toe. Als ik de tijd heb. In vakanties speel ik bijna dagelijks toernooien. Ik vind het normaal een te lange zit. Zeven uur spelen. Ik speel dan liever twee uur cash. Ik heb het zo vaak meegemaakt dat ik vier uur speel en dan er net voor de final table of voor de tickets uitvlieg. Dan speel je vier uur voor $2 winst. Dat loont toch niet? Als ik zin heb, kan ik er wel voor gaan zitten hoor, maar dan nog ben ik afhankelijk van een flipje dat goed valt.

Normaal, als ik naar school ga, ga ik maximaal om twaalf uur pitten. Om half zeven gaat de wekker weer.

Hoeveel speel je dan gemiddeld?

Tien tot twintig uur in de week. Ik ben niet de student die nachten doorhaalt. Ik zit nu in mijn propedeuse en heb een heel druk rooster. Ik moet elke dag het eerst uur naar school. In de vakantie kan ik het wel, maar normaal: nee, dan heb ik het te druk.

Als ik vakantie heb begin ik meestal met een toernooi en daarna ga ik een cashgame doen. Zo doe ik dat op vrijdagen ook. Vrijdagavond is bij mij ook altijd een pokeravond. Dan speel ik alles door elkaar.

En waarin ben je dan eigenlijk het beste?

Mijn basis ligt toch bij sit 'n go's en toernooien. Daar speel ik altijd behouden en tight en goed in positie. In cash heb ik altijd last van fancy play syndrome. Dan rep ik een overpair en wordt ik toch afgecalld door middle pair no kicker. Ik heb dus dan de verkeerde manieren op de verkeerde limiet bij de verkeerde persoon. Daarmee verlies je te veel geld.

Te veel High Stakes Poker gezien?

Nee, dat kijk ik niet eens zoveel. Maar het blijkt wel steeds als ik mijn handen analyseer. Dat doe ik vooral met Daboytim. Via msn bespreken we heel veel handen. Dan hebben we het tegenwoordig vooral over handranges en fold equity. En of moves plus of min EV zijn.

Waar leer jij het meest van?

Van die analyse met andere mensen op msn, maar ook van PokerNews. Het forum staat op mijn computer eigenlijk altijd open. Vooral als ik analyses zie van OudeHaag en JdK87. Dat is erg leerzaan. En ook de uitgebreide analyses van Riverdale. Ik leer er wel van. Ik zie dat ik minder fouten maak en zie wanneer ik beat ben.

Dus jij wordt alleen nog maar beter. Wat wil je met poker bereiken?

Ik zal wel blijven pokeren. Ik wil het vooral als bijbaan en voor m'n plezier spelen. Als ik straks die 5000 heb uitgecasht wil ik er zoveel mogelijk gaan uithalen en mezelf blijven ontwikkelen. Ik lees nu dagelijks artikelen en fora. Boeken niet, heb ik ook nooit gedaan. Van internet kan je veel meer leren.

Wat poker zelf betreft denk ik dat ik NL50 wel kan beaten. Als ik daarna NL100 zal gaan spelen zal ik toch echt wel serieus moeten spelen. Mijn aandacht er echt bij houden en misschien zelfs wel een tafel of twee minder moeten spelen.

Maar het belangrijkste is gewoon beter worden, dat is uiteindelijk het doel.

Ennuh, tot slot: 5000 uitcashen en 5000 posts. Dat betekent toch wel een mooie actie van jouw kant?

Zeker wel. Een ticket voor de PokerNews Cup zit er wel in. Ik heb al wel een leuk raadsel in mijn hoofd. Nee, niet gewoon een handje, dat heb ik eerder al eens gedaan.

Ruud_1988 On the Button 101

Wil jij binnenkort ook een keer On The Button? Stuur dan een mail naar vanky@pokernews.com.

Comments

Lees 34 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen