PokerNews Magazine!

PokerNews Magazine! 0001

"Hold it, we have a major update!"

"Really? I was just about to upload. We only have 1 more hour."

"Well, let's do this in 15 minutes then. The winner of the WCOOP has been disqualified, we cannot miss this in the Magazine."

"Ok, I will hold it, but please hurry."

"I'm on it. Bye the way, I found another mistake on page 26, I'll send that in a minute."

"Ok, no problem."

Dit soort Skype-gesprekken heb ik de afgelopen 72 uur constant gevoerd. De vormgever van het Pokernews Magazine is precies 1649 kilometer van mij verwijderd (met dank aan Google Earth), en dat lijkt een onhandige manier van samenwerken. Is het niet handiger als de eindredacteur en vormgever naast elkaar zitten om de laatste foutjes eruit te halen?

Welnee, vind ik nu. Dankzij internet (Skype/MSN) heb ik een hotline met Litouwen en elke instructie die ik geef, wordt onmiddelijk en snel uitgevoerd door de Project Manager en de Designer. Ik ben zeer, zeer onder de indruk van haar talenten als "Indesigner". Soms heeft ze geen instructies nodig om tot een resultaat te komen die ver boven m'n verwachtingen ligt.

Het grootste probleem zit 'm in de tekst. Uiteraard spreken ze geen woord Nederlands, en hebben dus geen idee wat ze aan het vormgeven zijn. In de eerste editie leverde dat grote problemen op, doordat de tekst niet links uitgelijnd was en er daarom veel, héél veel "afbrekingen" waren die op z'n zachtst gezegd niet altijd even correct waren.

"Hij haalde een mo-

oi resultaat."

"Het was weer Thi-

erry van den Berg.."

Ja, ik was trots toen ik de eerste editie in m'n handen had, maar na het doorbladeren sloeg m'n stemming om naar boosheid. Verdomme, hoe kon ik die fout over het hoofd zien! Kijk dan, er staat gewoon "ik wordt" met DT! En toch nog een stuk of 15 afbrekingen van de 450 over het hoofd gezien, gadverdamme!

Ik durf niet te zeggen hoeveel fouten ik uiteindelijk heb ontdekt. De meeste waren een direct gevolg van de moeilijke communicatie, andere waren gewoon te stom voor woorden. Als je uren lang naar een tekst kijkt, dan wil je nog wel eens de duidelijkste fouten missen. Gelukkig zie ik op de voorpagina van de Volkskrant dagelijks gemiddeld zo'n 10 fouten. Geef me de Vrij Nederland of Nieuwe Revu en ik haal er zo 50 fouten uit. Maar waarom dan niet in m'n eigen blad, smartass?

Voor de tweede editie hebben we de teksten "links uitgelijnd", zodat ik me daar nauwelijks zorgen over hoefde te maken. Maar toch, wedden dat er weer minstens 10 afbrekings-fouten in staan, ondanks het feit dat ik samen met anderen de teksten inmiddels zo'n zestig keer heb gelezen? Als tekstuele perfectionist heb ik ' t er zwaar mee, maar ik kan er mee leven. Het doel is echter nog steeds om na een jaar een grafiek te zien waarin de spelfouten als een strakke lijn naar beneden gaan, zo ongeveer gelijk aan m'n pokerresultaten. Keurig naar beneden, met af en toe en krul naar boven, maar uiteindelijk: nul.

Ik kan er mee leven, omdat ik enorm trots ben nu ik de laatste versie op m'n scherm zie. Naar de teksten kijk ik niet meer, want er valt niets meer aan te doen; op dit moment rollen er 30.000 exemplaren van de drukpersen en pas op 26 oktober zal ik m'n haren uit m'n hoofd trekken omdat ik toch nog een paar kaptitale fouten heb gemist.

Maar los van de overkomelijke foutjes: onze redactie verplaatst zich continu in de lezer. Wat willen ze lezen? Wat is leuk? Een lang of een kort interview? Willen ze liever mooie foto's of mooie teksten? Moeten de teksten simpeler, of juist ingewikkelder? Willen ze 1 of 16 verhalen van RaSZi lezen? Daar hebben we uiteraard jullie hulp voor nodig, dus laat je horen!

Pokernews Magazine, Jaargang 1, nummer 2. Het is af, en ik heb een klein vermoeden dat 't in goede aarde zal vallen. Er zijn wat meer advertenties (anders kunnen jullie het blad niet gratis lezen!) maar er zijn ook meer artikelen, en een flink aantal daarvan zijn kwalitatief hoogwaardig! Daar ben ik trots op. De schrijvers hebben hun best gedaan en samen met het vormgevingsteam hebben we een mooi blaadje gemaakt, al zeg ik het zelf.

Nu is het wachten. Wie zal 'm als eerste ontvangen? Gaat alles dit keer goed? We willen namelijk niemand overslaan; iedereen die een abonnement heeft moet 'm ontvangen, en het liefst ruim op tijd. We hebben een paar honderd distributiepunten in Nederland en die zullen het magazine in onze eigen "displays" aanbieden. Dus als je niet kunt wachten; rij rondjes door Nederland en gij zult wellicht vinden…

Als je het eerste Pokernews Magazine hebt gemist, dan bieden we je een herkansing door het digitaal aan te bieden. Downloaden maar!

In Pokernews Magazine nr. 2 kun je het volgende verwachten:

- Annette Obrestad wint de WSOPE

- RaSZi over Etiquette in de pokerwereld

- Het SAGE-systeem nader verklaard

- Groot interview met David Williams

- Even bijkletsen met Thierry van den Berg

- Verslagen van de EPT's. Barcelona, Londen en Baden

- Poolkampioen Alex Lely over Pool en Poker: don't choke!

- Columns van Noah Boeken, Dimitri Tholen en Erik van der Burg

- Vrouwen en Poker: een mannensport?

- RaSZi: Hoe speel je Pocket Pairs?

- Nieuws & Beats and Brags

- Harvard Professor over Poker

- Scriptdude over Live-Reporting

- Meester de Groot: 40,85% kansspelbelasting

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen