Pokeren op je Vrijgezellenfeestje

Pokeren op je Vrijgezellenfeestje 0001

Pokeren op vrijgezellenfeestjes

Pokeren is hot en pokeren is in dus wat doet een groep kerels of dames als ze een feestje hebben? Inderdaad: pokeren!

Regelmatig worden we bij Pokerles gevraagd voor vrijgezellenfeestjes en gaan hier maar al te graag op in. De clinics verlopen tijdens dit soort feestjes iets anders dan gewoonlijk en hieronder zal ik de typische gang van zaken beschrijven.

20:00: De groep komt met veel kabaal binnen en reageert enthousiast wanneer zij de pokertafel zien. Vaak heeft iemand van de groep de clinic geregeld zonder medeweten van de rest van de groep en het pokeren zien ze als een welkome afwisseling tussen al het drinken.

20:05: De aanstaande bruidegom of bruid komt binnen. Als het een bruidegom betreft heeft deze zich vaak opvallende kledij aangemeten gekregen. Van een schildersoverall met getekende geslachtsdelen tot en met een batman pak: als dealer voor Pokerles sta ik nergens meer van te kijken.

20:10: Iedereen neemt plaats aan de pokertafel en de eerste biertjes of wijntjes worden geserveerd. Ik begin met een korte uitleg van het spel.

20:11: De groep is het er unaniem over eens dat ze geen uitleg nodig hebben en gewoon willen spelen. Het derde biertje per persoon is inmiddels al lang de gretige keeltjes in verdwenen en het tweede fust wordt aangeslagen.

20:12: De kaarten zijn in de lucht (of eigenlijk op de tafel) en het feest kan beginnen. De speler under the gun die limpt en zijn buurman naast hem volgt zijn voorbeeld. De rest van de spelers vindt het een goed plan om de eerste drie kaarten te bekijken en callen allemaal. De small blind heeft een heel slechte hand en fold en de big blind vindt het goed zo en kiest voor de check.

Op een random flop bet 1 speler het minimale uit en een andere speler raist naar 4 big blinds in totaal. De rest fold en de speler die oorspronkelijk uitbette gaat all-in. Een instacall is het gevolg en de kaarten mogen open. De speler die als eerst uitbette heeft twee paar gehit met boer, twee offsuit en de andere speler heeft pocket koningen en besloot daarmee te limpen.

20:15: Een prachtig voorbeeld om aan te geven dat er behoorlijk wat achter het spelletje zit lijkt me zo. Ik leg een scenario uit waarbij de koningen hadden gewonnen door voor de flop wat andere handelingen te verrichten. Nog wat biertjes worden getapt en de groep lijkt het te begrijpen dus op naar hand twee.

Pokeren op je Vrijgezellenfeestje 101

20:17: De speler onder het pistool die fold en de speler naast hem raist het minimale. De rest van de spelers fold tot en met de button, de small blind en de big blind hoeven nog maar weinig bij te leggen en callen ook maar.

Op een flop met twee ruiten bet de small blind direct uit. Zijn glimlach verraadt een monster en mijn read als pokerdealer blijkt weer eens solide als hij een 8 hoge flushdraw omdraait nadat hij en de oorspronkelijke raiser all-in eindigen. Vier ruiten komt namelijk dicht in de buurt van een flush en dat is een vrij hoge combinatie staat op onze handhoogtekaartjes die Pokerles altijd mee neemt. De flush valt en iemand verliest hopeloos met zijn twee boeren.

Terwijl de spelers aan tafel nog wat biertjes nemen analyseren we de hand. Niet iedereen let even goed op maar er zijn spelers die interesse tonen om iets meer te begrijpen van het spelletje. Dat vier van de zelfde soort nog niet meteen de beste hand betekent en dat je een dergelijke draw vaker gaat verliezen dan hitten zit er nu in.

Pokeren op je Vrijgezellenfeestje 102

20:25: Het minraisen en betten is afgelopen en de standaard drie keer de big blind zit er goed in. Met limpers voor de raiser wordt dit zelfs meer vanaf dit moment omdat we het duurder willen maken natuurlijk voor de rest.

20:40: Het spel wordt voor ongeveer 5 minuten onderbroken omdat er goed uitziende personen van het andere geslacht langs lopen. Als het een groep heren betreft die een leuk uitziende dame hebben waargenomen loopt dit soms uit tot 10 minuten of een kwartier.

Om indruk te maken op het andere geslacht wordt er standaard een polonaise ingezet en zingt de groep in koor (lees: in niet afgesproken canon) 'oeoeoeoeoehoeoeoeoe baby, I wanna knooohhhhoohoohoowwho, If you be my girl!

20:45: We vangen weer aan met het pokeren en sommige spelers krijgen het steeds beter door. Anderen hebben hun concentratie voor andere dingen nodig en zitten al snel met wat minder chips maar meer lege plastic bekertjes voor zich.

21:05: Wanneer het bier is in de man, dan is de wijsheid in de kan. Het pokerspel vertoont ernstige trekjes van het spel op de 1/2 playmoney cashtafels maar de gezelligheid is er niet minder op. Op dit moment heb ik de hoop volledig opgegeven en beperk ik me tot het delen van de kaarten. Af en toe wordt me nog om hulp gevraagd bij een situatie en herstel ik niet toegestane inzetten. We zijn er om een feestje te hebben natuurlijk maar ik wil wel altijd de correcte regels uitleggen.

21:35: Het aanmaken van 5 side-pots bij een preflop all-in festijn is nu mijn hoofdzakelijke bezigheid maar het omdraaien van de flop, turn en river neemt wel wat minder tijd in beslag gelukkig.

21:45: Er zijn inmiddels zoveel chips in het spel (als iemand door al zijn chips heen is doen we over het algemeen, op aandringen van de organisator, niet al te moeilijk met het opnieuw verstrekken) dat de blinden aardig zijn gestegen. Begonnen we nog met 25/50, inmiddels zitten we op 250/500.

21:55: Mooi moment om af te ronden. De lichtelijk aangeschoten groep neemt afscheid en sommige babbelen nog wat na. Het inzicht is er dat er heel wat te leren valt aangaande dit, op het eerste gezicht, zo simpele spelletje.

Mijn doel is weer bereikt want hoewel veel gewoontes er niet uit te krijgen zijn is het besef er gelukkig wel inmiddels.

22:10: De groep vraagt of ik geen zin heb om mee uit te gaan met ze. Ik antwoord ontkennend omdat ik de inhaalslag qua biertjes nooit meer ga redden op één avond.

De aanstaande bruidegom loopt geheel vrolijk voorop. Het was niet zijn avond en de meeste chips stonden ooit voor zijn neus maar vonden al snel hun weg naar zijn tegenstanders. Maar geen geluk in het spel is geluk in de liefde toch?

Pokeren op je Vrijgezellenfeestje 103

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen