Rigged!

Rigged! 0001

De afgelopen maanden werd het me steeds duidelijker dat pokersoftware allesbehalve willekeurig is in het delen van kaarten. In de pokercommunity wordt vaak gediscussieerd over het wel of niet 'rigged' zijn van bepaalde handen. Toen onlangs mijn {a-Spades}{k-Spades} wederom werd verslagen door {a-Clubs}{q-Hearts} was ik het zat en ben ik contact gaan zoeken met de pokerroom.

Hieronder een overzicht van mijn correspondentie. Het begon allemaal met een email welke ik stuurde aan support.

-------

From: Henk-Jan Roodbaars ( hj_iz_de_nutz@hotmail.com )

To: support@xxxxxx.com

Subject: Yo, wtf

Dear support,

I am so pissed off. Again the software had an error when I had AK. How the hell is it possible that I am chipleader and the board comes J-10-8-3-9 and the next hand I have AA and I lose from an idiot with freaking 55!!! And now I am out! I was chipleader! How the hell is that possible?! Your software is not working right. I am telling you!

I am waiting to see what you will do for me. I used my last $5 for that tournament to win $1,000 and now I am out. Wtf I was chipleader...

Henk-Jan

Nickname: TheShark8234

-------

Het duurde maar liefst twee uur voordat ik een persoonlijk antwoord kreeg van support. Meestal krijg je al na vijf minuten een mailtje terug, maar kennelijk werd hier op managementniveau over vergaderd. Ik wist dat ik iets op het spoor was.

------

To: support@xxxxxx.com

From: Henk-Jan Roodbaars ( hj_iz_de_nutz@hotmail.com )

Subject: RE:Yo, wtf

Dear Mr. Roodbaars,

We thank you for your message. We obviously do our best to ensure that our software is, at all times, safe and secure. We do not manipulate the outcome of any hand and can guarantee you that we use only the best shuffle methods available in the business.

As for the money you spent: we can not give you $1,000 dollars nor can we refund the buy-in.

Don't hesitate to contact us again if you have any questions.

Support

--------

Hier liet ik het dus niet bij zitten. Bovendien had ik geen geld meer op mijn poker account dus iets anders had ik toch niet te doen. Ik besloot het daarom op een persoonlijker niveau aan te pakken: de support live chat.

TheShark8234: yo

Support: Hi, how may I help you.

TheShark8234: i know

Support: I'm sorry sir?

TheShark8234: i said ... i know

Support: you know... what, sir?

TheShark8234: dont play me like a fool. I'm one of the accounts you rig

(pauze)

Support: I'm afraid I don't understand the question.

TheShark8234: i lose AK again. Thats like 4 times in one week! Zomg! You rig my account so i deposit more and more. Just tell me i am right and give me the money i would have earned or i go to the police or even the kabinet

(pauze)

Support: Ok, sir. If this is a joke then ha-ha. Do you have a real question?

TheShark8234: I can prove it

Support: Is that so? By all means email us your prove and we'll look into it.

TheShark8234: i'll be back

Support: Right...

Natuurlijk was ik goed voorbereid. Ik beschuldig nu eenmaal niemand zonder mijn huiswerk te doen.

Vlak voor dit gesprek had ik uitvoerig gesprek met ene 'l33t_coder' op de chatbox van hackz-r-us.com over de mogelijk code die wordt gebruikt voor het riggen van pokeraccounts. Toen ik deze l33t_coder vertelde over mijn verdenkingen had hij binnen een minuut al de gebruikte code voor me.

Gewapend met mijn bewijsmateriaal werd het tijd om de druk op te voeren.

-------

From: Henk-Jan Roodbaars ( hj_iz_de_nutz@hotmail.com )

To: support@xxxxxx.com

Subject: Yo, check thiz evidence b*atch

Dear support,

You think I am joking?? I asked the best programmers in the whole wide world and the interweb to check out the code and they found it after just a few minutes!! I want my money or I will go public with this code on http://www.nu.nl or something!

Here is the proof code:

Do.shuffle

If (holecards.hero == [AK] and holecards.villain == [AQ]) then {

If player == TheShark8234 then

Do.suckout(river)

End if

End if

Do.shuffle

I know you do NOT want this go to go public, so send me the dough. I will check within 2 hours and expect it to be there or else...

Henk-Jan

Nickname: TheShark8234

-------

Met een goed gevoel wachtte ik op antwoord. Het ging me niet (alleen) om het geld. Ik vocht een nobele zaak voor al die andere slachtoffers die overduidelijk een rigged account hebben.

Het was me alleen niet duidelijk waarom ik zo speciaal was dat ik in het lijstje van rigged accounts terecht ben gekomen. Een nieuw gesprek met support zou hier wellicht antwoord op kunnen geven.

TheShark8234: yo

Support: Hi, how may I help you.

TheShark8234: got my email?

Support: oh, you again

Support: umm, yeah we did

Support: well, you caught us lol

(pauze)

TheShark8234: i did? Yeah, told you! So i get money?

Support: on one condition

TheShark8234: what

Support: you will destroy the evidence and not talk to anyone about this

TheShark8234: yeah man, i promise.. cool

Support: ok, i will send you money via this chat.. you need to accept it ok?

TheShark8234: alright

Support: will $25,000 be enough to settle this?

TheShark8234: wtf, sure!

Support: ok, ready?

TheShark8234: ok, waiting...

Support: ok, here it comes

System: You have been banned. Connection closed.

System: Error, unknown user ID.

Comments

 • extremeaudio extremeaudio

  CraM schreef

  whahaa

 • extremeaudio extremeaudio

  R0bZter schreef

  Jullie denken dat de Pokerstars engine foutloos werkt?! FOUT!!

  Een vriend van mij zag 4 Azen op het board komen, terwijl er een 5e in de hand van een tegenstander was!! :E
  Gevolg: Because of an error this tournament will be closed. All participants will get their buyin refunded.

  Het leuke is dat hij nog net op print screen kon drukken; als er belangstelling voor is zal ik kijken of ik deze shot kan mailen naar PN.

  moeilijk te bewijzen met foto shop tegenwoordig

 • [user208115] [user208115]

  Fantastisch verhaal !!!!

  Tja, wie het hoog speelt kan hard vallen.....

  Een 10 voor creativiteit en lef !!!

Lees 107 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen