WPT Turks & Caicos Poker Classic

WPT Turks & Caicos Poker Classic 0001

Als wij beginnen aan de finale tafel van de WorldPokerTour Turks & Caicos is de chipcount als volgt:

Seat 1 - Nam Le - 232,000

Seat 2 - Erik Cajelais - 1,086,000

Seat 3 - Rhynie Campbell - 275,000

Seat 4 - Chris Smith - 301,000

Seat 5 - Trevor Hebert - 400,000

Seat 6 - Alan "TheUsher" Sass - 466,000

Campell pakt het direct voortvarend aan en raist under the gun naar 25.000 en Cajelais callt vanuit de big blind. De flop is {10-Clubs}{5-Spades}{3-Clubs}, Cajelais checkt, Campbell bet 35.000 en Cajelais callt.

De turn is de {k-Spades} en beide spelers checken. De river is de{2-Clubs} en Cajelais denkt even na voordat hij 100.000 bet. Campbell callt. Cajelais laat 6-4 zien voor een six-high straight en Campbell muckt. Cajelais pakt een mooie pot op.

Het is weer Campbell die het initiatief neemt in de hand en hij raist vanuit middle position naar 17.000 en Nam Le callt vanuit de big blind. De flop is {10-Clubs}{9-Hearts}{2-Spades} en Nam checkt. Campbell gaat all in voor 60.000 en het duurt heel even, maar toch callt Nam Le met {10-Hearts}{4-Spades} voor een paartje tienen. Campbell heeft {j-Hearts}{8-Hearts} voor een open-ended straight draw met een over card. Hij heeft hulp nodig om in het toernooi te blijven. De turn is de {q-Hearts} en de plaatselijke railbirds beginnen te juigen als Campbell de pot pakt met een queen-high straight. Op de river maakt hij met een {k-Hearts} zijn flush nog af, maar dat doet verder niet terzake. Nam Le is crippled.

WPT Turks & Caicos Poker Classic 101

Alan Sass raist vanaf de cutoff naar 27.000 en Cajelais maakt de call vanuit de small blind en Campbell vanaf de big blind. De flop is {j-Clubs}{9-Spades}{8-Hearts} en Cajelais en Campbell checken. Sass bet 47.000 en Cajelais raist naar 160.000, Campbell fold en Sass gaat all in. Cajelais vraagt om een chipcount en het gaat om nog eens 303.000 extra. Cajelais callt met {j-Hearts}{9-Hearts} voor two pair en Sass laat {k-Diamonds}{k-Spades} zien en hij heeft hulp nodig om in leven te blijven. De turn is de {4-Diamonds} en Sass heeft een koning, een acht of een vier nodig. De river is de {8-Spades} en Alan Sass rivert een hogere two pair om de pot mee te winnen en te dubbelen in chips, waarmee hij de chiplead krijgt van ongeveer 1 miljoen aan chips.

Enige tijd later limpt Campbell under the gun voor 10.000 en Sass completes vanaf de small blind. Cajelais checkt op de big blind en wij gaan een flopje kijken: {k-Diamonds}{10-Hearts}{9-Clubs} en Sass en Cajelais checken. Campbell bet 20.000, Sass foldt en Cajelais callt. De turn is de {4-Hearts} en Cajelais checkt weer en Campbell bet 100.000, na enige bedenktijd callt Cajelais. Trots laat Campbell K-10 zien voor top two pair en Cajelais muckt. Rhynie Campbell wint een pot van 505.000!

WPT Turks & Caicos Poker Classic 102

Het weer Campbell die een raise maakt, deze keer vanaf de small blind naar 55.000 en Sass callt vanaf de big blind. De flop is {6-Spades}{2-Spades}{2-Clubs} en Campbell bet 55.000 en Sass callt. De turn is de {4-Spades} en Campbell bet deze keer 200.000 en Sass denkt ongeveer 30 seconden na voordat hij callt. De river is de {10-Hearts} en de bet wordt groter: 300.000. Sass gaat in de denktank en blijft Campbell aanstaren. Uiteindelijk maakt hij de call en Campbell laat {q-Spades}{10-Spades} zien voor een queen-high flush. Sass muckt. Rhynie Campbell wint de pot van 1.229.000!

Als het weeeeeer Campbell is die raist vanaf de small blind naar 60.000, gaat Alan Sass all in vanaf de big blind voor ongeveer 200.000. Campbell callt met {10-Diamonds}{7-Hearts} en Sass laat {4-Diamonds}{4-Hearts} zien voor een coinflipje: een 'race situation' zoals ze het in het Engels plegen te zeggen. De flop is {a-Clubs}{q-Hearts}{j-Diamonds} en Sass behoudt de leiding, maar Campbell krijgt er een gutshot bij. De turn is de {k-Spades} en Rhynie Campbell turnt een Ace-high straight en Sass' hoop is alleen maar gevestigd op een 10 op de river voor een splitpot. De river is echter de {3-Diamonds} en Campbell wint met een Broadway Straight. Alan 'TheUsher' Sass wordt derde in het toernooi en ontvangt $125.000 voor deze prestatie.

Als wij aan de headsup beginnen is de chipcount als volgt:

Erik Cajelais - 719,000

Rhynie Campbell - 2,041,000

Rhynie Campbell heeft de button en hij completes naar 24.000, maar Cajelais raist naar 124.000. Campbell gaat all in en Cajelais callt met {q-Hearts}{9-Clubs}. Campbell laat {10-Diamonds}{10-Hearts} zien. Cajelais heeft hulp nodig als hij in leven wil blijven. De flop is {q-Clubs}{9-Spades}{3-Spades} en Cajelais flopt two pair en neemt de leiding. De turn is de {k-Hearts} en Campbell heeft een boer of een 10 nodig op de river om het toernooi op zijn naam te schrijven.

De river card is de – {10-Spades}

De toeschouwers beginnen te oorverdovend te juichen en alles wat de speaker zei nadat de 10 viel, is niet meer te verstaan. Het is 'Game! Set! and Match!' voor Rhynie Campbell. Hij schrijft de WPT Turks & Caicos Island Poker Classic op zijn naam met een set tienen!.

Erik Cajelais wordt de Zoetemelk van het toernooi en wint $225.000.

Rhynie Campbell krijgt voor de overwinning $436,675, een championship bracelet, inclusief een $25,500 entry voor de Season VI WPT World Championship in April, 2008.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen