Bellen met Peter Dalhuijsen

Bellen met Peter Dalhuijsen 0001

Als ik het nummer van De Dal intik en het toestel gaat over verraadt de toon al dat hij in het buitenland verblijft. Als hij opneemt is hij bezig muntjes in een apparaat te gooien, echter dat lukt niet helemaal, want de muntjes zijn op.... Hij belt zo even terug.

Mission accomplished en de telefoon gaat over: "Zijn we weer!", roept Peter. Uit het verhaal dat volgt maak ik op dat hij in België zit, dit zal ongetwijfeld voor de Belgisch Open zijn in Namen.

Peter: "Klopt inderdaad, samen met Lex (Veldhuis) ben ik naar Namen gereden en hebben wij de eerste dag van het toernooi gespeeld en rijden nu ff terug naar Rotterdam, wij zijn woensdag pas weer aan de beurt".

En ik maar denken dat bijna alle Nederlanders op dinsdag zouden spelen, maar daar later meer over. Ik vraag Peter hoe hij terugkijkt op de Master Classics of Poker in Amsterdam.

"Met mixed feelings eigenlijk, ik was bubble in de €200 rebuy en dat is niet mijn favoriete hobby en de Omaha bracht mij een 5e plaats."

"Toen je aan het toernooi begon vroeg iemand of je het wel vaker speelde", zeg ik, "Je was nog even de spelregels aan het doornemen riep je nog".

De Dal begint te lachen en antwoordt: "Ja, ja, ja... ik speel eigenlijk elk spelletje wel binnen de pokervarianten, ik wil het gewoon kunnen. Heb me dus overal in verdiept en boeken over gelezen. Online speel ik links en rechts wel eens een toernooitje Pot Limit Omaha en begin oktober heb ik in Dublin een paar dagen cash gespeeld, dus met de basis zit het wel goed. Ik vertelde Rolf Slotboom nog dat ik zijn boek niet had gelezen, daar was hij wel blij mee opzich."

"Uiteindelijk wordt Rolf 8e en jij 5e.... ", zeg ik.

"Tja dat klopt, dat was op zich wel zuur. Ik ging er af in een 40-60 situatie, niet echt een bad beat dus, maar wel een dure coinflip. Op het moment dat ik het strijdtoneel verlaat sluiten de vier overgebleven heren een behoorlijke deal, dus dat was achteraf een heel duur coinflipje."

"En dan het main event, daar had je denk ik wel iets meer van verwacht?", vraag ik.

"Ach ja, ik ben op een gegeven moment chipleader geweest en ik verlies een paar dure coinflips. Er is een situatie waar ik met 430k aan de hand begin en uiteindelijk loopt de pot op tot 200k of zo, win ik die sta ik op 530k in plaats van 330k, dat zijn wel essentiële verschillen. Maar goed, dan krijg ik alles naar het midden met pocket azen preflop tegenover pocket achten. De flop is 79J en dan zie je de tien al gedraaid worden natuurlijk en dat gebeurde ook netjes."

"Merk je dat het niveau hoger wordt in Nederland en dan met name van de Nederlandse spelers?"

"Er wordt zoveel meer gespeeld en men krijgt meer ervaring, het niveau is inderdaad hoger dan vorig jaar. Ook zie je dat spelers minder bang zijn voor een featured table, al vindt niemand het prettig om weggebluft te worden aan de featured table waardoor er dus vaker gecalled zal worden. Aan de andere kant maakt met ook graag een move onder het oog van de camera's, waardoor ik wat meer ben gaan callen."

Ik vraag Peter hoe het niveau in Belgie is en wederom stijgt er een zacht gelach op.

"Na dag 1 van het Belgisch Kampioenschap sta ik weer op mijn beginstack van 3.000 en is Lex zo ongeveer chipleader met 27.000. Het is echt onmogelijk om hier kapot te gaan tegen die **** *******. De meest vreemde dingen gebeuren hier aan tafel. Ze komen met gratis wiskey coctails langs en er staan overal asbakken, wat dat betreft is het prima geregeld!"

Hij noemt wat handjes op die op zijn blog staan, hieronder een korte bloemlezing:

Peter staat op 4.900: "De man limpt als derde mee en als hij mij re-raist moet ik ineens geloven dan mijn boeren niet goed zijn? 6500."

"Er ligt AKQJ met drie klaveren, Jean-Luc callt all-in met aas-zes offsuit met de klaver zes. Een kaart later is de man extreem beteuterd dat hij het toernooi moet verlaten, omdat hij de koning-vrouw van zijn tegenstander niet kon verslaan, maar hij krijgt wel netjes applaus."

"Twee man zitten in een ongeraisde pot. De pot is 150. De flop is AJ6, met drie schoppen. De big blind gaat all-in voor 1200, easy call natuurlijk met vrouw-vier offsuit. Aas-koning zonder schoppen blijft staan. Bad beat."

"RaSZi zit alweer op 27000. Even setje floppen tegen een andere big stack... geluksbal die vent."

Behalve dat Lex het goed doet in de Belgisch Open is ook Cees Bal een dag eerder geëindigd als 4e in chips. Dinsdag speelt het gros van de Nederlanders de Belgisch Open.

Dan rest de vraag natuurlijk of hij nog naar Vegas gaat in December.

"Ik denk het niet, op dit moment is het bijkomen en uitrusten van de MCOP en dan krijgen wij dat televisie evenement Dutch Poker Stars. Eind December ga ik met vrienden gezellig in Barcelona oud en nieuw vieren en dan staat natuurlijk kort daarna de Bahama's op het programma, de Dom Classics kort daarop en de EPT Kopenhagen, ik vind het wel even best. Misschien ga ik in December in Enschede de €500 freezeout spelen en de VIP Days in Venlo is ook altijd een gezellig pokeruitje."

Ik sluit af met een welgemeend 'succes' voor de Belgische Open.

"Bedankt! Kan best zijn dat ik naar Namen ga en het eerste handje een all in verlies, dat is dan niet anders. De blinds zijn 100-200, dus er is nog genoeg mogelijk. Spreek je snel weer!"

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen